3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
-
lekoklatik
VIP
Re: 3D Studio Max :) výtvory rozrobené práce komentáre :)
Tie nôžky. Proste vrchná časť /bližšie ku sklu/ je nejakej chrómovej farby a spodná Čas´t nožičiek /pri podlahe/ je nearby dosť podobnej podlahe. A tak to vytvára dojem akoby boli tie nôžky úplne kratučké, len tak po polovicu a druhá polovica je vlastne odraz tých nožičiek na dlážke.
btw ja by som nechcel aby to u mňa doma vyzeralo takto. Ja som mal pocit Že v maxe sa robia veci čo najživšie
btw ja by som nechcel aby to u mňa doma vyzeralo takto. Ja som mal pocit Že v maxe sa robia veci čo najživšie
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...pozri, zle si pozeral, lebo ak vidím že sa neodrážajú sedačky, skrinky alebo steny na dlážke, tak sa logicky nemôžu odrážať nohy stola. Písal si aby sme nepoužívali lesklý chróm, tak som začal dávať Chróm Satin. Už realistickejšie sa to so súčasným vybavením spraviť nedá. Možno keď sa mi to nejakým zázrakom podarí otvoriť v maxe 2009 s V-ray...v maxe sa nerobia veci čo najživšie, ale čo najrealistickejšie. Samozrejme, ja nemám v úmysle vykresľovať reálnu realitu, ale skôr tú skreslenú. Chcem aby moje obrázky mali nádych luxusu a čistoty. Je to ako keď ti v reklame na tofifee ukazujú skvelú rodinku, v reklame na prací prášok tiež a ty potom podvedome vnímaš, že ak si budeš ten prací prášok kupovať, nielen že tvoja košeľa nebude smrdieť ako Azuriťko, ale budeš mať aj parádnu rodinu. Je to hovadina a je to OT ale je to tak.
A spravil som ten radiátor. Musel som ho dať medený, lebo akákoľvek iná farba nebola vidieť a ja osobne som ešte červený (zelený, žltý) radiátor nevidel. Ale ukážem neskôr, ešte upravujem tie "asi až moc leštené" skrinky....
A spravil som ten radiátor. Musel som ho dať medený, lebo akákoľvek iná farba nebola vidieť a ja osobne som ešte červený (zelený, žltý) radiátor nevidel. Ale ukážem neskôr, ešte upravujem tie "asi až moc leštené" skrinky....
na podlahu by som hodil nejaký koberec alebo niečo podobné. textúra podlahy sa opakuje, dosť mi to udiera do očí. ak to je nejaká plávajúca podlaha alebo niečo podobné, tak by som to zmenil. ak je to však nejaké lino, kde sa textúra opakuje, tak to je v pohode 
//tak na plávajúcu podlahu rozhodne inú textúru, alebo aspoň to upraviť, aby tá opakovanosť neudierala tak do očí. preto som navrhoval koberec, ušetril by si na textúre
aký modul neviem, robím v Cineme. tam je modul Hair. možno by stačilo spraviť nejaký placatý kváder a dať mu dostatočnú hrbolatosť. predsalen to nie je primárny objekt a nie je hned pri kamere
//tak na plávajúcu podlahu rozhodne inú textúru, alebo aspoň to upraviť, aby tá opakovanosť neudierala tak do očí. preto som navrhoval koberec, ušetril by si na textúre
aký modul neviem, robím v Cineme. tam je modul Hair. možno by stačilo spraviť nejaký placatý kváder a dať mu dostatočnú hrbolatosť. predsalen to nie je primárny objekt a nie je hned pri kamere
-
Grim
Darca
...mala to byť plávajúca podlaha, a koberec? To mám dať Hair&Fur? Inak sa to nedá? Nemám rád Hair&Fur, treba to 3 roky nastavovať...
edit: pri rendrovaní Hair&Fur mi to spadlo...koberček nebude...
//autoeditácia príspevku (28 Feb 2010, 6:35)
...dúfam že toto sa vám bude páčiť, privítam kritiku...
edit: pri rendrovaní Hair&Fur mi to spadlo...koberček nebude...
//autoeditácia príspevku (28 Feb 2010, 6:35)
...dúfam že toto sa vám bude páčiť, privítam kritiku...
-
lekoklatik
VIP
Všetko je fajn až na tú škaredú textúru tej skrine a podlahy. Tiež by to bolo nejak viac osvetliť. Nejak príjemnejšie. Tak ako si mal tú predošlú izbu. V krásnej žiare slniečo všetko pôsobý tak krajšie. Ale inak je to fajn. Proste máš veľmi divný vkus textúr na mňa
-
uplink
VIP
Grim používaš mental ray, alebo v-ray? Vyzerá to ako mental ray...
No Grim toto je veľmi pekné
Teda samozrejme až na tú skriňu. Podlaha sa mi celkom páči, ale môžeš vyskúšať inú + mohol by si vyskúšať pridať lišty dole k stene, nech sa tá podlaha nestráca do steny.
+ Pridaj nejaký kvietok na skriňu a bude to super
+ Pridaj nejaký kvietok na skriňu a bude to super
-
Grim
Darca
...nad tými lištami som rozmýšľal, ale potom som to zavrhol, ani neviem prečo. Používam mental ray, už som to myslím písal. S V-ray by som sa obrázka nedočkal asi ani do vianoc (alebo sa mýlim?). Textúra skrine bola tvrdým orieškom s ňou som sa pasoval asi najdlhšie a potom som tam chcel dať takú istú aká je na stole, ani neviem prečo som to neurobil, asi som na to zabudol. Joj kvietok bude asi problém, uvidím čo sa bude dať robiť...ďakujem za chválu, aj za kritiku...
leko - a slniečko tam byť nemôže. Z okna to nieje dobre vidieť ale slniečko v tomto prípade svieti odzadu...a navyše, chcem zachovať nejakú originalitu, ako by to vyzeralo keby na každom obrázku svietilo slniečko cez okienko?
leko - a slniečko tam byť nemôže. Z okna to nieje dobre vidieť ale slniečko v tomto prípade svieti odzadu...a navyše, chcem zachovať nejakú originalitu, ako by to vyzeralo keby na každom obrázku svietilo slniečko cez okienko?
