Ako sa zachovať v prípade napadnutia psom?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Shaman_TO
Light Expert
Light Expert

Ako sa zachovať v prípade napadnutia psom?

Príspevok od používateľa Shaman_TO »

Predstavte si , že kráčate večer po ulici , a zrazu zbadáte psa ( väčšinou sú to túlaví psi , čo si nikoho nevšímajú ) . Ale predsa len ... ak to bude bojové a agresívne plemeno , ako by ste sa zachovali ? Utekali by ste , vyliezli na niečo , alebo si ho nevšímali ? Ale predsa len keby sa po Vás rozbehol ... Pýtam sa to , lebo ja takto chodím skoro každý deň , ( okolo 21-22 ) domov , a už sa mi 2x stalo , že , to tak bolo , ale našťastie v jednom prípade som zabehol k najbližším ľuďom , čo boli pri mne , a ten pes patril k nim , a zdrhol im... tak v pohode , a druhý krát si ma pes nevšimol ( našťastie ) Ďakujem , za odpovede ...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako sa zachovať ? V prípade napadnutí psom

Príspevok od používateľa Grim »

...možno to robím zle, ale ja keď vidím nejakého psa ktorý by na mňa mohol zaútočiť, tak idem priamo proti nemu (ak mi to okolnosti dovoľujú). Vždy sa pes "zľakne" a otočí sa smerom, ktorým kráčam ja a takým polobehom uteká. Keď ho obehnem tak až vtedy dostanem strach, lebo ako si si už určite všimol, psy rady naháňajú pohybujúce sa objekty (cyklista, auto ...) ...

hughito - ja nemením smer, písal som o situácii keď toho psa zbadám pred sebou. A máš pravdu v tom, že pes nesmie vyčítiť že sa ho človek bojí...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No ja by som nerobil nič, nezmenil smer ani nič podobné, pes nemôže vycítiť, že sa ho človek bojí, vtedy môže zaútočiť pravdepodobnejšie (samozrejme, ak je to nejaký "hrdlorez", tak zaútočí tak či tak).
Ak by predsa len zaútočil, tak sa musíš brániť, to už neviem, čo sa dá nejako extra poradiť (jedine prsty do očí, alebo úder do ňufáku). Každopádne, kúp si nejaký kaser, to by mohlo takého agresívnejšie čokla zneškodniť celkom efektívne.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

kedy psovi prepne v chlebarni je tazko povedat, ak ho mozes obist tak ho obidi oblukom, aby sa o tebe nedozvedel (( ak mas podozrenie ze to moez byt zle)), nema zmysel bat sa nejakeho sopla hoci by aj vrcal a stekal na lesy :-) ... ked uz si konfrontovay psom, tak hlavne bud k nemu stale otoceny celom, aby si vedel co robi .. ked utoci tak si hlavne pri velkych bojovych psoch chran krk ... psa ktory nevie co chce odradi ked naznacis rozbeh proti nemu ... ak sa stiahne tak ta uz moze napadnut iba zo zalohy ... ak na to zareaguje, tak je to ta horisa alternativa, nepacis sa mu a mysli to s tebou vazne ... bez lutosti kopance, ale tak aby si sa nenechal strhnut na zem, tam stracas vyhodu ... ked skace, a mysli to vazne a vsetko ostatne zlyhava, tak radsej nastavit ruku nech si hryzne a potom mu ist po hlave - oci, nufak - toho psa to este viac nasere, ale ked budes dorazny tak to mozu byt velmi pravdepodobne posledne veci ktore bude citit :-) :-) ... takze vseobecne - mat psa stale na ociach a nemat zlutovanie - ide o tvoje zdravie ... iste by ma nasralo keby si mi ukopal na smrt psa, ale viac by ma nasralo, keby som musel ist sedet, lebo ta moj pes roztrhal jak mokre katolicke noviny :-) :-) :-) ...
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

fuu, nechcel by som sa veru v noci stretnúť s nejakým psom. pre istotu so sebou nosím nôž, aj ked neveľký. nechať kúsnuť do ruky a potom hybaj do neho :D hnusná predstava, v núdzi by sa mi to ale vyplatilo
hughito
Redeemer
Redeemer

