Sociálna fóbia

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
sKoReC
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sKoReC »

Aj ja som odmalička menej komunikatívny ale nie vždy! Keď sa točí o nejakej mojej téme (trébars hudba) tak vtedy meliem najviac. A neviem či je to tak aj u teba ale najlepšie sa cítim keď som v partii max 3 kamarátov pri pivku a poldeci. A keď nevieš komunikovať v partii, komunikuj s každým súkromne, aj tým si získaš ľudí že o nich prejavuješ záujem, budú ťa brať viac v pohode atď.

Ten posmech... pousmej sa na tom aj ty a bude to fajn. Nikto to predsa neberie vážne! Nikto ťa nebude považovať za menejcenného, a keď si budú z teba robiť za to srandu tak ťa len podpichujú, nesmieš sa nechať znechutiť a tvár sa v pohode, usmievaj sa. A snaž sa aj ty ostatných podpichovať za to čo dobabrali oni. :P

snáď som napísal všetko čo som chcel... aaa neni zač
m.matej
Novice
Novice

Re: Sociálna fóbia

Príspevok od používateľa m.matej »

muffy69 napísal:Poculi ste uz niekto o tejto fobii ? Hladal som informacie o tom ze preco sa mi trasu ruky a niekto uz v teme o tomto spominal, ze to moze byt psychologickeho razu. Tak som nasiel nieco o socialnej fobii a ono to bohuzial na mna vsetko sedi. Trasenie ruk som nikdy nemaval ale som cim dalej hamblivejsi a doslova sa bojim ludi, mam problemy s tym ze sa na mna niekto pozera, vtedy zostanem nervozny a zacnem sa triast, v skole za to nemozem desiatovat, ked aj v skole nieco viem alebo sa velmi chcem prihlasit nemozem, lebo sa strasne bojim zahambenia pred inymi, ked sa s niekym rozpravam nedokazem sa mu dlho pozerat do oci. Vyhladavam samotu, vsemozne sa vyhybam stretnutiam s novymi ludmi aj babami alebo diskotekam. Proste necitim sa dobre v spolocnosti a uz im to zacina dost prekazat lebo sa dost za to trapim. Mam vyhladat pomoc psychologa alebo psychiatra ? Fakt neviem co mam robit preto sa obraciam na vas. :(
Tiez mam 15 rok. a podobny problem :( :evil:
male pivo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa male pivo »

Ta socialna fobia je fakt hroza. Najhorsie je mozno natom to cervenanie :smt098
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Co mate vsetci stym psychologom. Neviem kto iny by mi mohol viac pomoct v takomto pripade nez rodicia ci najbizsi kamarati. Dost casto to tu citam ako odkazujete ludi na psychologa.

A teraz pre autora: su to len urcite bariery ktore sa bojis prekonat. Tento problem ma vela ludi. Napriklad ja tiez. Mozno je to len otazka casu kedy to prekonas. Teraz si mlady a ja si myslim ze z tento fobicky stav pominie. Musis sa viac prekonavat a udrziavat kontakt. Samota nieje ziadna vyhra. Raz ti to zacne liezt na mozog a bude ti niekto chybat. Zivot je predsa otom ze mas spoznavat nove veci, novych ludi atd... nechcem tym povedat ze hned dnes chod na diskoteku ci do mesta sa bavit. Ale rob vsetko preto aby si dany typ stresu nemal.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

ludia myslim ze za tie dva roky co je tu ta tema to uz vyriesil :p
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Schyzo, niekto to nevyriesi do konca svojho zivota... (nastastie taketo problemy nemam cize sa oto blizsie nezaujimam)
PsychoS
Professional
Professional

ani som si nevsimol ze to tu uz stoji dva roky. :D fuuuha. Ale nejaky anonym sa toho chytil tak som zareagoval akoby bola nova. Snad uz to teda vyriesil.
male pivo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa male pivo »

Je to ovela horsie

A myslim ze vam s tymto pomoze hypnoterapeut a nie psycholog
PsychoS
Professional
Professional

zivot je uz raz taky. niekomu dal smelost a niekomu zas strach ci stres.
Napísať odpoveď