Chladic na AMD Phenom X4 965 (AM3)
-
el_chupacabra
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chladic na AMD Phenom X4 965 (AM3)
Tak drbinko. Elektronike sa venujem od... neviem, nepamätám (je to už sakra dlho), no venujem sa jej oveľa intenzívnejšie ako ty a aj ju už tretí rok študujem na VŠ. PC hardwaru taktiež neviem ako dlho, prakticky odkedy mi odišlo IBM, takže asi nejakých 10 rokov. Taktiež intenzívnejšie ako ty (súdiac podľa tvojich príspevkov).
BTW ja CM nemám, vo svojom kompe mám Zalman (z istých dôvodov tam tower chladič nevopchám). CM som dával do jednej zostavy ktorú som robil nedávno z dôvodu veľmi pozitívnych ohlasov na internete.
A také výsledky ako si tu uviedol teda CM naozaj nedá. Ale ani ten tvoj Freezer... Takéto výsledky nedosiahnem v loade ani na svojom procesore s 65W TDP s ventilátormi na plných otáčkach (a to tam nemám trápne AC za 3€)...
Weby a animácie tu neťahaj, to naozaj nie je oblasť môjho záujmu.
BTW ja CM nemám, vo svojom kompe mám Zalman (z istých dôvodov tam tower chladič nevopchám). CM som dával do jednej zostavy ktorú som robil nedávno z dôvodu veľmi pozitívnych ohlasov na internete.
A také výsledky ako si tu uviedol teda CM naozaj nedá. Ale ani ten tvoj Freezer... Takéto výsledky nedosiahnem v loade ani na svojom procesore s 65W TDP s ventilátormi na plných otáčkach (a to tam nemám trápne AC za 3€)...
Weby a animácie tu neťahaj, to naozaj nie je oblasť môjho záujmu.
-
uplink
VIP
Jasné, všetko som si vymyslel, aj externý teplomer je výmysel, aj všetky tepelné čidlá na doske sú zlé a zle ukazujú, len el_chupacabra a eXistenZ má pravdu. Bože chlapci, dúfam že Vás aspoň život netrestá za to akí ste hlúpi a obmedzení, lebo to ako vystupujete je kvalitná ukážka primitivzmu...
Ináč to sa mi na Tebe ohromne ľúbi
najskôr Ti vadí že ukazujem noname procesor. Tak dam CPU-z. Potom Ti vadí že je v idly procesor, tak ho hot-cpu testerom vypečiem na dve minúty a spravím screenshot ustálenej teploty. A teraz vravíš že to zle ukazuje teploty. Keď sem hodím fotky externého teplomeru, čo povieš potom? Že som to v photoshope upravil?! Ako fakt, vďaka Bohu že je takých exotov ako Ty a existenz na fóre máličko...
Ináč to sa mi na Tebe ohromne ľúbi
Prosím? Ja ťa snáď nazývam primitívnym a hlúpym? Treba si trošku otvoriť oči, ja som s tebou husi nepásol - boha spomínať nemusíš, ten ti v predom prehranom boji nepomôže.
Mňa nazývaš hlúpym? Hlúpy človek je ten, ktorý si myslí, že 125W procesor mu Freezer Extreme uchladí na 39 stupňov. Hlupáčik, ktorý nemôže vystáť to že kúpil sprostosť a teraz ju bude roztrubovať ako najlepší produkt pod slnkom.
Máš nejaké argumenty, alebo si len lama čo nepozná iný ako neefektívny nástroj Hot CPU tester a chceš tu ohýbať zákony fyziky? Ale na druhej strane ťa chápem... Človek si musí trochu vyhoniť ego aspoň na fóre, keď už je kopaný životom medzi okále...
Keby si mal akékoľvek pádne argumenty, no vidím, že ty poznáš Freezer a tam sa tvoje vedomosti zastavujú. Skúseností s počítačmi a chladením mám dosť na to aby som vedel povedať, kedy človek trepe kraviny.
Hojko úprimne ľutujem, že si pri svojom výbere počúval tohoto človeka, ktorý má lamu ešte aj v ranku. Snáď si nabudúce necháš poradiť aj od ľudí, ktorí majú aj reálne skúsenosti s daným problémom a netrepú len prachsprosté obmedzenecké kecy.