No tak to určite, nastaviť ruku tak dopredu, aby zakúsol do nej. To je podľa mňa najrozumnejšie, lebo odkúsnuť ju asi neodkúsne a je to taká časť tela, kde sa to dá prežiť a navyše máte psa pred sebou a druhú ruku voľnú.
Určite je dôležité ten úrok aj ustáť a nepadnúť na zem, lebo to by už bolo naozaj dosť zlé, pes by išiel po krku/hlave.
lebo ta moj pes roztrhal jak mokre katolicke noviny
:lol: :lol: :lol: Tak toto ma pobavilo, to kde si vyhrabal také prirovnanie? :smt023
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Online »

V žiadom prípade nepozerať psovi do očí a nehýbať rukami. Najlepšie ich dať do vrecka a nie veľmi rýchlim krokom odkráčať preč. Odskúšané to mám x krát.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Samé dohady. Počkajte kým príde qwerty, ona vám všetko objasní :D

//ale som vás dostal do rozpakov, malý preklep. Superman predsa nemôže byť ženského rodu.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

No moment: qwerty je Ona? :shock:

k tomu psovi - nedať na sebe znať strach, ak ťa napadne, okázalo vystrčiť ľavú ruku (ak si pravák) pred seba a pravú tesne k telu (prípadne za chrbát), pes sa zakusne, tak mu prsty voľnej ruky vraziť do očí (na doraz). Ak si niečim ozbrojený (teleskop, nôž, sprej, palica zo zeme...), tak nemá význam mu nastavovať ruku: nechaj psa zaútočiť a normálne ho rozbi na kašu. Je to celé o psychológii - ak sa na teba rúti nasraná doga, tak nespanikáriť a nedať sa na útek môže byť občas problém :psssst: Len sa postaviť čelom, uhnúť sa skoku a rúbať. Základom je nešetriť psa, ale ísť do toho s úmyslom psa zabiť - čokoľvek iné toho psa len viac rozvášni a nahnevá. Buď to pes počas boja vzdá a zkrvavený ujde alebo už neodíde. Radšej budem vysvetľovať jeho majiteľovi, že si nechal svojho miláčika ujsť a ten na mňa skočil, než si nechať zašívať predlaktie, prípadne mať psa zakusnutého do krku (taký prívesok si neprosím)
Shaman_TO
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Shaman_TO »

Ďakujem , za poradenstvo ... keď ja mám psov rád , a nič by som im zlé nespravil ... ale ako ste už povedali , keď už vyskočí a je zle , treba ísť do toho naplno , prípadne začnem nosiť nejaký kasér , alebo nožík ... Takže utekať nie , keď už je zle ... zakiaľ , kým si ma nevšimne ho môžem obísť , ak som to tak správne pochopil =)
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

Stym nozikom je to celkom dobry napad. Mali sme v skole prednasku od policajtov a tam vysvetlovali, ze niekedy ucili psov utocit na ruku a zlocinci to vyuzivali tak, ze nastavili ruku a v druhej mali noz a zo spodu ho pichli. Viem, ze je to drasticke riesenie, ale vzdy lepsie ako by ta mal pohryzt na dvolezitejsie miesto ako predlaktie. A stym kaserom, to nieje mozno az taky dobry napad. Psa to moze viac vyprovokat, ale zalezi aj od psa, iny zase moze zutekat.
tak ako to je stym qwerty-ho pohlavim? :D
hughito
Redeemer
Redeemer

No utekať nie je absolútne dobrý nápad, lebo psovi jednoducho neutečieš. :lol:
Navyše, ak je to nejaký väčší psík, nebude ťa mať problém odzadu zraziť k zemi a ty chrbtom k nemu a s nosom zarytým v hline už fakt nič neurobíš. :wink:
satan77
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa satan77 »

no keď ťa už napadne, tak presne mierené silné rýchle rany zboku do líc (papule, krku) mu dávaj - pri skoku na teba - po nejakých troch štyroch by to mal vzdať...
A keď ťa zahryzne, tak mu jednoducho stlač gule, neboj sa aj gallardo by sa zahanbilo proti nemu jak by pálil :D
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Nebezpečného prepnutého agresívneho psa ktorý je v tranze holymi rukami len tak ľahko nezneškodníš. Ale ako mal by stačiť kaser alebo taký ten bezpečnostný sprej ktorým psa pripravíš o zrak aj o čuch.
Ale to samozrejme funguje iba vtedy keď ho nemáš zakusnutého v ruke.
Kopance a päste takéhoto "nebezpečné" psa akúrat tak poriadne rozúria a zvýšia jeho agresivitu..