-
uplink
VIP
V-ray na ultra high tej scény s kvalitnou indirect illumination by zobral na mojom slabom Phenome tak max 15 minút. To nie je také hrozné, hm? Ak by si mal scénu ako MAX 2009 tak ju sem hoď, skúsim to premateriálovať na v-ray a vyrenderovať.
-
Grim
Darca
pridal som kvietok, lišty, zmenil textúru skrine, podaha ostala pôvodná...asi ju už meniť nebudem, uvidím ako sa mi bude chcieť s tým hrajkať...a druhý má steny troška domodra (tak to mal aj ten predtým)...
-
lekoklatik
VIP
Vyzera to o niečo lepšie. Len neviem čo ty rozumieš pod pojmom drevo : D lebo toto vyzerá ako nejaká zliatina neviem čoho : D
mne sa to taktiez paci, len ten kos je nejaky divny
tam napravo by sa hodil radiator a bolo by to vynikajuce
Tak tak, tomu košu by prospelo trocha ubrať raytracingu nech sa v podlahe nestráca. Lišty vyzerajú dobre, skriňa vyzerá dobre
Že by tam malo byť drevo sa mi nezdá. Drevená skriňa by tam robila len bordel. Takto je to fajn. A nejaký ten radiátor kľudne môže byť. Ja by som na stôl pridal nejaké papiere, stojan na perá/ceruzky a podobné kraviny nech to zlepší celkový dojem
A stoličku by som možno odsunul a otočil smerom na kameru, nech to nevyzerá tak usporiadane 

Ale... a kto?Grim-Reaperka napísal:lebo nejaký rýpal mi tu do toto rýpal že tam tie stromy tienia
-
Grim
Darca
...dobre, všetko opravím, teraz ešte rendrujem tú obývačku, nedá mi to, som to znova nasvietil a otočil som slnko lebo nejaký rýpal mi tu do toto rýpal že tam tie stromy tienia 
leko - ...noo mne na telesnej učiteľ hovoril že som drevo...ale hento je drevo, ale je na ňom tá dyha či jak sa to volá, jak keď máš drevotrieskovú dosku na nábytku, tak je potiahnutá tou dyhou...
leko - ...noo mne na telesnej učiteľ hovoril že som drevo...ale hento je drevo, ale je na ňom tá dyha či jak sa to volá, jak keď máš drevotrieskovú dosku na nábytku, tak je potiahnutá tou dyhou...
-
lekoklatik
VIP
Ale tak sám povedz. Môžeš mi zodpovedne povedať že to vyzerá ako drevo? : D Keby som nevedel že je to skriňa, veľmi by som premýšľal čo je to za materiál
-
Grim
Darca
...no ja neviem, moje subjektívne posúdenie by ťa asi veľmi nepotešilo...ale je to materiál Hardwood, takže by to nejaké to drevo byť malo...a navyše, je to rendrované na nízkej kvalite, dnes v noci to vyrendrujem lepšie a uvidíme či bude vidieť rozdiel...
...a tu som ti našiel nejaké predmety z takého dreva. Nazvime to drevo s povrchovou úpravou (ale neviem akou, asi farba)
http://kuchynerust.cz/content/catalog/stoly-sedia54.jpg
http://kuchynerust.cz/content/catalog/stoly-sedia9.jpg
http://www.proaudio.sk/img_prod/behringereg2180bk.jpg
http://images.google.sk/imgres?imgurl=h ... _Ab_0anqBg
...a tu som ti našiel nejaké predmety z takého dreva. Nazvime to drevo s povrchovou úpravou (ale neviem akou, asi farba)
http://kuchynerust.cz/content/catalog/stoly-sedia54.jpg
http://kuchynerust.cz/content/catalog/stoly-sedia9.jpg
http://www.proaudio.sk/img_prod/behringereg2180bk.jpg
http://images.google.sk/imgres?imgurl=h ... _Ab_0anqBg
-
lekoklatik
VIP
brácho ale to sa na to tvoje drevo nejak extra moc nepodobá. Akoby to tvoje malo take hrudky alebo ako to nazvať. Príde mi to také nejaké chrómové alebo aké. A to že to úplne všetko odráža to už tuším spomínané bolo. Ale inak je to fajn, nevšimaj si ma : )
-
Grim
Darca
...ale brácho
...píšem že som to nerendroval s nejakým extra kvalitným nastavením...dnes v noci to dám rendrovať na maximálnu kvalitu a potom sa uvidí...a budem si ťa všímať...dal si si tú námahu a napísal si príspevok, bolo by neslušné ťa ignorovať...
-
lekoklatik
VIP
neslúšne je že len kecám. Ešte stále neovládam vymodelovanie ničoho a navážam sa. Ale drevo je drevo. A toto nevyzerá ako drevo 
To je úplne fuk. Estetické cítenie hádam máš. Hodnotiť takéto práce nebudú ľudia, ktorí vedia modelovať lepšie ako ja. Takže názor "laika" je veľa krát viac ako názor odborníka.