Uplink, si chudák, nikde som ťa nenapadol, no ty si si musel kopnúť. Nevieš ani len udržať diskusiu bez toho aby si dotyčného neurazil.
//teraz čítam
2 minúty hot cpu testerom na ustálenie teploty? Ty fakt niesi normálny... Keď ho zaťažíš Linxom tak na 20 minút tak povedz
Ach, títo rádoby odborníci...
Mňa nazývaš hlúpym? Hlúpy človek je ten, ktorý si myslí, že 125W procesor mu Freezer Extreme uchladí na 39 stupňov. Hlupáčik, ktorý nemôže vystáť to že kúpil sprostosť a teraz ju bude roztrubovať ako najlepší produkt pod slnkom.
Máš nejaké argumenty, alebo si len lama čo nepozná iný ako neefektívny nástroj Hot CPU tester a chceš tu ohýbať zákony fyziky? Ale na druhej strane ťa chápem... Človek si musí trochu vyhoniť ego aspoň na fóre, keď už je kopaný životom medzi okále...
Keby si mal akékoľvek pádne argumenty, no vidím, že ty poznáš Freezer a tam sa tvoje vedomosti zastavujú. Skúseností s počítačmi a chladením mám dosť na to aby som vedel povedať, kedy človek trepe kraviny.
Hojko úprimne ľutujem, že si pri svojom výbere počúval tohoto človeka, ktorý má lamu ešte aj v ranku. Snáď si nabudúce necháš poradiť aj od ľudí, ktorí majú aj reálne skúsenosti s daným problémom a netrepú len prachsprosté obmedzenecké kecy.
Uplink, si chudák, nikde som ťa nenapadol, no ty si si musel kopnúť. Nevieš ani len udržať diskusiu bez toho aby si dotyčného neurazil.
//teraz čítam
-
nejakymarko
Addict
nerozumiem sa do problematiky, sry za ot, ale neda mi nereagovat.
uplink velmi som si ta vazil a aj vazim za to co robis pre forum a tak celkovo, ale v tejto teme mi pride, ze si neprizdnas ze aj moznost B moze byt dobra, ked nie este schodnejsia a najme ze dost hrubo utocis na uzivatelov...
takehoto som ta doteraz nepoznal....trocha ma to sklamalo
uplink velmi som si ta vazil a aj vazim za to co robis pre forum a tak celkovo, ale v tejto teme mi pride, ze si neprizdnas ze aj moznost B moze byt dobra, ked nie este schodnejsia a najme ze dost hrubo utocis na uzivatelov...
takehoto som ta doteraz nepoznal....trocha ma to sklamalo
-
satan77
Light Star
Ja mám na svojom Phenome x4 toto
chladí dobre a tichý teda je... Mám vpredu taký menší, podsvietený neviem ani aký
už som dávno netunil PC, a ten počuť ako hučí ale tohoto Knighta nie. Ten malý žobrák vpredu hučí viac jak ASUS... Silent Knight je podsvietený na modro a v skrinke vyzerá lepšie jak na foto... Dobrá voľba. Len to neviem, či ja mám AM3...
// Pridávam aj SpeedFan scan...
Pri minimálnej záťaži, resp. mozilla, ICQ atď...
edit: Uplink teraz kukám v tvojich prílohách
ten FAN 3 tých 5075 RPM to je čo za killer ??? Ja sa do SpeedFanu ani nevyznám velmo, ale pochopil som, že fan1 a fan2 sú moje chladiče, resp. na procáku jeden a vpredu druhý... A ty máš aj tretí ale nejaký vysokootáčkový... To je ktorý? - kde chladí?
* 200-tý príspevok *
// Pridávam aj SpeedFan scan...
Pri minimálnej záťaži, resp. mozilla, ICQ atď...
* 200-tý príspevok *
Nuž, v prvom rade ten obrázok je ASUS P5W DH, čo je socket 775
(AM3 je AMD)
Chladiče sú ale zväčša balené spolu s univerzálnymi príchytnými systémami (stačí pozrieť do support listu)
Hlavnou výhodou knighta je plne medené spracovanie, meď vedie teplo o niečo lepšie ako hliník...
