Vhodny internet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Snacker
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vhodny internet

Príspevok od používateľa Snacker »

Zdravim,

Potreboval by som poradit s vhodnym internetom pre moje potreby. V tejto sfere sa velmi nepohybujem tak neviem ako to v sucasnosti je. Takze potreboval by som nieco prenosne, (u prenosnych neviem ako je to s rychlostou no potresilo by aby to islo celkom svizne), najlepsie neobmedzene stahovanie. Tiez by som potreboval aby to bolo funkcne nie len v Ba ale aj v napr. Nitre a pod. teda aby nebol problem mimo Ba s pripojenim.

Diki za tipy.
sundevil
VIP
VIP

Re: Vhodny internet

Príspevok od používateľa sundevil »

orange - maju vyborne pokrytie 3g sietou takze rychlost bude takmer vzdy OK, ale nemaju neobmedzeny internet, ako bonus vsak maju nadstavby 3g siete HSDPA a HSUPA - download az do 7.2mbit/s
O2 - maju neobmedzeny net, ale len cez EDGE co je pomale pripojenie (aj ked oproti zakladnemu 3G to zase az taky obrovsky rozdiel nie je)
a potom uz len kolko si ochotny mesacne platit, O2 mas za 6eur, orange daval net tiez za 6eur ale tusim len 1gb dat, co je aj na mobilne pripojenie malo (pokial potrebujes pripojit aj NB, do telefonu je to akurat)
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Diki moc, po tvojich radach som sa na to pozrel a uz som celkom v obraze. Pozeral som aj 02, t-mobile ale orange je v tomto asi na ovela vacsej urovni, co sa tyka pokrytia aj rychlosti.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Zdravím ja vstúpim do tejto témy s otázkou na ten O2 net data neobmedzene dnes som to aktivoval všetko som nastavil konfiguračnú SMS dostal ale pripojím sa na net ale ten net je pomaly strašné normálne na jednu stránku sa dá vyfajčiť jedna cigareta , chcel som sa spýtať čí je to normálne alebo ja mam niekde problém ? , signál mam na 100 % a pripájam sa cez telefón se k800i
sundevil
VIP
VIP

Tvoj telefon podporuje len GPRS pripojenie takze net je pomalsi. Na surfovanie si stiahni Operu mini a potom ti to pojde o dost lepsie. Navyse kopec stranok ma svoje www stranky aj vo verzii pre mobilne telefony / pda - radsej surfuj cez taketo verzie. Tiez to zrychli prehliadanie webu.
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ja by som sa chcel este spytat, ci napr. pri Orange sa oplati pockat na lepsie ponuky alebo sa najblizsich napr. 6 mesiacov nic prevradne nemalo udiat. Nechcel by som sa teraz zaviazat na dva roky a o pol roka pride unlimited internet
sundevil
VIP
VIP

Nepredpokladam, ze by sa taka revolucia udiala v podani Orangeu. Jednak kvoli ich politike, ze nic nie je skutocne neobmedzene a jednak by to ich siet tazko znasala. Momentalne vyuzivam ich "najrychlejsi" net teda 7.2mbit a len malokedy to ide rychlejsie ako tie 2-3mbit (down). Max bolo tusim 5.5mbit. Upload vsak bezne chodi 1mbit.
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Este by som sa chcel spytat, pri tom Orangei musim mat viazanost na dva roky ci mozem platit aj napr. na mesiac? Hladal som, to na ich stranke ale nenasiel som zmieku o tom
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:Tvoj telefon podporuje len GPRS pripojenie takze net je pomalsi. Na surfovanie si stiahni Operu mini a potom ti to pojde o dost lepsie. Navyse kopec stranok ma svoje www stranky aj vo verzii pre mobilne telefony / pda - radsej surfuj cez taketo verzie. Tiez to zrychli prehliadanie webu.
Dneska som to skúsil v nokii n95 8gb a tam to ide super prehliadanie dokonca aj rýchlo v celku nacita web , ja by som to mal v plane pouzit ako net ku notebooku tak dúfam ze z toho niečo bude
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Jancuk napísal: Dneska som to skúsil v nokii n95 8gb a tam to ide super prehliadanie dokonca aj rýchlo v celku nacita web , ja by som to mal v plane pouzit ako net ku notebooku tak dúfam ze z toho niečo bude

Co na to vsetko potrebujes ak to chces vyuzit pre notebook? Resp. je nejake riesenie ak nemam PCMCIA slot?
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Snacker napísal:

Co na to vsetko potrebujes ak to chces vyuzit pre notebook? Resp. je nejake riesenie ak nemam PCMCIA slot?
Stačí ti telefón s EDGE kde je ta karta a na nej aktivovaný ten net , potom ja používam k Nokii USB kábel a soft PC suite nič iné , cez ten soft môžeš sa pripojiť aj cez bluetooth ak ten PC/notebook ma bluetooth pripadne ak ho más ako nejaký kľuč
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Nebudem zakladať novú tému, hodím to sem...

Bývam na dedine, mám Tcomácky internet, ale práve mi končí viazanosť.
Chcel by som sa spýtať, je možné že tu je aj nejaká "náhrada"? ako to zistím? máme tu nejakú predpotopnú dedinskú mikrovlnku, ale to určite nie. Skôr ma zaujímajú nejaké satelitné atp. (nevyznám sa moc do toho). :)
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

Dunlop napísal:Nebudem zakladať novú tému, hodím to sem...

Bývam na dedine, mám Tcomácky internet, ale práve mi končí viazanosť.
Chcel by som sa spýtať, je možné že tu je aj nejaká "náhrada"? ako to zistím? máme tu nejakú predpotopnú dedinskú mikrovlnku, ale to určite nie. Skôr ma zaujímajú nejaké satelitné atp. (nevyznám sa moc do toho). :)
TCOM je pre teba na dedine to najvhodnesjie
wifi=FUP
orange= mobilne zdrazuje,FUP 3GB apod spracky nie
satelit= shit,predrazene s FUP

tcom s ich kablami je pre dediny to najlepsie,pochybujem ze nieco pre dediny bude casom vyhodnejsie, TKOMARI to velmi dobre vedia,s ich 40Gbitom po celom slovensku natahanym je ich sila,pochybujem ze orange bude tahat inde,ked to nespravil za 2 roky
predpokladam ze stabilita bola doteraz vyborna,na tvojom mieste nevaham ist dalej

orange,UPC,miestne firmy,skus sa opytat u nich ci nebude zavadzat u vas v dedine net,ak nie,tak nevymyslaj
:smt033
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Jancuk napísal:
Stačí ti telefón s EDGE kde je ta karta a na nej aktivovaný ten net , potom ja používam k Nokii USB kábel a soft PC suite nič iné , cez ten soft môžeš sa pripojiť aj cez bluetooth ak ten PC/notebook ma bluetooth pripadne ak ho más ako nejaký kľuč
Mam HTC Diamond tak s nim by to asi malo ist ale prave si zaobstaravam USBcko od O2 do ktoreho staci vlozit SIMku a to je vsetko. Totiz mam cislo uz jedno od Orange a nechcel bysom stale menit SIMku ak by som sa chcel pripojit na net + hrat sa s kablom. Myslim, ze toto je idealne riesenie. Skusal si uz ten net na notebooku? Ako je to s rychlostou?

Takze uz mi dosiel aj USB modem. Napinstaloval som si jeden softik a vetko bezi ok. S rychlostou som spokojny
Napísať odpoveď