Ked uz pevne, tak nejaku 14stku
Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotite?
Nj, ved vravim, je to vec nazoru, a zalezi od toho co clovek foti...
-
Tomasko
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
tak to je jak keby si povedal ked uz blesk tak sb900
chapem, ze vyssia trieda je vyuzitelnejsia, ale som stale student
chapem, ze vyssia trieda je vyuzitelnejsia, ale som stale student
lubos ty to mas pomylene trosku, ale nevadi... chces byt fotograf alebo paparazzi? aj ja chcem 70-200 dakedy kupit, ale chcem aj pevne ohnisko, ktore nevazi skoro nic a v interieri je vysoko vyuzitelne, vonku tiez - ci uz 35/50 - ja co mam fotak ten mesiac tak si vsimam, ze 90% fotiek vznika na ohniskach 17,35 a 50 - nieco medzi tym vyuzivam fakt ze minimalne a je jedno ci som von alebo dnu... a neviem ci interierove akcie budem fotit radsej s mojim tamronom co vazi vyse pol kila alebo s takmer papierovo lahkou 35kou....
Lol Maki, kus sa do toho vzi...pomylene to tu mas asi ty...o com je vybava typu: zaklad: 17-50 a 35ka alebo pevna 50ka....nedava mi to zmysel...naco si budem pokryvat to iste ohnisko dva krat? Je pravda, ze clonove cislo moze byt nizsie o jeden stupen, ale tod vse? Ja by som to nevyuzil, fakt, mat canon 70-200 f2.8 so stabilizaciou tak to by bolo o inom...dobre na portrety, sport atd. a Tak isto by som chcel speedlite od canonu raz...mozno aj dva 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
lubos: asi si este s pevnym objektivom nefotil, ved to je o uplne niecom inom
Do frasa, nechapete co sa snazim povedat, nie? Ked je clovek raz 'krajinkar' a teda sa zameriava na prirodne panoramy atd, tak nesiahne po tele 400vke, ale po malom ohnisku....fajn, ale ked niekto krajinkar nieje, ale preferuje portrety, sport pripadne wildlife, tak si kupi vysoke ohnisko? Tazke pochopit?
tak pis co chces fotit hned, nie "pevnitko suxx, ja chcem svetelny telezoom" - ja som pisal hlavne o interieri + ze ta 35ka ma vlastne vo vseobecnosti velke vyuzitie - predsalen telezoom je specifickejsi... na taky street by som ta chcel vidiet s tym, na panoramaticke fotky detto... kazde ohnisko, kazdy rozsah ma nieco do seba... a kto pise ze chcem vybavu 17-50 a pevna 35? vidis to niekde napisane? keby si cital, tak sa tam docitas, ze v buducnosti by som bral aj 70-200, a tokinu 11-16 f2,8 nech mam toho pokryteho viac, kedze som tiez este nezistil co chcem fotit... okrem toho to je na DX format... keby som chcel FX tak ani nemusim pokracovat o dalsich moznostiach...
//autoeditácia príspevku (04 Mar 2010 20:59)
lubos: aha, tak preto kamos krajinkar chce kupit sigmu 120-400, lebo na krajinky je dlhe ohnisko nanic, vsak?....
//autoeditácia príspevku (04 Mar 2010 20:59)
lubos: aha, tak preto kamos krajinkar chce kupit sigmu 120-400, lebo na krajinky je dlhe ohnisko nanic, vsak?....
Maki, tento kamarat?
Osobne si neviem predstavit fotit sceneriu 400vkou ale budis....nejde kamarat fotit wildlife?
Osobne si neviem predstavit fotit sceneriu 400vkou ale budis....nejde kamarat fotit wildlife?