//24 stupňov v idle je ďalšia nereálna hodnota, iba ak máś v izbe tak 15 stupňov
Tieto programy sa môžu mýliť, treba spolu s nimi pozrieť aj napr. Realtemp, Everest alebo aj spomínané OCCT má teploty zobrazené.
Chladiče sú ale zväčša balené spolu s univerzálnymi príchytnými systémami (stačí pozrieť do support listu)
Hlavnou výhodou knighta je plne medené spracovanie, meď vedie teplo o niečo lepšie ako hliník...
//24 stupňov v idle je ďalšia nereálna hodnota, iba ak máś v izbe tak 15 stupňov
-
satan77
Light Star
Hej dikyeXistenZ napísal:Nuž, v prvom rade ten obrázok je ASUS P5W DH, čo je socket 775(AM3 je AMD)
//24 stupňov v idle je ďalšia nereálna hodnota, iba ak máś v izbe tak 15 stupňovTieto programy sa môžu mýliť, treba spolu s nimi pozrieť aj napr. Realtemp, Everest alebo aj spomínané OCCT má teploty zobrazené.
Prečo nereálna? 24 mám bežne sa mi zdá aj v iných scan programoch, a je dosť možné, že mám v izbe 15 stupňov... mám otvorené okno celý deň.
Hlavne kvôli tomu nereálna, lebo technológia heatpipe má istú teplotu pri ktorej začne pracovať (t.j. začne sa odparovať "voda", ochladí sa a kondenzuje), myslím, že je to nejakých 35 stupňov. Ale tak keď máš 15 stupňov v izbe... rátal som tak 22 
A vôbec, aké máš CPU?
//ale už sme OT od témy...
A vôbec, aké máš CPU?
//ale už sme OT od témy...
-
satan77
Light Star
od témy.. ale v tesnej blízkosti
CPU: Donútil si ma postaviť sa a vyhrabať krabicu
Tak je to: AMD Phenom X4 Processor 64 9650, 2.3 GHz True Quad-Core Design (taktnutý narychlo na 2.6GHz), 4.0 MB Total L2+L3 Cache, Socket AM2+
Hypertransport 3.0, tak som sa dostal aj k tomu, že som zistil že mám AM2+
CPU: Donútil si ma postaviť sa a vyhrabať krabicu
Tak je to: AMD Phenom X4 Processor 64 9650, 2.3 GHz True Quad-Core Design (taktnutý narychlo na 2.6GHz), 4.0 MB Total L2+L3 Cache, Socket AM2+
Hypertransport 3.0, tak som sa dostal aj k tomu, že som zistil že mám AM2+
-
hojko
Site Admin
Hmm, no zaujimave citatie. Zial keby tu padli skor argumenty s testom na pctuning.cz a podobne, tak by som isiel urcite do CM 212+. Avsak nakoniec bol aj tak problem zo vsetkymi, pretoze Ninju sa mi zohnat nepodarilo, nebola niekde skladom, pozreal som aj ine a tiez bol problem s dodanim. Takze som sa rozhodol pre AC, snad nebudem lutovat. Myslim, ze pri idle to problem nebude a pri hrach ho aj tak zrejme prebije chladic na ATI 5770.
Nuž, z toho chladiča sa dá spraviť aj lepší kúsok ako v základe - stačí ti lepšia pasta, napríklad AC MX-2 alebo Coolaboratory a šmirgeľ 600vka a 1000ka - s tým sa mi podarilo vylapovať plochu celkom slušne, aj keď nie úplne do leskla (potom som si dopomohol filcovým kotúčikom a brúsnou pastou). Nanešťastie sa to v podstate stále len predražuje, aj keď nie o moc... Stále to však nemá na CM212+. Na čo by som si dával pozor je určite montáž Freezera, tie dve skrutky niesú ani odpružené, čiže doťahovať napreskačku... Freezer Extreme, ktorý som lapoval behá u suseda v počítači a nemôžem síce povedať, že je hlučný, ale to sa zrejme nedá nikdy - zdroj, harddisk a vetrák na grafike ho hravo prehlušia.
