EARTHLINGS Šokujúci dokument o krutosti ľudí tejto planéty

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

EARTHLINGS Šokujúci dokument o krutosti ľudí tejto planéty

Príspevok od používateľa jjj »

Toto téma nič spoločné s peta a greanpeace..!!!!
Toto je téma o dokumente, o tom čo zachycuje, ako bol podaný, natočený a okomentovaný...

Realita naša každodenná.
Všetci o tom vieme ale je nám to jedno.
Bytostne sa nás to nedotýka.
To čo sa na tomto svete deje a ako parazitujeme na tejto planéte.
Dostal sa ku mne tento dokument....
http://www.csfd.cz/film/118264-earthlings/
gijm napísal:Dokument americké ekologické organizace Nation Earth se snaží ukázat brutalitu, kterou lidé páchají na zvířatech, aby dohnal diváky k přehodnocení svého životního stylu. Je rozdělen na několik částí: domácí mazlíčci (odchyt a utracení zdivočelých psů), jídlo (mučení a porážka dobytka na jatkách), oblečení (zabíjení zvířat pro kožešinu), zábava (kruté životní podmínky zvířat v cirkusech, smrt v rodeech a v korridě). Film je vlastně komentovanou sérií jednotlivých záběrů, z nichž většina je údajně pořízena skrytou kamerou na skutečných jatkách a podobných místech a nebyla doposud nikde uveřejněna.
Link na stiahnutie

Kód: Vybrať všetko

http://webshare.cz/VF097vsk58-6f78edd0-Earthlings_2003_.avi
A moje pocity ?
Tak tento film ma dokázal rozplakať !!!
Stačí vám prvých 15 minút a garantujem vám, že budete mať minimálne slzy v očiach.
Kde sa v nás berie toľko krutosti, lahostajnosti a nevšímavosti...
Je to sila...
Som zhnusený šokovaný a smutný zároveň.
Kiež by sa dalo niečo zmeniť...
Ale nedá sa..
Pozor:
Ten dokument je skutočne pravdivý a brutálny.
Žiadna cenzúra. Proste všetko pekne tak ako to bolo zachytené a natvrdo.
Keď to nezvládnete na prvý šup celé, kľudne si to pauzujte...
Dal som si to celé znova...
A som neskutočne nastarý na tento sku.... svet...
Ten pocit hnevu a bezmocnosti..
A ako sa chová 90 % z nás ?
Vieme o tom, zatvárame pred tým oči a ignorujeme to...
Je nám to ukradnuté..
Založil som to tu znova pretože na moje žiadosti o odomknutie boli ignorované, nikto ma neinformoval o dôvode a jednoducho som presvedčený že tento dokumnet si jednoducho vašu pozornosť zaslúži..
Pre predstavu o čo v tom dokumente ide, zverejním aspoň úrivok z titulkov:
Následující záběry
nezachycují ojedinělé případy.
Je to běžná praxe při chovu zvířat pro
naši společnost, jídlo, oblečení,
pro zábavu a výzkum. Upozorňujeme,
že uvidíte drastické záběry.

Kód: Vybrať všetko

Tři stádia pravdy:

Výsměch

Prudký odpor

Přijetí

POZEMŠŤANÉ

Pozemšťan – obyvatel planety Země

Protože všichni obýváme Zemi, 
všichni jsme považováni za pozemšťany.

V tomto označení není žádný sexismus, 
rasismus nebo speciesismus 
(druhová nadřazenost).

Vztahuje se na každého z nás, 
teplo nebo studenokrevné, savce, 
obratlovce či bezobratlé,

ptáky, plazy, obojživelníky 
a ryby, stejně jako na lidi.

Lidé tudíž nejsou jediným
druhem na planetě,

sdílí ji s milióny dalších žijících stvoření, 
stejně jako oni se s nimi společně vyvíjejí.

Ovšem jsou to lidští pozemšťané, 
co se snaží ovládat zemi,

často zachází se svými společníky
a živými bytostmi jako s pouhými věcmi.

To vyjadřuje označení
"druhová nadřazenost".

"Býčí slavnosti, Španělsko"

Stejně jako sexismus a rasismus 
je speciesismus předsudek nebo 
zaujatý přístup.

V tomto případě se upřednostňují
zájmy vlastního druhu 
před zájmy jiných druhů.

Ale pokud nějaké stvoření trpí, neexistuje žádné
morální ospravedlnění, jestliže odmítneme vzít
toto utrpení na vědomí.

