TDP Intelu udáva priemernú spotrebu v záťaži (je to veľmi nejasne zadefinované), TDP AMD udáva maximálnu možnú spotrebu procesora.
Nemám favorita v sfére Intel vs. AMD, no aj keď je TDP AMD prísnejšia, ich spotreba nieje práve najnižšia. Stačí si pozrieť, koľko miliónov tranzistorov majú Phenomy II oproti Core2 procesorom (s i7 a i5 ich schválne nezrovnávam, pretože tie sú trošku iná kategória).
Tým chcem povedať, že aj keď je TDP AMD prísnejšie, vďaka komplexnejšiemu návrhu Phenom II procesorov má AMD pri záťaži vyššiu spotrebu ako jeho rovesníci.
A ešte raz, aj keď si myslíš, že dve minútky stačia, nie, nestačia. Stiahni OCCT a netestuj OCCT benchmarkom, ale použi CPU Linpack. Pri OCCT benchmarku si môj CPU ledva zívne - 50 stupňov, pri OCCT Linpacku atakuje 62 stupňov. A treba to nechať viac ako dve minútky
Dobré chladenie case je kľúčová vec pri celkovom chladení komponentov, no ja preferujem jeden fan vzadu, maximálne ešte jeden vpredu ako prietok cez celú case. Viac fanov prispeje k o 0-2 stupňov lepšiemu chladeniu, ale zbytočne zvyšujú hlučnosť.
Ja mám klasickú ASUS skriňu a spravený jediný prietok vzduchu - je to tiché, disky nepresiahnu 38 stupňov a jediným hlučným elementom je zdroj, do ktorého ale poputuje Noctua keď ma to dožerie
//jo, aby som nezabudol, tvoj cpu nemôže mať viac ako je deklarované TDP - to je garantované výrobcom, podľa toho sa dimenzujú a hlavne triedia CPU, kvalitnejšie sa taktujú vyššie a každé jedno musí spĺňať horný limit stanovený pre daný model.