Chladic na AMD Phenom X4 965 (AM3)
-
el_chupacabra
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chladic na AMD Phenom X4 965 (AM3)
ešte jeden screenshot
podľa grafu teplota stúpa, ale pri teplote CPU je šípka dole, ako to? (Screenshoty boli robené hneď po sebe bez toho aby som medzitým vypol zaťaženie)
Kto by neveril, nech si to kľudne skúsi sám, nastavte si desired temperature napr. na 80°C (v mojom prípade to bolo 50°C) a nechajte pracovať zaťažovací program (pre názrné vyskúšanie úplne stačí spustiť pre každé jadro jednu kalkulačku počítajúcu faktoriál z veľkého čísla).
Aj keby som sa s tou kvačkou mýlil (nevylučujem to), týmto chcem dokázať aké je irelevantné argumentovať symbolmi pri teplotách v speedfane. A fajočku tam dosiahnem aj keby mi teploty stúpali obrovskou rýchlosťou.
Tak uplink, dal som dva screenshoty popierajúce tvoje tvrdenia, čo dáš ty?
Vieš čo? Už ti neverím ani jediné slovo čo napíšeš na toto fórum (síce hw sekcia mi tu môže byť ajtak ukradnutá, ja som si tu po rady nechodil a ani by ma to nikdy nenapadlo), podľa mňa klameš a vymýšľaš si.
podľa grafu teplota stúpa, ale pri teplote CPU je šípka dole, ako to? (Screenshoty boli robené hneď po sebe bez toho aby som medzitým vypol zaťaženie)
Kto by neveril, nech si to kľudne skúsi sám, nastavte si desired temperature napr. na 80°C (v mojom prípade to bolo 50°C) a nechajte pracovať zaťažovací program (pre názrné vyskúšanie úplne stačí spustiť pre každé jadro jednu kalkulačku počítajúcu faktoriál z veľkého čísla).
Aj keby som sa s tou kvačkou mýlil (nevylučujem to), týmto chcem dokázať aké je irelevantné argumentovať symbolmi pri teplotách v speedfane. A fajočku tam dosiahnem aj keby mi teploty stúpali obrovskou rýchlosťou.
Tak uplink, dal som dva screenshoty popierajúce tvoje tvrdenia, čo dáš ty?
Vieš čo? Už ti neverím ani jediné slovo čo napíšeš na toto fórum (síce hw sekcia mi tu môže byť ajtak ukradnutá, ja som si tu po rady nechodil a ani by ma to nikdy nenapadlo), podľa mňa klameš a vymýšľaš si.
-
uplink
VIP
Podľa mňa klameš a vymýšľaš si Ty
...a je to. Stále neviem čo sa tu snažíš dokázať. Raz keď sa skákanie teploty zastaví, skončí to aj tak na fajočke a nie na šípkach. Stabilizovanú teplotu máš na mojom screenshote, relatívne stabilizovanú, tú zobrazuje ako fajočku.
S defaultným nastavením speedfanu, keď pustím renderovanie, tak mi začne svietiť červená šípočka. Svieti až kým nedosiahne stabilizovanú teplotu. Potom dá fajočku, lebo nad 50 stupňov nejde, čo je u mňa safe temperature. Fajočka je až do konca renderovania, ak nejako nemením core affinity, keď dorenderujem, zmení sa šípočka na modrú klesajúcu a keď procesor "ochladne", tak je tam opäť fajočka. Čo s tým? Je to argument proti argumentu...
A to že mi neveríš mi hrozne trhá žily. Ináč prečo sa silou mocou snažíš argumentovať na našom fóre? Zatvor si taby s hojko.com a bež na PCforum a nikdy sa sem nevracaj. Tam budeš určite uznávaný hardwarový guru so svojimi skúsenosťami a argumentmi, dosiahneš svoj životný sen. Ver mi, tu medzi ako si to nazval "ľuďmi čo sa do HW nevyznajú" [čím si defacto urazil každého na fóre] nebudeš nikomu chýbať a o týždeň po Tebe už ostanú len príspevky a nik si ani nespomenie že tu nejaký el_chupacabra bol...
[práve ma stála "komunikácia" s Tebou 70 eur, ale nevadí, aspoň to tu nestojí...]