//satan77 ty máš ešte starý Phenom I - to boli prvé, oproti 45nm verziám hladnejšie procesory po energii, vyrábané 65nm. Ale myslím, že ten tvoj má len 95W TDP, čiže ten by si pri troche šťastia na tom Knightovi hodil na ~2,8-2,9GHz...
//satan77 ty máš ešte starý Phenom I - to boli prvé, oproti 45nm verziám hladnejšie procesory po energii, vyrábané 65nm. Ale myslím, že ten tvoj má len 95W TDP, čiže ten by si pri troche šťastia na tom Knightovi hodil na ~2,8-2,9GHz...
-
uplink
VIP
Jediný dôvod prečo reagujem tak ako reagujem je ten, že jeden nemenovaný trotel tu plakal ako malé dieťa lebo hojko sa rozhodol pre "horší" chladič s čím vonkoncom nesúhlasím. Cry some more!
Súhlasiť nemusíš, aj tak nezmeníš pravdu - len zo seba robíš ešte väčšieho idiota.
Neviem síce kto tu plakal, no vyjadril som úprimnú sústrasť hojkovi kvôli tomu, že pri výbere chladiča počúval tentoraz už menovaného trotla s nickom "Uplink" pri výbere chladiča. Je smutné vidieť ako niektorým ľuďom vbehne moderátorstvo do lebene - je to ako šampus, čo? Poď ešte do mňa, veď stačí nech ti dobre vynadám a ty dáš pokyn adminom aby mi dali ban, poď ty mudrlant... Si uvedom že si len posraný upratovač na tomto fóre, takisto ako som ja upratovač na pcfore. Šampus sa nekoná, zober vecheť a upratuj bordel ktorý tu spravia useri ty zadubenec.
Neviem síce kto tu plakal, no vyjadril som úprimnú sústrasť hojkovi kvôli tomu, že pri výbere chladiča počúval tentoraz už menovaného trotla s nickom "Uplink" pri výbere chladiča. Je smutné vidieť ako niektorým ľuďom vbehne moderátorstvo do lebene - je to ako šampus, čo? Poď ešte do mňa, veď stačí nech ti dobre vynadám a ty dáš pokyn adminom aby mi dali ban, poď ty mudrlant... Si uvedom že si len posraný upratovač na tomto fóre, takisto ako som ja upratovač na pcfore. Šampus sa nekoná, zober vecheť a upratuj bordel ktorý tu spravia useri ty zadubenec.
-
uplink
VIP
eXistenZ nepísal som o Tebe, ale o Tvojom riťolezovi el_chupacabrovi a na to že máš 7 príspevkov tak hráš nejakého moc veľkého borca. Sorry, ale takí ako Ty u nás nemajú moc veľkú životnosť. Skús sa trochu skludniť, alebo sa vráť na PC forum a sem sa už nevracaj. Nik Ťa tu nepotrebuje...
A nie som upratovač, som niečo čo Ty nikdy nebudeš vzhľadom na svoju tupú hlavu a obmedzený prístup.
A nie som upratovač, som niečo čo Ty nikdy nebudeš vzhľadom na svoju tupú hlavu a obmedzený prístup.
-
satan77
Light Star
Uplink mohol by si krotiť na chvíľu svoje vášne a odpovedal na moju predošlú otázku na teba? Diky
:
ten FAN 3 tých 5075 RPM to je čo za killer ??? Ja sa do SpeedFanu ani nevyznám velmo, ale pochopil som, že fan1 a fan2 sú moje chladiče, resp. na procáku jeden a vpredu druhý... A ty máš aj tretí ale nejaký vysokootáčkový... To je ktorý? - kde chladí?
:
Zaregistrovaný som tu už dlhšie, no až snaha zabrániť tomu aby si hojko kúpil hlúposť ma prinútila sem aj prispieť. Ale už bolo neskoro. Ak niesi upratovač, načo si moderátor? Buď makaj a upratuj, alebo buď regulérny user.
Kľudný som až moc, no keď ma niekto ako TY nazve hlupákom a obmedzencom, niekto, kto vie prd o danej problematike, ale tvrdohlavo presadzuje svoj názor, to ma vie nasrať. Radšej keby si si priznal že nemáš pravdu, ale vidím, že to ti tvoje ego nedovolí...
