CSS> Ako na to
CSS> Ako na to
Rozhodol som sa ze sa zacnem ucit CSS. Ucim sa to na jakpsatweb.cz . No tym ze to citam si to vsetko asi nezapamatam. Ale zasa ma vyznam to co precitam si hned skusat ? Alebo to mam robit tak ze zacnem robit stranku a to co sa docitam tak by som si to skusal akoby v "praxi" teda aby to malo logiku a tak. Neviete mi poradit nejaky najucinejsi sposob ucenia sa programovacieho jazyka? Mozno vam to pride blba tato tema ale fakt by som to chcel vediet. Popripade ako ste sa to ucili vy?
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: CSS> Ako na to
...podľa mňa sa jednoznačne viac naučíš, keď si to vyskúšaš v praxi...
-
audiotrack
VIP
css nie je programovací jazyk. A odporúčam viac skúšať ako čítať. Keď pochopíš systému, potom to už pôjde ľahko
Kľudne si zober nejaký hotový templat z netu, alebo nejaký redakčný systém, pootváraj CSS, zisti ktorý kde čo robí, meň v ňom hodnoty a kukaj čo vlastne robíš. Tým, že budeš pracovať s hotovým, dajme tomu profesionálnym kódom sa naučíš všeliaké triky, ktoré sa na stránkach ako jakpsatweb nedočítaš a prácou s hodnotami si dosť ľahko zapamätáš aj css vlastnosti ktoré vlastne upravuješ 
Ja som sa štúdiu css nikdy poriadne nevenoval. Naučil som sa to zväčša opravovaním štýlov do php-fusion a phpbb
Ja som sa štúdiu css nikdy poriadne nevenoval. Naučil som sa to zväčša opravovaním štýlov do php-fusion a phpbb
-
DjBass
Darca
Áno, ale ak bude upravovať, nie všetko pochopí. Ja by som si na tvojom mieste posťahoval nejaké e-booky, kde sa dozvieš veľa trikov a rád, ktoré ti dosť pomôžu.
Mam jeden problem.
tieto prikazy:
p:first-line {color: blue}
p:first-letter {font-size: 200%}
su urcene pre <p> nie? no ale ked chcem to pouzit len v jednej vete bez toho aby to dalo do kazdeho <p> prikazu tak sa to da?
tieto prikazy:
p:first-line {color: blue}
p:first-letter {font-size: 200%}
su urcene pre <p> nie? no ale ked chcem to pouzit len v jednej vete bez toho aby to dalo do kazdeho <p> prikazu tak sa to da?
-
awtt
Medium Professional
toto čo si napísal sú pseudo elementy, keď ich cheš použiť len na jeden tag použi id alebo class (môžeš všetky aj kombinovať)
takze si napr spravim class do ktorej tie dva tagy hodim a potom uz len napr. cez <div class="..."> ???
-
Ing. Gandalf
Expert
Nastuduj si css triedy a identifikatory. Napr. :
Pisane z pamati...
Kód: Vybrať všetko
Do css:
p.modry:first-line {color: blue;}
p.modry:first-letter {font-size: 200%;}
Do html:
<p>Obycajny</p>
<p class="modry">Modry<p>
a preco si vytvoril az dva classy s takym istym nazvom a nedal si to do jedneho?
-
audiotrack
VIP
lebo to nemáš ako do jedného zapísať (keďže jeden sa týka niečoho iného ako ten druhý)