S defaultným nastavením speedfanu, keď pustím renderovanie, tak mi začne svietiť červená šípočka. Svieti až kým nedosiahne stabilizovanú teplotu. Potom dá fajočku, lebo nad 50 stupňov nejde, čo je u mňa safe temperature. Fajočka je až do konca renderovania, ak nejako nemením core affinity, keď dorenderujem, zmení sa šípočka na modrú klesajúcu a keď procesor "ochladne", tak je tam opäť fajočka. Čo s tým? Je to argument proti argumentu...
A to že mi neveríš mi hrozne trhá žily. Ináč prečo sa silou mocou snažíš argumentovať na našom fóre? Zatvor si taby s hojko.com a bež na PCforum a nikdy sa sem nevracaj. Tam budeš určite uznávaný hardwarový guru so svojimi skúsenosťami a argumentmi, dosiahneš svoj životný sen. Ver mi, tu medzi ako si to nazval "ľuďmi čo sa do HW nevyznajú" [čím si defacto urazil každého na fóre] nebudeš nikomu chýbať a o týždeň po Tebe už ostanú len príspevky a nik si ani nespomenie že tu nejaký el_chupacabra bol...
[práve ma stála "komunikácia" s Tebou 70 eur, ale nevadí, aspoň to tu nestojí...]
-
Pigesko
King
no ja som to vzdal
chladic za 35eur je zrejme tabu, tak som sa rozhodol priplatit...nechcem zakladat novu temu tak dufam ze to nevadi 
http://www.alza.sk/zalman-cnps10x-extreme-d135433.htm
alebo
http://www.alza.sk/noctua-nh-u9b-se2-d147597.htm
mohli by ste sa prosim vyjadrit ?
nechcem pocut co je podla testov/recenzii lepsie...zaujimaju ma len vase vlastne skusenosti...dik 
http://www.alza.sk/zalman-cnps10x-extreme-d135433.htm
alebo
http://www.alza.sk/noctua-nh-u9b-se2-d147597.htm
mohli by ste sa prosim vyjadrit ?
-
uplink
VIP
Pigesko oba sú super. Zalman je trochu hlučnejší, noctua je tichšia. Výkonovo sú cca rovnaké, zalman ma trošku navrch. Ide len o to či chceš tichý, alebo výkonný chladič s agresívnym nasadením. Ja osobne by som šiel do noctuy. Ináč tú noctuu zoženieš asi len z tiche-pc, v alze nie je skladom momentálne.
Ten Zalman je o dost mohutnejsi, ale za to o dost hlucnejsi. Ja by som sa prikloil taktiez k Noctue, ma dva fany je tichsi a este aj usetris.
-
Pigesko
King
ok, dakujem
len teraz neviem ktoru mam zobrat...
http://www.tichepc.sk/Noctua-NH-U9B-SE2 ... =001005009
alebo
http://www.tichepc.sk/Noctua-NH-U12P-SE ... =001005009
je tam nejaky zasadny rozdiel ?
som si to ani nevsimol
objednany U9B...nechystam sa nejako "extremne" taktovat cize zatial by mal stacit...dik za rady 
http://www.tichepc.sk/Noctua-NH-U9B-SE2 ... =001005009
alebo
http://www.tichepc.sk/Noctua-NH-U12P-SE ... =001005009
je tam nejaky zasadny rozdiel ?
uplink napísal:Rozdiel je ten že U9B-SE2 používa 92mm vetráky, dva kusy a U12P-SE2 používa 120mm dva vetráky. Čiže teoreticky by mal byť ten "väčší" výkonnejší, avšak z praxe Ti to potvrdiť nemôžem. Zásadný rodziel tam určite nie je, akurát tak v cene...
-
uplink
VIP
Rozdiel je ten že U9B-SE2 používa 92mm vetráky, dva kusy a U12P-SE2 používa 120mm dva vetráky. Čiže teoreticky by mal byť ten "väčší" výkonnejší, avšak z praxe Ti to potvrdiť nemôžem. Zásadný rodziel tam určite nie je, akurát tak v cene...