Nezáleží na tom, kdo trpí.

Podle zákona rovnosti se musí utrpení 
jedné bytosti považovat za srovnatelné 
s utrpením jakékoli jiné bytosti.
Čakám na vaše reakcie, či už sa vám tento dokument páčil alebo nepáčil..

Ďakujem Vám za vašu pozornosť.
Prílohy
EarthlingsOscarPosterEmail.jpg
smokingMonkey_review.jpg
Jake
Light Professional
Light Professional

Re: EARTHLINGS Šokujúci dokument o krutosti ľudí tejto planéty

Príspevok od používateľa Jake »

Obdivujem tvoju povahu.

Osobne nemam odvahu pozret si ten dokument, mam predstavu (malu) co by tam bolo, a nechcem to vidiet, snazim sa uvedomovat co sa v okoli deje, ale bohuzial, zbabele priznam ze co oko nevidi to dusu netrapi, cim menej toho viem tym ma to menej sere, kebyze to MOZEM realne nejako zmenit je to ine... ale co mi tento dokument da? Sklamanie? Nasratie? Frustraciu?
Nepozrem si to, je mi tych zvierat luto, ale neni ziaden sposob ako by som im pomohol (mozno neskor ked budem mat nejaku moznost) ale takto...

Prosim neberte ma zle... mozno som prikladom ze takto sa ludia spravat prave nemaju, ja si to uvedomujem, niesom voci tomu ignorantsky, kebyze niekto za mnou pride a povie pomoz mi s tymto, tak nevaham, ale sam nic nezmenim... preto to nechcem vidiet, zbytocne by som sa nasral a bolo by mi tych zvierat luto :/

Je smutne akí ludia mozu byt...
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

aj by som to kukol, ale potom by mi zajtra pravdepodobne nechutil hambač alebo nejaka ina fajna lakocinka... ale niekedy si najdem čas... ked budem vegetarian... :lol: :lol: :lol:
/// no ale k veci, mam rad take dokumenty ktore poukazuju na pravu podstatu veci... malo kedy si uvadumujeme že čo stoji za našou každodennou rutinou, jedenia a zabavy... a taketo filmy aspon ludom ukažu How It's Made :x :?
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Tak tak..
Napríklad vedeli ste, že takmer "všetko velerybie" mäso v japonsku v skutočnosti nieje z velerýb, ale z delfinov ?
Na delfinov robia doslova hony, naženú ich do zátoky a tam ich ulovia..
Ešte za živa im podrežú hrdlo a nechajú za živa vykrvácať.. !!!

Śikmooké k.. som nemal nikdy v láske, ale teraz ich začínam pre toto ako ich kultúru a mentalitu nenávidieť..

Tak nevinné cicavce a takto kruto zabíjané..

Umierať na vykrvácanie.. v toľkých bolestiach...
Tie zvery čo to robia snaď ani niesú ľudia..
To sú beštie.. :sly:

Mohol by som podobne pokračovať o tom ako to vypadá na bitúnkoch s prasiatkami alebo kravičkami.
Prípadne ako sa chovajú ku koníkom keď proste zostarnú a putujú na výrobu konskej salámy do Talianska. Len malé percento koní ten transport prežije...
Des a hrôza.. :(
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nechapem preco mas potrebu mat o tomto vlastnu temu, ked si to pokojne mohol dat do temy o organizacii PETA, pripadne sem http://www.hojko.com/tyranie-zvierat-t82507-45.html alebo sem http://www.hojko.com/cinska-farma-na-ko ... 71587.html :roll:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Len mu to nezamkni, lebo by to bolo uz druhykrat pre ten isty dovod.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Pozrel som si to veru, a celkom zaujimave pozeranie..Clovek vidi zabery ktore mu moc niesu po srsti, ale az tak moc ma to nedostalo..Sice ked si varim parky tak ma napadne, ze a tie prasiatka a podobne..ale vegetarianom sa hned nestanem..Donuti to clovek zamysliet sa, ale vacsina sa riesi v tej teme PETA :)
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

si myslim, že v tych parkach toho maska moc nieje...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

