HDD WD4000AAJS - výmena elektroniky

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
wintermute
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

HDD WD4000AAJS - výmena elektroniky

Príspevok od používateľa wintermute »

Mám taký "menší" problém. Odpálila sa mi elektronika na disku WD4000AAJS a nejak sa mi nedarí zohnať tento model. Bol by som rád ak by mi niekto poradil model s kompatibilnou elektronikou (ide len o dočasné riešenie kvôli záchrane dát).
Mám možnosť hodiť tam elektroniku z WD3000JS, to však jedine v prípade, že nezoženiem nič iné. Plošák na ňom totiž vyzerá dosť odlišne. S pripojením by som na stole problém síce nemal, ale obávam sa nekompatibility.

Vopred ďakujem za radu.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: HDD WD4000AAJS - výmena elektroniky

Príspevok od používateľa Dunlop »

nebolo by výhodnejšie dať disk firme ktorá poskytuje záchranu dát, než si zaobstarávať další disk?
Toto by mal byť jednoduchý úkon, takže to moc stáť nebude
http://www.zachrana-dat.sk
wintermute
Light Star
Light Star

Re: HDD WD4000AAJS - výmena elektroniky

Príspevok od používateľa wintermute »

keď si pozriem ich orientačný cenník tak s formátom ext4 by ma to vyšlo 100€ (v prípade, že by mi uznali zľavu na isic tak 70€) bez DPH samozrejme.
Po vytiahnutí obsahu disku môžem darcovi orgánov vrátiť jeho elektroniku späť a normálne ho nasadiť. V prípade že mi to nepodarí, tak mi stále ostáva možnosť zveriť to do rúk špecializovanej firmy, ktorá koniec koncov aj tak bude potrebovať médium, kam uloží dáta, ktoré z disku vytiahne. Čiže disk budem musieť kúpiť tak či tak a ak sa mi to podarí urobiť samému, tak ušetrím 70€ plus DPH. Ale aj tak ďakujem za odpoveď.
(komentáre k formátu ext4 a jeho nevýhodám pre tento prípad si prosím nechajte pre seba)

Takže jednoduchšie by to síce bolo, ale výhodnejšie určite nie.
Napísať odpoveď