-
canopus
Addict
na tomto procaku mam NOCTUA
http://www.alza.sk/noctua-nh-d14-d148507.htm
odporucam,uplne tiche,nepocut abs nic,teplota tusim v poslednom Everest merani 42 stupnov celzia
http://www.alza.sk/noctua-nh-d14-d148507.htm
odporucam,uplne tiche,nepocut abs nic,teplota tusim v poslednom Everest merani 42 stupnov celzia
ty si neaky muderec vsak. do vsetkeho sa vyznas neako moc , neakeho premudreteho tu hras nemyslis ?el_chupacabra napísal:
Pigesko: ber 12-tku, je to tichsie
canopus: ano 14-tka je dobra ale cena je uz imho velmi vysoka...
Pigesko ak ťa to nesúri, počkaj na Prolimatech Armageddon - heatpipky v rade, lepšie ofukované, mohla by to byť sakra dobrá kúpa. Ak sa rozhodneš pre Noctuu, bude to samozrejme dobrá kúpa, jednu Noctuu som montoval na Core i7 920. Výsledky síce nemám, ale ten chladič je perfektne opracovaný, styčná plocha skoro zrkadlová, a ich povestné kakaové vetráky sú uspôsobené tak, aby pri čo najnižších otáčkach mali čo najvyšší prietok vzduchu = nehlučné. Hlučnosť ale nemôžem presne posúdiť, všetko v tom počítači aj tak prehlušila HD4870X2.
//heh, zase som to nestihol, ale objednal si dobre, tak či tak je noctua lídrom vzduchových chladičov.
Uplink, niečo ti predvediem:
Chalani, kúpil som si auto, Škodu Feliciu, je super, perfektný 50kW motor, presné riadenie, náhon vpredu, spotreba len 6l na 100km! Výborné auto, ja som s ním absolútne spokojný. Čo? Fábia? Síce som s ňou nejazdil, ale to bude nejaká kazivá sračka, som si istý, že moja Feldička je lepšia.
Čiže asi tak - myslím, že to celkom vystihlo čo som chcel povedať. Samozrejme som jazdil aj s inými autami, ale to by sa mi do príkladu nehodilo. Čiže - je to moje prvé auto, jasné že mi stačí a som spokojný, no všetci ostatní, čo jazdili aj na iných autách len ohrnú nosom.
A posledná vec - minule si tu čosi písal o skľudnení sa - teraz to odkazujem ja tebe, ja sa snažím diskutovať v rámci slušnosti a zbytočne sa neznižujem na takú úroveň, aby som svoje argumenty musel pretláčať nadávkami. Od toho sa to volá aj diskusné fórum, nie polemické fórum.
//Uf uf, porovnávať AC Alpine alebo klasický Freezer 7 s Freezerom Extreme mi nepríde práve ako príliž vyrovnaný súboj, s TT a Kamou fajn, ale tie tri kdeže...
Fajn, ešte raz, Extreme je fajn chladič ale nie najlepší chladič. Skús niekedy CM212+ a uvidíš prečo zaň lobujem - je to na prvý pohľad lacák, ale je na tom s reputáciou rovnako ako Freezer 7, ktorý bol a je za 500sk perfektnou kúpou. Tak ako je teraz CM212+ v svojej v podstate aj rozmerovej aj cenovej kategórií skoro neporaziteľný.
To s tou HD4890 je príklad trochu z cesty, o ATi sa všeobecne vie, že jej ovládače niesú práve najlepšie. Sám ale mám ATi už odmalička (do môjho počítača sa priplietla len FX5200vka od konkurencie) a problémy s ovládačmi niesú až tak akútne, ale zase, to je môj subjektívny názor. To, že ja s nimi problémy nemám ešte nemusí znamenať, že ty tiež nie. Napríklad Januárové ovládače začali v Mass Effect 2 hádzať chyby textúr (preblikávali načierno). Februárové to už doriešili. A mohol by som pokračovať.
//heh, zase som to nestihol, ale objednal si dobre, tak či tak je noctua lídrom vzduchových chladičov.
