Viete hrať na nejaký hudobný nástroj?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

na aky nastroj viete hrat?

gitara
50
59%
klavir
10
12%
harmonika
4
5%
bicie
5
6%
husle
1
1%
ine
15
18%

Celkom hlasov: 85

dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dudo02 »

Poznam chlapika ktory vobec neovlada noty.Ale na gitare hra ako boh-ma to proste v krvi...Dobry priklad su cigani...Osobne tiez hram na gitare a tiez nepoznam noty...
Toško
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Toško »

Já som poloprofesionálny klavirista a keyboardista. Hrám už vela rokov. Samozrejme som sa učil na umeleckých školách ... Ale ako náhle som pochopil princíp problematiky hudby . Viem sa naučiť na akýkoľvek nástroj ... Gitaru som zvládol za 1 rok ( Jeden velmi dobrí gitarista mi to pritvrdil) taktiež na bassgitaru som sa naučil sám v priebehu chvílky ... Podľa opozerania bubeníkov som sa naučil aj na tie behom chvílky a tiež aj na harmoniku , husle , zobcovú flautu ... Takže pre Samoukov ..Je vždy lepšie sa naučiť základy hudby a problematiky hudby a hneĎ sa vám bude lahšie učiť ... !!
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Viete hrať na nejaký hudobný nástroj?

Príspevok od používateľa peterxxx »

Hram nieco menej ako rok na gitare, ucim sa sam :) a chcem sa zacat ucit na flaute, asi baritonovej .Do hudobnej skoly neplanujem chodit, som za to , ze kazdy by si mal vytvorit svoj styl, nieco osobne co dava do hudby a to v hudobnej podla mna nenaucia.Pre mna kazdy kto vysiel z hudobnej hra rovnako :D .
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

peterxxx: a co sukromny ucitel? dobry sukromny ucitel len ukaze cestu, ale ziak si sam zvoli ako po nej pojde, nauci zaklady, ukaze techniky ale necha priestor pre ziaka...ZUSky su aj podla mna onicom, ale najdu sa aj tam dobri ucitelia, ale treba hladat
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

Nad sukromnym ucitelom ozmyslam uz dlhsiiu dobu, len to nejako nevychadza , ale ak na niekoho schopneho narazim tak sa kludne necham postrkovat dopredu, je mi jasne ze sa asi neucim najucinnejsou technikou alebo nerobim veci tak akoby som mal aby som si napriklad nenarobil zbytocne a tazko odstranitelne zlozvyky.
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

V poslednom case mam nejako vela volneho casu tak rozmyslam nad vselicim a teda, na byte mi lezi elektricka gitara, basa a klavesy, nejake zaklady hudobnej som mal no to bolo uz davno takze povedzme ze nemam paru ako zacat, ktory hudobny nastroj by ste poradli, a co na zaciatok, ako ste sa naucili hrat na jednotlive nasjtroje okrem navstevy nejakeho kurzu alebo skoly, a da sa to vobec ?

vdaka, k+ ista :)
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

No ja hrám na gitaru štvrtý rok a som čisto samouk čiže pomoc internetu (taby,lekcie...) niečo mi aj tatko poradil nejaké základné veci ale fakt málo takže určite sa aj sám dá naučiť keď sa chce :)

Samozrejme ale nieje to také ako keď máš teóriu.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Skor je to o tych zlozvykoch, vzdy sa zide niekto kto ma sajnu a da nejake tips n' tricks :)
Inak potom takeho samouka, ktoremu nikto nic neporadil vidis zo 100 metrov ako sa trapi chudak, vykrutene ruky ako po reume ledva to drzi, zuni mu to, tempo zdivhnut bez sance, lebo ak to skusi tak sa rozsype ako domcek z karat (hovorim za gitaru teraz)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Len doplnim srnca - ono samouk nie je zla cesta ale treba si tie tips n' tricks vediet hladat, citat, odkukavat z videi a podobne. Sam naozaj na mnoho veci nepride.
Blur
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Blur »

gitara - 4 roky ZUŠ, zavesil som to na klinec.. základy mám
momentálne samouk, teraz ma to zase pochytilo
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

A zabudol som ,metronóm je dosť dôležitý. A musíš mať hudobný sluch ,inak sa nepohneš :) Alebo časom sa to vycibrí ,neviem už teraz :D
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

No ja sa akurat ucim samoukovo na gitare..este ani len mesiac a je to veru trapenie, ale odporucam napriklad tohto typka, ktory fakt dobre vysvetluje :)

A cca vyse roka som hraval na ustnej harmonike, ale nato nemam spravny dych dako vycibreny a sice mi niektore pesnicky sli super, tazsie techniky uz bez pomoci inej osoby by soma si nezvladol, tak som to zavesil da sa povedat na klinec. Ale ked mam naladu, tak stale ju vytiahnem a rad si zopar smutnych songov dam :)
CHV4
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa CHV4 »

Gitara ( od r. 2005), prvé roky v škole, ale potom sa aj zo mňa stal samouk :) Bicie (od r. 2011) v tomto som čistý samouk :)
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

No skoro rok mi trvalo kym som sa k tomu dostal :D
Ale uz hram ma gitare nieco cez 3 mesiace, nastastie mam 2 kamosov kt. hraju celkom dlho tak mi pomahaju a musim povedat ze ma hranie poriadne chytilo a hravam skoro kazdy den, samozrejme aj pokrok je vidiet. Na youtube je hrozne vela materialu z kt. sa da cerpat, ci uz pesnicky alebo nejake tipy. Zacinal som s tym typkom co postol soviet a je fakt dobry, takze odporucam :)

Btw. poznate nejake jednoduhsie slovenske pesnicky vhodne na chatu ?
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

h.olub -> pozri ludovky, repete, zbirka, nagy, atd. (mozno krutis hlavou, ale hity su hity). No ale aby som len nekecal tak:
P. Nagy - Pod hrat ping pong (http://www.supermusic.sk/skupina.php?idpiesne=204828)
M. Zbirka - Biely kvet (http://www.supermusic.sk/skupina.php?idpiesne=623&sid=)
Martin Madej - Bobi (http://www.supermusic.sk/skupina.php?id ... iesne=3326) - k tomuto odporucam spievat text od Pentagramceku :D
na poslednej akcii sme sa namotali na toto, da sa to hrat vkuse dokola http://hudba.zoznam.sk/akordy/piesen/boh-ta-miluje/
okrem toho este hravam papapa zo Slunce, Seno...nasiel som iba toto video, no moc to tomu chalanovi nejde :D
ja to hravam s akordami D, G, A a tiez sa to da hrat az do omrzenia dookola :D
je toho vela, toto som dal prve co ma napadli ;)

A k teme - hravam na gitaru, motam sa okolo nej uz vyse roka, ale tento rok som zacal chodit na ZUS (cisto pre radost, v 16, uz zo mna Clapton asi nebude ). Tam hravam fingerstyle a dost ma to chytilo. Ak nechcete zacinat so ZUS, tak si zaplatte aspon jednu sukromnu hodinu, aby vam ten clovek ukazal, kde robite chyby. Ja som sa prvy mesiac len zbavoval zlozvykov... :)
Napísať odpoveď