Pitbul ( v Žiline známy ako Gutov pes ) už na jednom nemenovanom sídlisku roztrhal cca 3-ch psov a nič...
On si to ten pán ( nazvime ho "orgán" ) dokáže vždy nejako vybaviť a tá krvilačná beštia si žije veselo ďalej...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

jjj napísal:Kopance a päste takéhoto "nebezpečné" psa akúrat tak poriadne rozúria a zvýšia jeho agresivitu..
to by som netvrdil, ak vies ako kopnut tak myslim ze neni problem toho psa zabit tym jednym kopom, pripadne mu zlamat tu cast tela ktoru zasiahnes

jjj napísal:Pitbul ( v Žiline známy ako Gutov pes ) už na jednom nemenovanom sídlisku roztrhal cca 3-ch psov a nič...
On si to ten pán ( nazvime ho "orgán" ) dokáže vždy nejako vybaviť a tá krvilačná beštia si žije veselo ďalej...
na ktorom ze sidlisku taky chodi? :D nech som v pozore? :D
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

vendo napísal:to by som netvrdil, ak vies ako kopnut tak myslim ze neni problem toho psa zabit tym jednym kopom, pripadne mu zlamat tu cast tela ktoru zasiahnes
No neviem kolko ludi by dokazalo spravnym kopnutim zabit takeho vacsieho psa. Videla som pripad, ked sa o to pokusali 2 chlapi, pes/pitbull/ sa pri tom ani nebranil, len lezal na mieste. Kopali ho prevazne do hlavy a ked videli,ze sa este hybe, tak schytal par vpichov kuchynskym nozom a prezil to. A neslo im o to, len ho zranit, ale vyslovene sa ho snazili dokopat na smrt.

Ja som nedavno isla doma do obchodu a ako som prechadzala cez travnik, tak som zbadala kusok odo mna dobermana, ktory bol pusteny, okolo krku mal obojok s kovovymi ostnami/normalny clovek take nieco psovi na krk neda/ a len tak stal v pozore a pozeral na mna. Jeho pan sa nedaleko prechadzal otoceny chrbtom a telefonoval. Nie ze by som sa vyslovene toho psa zlakla, ale kratko mi prebehlo hlavou, ze co keby nahodov skoci po mne. Zatial ma nikdy ziadny pes nenapadol, ani ako decko a to som behala za vsetkym, co sa hybalo a pchala ruky cez vsetky brany. Nasi mali co robit :D
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ked uz ten pes napadne tak sa treba zmierit stym, ze clovek obetuje jednu ruku, nie uplne, ale ked psovi sibne tak sa proste do niecoho zahryzne ak ho clovek neodstreli, ak je to pes tulavy a necviceny tak ho kopancami a buchnatmi odradit, ak to nepomoze tak volnou rukou stlacit psovy krk aby sa postupne zacal dusit v takomto pripade je najistejsie psa zalahnut(resp ho dostat na chrbat a udrzat ho tam vahou celeho tela) aby sa nevysmykol, ale to uz chce pomerne velke skusenosti, po par sekundach pes zacne krotnut az postupne ucitite ako"odchadza" potom ho bud dorazite alebo nechate tak, pes ktoreho ste raz porazili vas druhy raz napadat nebude
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

ColdRain: Vieš, koľko trvá udusiť psa? :lol:
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Bože môj dobrý. To by hádam ani Chuck Norris nedokázal udusiť psa. A ešte mu prisadnuť laby kolenami a fackať.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

ColdRain má pravdu.... nie je to síce ľahké, ale dá sa to - treba poznať aspoň základy boja - HRUBÁ SILA a HMOTNOSŤ sú rozhodujúce aj v boji so psom, plus pochopiteľne poznať techniku a nespanikáriť (to je moc dôležité)..... Povedzme, že čo sa týka napadnutia psom, mám istú osobnú skúsenosť.....
Napísať odpoveď