Na druhej strane nie som expert, ani pokročilý, ani mierne pokročiy ani v Cineme, ani Mayi, ani Maxku a taktiež Rhinocerosovi, alebo Blenderi, takže ja do toho moc čo kecať nemám
3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: 3D Studio Max :) výtvory rozrobené práce komentáre :)
Lub0$ ide o to ako vieš v ktorom robiť. V podstate žiadny a keď máš zvládnuté obidva na jedničku, tak je Maxko niekoľko míľových krokov napred. Prečo? Lebo je tu od dôb dosu ešte pod názvom 3D Studio. Max je až od Windowsu. 3D Studio ak ho Autodesk "nediscontinuedne" tak bude mať asi vždy navrch. Ináč dobrá otázka by bola aký je rozdiel medzi Mayou a 3D Studiom, vzhľadom na to že má tých istých autorov
[Autodesk].
Na druhej strane nie som expert, ani pokročilý, ani mierne pokročiy ani v Cineme, ani Mayi, ani Maxku a taktiež Rhinocerosovi, alebo Blenderi, takže ja do toho moc čo kecať nemám
...aj keď s 3D Studiom robím od dosu...
Okej, co by bolop re zaciatonika najvhodnejsie? Mam aky taky zaklad s designom produktov v mozno primitivnom programe Pro Dekstop, celkom ma bavi modelovanie 3D objektov...co by bolo pre mna najvhodnejsie, pripadne najjednoduchsie?
-
lekoklatik
VIP
pokiaľ viem najjednoduchší je tuším blender.
uplink. AE nie je celkom na strih videa ako tak na konečnú úpravu.
uplink. AE nie je celkom na strih videa ako tak na konečnú úpravu.
-
uplink
VIP
Leko viem viem. Ale keď už raz robíš v AE, tak sa nebudeš *ebať v Autodesk Combustione, alebo Sony Vegas aby si rozkúskoval video, alebo?
...
Ja osobne ináč strihám v Autodesk Combustione, ale to len preto že som s ním bol nútený robiť rok a štvrť...
Ku jednoduchosti. Blender je pravdepodobne najjednoduchší a keď sa s ním človek naučí, tak konkuruje Maxku na plnej čiare [vďaka rendererom a svetlám], avšak osobne by som začal s maxkom. Ťažko na cvičisku ľahko na bojisku či ako...
Ja osobne ináč strihám v Autodesk Combustione, ale to len preto že som s ním bol nútený robiť rok a štvrť...
Ku jednoduchosti. Blender je pravdepodobne najjednoduchší a keď sa s ním človek naučí, tak konkuruje Maxku na plnej čiare [vďaka rendererom a svetlám], avšak osobne by som začal s maxkom. Ťažko na cvičisku ľahko na bojisku či ako...
-
lekoklatik
VIP
V AE moc nepostriháš. Máš tam proste tak dlhú časovú os aké dlhé máš video. Strihanie je tam zbytočne zložité. Takže je to skutočne povačšine len na dodanie nejakého filtru, či efektu. Samozrejme dá sa to aj tam ale nemyslim si že je to dobrá voľba. Ja napr. strihám v Premiery, ktorý je s AE kompatibilný, tiež je kompatibilný s Soundbooth takže všetko pokope pospájané tak ako sa patrí.
Ale toto je téma o 3Ds tak ja končím : )
Ale toto je téma o 3Ds tak ja končím : )
-
TUCERO_SVK
Star
-
Grim
Darca
...mám problém...začal to robiť samé od seba, nepomohlo ani preinštalovanie. Keď chcem pivot pre posúvanie tak mi tam nechá len hentie paličky, posúvať s objektom sa síce dá, ale ja nevidím ktorým smerom posúvam. Tak isto to robí aj pri otáčaní a zmenšovaní. Nechá tam hentie paličky ale s objektom sa dá normálne manipulovať, teda manipulovať sa s ním dá, ale nie normálne. Nemáte nejaké nápady ako to vyriešiť?
//jáááj, srdečne ďakujem
//našiel som nádherné textúry dreva, doteraz som s textúrami nebol veľmi kamarát, nemám rád keď sa jeden projekt rozťahuje na viac súborov a treba to dávať do priečinkov, aby z toho nebol bordel, ale myslím že je čas pokročiť o úroveň vyššie a začať pracovať s textúrami. Pri daľšom obrázku určite použijem textúru minimálne na podlahu...
