I, P: E6400, 3GB RAM, 2xWD Raptor...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
I, P: E6400, 3GB RAM, 2xWD Raptor...
doska: Intel DG965RY (chipset iG965) - predane
procesor: Core2Duo E6400 - predane
pamat: DDR2 Kingston - 2x1GB 667MHz a 2x512MB 667MHz - predane
disk: 2x WD Raptor 10K RPM 36GB
disk: Hitachi Deskstar 500GB - predane
zdroj: Fortron Blue Storm II 400W - predane
bedna: klasicky midi tower v cene 30 eur, vpredu 2x USB, 4x5,25", 2x3,5" - predane
grafika: integrovana na doske - predane
cena: ...
lokalita: Zilinsky kraj
procesor: Core2Duo E6400 - predane
pamat: DDR2 Kingston - 2x1GB 667MHz a 2x512MB 667MHz - predane
disk: 2x WD Raptor 10K RPM 36GB
disk: Hitachi Deskstar 500GB - predane
zdroj: Fortron Blue Storm II 400W - predane
bedna: klasicky midi tower v cene 30 eur, vpredu 2x USB, 4x5,25", 2x3,5" - predane
grafika: integrovana na doske - predane
cena: ...
lokalita: Zilinsky kraj
Re: I, P: E6600, 3GB RAM, 2xWD Raptor...
aj na organy ? ak ano kolko za zdroj
-
RomanB
Medium Professional
kolko maju tie raptory nabehane ? ak sa to teda bude dat rozkupit na suciastky....
-
mathev
Star
ak aj na diely tak ma zaujima cena (doska + procesor + dva gigove moduly)
-
hojko
Site Admin
Ak by som to predal na komponenty, tak len doska spolu s procakom, zvysok aj samostatne.
2 kusy Raptoru maju nabehaneho dva a pol roka nonstop, cely cas boli chladene pridavnym chladicom, takze boli dostatocne chladene. Do prilohy pridavam screen z teploty diskov. Ako je vidiet na grafe a ak sa nemylim a dobre vidim statistiky, tak priemerna teplota raptorov bola 37 a 40 stupnov. WD Raptor by mal mat 5 rocnu zaruku, ale standardne dava predajca len 2 roky, takze to treba potom reklamovat priamo v autorizovanom servise a to by mal byt u nas a v Cesku firma BGS (eD Systems) a AT Computers. 500GB disk ma nabehany asi tak rok a pol, jeho priemerna teplota bola 42 stupnov. Potom tam bol este jeden disk na zalohy, ktory tam uz momentalne nie je, ten bol bez pridavneho chladenia a v grafe dosahoval najvyssiu teplotu. Server je bol po cely cas v klimatizovanej miestnosti, ale ako vidiet z grafov, tak teplota v miestnosti a teda aj teplota komponentov sa mierne menila na zaklade pocasia vonku, kde v letnych mesiacoch teplota malicko stupla. Cenu za jeden kus Raptora navrhnut neviem, mam pribliznu predstavu, takze ak ma niekto zaujem, tak najlepsie dojednat cenu cez sukromnu spravu. Cena za 500GB disk je 30 eur. V pripade zaujmu o disky mozem spravit test v HD Tune Pro.
Cena za dosku, procesor a 2x1GB RAM je 115 eur. Intel na svoje dosky poskytuje tusim 3-rocnu zaruku, takze je este priblizne pol roka v zaruke, na procesor vratane boxovaneho chladica uz zaruka neplati, pretoze dvojrocna zaruka vyprsala. Procesor a ani ine komponenty neboli taktovane, vsetko bolo v klimatizovanej serverovi a tak cely server bezal v relativne chladnom a suchom prostredi. 2x1GB DDR2 667MHz pamate Kingston su kupene ako kit (parovane) a ak sa nemylim, tak Kingston dava na svoje pamate dozivotnu zaruku, ale opat plati zrejme to co aj vyssie v priapade WD, ze to treba reklamovat po uplynuti zakonnej 2-rocnej lehoty v autorizovanom servise. V pripade zaujmu o pamata mozem spravit MemTest86+.
