zakrytie ryhy

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

zakrytie ryhy

Príspevok od používateľa smejo »

dnes sa mi nestastne podarilo strajchnut betonovy kvetinac a zanechalo to ryhy - asi 5 cm na dlzku nad a pod krytom hmlovky (vid "foto"... nie je to nic hrozne, co by bilo do oci, ale na krase to teda nepridava), ktore by som chcel nejakym sposobom aspon trosku zakamuflovat (nejake brusne pasty, alebo nieco.. chcel by som konkretny typ /nejaku od tempo?.. davnejsie som nasiel nejaku, ktoru momentalne neviem najst a nazov si nepamatam, boli tam fotky efektu na ciernom suzuki ignis, stalo to 7-13e podla obchodu a v baleni boli aj nejake brusne papiere a asi dva druhy pasty)
Prílohy
naraznik.jpg
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: zakrytie ryhy

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ilustrovane romany nepotrebujeme :-D .. posledna foto hovori za vsetko -> si lopata za volantom :-P :-P :-P ... ale takto .. kup si podla kodu autolaku "korekcnu ceruzku na nedokonalosti laku" ... na tmelenie to ani zdaleka neni, ale rozlestit to asi tiez nepojde idealne :-)
smejo
Addict
Addict

ja by som to radsej najprv tou pastou az tak korekcnu tuzku (tu inak maju u dealera podla VINka)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

jj ale u dealera ju preplatis :-) ale jak mas dealera blizsie ako prve poriadnejsie farby laky, tak neni o com :-) :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

korekcnu tuzku pri tomto druhu skrabanca urcite potrebovat nebudes, tie sa pouzivaju az v pripade, ze je zaryte az na plech, toto ti bude stacit vybrusit pastou a kotucom na mokro...

v pripade korekcnych tuziek a voskov urcite odporucam turtlewax, nic kvalitnejsie a dostupnejsie na nasom trhu pravdepodobne nenajdes...
smejo
Addict
Addict

vcera som kupil TUTO pastu, tak to budem skusat zatial s tym, kotuc nemam
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak prajem vela stastia, bez kotuca sa s tym pekne narobis...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

do plechu ratzi hej ? ... na plastovom narazniku :-D ...
smejo
Addict
Addict

:roll:
ja by som skor povedal, ze ked uz je to do plechu (vo vseobecnosti, pb), tak uz to je na vybrus a lakovanie a korekcna tuzka je na male "ďobky"

inak nasiel som to, co som spominal v prvom poste - http://odstranovac-skrabancov.weebly.com/ (ked to nenajdem v KE, tak to objednam
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja mam z tohto pohladu za to ze prave toto je uz na tuzku (prave z dovodu ze su to skrabance sirsie a nemaju charakter osamotenej ryhy ale viacerych ryh vedla seba, takze je tazsie roztiahnut stavajuci lak na tak velku plochu :-) ) ...

a nebavime sa o vybruseni a novom laku, ale o rozlesteni skrabancov :-) :-) ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:do plechu ratzi hej ? ... na plastovom narazniku :-D ...
:roll: no co ti mam na toto napisat :D vies, ako to bolo myslene :)

smejo: korekcna tuzka ti zakamufluje takmer cokolvek, na taketo skrabance staci aj pasta a kotuc :)
Looker
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Looker »

Prosim zakladatela Topicu, aby postol fotku po opraveni skrabanca!! prosim, som zvedavy na vysledok. dakujem
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Chalani, rád by som počul nejaké rady na prebrúsenie komplet celého laku. Na aute mám starší lak (nie pôvodný, auto bolo prelakované) a má na sebe akoby mikropóry a drží na sebe nečistotu (na dotyk je drsný).
Skúsil som to cez leto vybrúsiť pastou (ručne), bolo to cukríkové, navoskoval som to avšak účinok krátkodobý a už teraz je to skoro ako predtým.
Rozmýšlal som prebrúsiť to kotúčom, no čo som pozeral výrobky od 3M, tak brúsna gebuzina okolo €30 kotúč €16 + treba to potom špecialnym prípravkom rozleštiť. Oplatí sa do toho investovať?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

frikso: tazko povedat, neviem, cim mas auto nastriekane... kazdopadne, opat by som v tomto obore vyzdvihol znacku turtlewax, vo svojom sortimente ponukaju aj vyrobky, ktore by vyriesili tvoj problem... samozrejme, lestiacu pastu je potrebne skombinovat s vhodnym kotucom...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

