Vypinanie obrazovky

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Errici
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vypinanie obrazovky

Príspevok od používateľa Errici »

Mam starsi notebook asus A6 R series a zacala sa mi vypinat obrazovka. Ked ho zapnem tak blikne a ostane cierna ale ked sa na nu pozriem blizsie vs ide len akokeby neslo svetlo a aj ked zapnem obrazovku cez ovladacie klavesi tak len blikne a stale ostane zhasnuta. Tak sa chcem opytat ci mi nevie niekto poradit ci je to hardverova alebo softverova chyba a akoby sa to dalo odstranit. Alebo ci nahodou niekto nema na tento typ nejake stare nahradne diely.
schifo
Medium Expert
Medium Expert

Re: Vypinanie obrazovky

Príspevok od používateľa schifo »

No vypadá to skôr na tú hardwareovú chybu. Ale tak najskôr by som skúsil preinštalovať grafickú kartu. Ak ani to nezaberie tak by bolo dobre rozobrať notebook a pozrieť sa či konektory dobre držia alebo či nie je zlomený kábel v ohybe medzi obrazovkou a zostakom notebooku. Prípadne vymeniť celú obrazovku.
:arrow: Skúsil by som ho hodiť do servisu. Oni si s tým už poradia skôr ako ty. :)
Errici
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: Vypinanie obrazovky

Príspevok od používateľa Errici »

To bolo prve co ma napadlo. Skusal som preinstalovat aj driver na grafiku, ale nepomohlo, rozobral som cely notebook aj display nic nie je zalomene ani odtrhnute. V jednom fore mi radili ze to moze byt hardverova chyba v displayi a to ze odisiel invertor napatia. Este stale cakam na suciastku ale mala by mi dojst v priebehu par dni. Potom sem vyhodim ci to bolo ono alebo nie.

Aj tak dakujem :wink:
Napísať odpoveď