Navyše, mňa si napadol bez toho aby som ťa nejako vyprovokoval. Ak je to tvoj štandardný postup ako zdiskreditovať človeka, tak stojí za jedno konské. Je to obmedzenecký a úbohý prístup, t.j. presne to, čím sa oháňaš na mňa a to som chcel len normálne poradiť, z vlastných skúseností s oboma (a ďalšími) chladičmi. Nabudúce, keď budeš niekomu radiť, si aspoň prečítaj nejaké recenzie, keď už nemáš priamu skúsenosť s produktom, alebo sa do toho zbytočne neser. Áno, neboj, na pcforum sa vrátim, ale všetkých čo chcú naozajstné rady okolo HW vyzývam, nech ich nechcú tu, lebo tu sa bude raziť jediná odpoveď cez moderátorský post milého Uplinka, ktorý o problematike vie holú riť a myslí si že môže urážať koho vidí, len preto, lebo dotyčný má odlišný názor a aj viacej skúseností ako on.
Kľudný som až moc, no keď ma niekto ako TY nazve hlupákom a obmedzencom, niekto, kto vie prd o danej problematike, ale tvrdohlavo presadzuje svoj názor, to ma vie nasrať. Radšej keby si si priznal že nemáš pravdu, ale vidím, že to ti tvoje ego nedovolí...
Navyše, mňa si napadol bez toho aby som ťa nejako vyprovokoval. Ak je to tvoj štandardný postup ako zdiskreditovať človeka, tak stojí za jedno konské. Je to obmedzenecký a úbohý prístup, t.j. presne to, čím sa oháňaš na mňa a to som chcel len normálne poradiť, z vlastných skúseností s oboma (a ďalšími) chladičmi. Nabudúce, keď budeš niekomu radiť, si aspoň prečítaj nejaké recenzie, keď už nemáš priamu skúsenosť s produktom, alebo sa do toho zbytočne neser. Áno, neboj, na pcforum sa vrátim, ale všetkých čo chcú naozajstné rady okolo HW vyzývam, nech ich nechcú tu, lebo tu sa bude raziť jediná odpoveď cez moderátorský post milého Uplinka, ktorý o problematike vie holú riť a myslí si že môže urážať koho vidí, len preto, lebo dotyčný má odlišný názor a aj viacej skúseností ako on.
-
uplink
VIP
Vieš čo je zaujímavé? Že keď poradím človeku, tak je obvykle spokojný. Či už tu na fóre, alebo v RL, či už je to môj zákazník, alebo známy. Natož Ty s Tvojimi 8 príspevkami si tu dokázal len veľké konské ho*no a trošku si rozvíril hladinu. Sorry, ale ako som písal prísť sem a urobiť rozruch dokáže každý primitív, zapadnúť do spoločenstva dokáže len málokto. Až niečo dokážeš [u nás], tak s Tebou môžem ďalej pokračovať ďalej v diskusii, zatiaľ Ťa len poprosím aby si držal hubu a krok, alebo sa prac preč.
Ináč, ja som na Teba nereagoval, ale Ty keď si vehementne "podporil" el_chupacabru bolo to mierené evidentne proti mne a malo ma to len podryť a podkopať. A ak Ťa smiem poprosiť a dovoľuje Ti to Tvoje kví-kvé, tak ma už ďalej neoslovuj a ani na mňa nereaguj. Preukážeš mi tým malú bezvýznamnú službičku. Ďakujem.
Ináč, ja som na Teba nereagoval, ale Ty keď si vehementne "podporil" el_chupacabru bolo to mierené evidentne proti mne a malo ma to len podryť a podkopať. A ak Ťa smiem poprosiť a dovoľuje Ti to Tvoje kví-kvé, tak ma už ďalej neoslovuj a ani na mňa nereaguj. Preukážeš mi tým malú bezvýznamnú službičku. Ďakujem.
hehe sorry. To je externý chipsetový chladič, nejaký malý noname. Je to 25 mm vetrák, tie majú obvykle 3,5-5k rpm.satan77 napísal:Uplink mohol by si krotiť na chvíľu svoje vášne a odpovedal na moju predošlú otázku na teba? Diky![]()
:
-
Pigesko
King
cela tato debata je uplne od veci ked jediny kto sem postol nejaky dokaz na svoju obhajobu je Uplink...