Uplink, niečo ti predvediem:
Chalani, kúpil som si auto, Škodu Feliciu, je super, perfektný 50kW motor, presné riadenie, náhon vpredu, spotreba len 6l na 100km! Výborné auto, ja som s ním absolútne spokojný. Čo? Fábia? Síce som s ňou nejazdil, ale to bude nejaká kazivá sračka, som si istý, že moja Feldička je lepšia.
Čiže asi tak - myslím, že to celkom vystihlo čo som chcel povedať. Samozrejme som jazdil aj s inými autami, ale to by sa mi do príkladu nehodilo. Čiže - je to moje prvé auto, jasné že mi stačí a som spokojný, no všetci ostatní, čo jazdili aj na iných autách len ohrnú nosom.
A posledná vec - minule si tu čosi písal o skľudnení sa - teraz to odkazujem ja tebe, ja sa snažím diskutovať v rámci slušnosti a zbytočne sa neznižujem na takú úroveň, aby som svoje argumenty musel pretláčať nadávkami. Od toho sa to volá aj diskusné fórum, nie polemické fórum.
//Uf uf, porovnávať AC Alpine alebo klasický Freezer 7 s Freezerom Extreme mi nepríde práve ako príliž vyrovnaný súboj, s TT a Kamou fajn, ale tie tri kdeže...
Fajn, ešte raz, Extreme je fajn chladič ale nie najlepší chladič. Skús niekedy CM212+ a uvidíš prečo zaň lobujem - je to na prvý pohľad lacák, ale je na tom s reputáciou rovnako ako Freezer 7, ktorý bol a je za 500sk perfektnou kúpou. Tak ako je teraz CM212+ v svojej v podstate aj rozmerovej aj cenovej kategórií skoro neporaziteľný.
To s tou HD4890 je príklad trochu z cesty, o ATi sa všeobecne vie, že jej ovládače niesú práve najlepšie. Sám ale mám ATi už odmalička (do môjho počítača sa priplietla len FX5200vka od konkurencie) a problémy s ovládačmi niesú až tak akútne, ale zase, to je môj subjektívny názor. To, že ja s nimi problémy nemám ešte nemusí znamenať, že ty tiež nie. Napríklad Januárové ovládače začali v Mass Effect 2 hádzať chyby textúr (preblikávali načierno). Februárové to už doriešili. A mohol by som pokračovať.
-
canopus
Addict
no yop,drahe ako drahe,ja na cenu neberiem ohlad,,Filipito napísal:
ty si neaky muderec vsak. do vsetkeho sa vyznas neako moc , neakeho premudreteho tu hras nemyslis ?opat dalsie K- odomna...
Pigesko: ber 12-tku, je to tichsie, a o cca 2/3 stupne to bude chladnejsie ale tichsie to bude cca o 8-10%
canopus: ano 14-tka je dobra ale cena je uz imho velmi vysoka...
ak je to len student,tak 12tka mu bude stacit takisto,ak nechce ist casom potom do vyssieho 6jadra,kedze 6jadro bude pasovat aj pre tento socket,i ked velky rozdiel v teplote tam nebude
ked chladic,tak jedine Noctua
Aby som ešte viac vyviedol túto diskusiu do náučných smerov, môžme si povedať niečo o testovaní CPU.
Prikladám pár obrázkov, ktoré som vyrobil, aby ste videli, aký dopad má starý platený testovací soft resp. nový Freeware soft na záťaž CPU.
Teploty v idle sú pekné, 37 pre procesor, 45 a 46 jadrá. Skriňa má len jeden 80mm ventilátor vzadu ako vysávač teplého vzduchu, zregulovaný cez potenciometer.
Počítač je pomerne tichý, aj keď by to mohlo byť lepšie. Nič sa nepraží, všetko je fajn. Aby som dal doporiadku neuvedenie konfigurácie, tu je:
Core2Duo e6400 pretaktované z 2,13GHz na 3,2GHz, voltáž navýšená len minimálne, z 1,325V na 1,331V v BIOSe.
2x2GB Patriot 800MHz CL4 RAM
MSI P45T-C51
WD6400AAKS
CPU Chladič - Freezer 7 PRO
V BIOSe nastavený teplotný limit 60 stupňov - Chladič sa pomocou automatickej regulácie má snažiť o dodržiavanie tejto hranice.