Zdroj Fortron Blue Storm II 400W je uz mimo zaruky, pretoze dvojrocna zaruka vyprsala. Server bol pripojeny v serverovni, kde sa pouzivaju prepatove ochrany, zalozne napajanie a klimatizacia, takze k elektrickym vykyvom, prehrievaniu alebo castemu zapinaniu a vypinaniu nedochadzalo, preto si dovolim povedat, ze zdroj je vo vybornom stave, navyse ma aktivne PFC a 12cm ventilator. Cena noveho zdroja sa pohybuje okolo 50 eur, predal by som to za 30 eur.
2 kusy Raptoru maju nabehaneho dva a pol roka nonstop, cely cas boli chladene pridavnym chladicom, takze boli dostatocne chladene. Do prilohy pridavam screen z teploty diskov. Ako je vidiet na grafe a ak sa nemylim a dobre vidim statistiky, tak priemerna teplota raptorov bola 37 a 40 stupnov. WD Raptor by mal mat 5 rocnu zaruku, ale standardne dava predajca len 2 roky, takze to treba potom reklamovat priamo v autorizovanom servise a to by mal byt u nas a v Cesku firma BGS (eD Systems) a AT Computers. 500GB disk ma nabehany asi tak rok a pol, jeho priemerna teplota bola 42 stupnov. Potom tam bol este jeden disk na zalohy, ktory tam uz momentalne nie je, ten bol bez pridavneho chladenia a v grafe dosahoval najvyssiu teplotu. Server je bol po cely cas v klimatizovanej miestnosti, ale ako vidiet z grafov, tak teplota v miestnosti a teda aj teplota komponentov sa mierne menila na zaklade pocasia vonku, kde v letnych mesiacoch teplota malicko stupla. Cenu za jeden kus Raptora navrhnut neviem, mam pribliznu predstavu, takze ak ma niekto zaujem, tak najlepsie dojednat cenu cez sukromnu spravu. Cena za 500GB disk je 30 eur. V pripade zaujmu o disky mozem spravit test v HD Tune Pro.
Cena za dosku, procesor a 2x1GB RAM je 115 eur. Intel na svoje dosky poskytuje tusim 3-rocnu zaruku, takze je este priblizne pol roka v zaruke, na procesor vratane boxovaneho chladica uz zaruka neplati, pretoze dvojrocna zaruka vyprsala. Procesor a ani ine komponenty neboli taktovane, vsetko bolo v klimatizovanej serverovi a tak cely server bezal v relativne chladnom a suchom prostredi. 2x1GB DDR2 667MHz pamate Kingston su kupene ako kit (parovane) a ak sa nemylim, tak Kingston dava na svoje pamate dozivotnu zaruku, ale opat plati zrejme to co aj vyssie v priapade WD, ze to treba reklamovat po uplynuti zakonnej 2-rocnej lehoty v autorizovanom servise. V pripade zaujmu o pamata mozem spravit MemTest86+.
Zdroj Fortron Blue Storm II 400W je uz mimo zaruky, pretoze dvojrocna zaruka vyprsala. Server bol pripojeny v serverovni, kde sa pouzivaju prepatove ochrany, zalozne napajanie a klimatizacia, takze k elektrickym vykyvom, prehrievaniu alebo castemu zapinaniu a vypinaniu nedochadzalo, preto si dovolim povedat, ze zdroj je vo vybornom stave, navyse ma aktivne PFC a 12cm ventilator. Cena noveho zdroja sa pohybuje okolo 50 eur, predal by som to za 30 eur.
napr. www.barnet.sk za 45 Eur ... ponukam ti 20 Eur za ten zdroj mozem zaplatit aj prevodom
neako info o Hitachi Deskstar 500GB ?
DDR2 Kingston - 2x1GB 667MHz - 30€ +poštovné ?