- jezis a na tomto som sa pobavil
:
2. ako si prisiel na to ze ma pokazene cidlo ? nechapem preco vzdy ked ma niekto nizsie teploty tak sa vedu reci len o pokazenych cidlach...
ved to je totalna hlupost...
- ale kedze si napisal toto :
1. klames
2. mas pokazene cidlo
...vyhovuje ti to ?
zamysli sa...
- jezis a na tomto som sa pobavil
1. povedz jeden jediny dovod preco by mal Uplink klamat a vybavovat sa s niekym kto sem prispel 10 prispevkami ??eXistenZ napísal: Ešte jedna vec, kto povie, že 125W štvorjadro mu uchladí Freezer Extreme v Burne na 39 stupňov (súdim podľa screenu vyššie) buď:
1. klame
2. má pokazené čidlo
2. ako si prisiel na to ze ma pokazene cidlo ? nechapem preco vzdy ked ma niekto nizsie teploty tak sa vedu reci len o pokazenych cidlach...
- ale kedze si napisal toto :
tak...eXistenZ napísal: S CM212+ mám naopak dobré skúsenosti. Na vzduchu, bez dodatočného prievanu v bedni uchladil 45nm štvorjadro i5 750 na 3,5GHz na ~63 stupňov.
1. klames
2. mas pokazene cidlo
...vyhovuje ti to ?
Uplink, na tvoju adresu sa už radšej nevyjadrujem. Nemám čo dokazovať tomuto fóru, keď jedným z vedenia je človek ako ty. Oháńaš sa tu iq ktoré máš sám očividne dosť nízko a snažíš sa ponížiť ľudí, ktorí, dokial si neotvoril hubu, proti tebe nič nemali. Držať hubu a krok? Nie príkazom od teba, voči tebe by nedržala rešpekt ani mŕtva ryba. Môžeš ma vyviesť z tohoto fóra pomocou jailu/banu, ak ti to spraví dobre na duši. Veď predsalen musíš ukázať svoju moderátorskú silu... Škoda že ju nevieš ukázať argumentami ale len sprostým tlachaním o mojom IQ - to už aj niečo naznačuje o tvojom duševnom zdraví.
V iných oblastiach môžu byť ľudia spokojní s tvojimi radami, o tom niet pochýb, ale keď príde na tému s ktorou nemáš skúsenosti, nevieš si priznať chybu.
Pigesko - Uplinkov fanklub? Ja nikde nehovorím, ktoré z toho je, ale uvedom si, že 125W štvorjadro vyžaruje priveľa odpadného tepla na to, aby ho takýto chladič dokázal uchladiť na 39 stupňov. Jedine, ak je tých 5000RPm na položke "Fan3" v Speedfane práve CPU fan, tak by to bolo možno možné.
Ja nemám dôvod klamať. Hardwaru sa venujem od detstva a už viac ako tri roky sa venujem pcforu a pomáhaniu užívateľom s podobnými problémami. Jediný dôvod prečo by som klamal? Neexistuje. Navyše vyššie bol postnutý aj link na pctuning, kde sú otestované OBA tieto chladiče a Freezer Extreme sa pomaly nevie odlepiť od tesného prenasledovania jeho starším a menším bračekom - Freezerom 7. S oboma chladičmi som sa stretol, s oboma chladičmi mám skúsenosti. Nesnažím sa povedať, že Freezer Extreme je zlý chladič, ale je to horšia voľba ako CM212+. Ja sám mám Freezer 7 a na svoju cenu (pred dvoma rokmi nejakých 550sk) to je dobrý chladič, stále neprekonatelný v pomere cena/výkon. Ale ten, kto nevidel styčnú plochu Freezera Extreme nemôže povedať v akom je stave - ja som ju videl, a bola tak zle opracovaná, že mala skoro v strede malý výstupok, ktorý do heatspreadera procesora "vyvŕtal" malú dierku. Po lapovaní sa situácia zlepšila, ale stále to nieje lepšie ako CM212+.