Nanešťastie som nemal dostatok času, tak som testoval len po dvoch minútach pre každý test, ale na tieto účely to bude stačiť.
Teraz zapneme HotCPU Diagnostický test. Procesor sa vyťaží na 100% ale teplota sa pohla len minimálne - diagnostické testy vyťažujú CPU časti postupne, nie naraz. Teploty sa pohli o mizerné 2, resp. 3 stupne.
Keďže ale HotCPU ponúka aj BurnIn, teda vyťažovanie čo najviac možných súčastí procesora naraz, zapínam. Nanešťastie povoľuje len jedno jadro, pretože je to Lite verzia a dve naraz nejdú zapnúť. Teploty, aj jedného testovaného jadra, stúpajú opäť o mizernú hodnotu, ktorá nestojí ani z povšimnutie.
HotCPU tester sa teda ukázal ako nedostatočný nástroj. A teraz poďme pozrieť môj obľúbený nástroj OCCT. Predtým som hojne používal Prime95, ale OCCT sa vyšvihlo pred neho.
Pri klasickom OCCT teste vidíme konečne želaný nárast teplôt - 57 stupňov pre jadrá a 50 pre procesor - áno, to je konečne želaná záťaž. No ale ani klasický OCCT test nedokáže vyťažiť CPU na naozajstných 100%. K tejto méte sa približuje až OCCT Linpack. Tu vidíme po dvoch minútach ešte vyšší nárast teplôt - 59 resp. 60 stupňov pre obe jadrá a 51 stupňov pre samotné CPU a aj ventilátor sa už nepríjemne hlasno ozýva. Možno sa tri stupne oproti klasickému OCCT testu nezdajú veľa, ale otáčky CPU chladiča sa zvýšili o 600Rpm, teda mal čo robiť aby ho držal pod zemou.
Ešte podotknem, že OCCT vo svojich ukazovateľoch teploty zrejme preháňa aby užívatelia testujúci svoje procesory neodpálili.
Nebral by som to ale na ľahkú váhu, kľudne to môže byť odchylka v kóde programu Everest - pravda bude zrejme niekde v strede.
Ak má niekto nejaké otázky, alebo by sa chcel hádať, že dve minútky v hot cpu testeri stačia, rád zodpoviem.
Prikladám pár obrázkov, ktoré som vyrobil, aby ste videli, aký dopad má starý platený testovací soft resp. nový Freeware soft na záťaž CPU.
Teploty v idle sú pekné, 37 pre procesor, 45 a 46 jadrá. Skriňa má len jeden 80mm ventilátor vzadu ako vysávač teplého vzduchu, zregulovaný cez potenciometer.
Počítač je pomerne tichý, aj keď by to mohlo byť lepšie. Nič sa nepraží, všetko je fajn. Aby som dal doporiadku neuvedenie konfigurácie, tu je:
Core2Duo e6400 pretaktované z 2,13GHz na 3,2GHz, voltáž navýšená len minimálne, z 1,325V na 1,331V v BIOSe.
2x2GB Patriot 800MHz CL4 RAM
MSI P45T-C51
WD6400AAKS
CPU Chladič - Freezer 7 PRO
V BIOSe nastavený teplotný limit 60 stupňov - Chladič sa pomocou automatickej regulácie má snažiť o dodržiavanie tejto hranice.
Nanešťastie som nemal dostatok času, tak som testoval len po dvoch minútach pre každý test, ale na tieto účely to bude stačiť.
Teraz zapneme HotCPU Diagnostický test. Procesor sa vyťaží na 100% ale teplota sa pohla len minimálne - diagnostické testy vyťažujú CPU časti postupne, nie naraz. Teploty sa pohli o mizerné 2, resp. 3 stupne.
Keďže ale HotCPU ponúka aj BurnIn, teda vyťažovanie čo najviac možných súčastí procesora naraz, zapínam. Nanešťastie povoľuje len jedno jadro, pretože je to Lite verzia a dve naraz nejdú zapnúť. Teploty, aj jedného testovaného jadra, stúpajú opäť o mizernú hodnotu, ktorá nestojí ani z povšimnutie.
