Škoda Octavia - servisná prehliadka
Škoda Octavia - servisná prehliadka
Mám 3 mesiace Škodu Octavia II 1.9 TDI r.v. 2007, auto má v servisnej knižke uvedené QG1 - premenlivé servisné intervaly a predchádzajúci majiteľ bol na servisnej prehliadke pri 30000km a 60000km. Na boku pri dverách mám nálepky "podľa servisných intervalov", teraz mám skoro 88000km.
Potreboval by som vedieť:
1. Mám ísť na ďalšie prehliadku pri 90000km?, lebo zatiaľ mi nič neoznamuje.
2. Čo všetko sa musí meniť na Octavii pri 90000km a s akou sumou by som mal počítať v Škoda servise?
3. Kedy by som mal vymeniť olej?
Ďakujem pekne!
Potreboval by som vedieť:
1. Mám ísť na ďalšie prehliadku pri 90000km?, lebo zatiaľ mi nič neoznamuje.
2. Čo všetko sa musí meniť na Octavii pri 90000km a s akou sumou by som mal počítať v Škoda servise?
3. Kedy by som mal vymeniť olej?
Ďakujem pekne!
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Škoda Octavia - servisná prehliadka
v skratke z dovodu pokrocilej nocnej hodiny: kedze QG1 je oznacenie pre premenlive servisne intervaly, musis sa riadit palubakom, tzn. ze mas cakat, kym si sam servisku nevypyta, ale ano, dalsi je naplanovany na 90 000, potom az 120... olej je kapitolou samou o sebe, jednoznacne odporucam menit co najcastejsie, ak je to v tvojich silach idealne kludne aj kazdych 10 000km, na oleji nesetri, nekupuj nic s oznacenim longlife a uz toboz sa nespoliehaj na to, ze ked si kupis longlife, tak bude stacit menit olej raz za 30 000km... po 90 000 sa na ropakoch meni tusim iba vzduchac, cistic nafty a klasicke filtre (ak si na tom potrpis), ale daj urcite skontrolovat brzdovu kvapalinu, kotuce a platnicky, a myslim, ze uz by si sa mal zacat rozhliadat po novych rozvodoch... ak som sa kdesi sekol tak pardon, ak chces, v pondelok ti to este pozriem v papieroch, aby si to mal na 100%...
tak tu servisku by si mal teraz vypytat pri 90000km ze? ten olej si dam pri najblizsej prilezitosti vymenit. poprosil by som ta pozriet mi tie veci v papieroch co si spominal.. dakujem pekne za ochotu 
-
RATZINGER666
Darca
ano, serviska bude v 90 000, ostatne ti este upresnim... kazdopadne, v skodovke ti budu tiez vediet zodpovedat otazky ohladne pravidelnych vymen...
-
Clean_Up
Professional
QG1 - Áno, čakaj na palubný kým ťa vyzve na servisnú. Jednoznačne olej, na to sa neoplatí šetriť. Brzdy, kvapaliny, náplne, filtre, ináč už všetko napísal RATZI. 
-
RATZINGER666
Darca
vymeny:
brzdova kvapalina
pelovy a prachovy filter
cistic paliva
vzduchovy filter
kontroly:
zamky
siber
brzdove oblozenie
pneu - tlak, opotrebenie (pravidelnost), dezen
ochranny nater ramu
tazne
na kompe, kde nemam net, mam aj originalny servisny formular, akurat neviem, ako by som to sem dostal... ak sa mi to podari, upnem ti aj tento original...
brzdova kvapalina
pelovy a prachovy filter
cistic paliva
vzduchovy filter
kontroly:
zamky
siber
brzdove oblozenie
pneu - tlak, opotrebenie (pravidelnost), dezen
ochranny nater ramu
tazne
na kompe, kde nemam net, mam aj originalny servisny formular, akurat neviem, ako by som to sem dostal... ak sa mi to podari, upnem ti aj tento original...
Ďakujeeeem! 
-
RATZINGER666
Darca
za malo, este slubeny formular:
- Prílohy
-
- OCTmrII servfororig.pdf
- (57.79 KiB) 1446 stiahnutí
Seat standardne meni (teda aspon menil) pri 90k km aj rozvody. Robil som v servise, v tedy to tak bolo.
Vela ludi o tom nevedelo a napr. serviske na Alhambru to bola palka ako prasa...
Radsej tam zavolaj a informuj sa. Isto ti poradia.
Vela ludi o tom nevedelo a napr. serviske na Alhambru to bola palka ako prasa...
Radsej tam zavolaj a informuj sa. Isto ti poradia.
A maj pripravené od 100 - 200€ 
-
RATZINGER666
Darca
kinjeril: pri naftovych skodovkach sa veru zvykne stavat, ze rozvody vedia odist skor, preto som mu to hned spomenul, nech si ich da skontrolovat... na alhambru je to take drahe preto, lebo ma dost kratky predok a pravdepodobne bude treba povysunut motor, inak je cena za neoriginal sadu od 50e v zavislosti od motora, originalne suciastky mozu dosiahnut az 250-300e... konecnu cenu vsak navysuje samotne servisovanie...
presne tak, priprav si aspon 200€, ja som bol teraz vo forde po dvoch rokoch a tolko som platil...a to menili len prevadzkove kvapaliny a filtre, foter povedal ze uz tam nepojdeme, ze posledny krat, lebo to co tam oni robia si vieme aj sami spravit, akurat kvoli zaruke sme este boli...a ako to je vrchol ked si zaratavaju take polozky ako napr opticka kontrola laku 6€...to je len zbytocne navysenie ceny servisu...a najviac som sa pobavil ked mi pri odovzdavani auta chlapik povedal ze no mate tam obite od kamienkov pri dverach, som si pomyslel ze to viem aj bez teba, ale to ze tie dvere su viac zapustene do vnutra ako na druje strane to ich nezaujima (nedostatocna kvalita), tak preto je to obite
-
RATZINGER666
Darca
no podla mna ta "opticka kontrola laku" nie je az tak zbytocna alebo draha, ako hovoris... antikorozna ochrana sa totizto kontroluje aj na rame auta, na co je potrebne auto zdvihnut a okrem toho moze trvat kludne aj 10min, a pri hodinovej sadzbe autorizaku mozes byt este rad, ze to vyslo iba na 6e...