troška oživím túto tému o drobných opravách laku - dnes mi dáky čurák v bielom aute napravo jemne oškrel zadný nárazník na zaparko. Ešte mi tam po ňom ostalo trocha bieleho laku a 2x ryha na nárazníku až po čiernu vrstvu pod lakom. Čo s tým?
1) čím odstrániť zvyšky jeho bieleho laku zo svetlomodrého auta?
2) čo s tými ryhami? - šírka ryhy cca 1-2mm, dĺžka cca 10cm, hĺbka - je vidno niečo čierne - zrejme plast alebo podkladový lak? Ryhy sú viac menej rovnobežné, vzdialené od seba cca 3cm + ešte je tam okolo pár škrabancov (tiež až "do čierneho").
Ryhy sú lemované zošúchaným lakom (ako ten cocot "ryl" do nárazníka) - okolo rýh sú akoby hoblinky a kopčeky môjho modrého laku

čo mi napadlo ako prvé: jeho biely lak odstrániť vlhkou hadrou, prípadne acetónom (ale bojím sa, aby acetón nepoškodil môj lak), prípadne použiť alkohol. Je to správne?

K tým ryhám - niečo som tu čítal o korekčných ceruzkách, no nemám ani poňatia na akom princípe fungujú a či sa dajú použiť aj v tomto prípade (hĺbka rých a škrabancov). Napadlo mi tie hoblinky a hrbolčeky zošúchaného laku odstrániť mechanicky (zošúchať nehtom, hadrou...?). Je to prakticky nové auto (necelých 2000km) a dáky chumaj ho takto "pokrstí." :smt017

Budem vďačný za každú zmysluplnú radu - toto je pre mňa niečo úplne nové a neviem čo s tým. Ešte je možnosť celé miesto odmastiť (acetón?) a prelepiť nálepkou, no to vidím len ako krajné riešenie - nálepka je propagačná a na auto pôjde tak či tak, len takto by bola na menej vhodnom mieste.
smejo
Addict
Addict

tie smuhy po nom odstranis cimkolvek, ja som to robil s nejakym odstranovacom asfaltu a hmyzu z laku, je vela takychto pripravkov... a na tie ryhy by som pouzil spominane korekcne tuzky od dealera, je to v podstate farba + lak so stetkami v ampulkach, ako napr. bielitko na papier (nekupoval by som nikde inde ako u dealera podla VINka), v kii to stalo 15€
pri novom aute a takychto vacsich ryhach by som mozno uvazoval aj nad prelakovanim, ak by to vyslo na viac ako spoluucast, tak by som to dal na havarijnu

(ja som to svoje uz nafarbil aj zalakoval, ale kedze je to vacsia plocha, tak ten lak tam vidno, jednak, ze sa to inak leskne a su tam aj nerovnosti od stetky, cize to musim este nejak vybrusit/vylestit)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

stava sa to - ludia su py*e a parkovat proste nevedia ... s tym sa neda spravit nic, iba ich pri tom nacapat a ulamat im paprce :-)

... take siroke a hlboke skrabance uz nerozklestis ... urcite nato nepouzivaj ziadny aceton a podobne agresivne pripravky .. odstran vyrazne mechanicke nedokonalostina okrajoch ryh, vydrhni to normalne hubkou na riad a vodou s autosamponom, alebo staci jarou, poriadne to nechaj vyschnut a prebehni to korekcnou ceruzkou - ako ju pouzit sa docitas na nej, pripadne ti to jej predajca ochotne vysvetli - je ich totiz viac druhov ... niektore su iba na baze "vosku" a musis po par umyvaniach to miesto znova maskovat a posledne som sa dostal do kontaktu s niecim takym co sice tiez vyzeralo rovnako, ale bol k tomu este aj bezfarebny lak, ktorym sa to po case prebehlo a vydrzalo to vraj dlhsie :-) :-) ...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

fú, vďaka za rady. Priateľkin otec sa mi ponúkol, že skúsime tie hrbolčeky odstrániť pastou Tempo (či jak sa to volá) a tie ryhy sa pokúsime zatrieť korekčnou ceruzkou. Ktorú by ste mi doporučili - aby to zakrytie vydržalo čo najdlhšie? Zmestím sa s cenou do okolia 20e?

a ešte taký dotaz - keď budem na auto lepiť nálepku (nič veľké, 8x8cm), tak čím karosériu odmastiť? Stačí jar/pur a iné kuchynské prípravky?

ešte raz vďaka
smejo
Addict
Addict

chod sa spytat do toyoty, ine by som ja nekupoval, do 20€ by to byt malo... odmastnoval by som acetonom
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Stoporko: daj fotku, inak tu budeme len hadat... ale zatial podla opisu to nevyzera moc ruzovo, ale uvidime, co sa s tym bude dat robit...
Napísať odpoveď