HotCPU tester sa teda ukázal ako nedostatočný nástroj. A teraz poďme pozrieť môj obľúbený nástroj OCCT. Predtým som hojne používal Prime95, ale OCCT sa vyšvihlo pred neho.
Pri klasickom OCCT teste vidíme konečne želaný nárast teplôt - 57 stupňov pre jadrá a 50 pre procesor - áno, to je konečne želaná záťaž. No ale ani klasický OCCT test nedokáže vyťažiť CPU na naozajstných 100%. K tejto méte sa približuje až OCCT Linpack. Tu vidíme po dvoch minútach ešte vyšší nárast teplôt - 59 resp. 60 stupňov pre obe jadrá a 51 stupňov pre samotné CPU a aj ventilátor sa už nepríjemne hlasno ozýva. Možno sa tri stupne oproti klasickému OCCT testu nezdajú veľa, ale otáčky CPU chladiča sa zvýšili o 600Rpm, teda mal čo robiť aby ho držal pod zemou.
Ešte podotknem, že OCCT vo svojich ukazovateľoch teploty zrejme preháňa aby užívatelia testujúci svoje procesory neodpálili.
Nebral by som to ale na ľahkú váhu, kľudne to môže byť odchylka v kóde programu Everest - pravda bude zrejme niekde v strede.
Ak má niekto nejaké otázky, alebo by sa chcel hádať, že dve minútky v hot cpu testeri stačia, rád zodpoviem.
-
uplink
VIP
Čiže opäť sa ma snažíš zhodiť svojím "veľmi zábavným" testovaním...avšak opäť Ti to nevyšlo.
S čím prídeš teraz? Mám vodné chladenie. Alebo bývam v mraziarenskom boxe? Možno mám Cooler Master 212+
, alebo klamem. Neviem, fakt neviem čo takým exotom ako si Ty a el_chupacabra hodiť ako dôkaz, aby prestali otravovať a šli si po svojom.
P.S.: Tak slabučký cpu s tak biednymi výsledkami čo sa týka chladenia aj keď s lacným low-endovým chladičom, to si vravíš PC guru? Máš namiesto skrinky kartónovú krabicu? A na čo používaš PC? Ako kachle v zime a príležitostne ako písací stroj?
P.S.2.: Kľudne rýp ďalej, aj tak vždy padneš na hubu. Fyzika nepustí. Keď sa blbec púšta hlavou proti múru aj 100 krát, tak si ju vždy udrie...smelo do toho, hurá!
S čím prídeš teraz? Mám vodné chladenie. Alebo bývam v mraziarenskom boxe? Možno mám Cooler Master 212+
Ináč ako si čítam tie Tvoje odborné kecy, tak je sranda ako obhajuješ buď nanič senzory svojej dosky, alebo ich zlú interpretáciu softwarom tým, že ten a ten soft to ukazuje ináč, aby sme to s niečím neprehnali a tamten soft to ukazuje dobre. Viem že to tak ukazuje na mnohých doskách a interpretuje v rôznych softoch ináč, ale vysvetľovať interpretáciu senzorových čítaní v softwari takýmito kalerábmi aké tu Ty tlačíš do eteru som ešte nezažil. Mne to ukazuje všade temer na stupeň presne. Alebo je zase chyba u mňa? Či som testoval Hot CPU Testerom, alebo Tvojími lineckými koláčikmi, alebo maxkom, hrou, vždy sa zastavím na 39-40 stupňov celsia. Jediné čo dokáže zvýšiť teplotu CPU na vyššiu je keď mám teplejšie v izbe...eXistenZ napísal: Ešte podotknem, že OCCT vo svojich ukazovateľoch teploty zrejme preháňa aby užívatelia testujúci svoje procesory neodpálili.
Vysvetli to tomu screenshotu dole, ale ten Ti na to veľa asi nepovie. Čísla nepustia. Jedine ak sa vyhovoríš opäť na nejakú vec. Ale takto Ti poviem, aj keby som to zmeral nejakým ultra presným atómovým teplomerom ktorý neexistuje, tak Tebe by to jednoducho nestačilo. Vieš prečo? Lebo si geek. Geek z PC fóra, ktorý je presvedčený o svojej pravde a nepripustí nič okrem nej.eXistenZ napísal:Ak má niekto nejaké otázky, alebo by sa chcel hádať, že dve minútky v hot cpu testeri stačia, rád zodpoviem.
