Digitálny satelitný HD prijímač

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
mischooo
Expert
Expert

Digitálny satelitný HD prijímač

Príspevok od používateľa mischooo »

Chcel by som sa opýtať či je Digitálny satelitný HD prijímač ktorý má výstup HDMI 1.3 a rozlíšenie 1920x1080p. Ja som na nete pozeral a našiel som také čo mali iba jednu vec. Buď HDMI verziu 1.3 alebo iba 1920x1080p. A ja by som potreboval aby mal aj toto rozlíšenie a aj HDMI tejto verzie. Tak ak viete o niečom tak mi dajte link na nejaký prijímač. Díky moc.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Digitálny satelitný HD prijímač

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

V 1080p sa nevysiela, resp. malo. A hdmi 1.3 ma drviva väčšina hd stb.
mischooo
Expert
Expert

Ale ja som myslel výstup v 1080p ... čiže prevzorkovanie... niektré to majú.. ale tie čo to majú tak som tam nikde nevidel že by to bolo HDMI 1.3 ... boli tam iba nižšie verzie.... a zase naopak.. kde som videl HDMI verziu 1.3 tak tam bolo max 1080i ... ale ja potrebujem HDMI 1.3 a aj výstup 1080p ... A zatiaľ som taký nikde nevidel....
Ryan Giggs
VIP
VIP

Aha. Ale k čomu ti bude upscaling? Lepšiu kvalitu tym neziskaš.
mischooo
Expert
Expert

Neviem to chce krsný... a on je na takéto veci pedant... On mi dal také požiadavky a nič som také nenašiel.... preto som sa obrátil na vás.... Tak ak je niečo také čo zháňa tak by som bol rád ak by som mu to ukázal...
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

google :DD
a tma najdes toto forum
avsforum

vela zdaru
:D
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Ja som zatiaľ videl iba jediný prijímač , ktorý podporuje 1080p
http://www.1cdc.sk/product_info.php?cPa ... ts_id=1407

Má výstup HDMI s HDCP. Ale nie je tam napísané , že je to verzia 1.3. Tak neviem ...

Ale problém je že všetky zariadenia ktoré sú navzájom prepojené musia spĺňať špecifikáciu HDMI 1.3 s HDCP. Nie len SAT prijímač ale aj Monitor alebo Televízor a dokonca aj kábel ktorým je to prepojené musí podporovať HDMI 1.3 HDCP.
http://www.avhifi.cz/co-to-je-hdcp/co-to-je-hdcp.html

A tie verzie existujú 3.
1.3 , 1.3a , 1.3b.
http://www.avhifi.cz/ruzne/hdmi-verze-rozdily.html
http://www.digilidi.cz/neni-hdmi-jako-hdmi
-----------------------------------------------------------------------------
Moja rada na záver treba zistiť , ktorá SK platforma vysiela v rozlíšení 1080p ( Skylink , CSLink , UPC , DigiTV ). Ak ani jedna tak je zbytočné hnať sa za 1080p rozlíšením , keď je to zatiaľ hudba budúcnosti. Mne sa zdá , že všetky vysielajú iba 1080i . Základ je mať televízor s HDMI 1.3 s HDCP a samozrejme aj taký prepojovací kábel. Do budúcnosti keď začne viac kanálov vysielať v 1080p budeš predpripravený.

Najlepšie napísať im na podporu alebo zavolať na infolinku.

Tento má veľmi dobré parametre a za 135€ má HDMI 1080i s HDCP a možnosť nahrávania na USB kľúč.
http://www.1cdc.sk/product_info.php?cPa ... ts_id=1400

http://www.ferguson-digital.eu/en/hd-ar ... a-200.html
Ryan Giggs
VIP
VIP

U nas takto nevysiela nik. Ani u europskych tv stanic si nie som isty či taka nejaka je. Tak maximalne v USA a v Japonsku. Skôr nie ako ano. A ak aj ano, tak ich spočitaš na prstoch jednej ruky. Väčšina je buď 720p alebo 1080i.
Pokiaľ ide o HDMI, či je to 1.3a, 1.3b... je jedno. Rozdiel pre spotrebiteľa v tom nie je.
mischooo
Expert
Expert

On má na TV HDMI 1.3 a aj kábel má na to... on chce len ten prijímač s tým rozlíšením... a HDMI 1.3 ... cez víkend skočím za ním a poviem všetko čo som sa tu dozvedel... poprípade napíšem čo on na to povedal... atiaľ díky moc...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ako som pisal, pokiaľ ide o HDMI 1.3, to ma drviva väčšina (ak nie všetky) prijmače ktore su v sučasnosti na trhu. A pokiaľ ide o upscaling, je to zbytočnosť.
mischooo
Expert
Expert

Tak bol som u toho krsného a on chce aby mal ten satelitný prijímač HDMI 1.3 má aj kábel 1.3 a aj TV má 1.3 ... a chce aby ten prjímač bol schopný dekódovať až do 1080p ... Asi myslel ten upscaling... Proste výstup aby mal 1080p ... To je všetko...
Ryan Giggs
VIP
VIP