Uznávam, na i5 750 takisto môže byť zlé čidlo, predsalen menšia kauza s e84xx a e82xx ktoré sa svojho času dodávali so zlými čidlami od novoty necháva na pochybách aj mňa, ale i5 750 má 95W TDP a aj keď AMD TDP != Intel TDP, v testoch so spotrebou nenarastá tak markantne - pokiaľ príliž nezvyšuješ napätie. Uvedom si, že ja som nenapísal 39 stupňov, aj keď pretaktovaná i5ka na takéto frekvencie môže mať TDP niekde na 120-135W a hlavne, netestoval som pomerne trápnym Hot CPU Testerom celé DVE minúty, ale 20 minút v Linxe. To je trošku rozdiel. Ak niekto povie, že za dve minúty sa mu CPU vypečie a tepoty ustália, evidentne nevie o problematike nič.
Mne je jasné, že sa tu budete oháňať mojím stavom príspevkov, iné som ani nečakal. Veriť nemusíte, no je rozdiel, keď má niekto skúsenosť len s Freezerom a roztrubuje to tu ako najlepší produkt, alebo keď si niekto reálne oba produkty otestoval.
//myslím, že si myslel 25mm vetrák, 250mm je podľa môjho pravítka 25cm. A tieto externé vetráky (ak máš napr. asus dosku s tými oplastovanými vetráčikmi) sa montujú len ak sa snažíš nejako extrémnejšie taktovať - pre bežné použitie stačí pasívne chladenie. Hlavne sú pekne hlučné, čo by toho Freezera kľudne prehlušilo. Pri 5000Rpm určite. Ale je mi jasné, že si odomňa poradiť nenecháš
Lebo ty si ten čo všetko vie a ja som ten hlupák, čo sa tu snaží rozbúrať tvoju kredibilitu 
V iných oblastiach môžu byť ľudia spokojní s tvojimi radami, o tom niet pochýb, ale keď príde na tému s ktorou nemáš skúsenosti, nevieš si priznať chybu.
Pigesko - Uplinkov fanklub? Ja nikde nehovorím, ktoré z toho je, ale uvedom si, že 125W štvorjadro vyžaruje priveľa odpadného tepla na to, aby ho takýto chladič dokázal uchladiť na 39 stupňov. Jedine, ak je tých 5000RPm na položke "Fan3" v Speedfane práve CPU fan, tak by to bolo možno možné.
Ja nemám dôvod klamať. Hardwaru sa venujem od detstva a už viac ako tri roky sa venujem pcforu a pomáhaniu užívateľom s podobnými problémami. Jediný dôvod prečo by som klamal? Neexistuje. Navyše vyššie bol postnutý aj link na pctuning, kde sú otestované OBA tieto chladiče a Freezer Extreme sa pomaly nevie odlepiť od tesného prenasledovania jeho starším a menším bračekom - Freezerom 7. S oboma chladičmi som sa stretol, s oboma chladičmi mám skúsenosti. Nesnažím sa povedať, že Freezer Extreme je zlý chladič, ale je to horšia voľba ako CM212+. Ja sám mám Freezer 7 a na svoju cenu (pred dvoma rokmi nejakých 550sk) to je dobrý chladič, stále neprekonatelný v pomere cena/výkon. Ale ten, kto nevidel styčnú plochu Freezera Extreme nemôže povedať v akom je stave - ja som ju videl, a bola tak zle opracovaná, že mala skoro v strede malý výstupok, ktorý do heatspreadera procesora "vyvŕtal" malú dierku. Po lapovaní sa situácia zlepšila, ale stále to nieje lepšie ako CM212+.
Uznávam, na i5 750 takisto môže byť zlé čidlo, predsalen menšia kauza s e84xx a e82xx ktoré sa svojho času dodávali so zlými čidlami od novoty necháva na pochybách aj mňa, ale i5 750 má 95W TDP a aj keď AMD TDP != Intel TDP, v testoch so spotrebou nenarastá tak markantne - pokiaľ príliž nezvyšuješ napätie. Uvedom si, že ja som nenapísal 39 stupňov, aj keď pretaktovaná i5ka na takéto frekvencie môže mať TDP niekde na 120-135W a hlavne, netestoval som pomerne trápnym Hot CPU Testerom celé DVE minúty, ale 20 minút v Linxe. To je trošku rozdiel. Ak niekto povie, že za dve minúty sa mu CPU vypečie a tepoty ustália, evidentne nevie o problematike nič.