-
hojko
Site Admin
Re: I, P: E6400, 3GB RAM, 2xWD Raptor...
Trussardi: Tak si ho kup teda na barnet.sk, v pripade zdroja nie som ochotny s cenou polavit.
Filipito: Ake info by si chcel??? Do screenu pridavam info z disku, mas tam model, seriove cislo..., zvysne info o teplote a cene som pisal v prispevku vyssie v odstavci venovanemu diskom.
winsy: Momentalne zaujemca vyssie by ma zaujem o dosku, procesor a pamat 2x1GB, zaujem o to ma aj kamarat. Ak sa behom par dni neozvu, tak ich pustim. Cena za 2x1GB zhruba tych 35 eur, pre 2x512MB cena 20 eur.
Filipito: Ake info by si chcel??? Do screenu pridavam info z disku, mas tam model, seriove cislo..., zvysne info o teplote a cene som pisal v prispevku vyssie v odstavci venovanemu diskom.
winsy: Momentalne zaujemca vyssie by ma zaujem o dosku, procesor a pamat 2x1GB, zaujem o to ma aj kamarat. Ak sa behom par dni neozvu, tak ich pustim. Cena za 2x1GB zhruba tych 35 eur, pre 2x512MB cena 20 eur.
-
jjj
Guru wannabe
Hojko predáva starý server na ktorom doteraz toto fórum bežalo 
A cena 270 je tak akurát
Môžem vám to kľudne ako kúpu vyváženej "serverovej" zostavičky na nenáročné použitie bez váhania odporučiť
A cena 270 je tak akurát
Môžem vám to kľudne ako kúpu vyváženej "serverovej" zostavičky na nenáročné použitie bez váhania odporučiť
Tie disky sa oplatí kúpiť, možno by šlo obnoviť dáta z diskov... 
-
hojko
Site Admin
warezman: Myslis, ze tie disky neprejdu cez wipe format a potom low level format???
PS: Doska, procak, chladic a 3GB pamate je uz rezervovanych pre kupcu cez kamarata.
PS: Doska, procak, chladic a 3GB pamate je uz rezervovanych pre kupcu cez kamarata.
-
Andrew007
Guru wannabe
Kedze bezne v Alze dostanem novu Fortronku za 47,97 € tak ponukam 28€+dobierka. (resp. 30€)

-
DAMON88
Professional
Nenasiel som nikde kolko by si chcel za oba tie raptory? A ako je to s hlukom?
-
hojko
Site Admin
Pravdupovediac vobec neviem ako je to s hlukom, ked som to mal doma pred tromi rokmi, tak som si to vobec neuvedomoval. A potom som to uz nikdy nesledoval. Ale tak mozem to skusit zapnut, ze ci ich bude pocut alebo nie. Cenu neviem presne, kolko by si navrhol??? Ak tak, napis kludne SS.
-
DAMON88
Professional
netusim skusim 70€ za oba ?
mozno malo ale novy 74Gb je za 135€ ale sak povedz
-
Brahmin
Light Professional
mal by som zaujem o HDD ale az niekedy o tyzden tak pokial by som mohol poprsit keby si napisal ked predas HDD Hitachi, dik
-
hojko
Site Admin
Brahmin: Cenu som uz spominal - 30 eur.
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2010, 3:18)
Doska, procesor, pamate a bedna predane.
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2010, 3:18)
Doska, procesor, pamate a bedna predane.
-
tonek
Darca
aku cenu si predstavuješ na ten Fortron? Daš zaruku na odskušanie?(den dva) Do Zilinskeho kraja mam na skok, prišiel by som pre to osobne, závisí od ceny.
-
hojko
Site Admin
tonek: Pisal som uz v teme, cena je 30 eur. Vzhladom na to, ze som isiel aj na spominanych 28 eur v teme, tak za 28 sa vieme dohodnut. Na co ti je cas na odskusanie, ked je zdroj plne funkcny???