nesuhlasim s tym tyranim zvierat pre zabavu, a ine rozmary
ale na druhej strane, absolutne nesuhlasim s postojmy ako
Umierať na vykrvácanie.. v toľkých bolestiach...
Tie zvery čo to robia snaď ani niesú ľudia..
To sú beštie..
bestie su aj v prirode a co (ci si myslis ze tie levy co lovia antilopy ich nejako "milosrdne" zabiju? skor ich zeru za ziva a to nikoho netrapi). to je potravinovy retazec ktory ak sa chces nazrat (a verim ze si na tom masku denno denne pochutnavas) musis dodrzat. ked ti to vadi tak to nezer, prinut to nezrat dalsich par milionov ludi a nechaj tie firmy skrachovat :|
ako si myslis ze sa robia domace zabijacky? nejak odlisne? ze je to nieco "mierne" pretoze sme na dedine v priatelskom spolunazivani so zvieratkami? sa zobud pre boha, chytis toho zajaca/sliepku j*bnes po hlave palicou a uz ztahujes z koze, nikoho to proste nezaujima ze jedneho z 10 nezabijes prvou ranou a ze sa trochu trepe, je to krute? ano je. je to potrebne? ano je. je to proste praca ktoru mas vykonat aby si sa mohol nazrat
tak si uzivaj to maso kym mozes a neplac ake to maju zvieratka tazke, lebo z takych moralistov mi je na grc este viac ako z nejakych videi
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:Nechapem preco mas potrebu mat o tomto vlastnu temu, ked si to pokojne mohol dat do temy o organizacii PETA, pripadne sem http://www.hojko.com/tyranie-zvierat-t82507-45.html alebo sem http://www.hojko.com/cinska-farma-na-ko ... 71587.html :roll:
Pretoze v tejto téme ide o tento konkretny dokument...

pozrisa aký je bordel v tých témach čo si nalinkoval.. je to tam samé OT a vobec sa tam nerieši týranie zvierat či to konkrétne video alebo dielo, jednoducho žumpa....
Tak prosím moje želanie o samostatnú tému pre tento FILM rešpektuj.

Ten film je výnimočný ...

Nikdy predtým nebolo tak ucelene podané a dobre a pútavo okomentované filmové dielo ako je toto.

Ide o ten film ako taký ako o audiovizuálne dielo...

Ako máš napríklad tému o seriály Lost..

Alebo Heroes tak je tu téma o tomto dokumente....

A opakujem nemiešaj a neporovnávajte to s tou priblblou trapnou PETO-u ktorá nič ale skutočne nič nedokázala..
To je trapná organizácia, pre ktorú sa vyzliekajú akurát tak známe osobnosti...

To si tento dokument skutočné nezaslúži byť zaškatulkovaný medzi tie chabé pokusy všelijakých trapných pseodo ekologických organizácií :sly:
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

vendoLev dobehne gazelu, chyti ju za zadnu koncatinu, zahrizne sa jej do krka a prehryzne miechu.Gazela je okamzite mrtva, tak ake "zaziva " ?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

peterxxx napísal:vendoLev dobehne gazelu, chyti ju za zadnu koncatinu, zahrizne sa jej do krka a prehryzne miechu.Gazela je okamzite mrtva, tak ake "zaziva " ?
seriozne, si taky naivny alebo blby? za prve uvadzam to ako priklad, za druhe levy a ini dravci sa ti kusnu do krku zo spodu (trubka na dychanie a tepny ziadna miecha) a za tretie aj keby to vzdy mierili na tu miechu, myslis ze kazdy jeden "kill" je dokonale prevedeny? naozaj si nikdy nevidel ako jeden dravec napadne obet pribehnu dalsi a kym sa ta obet snazi ujst ju zacnu trhat ?
pripadne, hady a kadejaka haved co ta len paralyzuje a potom zozerie zaziva, oh ake krasne naozaj
fakt niektory by si tu mali dat dole rozovucke okuliarky a zobudit sa do realneho sveta
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

jjj napísal:Pretoze v tejto téme ide o tento konkretny dokument...
No vidis, ze to vies normalne sformulovat ked treba :)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

peterxxx napísal:vendoLev dobehne gazelu, chyti ju za zadnu koncatinu, zahrizne sa jej do krka a prehryzne miechu.Gazela je okamzite mrtva, tak ake "zaziva " ?
NO tak to ne... este sa nam levy na planete nesustredovali na prehryznutie miechy... ich hlavnym cielom su tepny na krku a ostatne zvierata atakuju neskor slabiny...