-
moosha
Darca
40 Stunning HDR Pictures That Will Amaze You 
(a niektore su vazne amazing)
http://www.tutztutz.com/2010/02/40-stun ... amaze-you/
(a niektore su vazne amazing)
http://www.tutztutz.com/2010/02/40-stun ... amaze-you/
-
chlapec10
Addict
este mate niekto pochybnosti preco kazdu fotku co odo mna vidite vzdy velkym oplacam mojim menom?i-cube napísal:bezcitna zlodejina
No, krajinky sa bezne fotia s tele, dokonca by som povedal ze mne osobne sa viac pacia tele krajinky lebo tam toho viac stlacis...
co mam zbierku skiel, tak pevne mam len 50mm 1.4, a uprimne je aj najmenej pouzivane sklo, drtiva vacsina je s 24-70(alebo DX exvivalent 17-50)
jo, a v prilohe je krajinka s 400mm
este nejaka hadka?
keby daco, ja som na tvoje podpisy pindy nemal 
mas jedno, cim fotis krajinu. ci separujes nejaky objekt, alebo vtesnas do sirokaca vsetko. kazda ma svoje caro, ked sa podari..
ja uz pomalicky setrim na blesk a vacsi batoh. snad do leta bude
mas jedno, cim fotis krajinu. ci separujes nejaky objekt, alebo vtesnas do sirokaca vsetko. kazda ma svoje caro, ked sa podari..
-
chlapec10
Addict
nebolo myslene konkretne voci tebe ale celkovo....i-cube napísal:keby daco, ja som na tvoje podpisy pindy nemal
no, podla mna to je velky rozdiel, lebo rovnaka fotka to nikdy nebude
tak prijemne setrenie... jedine co mne teraz beha hlavou je fisheye objektiv...
-
zelovoc
Darca
kup si samyanga. za par eciek na vyhratie vyborny.
Vidim, ze je nas viacej co chcu do leta doplnit technikui-cube napísal:keby daco, ja som na tvoje podpisy pindy nemal
-
chlapec10
Addict
to si tam uz fakt radsej namontujem kelimok z jogurtu ako tozelovoc napísal:kup si samyanga. za par eciek na vyhratie vyborny.
-
zelovoc
Darca
preco? ved fish eye je skor taka srandicka, ktoru nejak extra casto nevyuzivas. za tie peniazky to je pohodicka. inak ten samyang 85/1.4 daval rovnake alebo lepsie vysledky nez porovnatelny canon objektiv. az na to, ze plny manual. a objektivy robia celokovove. vyzera to na celkom zaujimavu buducnost pre tu znacku. tie trubky co vyrabal predtym a co predava teraz je nieco uplne ine.chlapec10 napísal: to si tam uz fakt radsej namontujem kelimok z jogurtu ako to
-
chlapec10
Addict
mno, kedze nema autofocus to je pre mna dopredu stratene...zelovoc napísal: preco? ved fish eye je skor taka srandicka, ktoru nejak extra casto nevyuzivas. za tie peniazky to je pohodicka. inak ten samyang 85/1.4 daval rovnake alebo lepsie vysledky nez porovnatelny canon objektiv. az na to, ze plny manual. a objektivy robia celokovove. vyzera to na celkom zaujimavu buducnost pre tu znacku. tie trubky co vyrabal predtym a co predava teraz je nieco uplne ine.
a ked 85mm daval lepsie ako canon 85 1.4(co sa mi sice vooobec nezda), tak stale tam bol rozdiel manual a autofocus... a ten rozdiel je diametralny.
Edit: takze som precital review, http://www.photozone.de/canon_eos_ff/48 ... 5d?start=2 , s canon alebo nikonom sa neda opticky porovnavat.... a ten 85mm neni celokovovy
dalej, fisheye neni srandicka, ale da normalne pouzivat na pracu(aj ho tak planujem pouzivat)
takze pre mna to neni momentalne alternativa, pre niekoho kto kasle na detajlnu kvalitu a foti veci co sa nehybu, pre mna, nie dakujem...
-
zelovoc
Darca
jaaj, ked na pracu, tak to je ine. len tazko porovnat objektivy ak jeden stoji 200E a druhy 1200E. na moje fotenie je ten fisheye genialny. no nist, az ho budem mat, tak poslem fotky.
-
chlapec10
Addict
1200?zelovoc napísal:jaaj, ked na pracu, tak to je ine. len tazko porovnat objektivy ak jeden stoji 200E a druhy 1200E. na moje fotenie je ten fisheye genialny. no nist, az ho budem mat, tak poslem fotky.