Mne je jasné, že sa tu budete oháňať mojím stavom príspevkov, iné som ani nečakal. Veriť nemusíte, no je rozdiel, keď má niekto skúsenosť len s Freezerom a roztrubuje to tu ako najlepší produkt, alebo keď si niekto reálne oba produkty otestoval.
//myslím, že si myslel 25mm vetrák, 250mm je podľa môjho pravítka 25cm. A tieto externé vetráky (ak máš napr. asus dosku s tými oplastovanými vetráčikmi) sa montujú len ak sa snažíš nejako extrémnejšie taktovať - pre bežné použitie stačí pasívne chladenie. Hlavne sú pekne hlučné, čo by toho Freezera kľudne prehlušilo. Pri 5000Rpm určite. Ale je mi jasné, že si odomňa poradiť nenecháš
-
uplink
VIP
Sekol som sa s tými 250 mm, je to 25mm. A na margo Tvojho "dokazovania". Ja som postol výsledky, Ty len teóriu. Tiež sa venujem PC hardwaru od detstva [7 rokov+], nemal som moc na výber, nevlastný otec programátor/technik, mama programátorka...
A to že Ty nevieš prekusnúť že má môj thermal dissipation [a.k.a. total dissipated power] 125W [mohol by mať aj 135 záleží od jadra] a mám len 39 stupňov v burne, tak to nie je moj problém. Posledné dva procáky čo som mal od AMD boli kvalitne chladné a oba mali TDP 125W. Na tom prvom som mal noctuu s dvomi vetrákmi a neskôr Freezer Pro s dvomi a rozdiel bolo nejakých 3-5 stupňov, tak som noctuu dal fuč.
A na margo veci, známi a zákazníci čo majú intely s nižšou TDP [90-65W], majú "kvalitnejšie" chladenie od toho môjho [podľa Teba], tak majú vyššie teploty v burne. Nevzrušujem sa nad tým, pár krát som si všetko premeral externým teplomerom a som spokojný. Aj ich intely aj moje AMD.
A keď už sme pri tých odborníkoch, tak pre Teba je asi chladič na CPU všetko, ale teplota okolia + skrinka a vetranie neexistuje, však že áno. Pre nfo mám Chieftec Dragon s 2mi fanmi vpredu [80mm] [induction], jedným na boku [250mm] [induction] jeden vzadu [80mm] [exhaust] a dva hore [80-92mm teraz neviem] [exhaust]. Ale to Ťa asi ako "experta" nezaujíma, že aj skrinka dokáže spraviť veľa v roli chladenia jej vnútra, že áno...
A to že Ty nevieš prekusnúť že má môj thermal dissipation [a.k.a. total dissipated power] 125W [mohol by mať aj 135 záleží od jadra] a mám len 39 stupňov v burne, tak to nie je moj problém. Posledné dva procáky čo som mal od AMD boli kvalitne chladné a oba mali TDP 125W. Na tom prvom som mal noctuu s dvomi vetrákmi a neskôr Freezer Pro s dvomi a rozdiel bolo nejakých 3-5 stupňov, tak som noctuu dal fuč.
A na margo veci, známi a zákazníci čo majú intely s nižšou TDP [90-65W], majú "kvalitnejšie" chladenie od toho môjho [podľa Teba], tak majú vyššie teploty v burne. Nevzrušujem sa nad tým, pár krát som si všetko premeral externým teplomerom a som spokojný. Aj ich intely aj moje AMD.
A keď už sme pri tých odborníkoch, tak pre Teba je asi chladič na CPU všetko, ale teplota okolia + skrinka a vetranie neexistuje, však že áno. Pre nfo mám Chieftec Dragon s 2mi fanmi vpredu [80mm] [induction], jedným na boku [250mm] [induction] jeden vzadu [80mm] [exhaust] a dva hore [80-92mm teraz neviem] [exhaust]. Ale to Ťa asi ako "experta" nezaujíma, že aj skrinka dokáže spraviť veľa v roli chladenia jej vnútra, že áno...