//jáááj, srdečne ďakujem
//našiel som nádherné textúry dreva, doteraz som s textúrami nebol veľmi kamarát, nemám rád keď sa jeden projekt rozťahuje na viac súborov a treba to dávať do priečinkov, aby z toho nebol bordel, ale myslím že je čas pokročiť o úroveň vyššie a začať pracovať s textúrami. Pri daľšom obrázku určite použijem textúru minimálne na podlahu...
- Prílohy
-
- Nepojmenovaný 1.jpg (34.25 KiB) 839 zobrazení
stlač X 
// Jááj aj ja som mal dávnejšie tento problém
// Jááj aj ja som mal dávnejšie tento problém
-
Grim
Darca
...preview spálne, postele ešte niesú domodelované, s mojimi znalosťami bude veľmi komplikované spraviť vankúše a prikrývky...skúšal som spraviť takú prikrývku na posteľ cez reactor ale vždy sa mi to niekde prevalilo a bola vidieť posteľ, tak som sa na to vykašľal...textúry sú na podlahe, a daľšiu som dal na obraz...kritizujte, kým to môžem opraviť...
-
TUCERO_SVK
Star
Tvary predmetov lampy, stoliky obraz atd su velmi pekne. vyzera to ze to bude velmi pekna scena
-
Grim
Darca
...no k tým rúčkam na nočných stolíkoch, jeden taký mám doma, je to jeho presná kópia a nemám pocit že by sa zle otvárali na nej dvierka...na skrini štrbiny sú, ale niesú vidieť, je to jeden problém, ktorý by som chcel riešiť a pokúsim sa ho odstrániť (spôsobuje to nasvietenie svetiel AmbientOnly)...textúry som skúšal, veľmi sa na biele časti nábytku nehodili, tak som nechal biele, ale skúsim to troška upraviť...na podlahu skúsim aj iné textúry, uvidím čo to spraví...inak si si nevšimol jednu chybu. Obraz (textúru na ňom) som prirábal neskôr a potom som vyrendroval iba obraz, odraz v zrkadle ale ostal taký aký bol predtým 
// ja som si pomohol týmto tutorialom: http://www.3dscena.cz/art/3dscena/3dsmaxreactor.html
// ja som si pomohol týmto tutorialom: http://www.3dscena.cz/art/3dscena/3dsmaxreactor.html
Neviem ako to robíš cez reactor, no takto by som to ale vyriešil ja: Urobím si štvorec (Nie Box, ale štvorec), dám modifier g... dačo (Už neviem. Mal by to byť jediný modifier na G), ktorý ti z toho spraví pekný mesh. Dá sa tam meniť hodnota polygonov, ale neprežeň to
No a s tým narábaj ako Cloth. Ak ti to bude presvitať v nastaveniach Cloth daj pri posteli väcšiu hodnotu pre static object. Tak to musí ísť 
(Píšem to ako "poďme v zime na jahody", lebo sa mi nechce zapínať maxko. Ale Ty by si to mal pochopiť
)
// K+ mi toľko dávať nemusíš
(Píšem to ako "poďme v zime na jahody", lebo sa mi nechce zapínať maxko. Ale Ty by si to mal pochopiť
// K+ mi toľko dávať nemusíš
-
Grim
Darca
...nooo paráda K+ (dám neskôr, teraz nemôžem), v Preview to funguje, pekne mi to spravilo animáciu...ale teraz ako to dostanem do normálneho obrázka?
// aha, už som na to prišiel...no uvidíme čo z toho bude
//ale ja chcem
// aha, už som na to prišiel...no uvidíme čo z toho bude
//ale ja chcem
-
tuto ho chcem_D
Expert
hodim sem aj ja nieco, ale nie som az taky detailista
trosku som sa dotrapil s nasvetlenim a aj tak ma hnevaju tie tiene
trosku som sa dotrapil s nasvetlenim a aj tak ma hnevaju tie tiene
-
Grim
Darca
...dám kritiku, nikdy som na nábytku takéhoto typu nevidel nohy, a už vôbec nie takého tvaru a veľkosti...veľa práce si s tým asi nemal. Ďaľšia vec je AVATAR v telke...väčšia gýčovina sa tam dať nedala? (sorry ale som antiavatarista, existuje mnoho lepších a kvalitnejších filmov, je to "trhák" len kôli masívnej reklamnej kampani, inak by to zapadlo prachom)...no a posledná vec je televízny "stojan", neviem ako by som to lepšie nazval, je taký nóóó...divný...inak materiály si zvolil veľmi pekné, až na to sklo, alebo čo ja viem čo to je, či to sú zrkadlá? A nasvietenie máš celkom pekné...
