Ventilator zdroja
-
lukas48
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Ventilator zdroja
Zaujimalo by ma ci ventilator zdroja bezi stale alebo zacne len pri urcitej teplote?
-
uplink
VIP
Re: Ventilator zdroja
Stále a niektoré dokonca bežia aj po vypnutí PC aby chladili samotný zdroj a vnútro PC...ako autá 
-
lukas48
Amateur
tak asi bude pokazeny ak sa pri zapnuti pc nezapne, ze?
-
hojko
Site Admin
lukas48: Aky mas zdroj??? Je mozne, ze niektore kvalitnejsie zdroje sa zapinaju, az ked zdroj dosiahne urcitu teplotu.
-
uplink
VIP
Hmm neviem ja som našiel zatiaľ len opačnú funkciu, že oneskorý vypnutie fanu po vypnutí systému:
http://www.xoxide.com/chieftec-1200w-psu-autofan.html
http://www.xoxide.com/chieftec-1200w-psu-autofan.html
keď nám hodíš model zdroja, tak budeme múdrejší. Ak také niečo dokáže, tak to bude mať 100% medzi features.lukas48 napísal:tak asi bude pokazeny ak sa pri zapnuti pc nezapne, ze?
Tak ten určite túto funkciu nemá. Mám ho na druhom PC. Je tam asi nejaký studený spoj, odišlo ložisko, alebo niečo podobné, nevyznám sa v tom.
-
uplink
VIP
Tak ako píše kolega. Ináč začne sa točiť neskôr po zapnutí PC? Skúšal si vymeniť vetrák?
Urcite ho takomto stave nepouzivaj. Sice by to urcity cas mohol zniest,no pri zatazi by sa absencia chladenia urcite prejavila.
Ak je v zaruke tak ho hod na reklamaciu. V opacnom pripade to ries sam, v prvom rade cekni bios a nejake featurky, potom uz pristup k HW rieseniu, odpajkuj napajacie kable od ventilatora, kup novy fan a mozes ho bud napajkovat na predchadzajuce miesto alebo pripojit rovno na dosku(cim prides o automaticku regulaciu rychlosti otacania), ale je to rychlejsie riesene.
Ja sa tiez chystam na vymenu fanu vo svojom fortrone lebo pred casom zacal strasne hucat, potom som ho otvoril ocistil od prachu a teraz je ticho, ale aj tak sa chystam na vymenu.
Ak je v zaruke tak ho hod na reklamaciu. V opacnom pripade to ries sam, v prvom rade cekni bios a nejake featurky, potom uz pristup k HW rieseniu, odpajkuj napajacie kable od ventilatora, kup novy fan a mozes ho bud napajkovat na predchadzajuce miesto alebo pripojit rovno na dosku(cim prides o automaticku regulaciu rychlosti otacania), ale je to rychlejsie riesene.
Ja sa tiez chystam na vymenu fanu vo svojom fortrone lebo pred casom zacal strasne hucat, potom som ho otvoril ocistil od prachu a teraz je ticho, ale aj tak sa chystam na vymenu.
-
mathev
Star
niekedy postaci ako docasne riesenie premazat ventilator WDckom (ak to pomoze) ale odporucam kupit novy a vymenit ho.
WD-ckom ? Chlapec ty tu nepíš ako prísť o PC... Veď WD je vodivý roztok. Však by prišiel o PC.
Ale k téme
Existuje taká sranda ktorá sa nazýva kontakt 40 a predáva sa v mikro súčiastkových obchodoch alebo e-shopoch ....
Ale k téme
Existuje taká sranda ktorá sa nazýva kontakt 40 a predáva sa v mikro súčiastkových obchodoch alebo e-shopoch ....
-
IceHammer
Star
Tak on chcel urcite pomoct ale v akom smere