Neviem ako ty, ale ja sa nazdávam, že táto hymna pomôže v dnešnej mládeži prebudiť záujem o svoju vlasť, možno si uvedomia to, že sa doteraz nie priliš zaujimali o svoju krajinu, či už odignorovali nejaké tie voľby a pod...budú mať snahu niečo na chode krajiny zlepšiť a pod. Uvediem podobenstvo, ktorým sa pokúsim vystihnuť alibizmus tejto skupiny uživateľov, ktorí hovoria, že tento zákon je zlý....: Zhodneme sa, že voda (pre niekoho vodka) je pre život človeka nevyhnutný, každý z vás si to uvedomuje ale vy sa hráte na geniov a hovoríte: My vieme, že voda je potrebná pre život človeka, ale my ju piť nebudeme lebo pochádza zo zeme, a tak radšej zahyniete, a to je vidieť aj v diskusii o vlasteneckom zákone, kde hovoríte, že ste vlastencami ale ak príde niečo, kde sa vyžaduje trochu vlasteneckej podpory, tak tam už cúvate do uzadia v zmysle mota: Ja nič, ja muzikant.....a taktiež je zaujimave, že tento zákon kritizuju a vyjadrujú sa k nemu ľudia, ktorých sa takmer netýka a nie su už školoupovinní....mnohí z Vás už pracujú a sú davno preč zo školy, takže ak nie ste poslancom MsZ, nejakým pedagogom a nesledujete stv, ktorá ak sa nehra nejaká olympiada alebo majstrovstvá, tak nema ani poriadnu sledovanosť, tak tento zákon ani nezaregistrujete....no a ešte jedna poznámka...okrem Bigboba som sa nestretol s nikym v tejto diskusii, kto by bol na Zš alebo SŠ a vyjadroval sa v tejto téme...to je znak presne toho o čom som hovoril, že dnešna mládež má tieto veci týkajúce sa štátu asi tak v zadnej časti tela, a vôbec sa o to nezaujimajú a tak im je šuma fugi fuč, či sa ich to nejako dotkne, a v ich hlavkach pokiaľ nie je zakonponovaná sankcia...tak takýto zákon s nimi ani nepohneSagittarius napísal: Vlastenectvo sa nedá nanútiť, potom vzniká nemu odpor. Vlastenectvu sa nedá vychovať direktívne. Vlastenectvo človek musí cítiť, ak chce byť vlastencom a nie musí musieť... Pravdaže možnosť, že sa to dá nanútiť, boli také režimy, ktorým sa to podarilo. Taký režim však väčšina z nás nechce. Ale ty možno áno...
Gothar - pekný komentár, ale neodpustím si jednú poznámku na margo tejto témy,,,,bola založena nejakú tu hodinu po čase, kedy bol postnutý článok ohľadom tejto problematiky v téme Správanie sa ministrov + politika na SVK, takže založenie tejto témy jej zakladateľom vnímam ako spammm