ASUS P5B deluxe (ICH8R) RAID 0 a problem s Windowls 7 profesional(64b)
stretol sa niekto s problemom na tejto doske na ktorej ma RAID a problem pri instalacii windows 7 64b verzii? problem je totiz ten ze pri instalacii mi to nechce akceptovat ovladace stiahnute zo stranky pre raid, neviete v com moze byt problem? na 32b verzii mi to ide vpohode ani ovladace to neche...
ASUS P5B deluxe (ICH8R) RAID 0 a problem s Windowls 7 (64b)
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: ASUS P5B deluxe (ICH8R) RAID 0 a problem s Windowls 7 (64b)
Máš raidové pole ako healthy a určené ako bootable? V raid menu myslím [preboot]. Ináč Sedmičky by nemali potrebovať driver pre raid, hmm. Mali by mať univerzálny driver ktorý prepíšu najlepším dostupným driverom po pripojení na net. Každopádne checkni to raid menu...
-
majo.cizmarik
Light Expert
ja by som tam riešil Windows Server 2003 prípadne 2008, pokiaľ tam máš tú 7even nainštalovanú nelegálne, tak by to nemal byť problém. (žiadna strata)
Nejaky dovod, preco na domaci desktop rvat serverovu ediciu systemu? Akurat sa moze stretavat s problemom nekompatibility (niektore AV systemy ti zadelia, ze tato verzia nie je urcena pre server napr.)
Ako pise uplink - malo by to ist, na intelacky RAID ziadne ovladace netreba (mam sice ICH9R, ale pochybujem, ze tam bude nejaky zasadny rozdiel). Nie je ta instalacka nejakym sposobom modifikovana? (neviem ci to instalujes z orig. media, alebo je to nejaka black edition)
Ako pise uplink - malo by to ist, na intelacky RAID ziadne ovladace netreba (mam sice ICH9R, ale pochybujem, ze tam bude nejaky zasadny rozdiel). Nie je ta instalacka nejakym sposobom modifikovana? (neviem ci to instalujes z orig. media, alebo je to nejaka black edition)
-
uplink
VIP
a čo na tom spustí? Skicár, míny a nejaké editory pre MSSQL?majo.cizmarik napísal:ja by som tam riešil Windows Server 2003 prípadne 2008, pokiaľ tam máš tú 7even nainštalovanú nelegálne, tak by to nemal byť problém. (žiadna strata)
-
skorec1
Expert
no nakoniec bol problem v tom ze som si stiahol chybne windows z msdn, ale uz ide bezproblemu teda az na to ze raid ma mensiu prepustnost ako samostatny disk 
prepac, len sa informujem - ocakaval si plnu rychlost 3Gbit/s? To je maximalna teoreticka dosiahnutelna hranica SATA2 rozhrania = 384MB/s - co je rychlost nedosahovana ani dnesnymi SSD diskami. Teda nie RAID ma mensiu priepustnost ako disk samotny, ale disk ma mensiu priepustnost, ako SATA2 realne umoznuje. U RAID0 - kedze mam zrovna jeden z diskov z RAID0 na reklamacke (potesi), tak nespravim momentalne ziadne testy, ale dosahovane rychlosti su vpohode aj cez 130MB/s pre zapis - plati samozrejme iba v pripade, ze nekopirujes z rovnakeho pola - vtedy treba ratat so spomalenim, ktore je sposobene tym, ze rovnake hlavicky, ktore data zapisuju, ich zase z inej casti citaju.