P.S.: Tak slabučký cpu s tak biednymi výsledkami čo sa týka chladenia aj keď s lacným low-endovým chladičom, to si vravíš PC guru? Máš namiesto skrinky kartónovú krabicu? A na čo používaš PC? Ako kachle v zime a príležitostne ako písací stroj?
P.S.2.: Kľudne rýp ďalej, aj tak vždy padneš na hubu. Fyzika nepustí. Keď sa blbec púšta hlavou proti múru aj 100 krát, tak si ju vždy udrie...smelo do toho, hurá!
-
Pigesko
King
to Filipito: no napisal som im email ze rusim objednavku a spravil som novu s tou 12kou
dufam ze to zrusia, popripade tu 9ku neprevezmem
inak dik
len sa bojim ze tu "tichost" si ani nevsimnem lebo moja gtx275 ma v poslednom case tendenciu prekricat aj susedov PC...
Napádaš môj počítač? Nevieš sa iného chytiť? Ten CPU beží už tri roky a na takejto frekvencii vždy natrhne v jedno a dvojvláknových aplikáciách riť tomu tvoju Phenomu - Overclock cez 50% si samozrejme takisto nedopraješ. Fajn, máš 39 stupňov na CPU, ďalej to neriešim - s človekom čo si kúpi Phenom II a k nemu spáruje DDR2... Tvoje sračky.
Keďže považuješ moju case za "krabicu" asi si neuvedomuješ že e6400vka, ešte staré Conroe s deaktivovanými 2MB cache so 65W TDP, bude na 3,2GHz dosť piecť. Ale kde, verím, že u teba by šla na 39 stupňov.
Ten slabučký CPU si hravo podá aplikovanie efektov vo Fotošope pri vysokých rozlíšeniach a kľudne ho nechám aj rátať aj zložitú scénu s 3Dmaxka. Nezľakne sa ani Vray
Keďže ja som Geek, Geek z PCfora, ty si hlupák. Hlupák s Hojka.
Sem už neprídem, pretože jediný čo tu niečo ovláda z hardwaru je Uplink a aj jeho znalosti sú mizerné. Lenže tu je veľký ujo Guru a každý názor nad neho je hriechom.
Uplink dúfam že ti robím radosť - viem že tvoje ego len vzrastie. Len dúfam že raz tú aroganciu z teba niekto dobre vykope. Ty odborník
Keďže považuješ moju case za "krabicu" asi si neuvedomuješ že e6400vka, ešte staré Conroe s deaktivovanými 2MB cache so 65W TDP, bude na 3,2GHz dosť piecť. Ale kde, verím, že u teba by šla na 39 stupňov.
Ten slabučký CPU si hravo podá aplikovanie efektov vo Fotošope pri vysokých rozlíšeniach a kľudne ho nechám aj rátať aj zložitú scénu s 3Dmaxka. Nezľakne sa ani Vray
Sem už neprídem, pretože jediný čo tu niečo ovláda z hardwaru je Uplink a aj jeho znalosti sú mizerné. Lenže tu je veľký ujo Guru a každý názor nad neho je hriechom.
Uplink dúfam že ti robím radosť - viem že tvoje ego len vzrastie. Len dúfam že raz tú aroganciu z teba niekto dobre vykope. Ty odborník
Gtx275 je hlucna ? To pocujem prvy krat, mozno tak s referencnym chladicomPigesko napísal:to Filipito: no napisal som im email ze rusim objednavku a spravil som novu s tou 12koudufam ze to zrusia, popripade tu 9ku neprevezmem
inak dik
len sa bojim ze tu "tichost" si ani nevsimnem lebo moja gtx275 ma v poslednom case tendenciu prekricat aj susedov PC...
-
uplink
VIP
Beaten down to ashes...right?eXistenZ napísal:Napádaš môj počítač? Nevieš sa iného chytiť? Ten CPU beží už tri roky a na takejto frekvencii vždy natrhne v jedno a dvojvláknových aplikáciách riť tomu tvoju Phenomu - Overclock cez 50% si samozrejme takisto nedopraješ. Fajn, máš 39 stupňov na CPU, ďalej to neriešim - s človekom čo si kúpi Phenom II a k nemu spáruje DDR2... Tvoje sračky.