A vysvetli si mu, že či je to 1080i alebo p je uplne jedno? Pri TV vysielani je to presne to iste. Full HD pri vysielani je 1080i, inak sa zatiaľ vysielať neda. Sat. prijmač nie je DVD či BD prehravač. Preto je tych STB s 1080p ako šafranu. Ak by to malo nejaky zmysel, tak by sa ich predavalo viac. Ten upscaling služi hlavne na prehravanie cez USB.
mischooo
Expert
Expert

A ten STB spracuje aj satelitný príjem? Nepotreboval by som satelitný prijímač?? Proste by nahradil ten prijímač a išlo by to s paraboly priamo do toho STB-xu? Ak hej tak mi daj link na nejaký s tými parametrami. Díky moc.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Digitálny satelitný HD prijímač = STB (set top box). Je to ine pomenovanie toho isteho. :)
mischooo
Expert
Expert

Tak toto som nevedel.. :-D Díky... Ked budem mať čas tak to kuknem...

Pozeral som v googli ten set top box ale našlo mi iba DVB-T a to je na pozemné vysielanie a nie na satelitné... Ak by si mi dal link na nejaký set top box na satelitné vysielanie ktorý splňa tieto podmienky: výstup 1080p (je jedno či to bude dekódovať alebo to bude upscaling len aby tam bol ten výstup 1080p) a aby tam bola HDMI ver. 1.3. Aby splňalo tieto podmienky. Díky moc. Lebo ked som dal v googli vyhladať všetky podmienky tak mi vyhladalo iba káble alebo switche... a podobné veci.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Skúsenosti s tým nemám , ale keď tak logicky nad tým uvažujem.

Ak stanica vysiela v 1080i , tak je podľa mňa lepšie pustiť do televízora originál signál 1080i , ako keby sa to malo nejako softwarovo prevádzať na 1080p. Tých prevedených 1080p môže mať nakoniec horšiu kvalitu ako tých originál 1080i.

To rozlíšenie 1080p sa asi bude dať v najbližších rokoch využiť iba pri prehrávaní originálnych Blu-Ray filmov. A tie budú mať HDCP ochranu. Takže na televízore bez HDCP sa nebudú dať pozerať. A samozrejme aj samotné zariadenie na prehrávanie Blue-Ray diskov musí podporovať štandard HDCP. Dokonca aj blbý kábel.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Upscaling na 1080p zvladaju AZBoxy, otazka je či to funguje aj pri sat. vysielani, alebo len pri prehravani cez USB. Odskušane to nemam, takže neviem.
mischooo
Expert
Expert

ramaya napísal:...Ak stanica vysiela v 1080i , tak je podľa mňa lepšie pustiť do televízora originál signál 1080i , ako keby sa to malo nejako softwarovo prevádzať na 1080p. Tých prevedených 1080p môže mať nakoniec horšiu kvalitu ako tých originál 1080i....
Ja som zatiaľ nevidel nikoho na SR že by vysielal 1080i .. zatiaľ som videl max 720p tak z tých 720p bude lepšie softwarovo prevádzať na 1080p ako to nehať tak...
Ryan Giggs napísal:Upscaling na 1080p zvladaju AZBoxy, otazka je či to funguje aj pri sat. vysielani, alebo len pri prehravani cez USB. Odskušane to nemam, takže neviem.

Nejaké AZBoxy som našiel ale to čo som našiel bud bolo iba 1080i a malo to HDMI 1.3 alebo naopak. Spolu som to ešte nevidel. Tak ak si taký našiel a niesi si istý tak mi ho ukáž a ja napíšem im na podporu že ako to funguje. Len mi ukáž aspoň jeden.. díky moc...
Ryan Giggs
VIP
VIP

mischooo napísal:Ja som zatiaľ nevidel nikoho na SR že by vysielal 1080i .. zatiaľ som videl max 720p tak z tých 720p bude lepšie softwarovo prevádzať na 1080p ako to nehať tak...
Zo slovenskych stanic žiadna nevysiela v HD, všetko len v SD (okrem olympiady na Trojke a jedneho animaku na Markize).
Ak ma stryko Full HD TV (1080 riadkov), ten si aj tak musi každy obsah prispôsobiť na nativne rozlišenie obrazovky. Teda v konečnom dôsledku či už HD, ale aj SD (576 riadkov) program na Full HD sa zobrazuje na 1080 riadkoch.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Uplna vtakovina kupovat 1080p masinu. Aj to HDMI 1.3 no proste LOL. Zvlastne kriteria pre vyber masiny. 1080i bohate staci, normy pre HDMI by som neriesil vobec. Najlepsia varianta je kupit pomerne lacny STB v style Vantage, taky co podporuje proste 1080i, ma PVR s podporou idealne eSATA, samozrejme co najlepsia podpora pre EMU a velka miera rozsirenia medzi "fanboys", ktori castokrat vydavaju modifikovany fw pre lepsiu spolupracu s EMU, pripadne vydavaju fw s uplne inymi loadermi a pod. V tomto smere je vyhoda masina beziaca na linuxe, ale to je snad jasne. Cim viac ludi to ma, tym skor sa fixuju bugy atd. Navyse STB si nekupujes na 10 rokov jak pracku. Teda aspon vacsina ludi nie.
Napísať odpoveď