-
tuto ho chcem_D
Expert
naroky sa zvysuju, vsak ale o to ide
tak postupne, tie nohy som si domyslel, si ma hned odhalil, mozno keby boli hranatejsie, proste inaksi tvar,
avatar v telke sa da prepnut, to nie je problem,
stojan som odkukal od monitoru, tak asi preto je troska cudny, mozno tiez viacej hranatejsi mal byt,
a tie skla, nie zrkadla, nechcel som priesvitne, mozno je tam nastavene vela odrazu, to zas netusim co by som s tym mohol spravit,
viac ma hneva ze neviem nastavit svetla, niektore casti nachadzajuce sa v tieni by mali byt tmavsie, aj cez skary mi presvitaju vnutorne plochy, co by v reale asi nebolo
//upravene, snad lepsie
tak postupne, tie nohy som si domyslel, si ma hned odhalil, mozno keby boli hranatejsie, proste inaksi tvar,
avatar v telke sa da prepnut, to nie je problem,
stojan som odkukal od monitoru, tak asi preto je troska cudny, mozno tiez viacej hranatejsi mal byt,
a tie skla, nie zrkadla, nechcel som priesvitne, mozno je tam nastavene vela odrazu, to zas netusim co by som s tym mohol spravit,
viac ma hneva ze neviem nastavit svetla, niektore casti nachadzajuce sa v tieni by mali byt tmavsie, aj cez skary mi presvitaju vnutorne plochy, co by v reale asi nebolo
//upravene, snad lepsie
Mne sa to dosť páči ak mám pravdu povedať 
Ale:
Tie nohy by som dal úplne preč, prípadne dal len minimálne, ani nie nohy, len niečo ako podklad aby to bolo tak 2cm nad zemou. Viac tomu netreba.
No a telka mi vyzerá ako LCD z roku 9... Teda telka to nie je len box, inset a extrude. Daj na ňu nejaký pekný, lesklý materiál, nejaký značku (Kľudne aj vymyslenú), dolná časť väčšinou býva trocha väčšia (Teda od obrazovky smerom dole nechaj trocha viac priestoru) a nakoniec nejaké svetlo - signalizáciu zapnutia
Už keď robím stenu do obývačky, dám tam aspoň poriadny televízor, nech kupujúci vidia, že "Aha ako dobre tam bude vyzerať ten nový TV čo si kúpime", "Ale zlato, my sme chceli kúpiť len stenu, televízor máme", "Ale veď pozri aké je to pekné!!!", "Ale zlato my sme chceli len stenu...", "Ticho kúpiš mi aj televízor!", "No dobre..."
A predajňa je o niečo bohatšia... (Neodbočil som už veľmi od témy?
)
Ale:
Tie nohy by som dal úplne preč, prípadne dal len minimálne, ani nie nohy, len niečo ako podklad aby to bolo tak 2cm nad zemou. Viac tomu netreba.
No a telka mi vyzerá ako LCD z roku 9... Teda telka to nie je len box, inset a extrude. Daj na ňu nejaký pekný, lesklý materiál, nejaký značku (Kľudne aj vymyslenú), dolná časť väčšinou býva trocha väčšia (Teda od obrazovky smerom dole nechaj trocha viac priestoru) a nakoniec nejaké svetlo - signalizáciu zapnutia
Už keď robím stenu do obývačky, dám tam aspoň poriadny televízor, nech kupujúci vidia, že "Aha ako dobre tam bude vyzerať ten nový TV čo si kúpime", "Ale zlato, my sme chceli kúpiť len stenu, televízor máme", "Ale veď pozri aké je to pekné!!!", "Ale zlato my sme chceli len stenu...", "Ticho kúpiš mi aj televízor!", "No dobre..."
A predajňa je o niečo bohatšia... (Neodbočil som už veľmi od témy?
-
Grim
Darca
...tie nohy daj úplne preč, to tam vôber nevyzerá pekne, inak v poriadku...používaš V-ray?
-
tuto ho chcem_D
Expert
no ak sa mi bude chciet, tak sa s tym este pohram, inac dobre dialogy
nohy musia byt, ratal som s nimi, vyskusam este nejake decentne, ale ak ma zas sprdnete... ale nie v pohode,
V-ray nepouzivam, este dost zlozite na mna, teda neskusal som este, ale predpokladam,
hladam chybu, stale je to nejake zubkave v oblasti skla (vid. priloha), netusite kde je pes zakopany??
nohy musia byt, ratal som s nimi, vyskusam este nejake decentne, ale ak ma zas sprdnete... ale nie v pohode,
V-ray nepouzivam, este dost zlozite na mna, teda neskusal som este, ale predpokladam,
hladam chybu, stale je to nejake zubkave v oblasti skla (vid. priloha), netusite kde je pes zakopany??