Ináč čo presne máš proti DDR2 na 1066 MHz s časovaním 5-5-5-15? Podľa Tvojich úžasných testov "spomalujú" zostavu cca o 2% oproti 1333 MHz DDR3. Navyše môj upgrade zostavy stál pár éčiek oproti tomu, keby som kupoval DDR3 pamäte...
Je to uplink z Hojka. Ako píšem pre Vás geekov som hlupák, pre hojkárov som hlupák čo rád pomáha, nevadí mi že ma tak nazývaš. Moje skúsenosti aj keď sa venujem PC HW od 7mich rokov sa podľa Vás nevyrovnajú tým Vaším a ja sa nehádam. Koniec koncov je moje zameranie grafika a nie hardware. Tak isto netvrdím že som na Vašej úrovni. Ale v jednom sa od Vás geekov zásadne líšim. Chcem ľuďom pomôcť, dobre poradiť. Nie sa vyťahovať čo mám v hlave a koľko toho viem.
Tu nejde o Ego, ani o aroganciu. Tu ide o to že Ty a ten somár el_chupacabra do mňa sústavne vyrývate, boli to tri posty, ktoré ma "zapálili" pre túto debatu. Kto chce kam, pomôžem mu tam. Ignoroval som prvý post, aj druhý, no na tretí som zareagoval. Neznášam keď niekto vyplakáva po "bitke" že on by bol lepší generál, som na to alergický.
Pre Tvoju nfo, photoshop otvorí snáď aj EEEPC s atomom, tak isto aj 3D Studio Max a renderery ako V-ray, alebo mental ray, alebo nasimuluje biped skombinovaný s reactorom, avšak mu to trvá
Pigesko škoda že si tu nebol skôr. Som mal deň u seba tento cooler:Pigesko napísal:to Filipito: no napisal som im email ze rusim objednavku a spravil som novu s tou 12koudufam ze to zrusia, popripade tu 9ku neprevezmem
inak dik
http://www.alza.sk/arctic-accelero-xtre ... 113282.htm
Mne na moju 285 nesedel lebo je OC a má inú PCB. Myslím že ak chceš tiché a kvalitné riešenie pre svojho miláčika 275, tak toto je ideálne, ak bude sedieť. Treba porovnať nejaké blueprinty z netu s Tvojou VGAčkou a jej plošákom.
Vďaka Bohu že CM nevyrobil žiadny cooler pre tieto VGA, snáď mi nikto nezačne nadávať že som vybral nejaký šmejd
-
Pigesko
King
Filipito: no uz ma nejaky ten rok za sebov, myslim ze je to momentalne najhlucnejsi komponent v bedni no netusim preco
zrejme som chytil horsi kus, alebo som sa o moju lasku nedostatocne staral
ale to uz je jedno, predam a vezmem nieco novsie...
Uplink: uz dlhsie rozmyslam ze ju predam takze ajtak by som ho zrejme nevzal, myslim ze uz nema zmysel do nej investovat...kupim novu a mam pokoj
ale dik
Uplink: uz dlhsie rozmyslam ze ju predam takze ajtak by som ho zrejme nevzal, myslim ze uz nema zmysel do nej investovat...kupim novu a mam pokoj
-
canopus
Addict
uff,ja chcem kupit casom 285ku,to bude vracat jak turbina v strojovni?Pigesko napísal:Filipito: no uz ma nejaky ten rok za sebov, myslim ze je to momentalne najhlucnejsi komponent v bedni no netusim precozrejme som chytil horsi kus, alebo som sa o moju lasku nedostatocne staral
ale to uz je jedno, predam a vezmem nieco novsie...
Uplink: uz dlhsie rozmyslam ze ju predam takze ajtak by som ho zrejme nevzal, myslim ze uz nema zmysel do nej investovat...kupim novu a mam pokojale dik
-
uplink
VIP
canopus mám MSi StarForce 285 GTX OC a je tichá oproti mojej celej zostave, ktorá zrovna nehučí
...