Ku dokumentu... no je to vazne, miestami ked som to pozeral mal som uz chut ze sa stanem vegetarianom, ale moj osobny nazor je, ze v Europe to nie taky masaker ako v USA a v Azii ako sme mohli vidiet, teraz myslim na zabijanie osipanych a krav...

So sliepkami si myslim ze tak daleko od nich nemame... aspon jedno co robim je ze si kupujeme slepacie vajcia od jedneho kuchara ktory pracuje so mnou na klinike, on ma na dome mensiu farmicku... viem ze sa o sliepky dobre stara a aj jedlo nie je nic kupene, vsetko vyraba on... predtym ked som bol na SVK tak som bral od babky... ale tu v FR nikoho nemam tak si raz tyzdenne kupujem 6 vajec za 2 eura... mf
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...niesom z tých moralistov, ktorí sa zosypú keď vidia krv...tento dokument som videl. Nenadchlo ma to, neprekvapilo, nerozčúlilo. Pozrel som si a tým to hasne. Nemá cenu sa nad tým zamýšľať tak ako nemá cenu písať tento príspevok alebo zakladať túto tému...prečo? Lebo to nič nezmení...niektorí ľudia majú asi dosť nudný život a tak musia niečo riešiť, musia sa nad niečím rozčúliť (asi aby zistili či ešte žijú)...ja medzi nich nepatrím a preto sa nerozčuľujem a ani sa nesnažím riešiť takéto veci. Ak sa niekomu nepáči - nech sa páči, môžte si založiť svoju firmu, kde budete kravičky počas zabíjačky hladkať, spravíte im posledné jedlo slávnostné, najskôr im pichnete nejakú injekciu proti bolesti (ale neviem či by vám to hygienici povolili) a potom ich nežne zabijete. Inak by ma zaujímal ten spôsob, akým by sa to podľa vás malo robiť...
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Gazela je v zlomklu sekundy mrtva, ani sa nehne.Nehovorim , ze sa to podari vzdy alebo , ze kazdy druh lovi takto ale preco MY ludia sa nemozme snazit usmrtit zvierata bezbolestne (ak to ide) a co najrychlejsie??NEhovorim , ze nemame vyuzivat prirodne zdroje, tak to predsa funguje sme na vrchu potravinoveho retazca, ale ked mame moznost tak preco to robime takymito sposobmi.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

bla bla bla

preco sa mame snazit to robit bezbolestne? ako som ti sem daval priklad z dediny, pretoze to nieje nejaka "rozlucka s milovanym zvieratkom" ale je to len obycajne ziskavanie potravy (kde ta v prvom rade zaujima ta potrava), to je jak ked odtrhnes jablko zo stromu, preco ho nenechas padnut a hned ked je cervene ho trhas? preco si taky sviniar k stromom? :roll:
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Preco zbytocne sposobovat bolest ked to nie je za potreby? Tie zvierata to rovnako boli akoby to niekto spravil tebe, bol by si rad keby si bol na nizsom potravinovom stupni a teba by niekto hentak zabijal ? A potom blbecek ako ty by povedal ze sak mu dajte ved ide o potravu.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ty naozaj niesi naivny ty si proste hlupak, vies kolko masa denno denne spotrebuje ludstvo? tak vynajdi jemnu metodu ktora to ludstvo nasyti v takych objemoch ake su potrebne ok? alebo tu prestan pisat tieto bullshity, ignorujes vlastnu krutost prirody vyberas si zo vsetkeho co ti pasuje

preco naozaj tak strasne bojujes proti tomuto ked tu nic nezmozes? preco nezajst na tu dedinu a zacat drbat dedov ze jak to kruto zabijaju, mas starych rodicov? chovaju nieco? preco nezacat u nich a skusit im tieto bullshity povedat a uvidis co ti povedia, uz ich vidim jak si idu kupovat na zabijacku nejake injekcie :roll:

a este dodatok, potravinovy retazec tu je, bol a bude, neviem preco ludstvo ako dominantny prvok planety by sa mal zrazu posuvat nizsie, proste sme na vrchu a tak to je, bolo a bude, a tak si mozeme s "podradnymi" tvormi robit co chceme, zmier sa s tym
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

peterxxx napísal:
Gazela je v zlomklu sekundy mrtva, ani sa nehne.
By si sa cudoval ci je mrtva... to s tou miechou si na omyle, neviem ci to mas z prirodovedy, kde mas ucitelku ktora uci vsetky predmety... alebo si to dedukoval sam... no je to sprostost...
Napísať odpoveď