Instalacia Backtrack na HDD
Re: Instalacia Backtrack na HDD
mam otvoreny shell - konsole, napisal som tam prikazy a aj tak stale vypisuje -bash: apt-get: command not found
zaujimave je, ze mi nezobral ani ten prikaz ping, pricom cez firefox sa na stranku sme.sk dostanem v poho..
Nemoze to byt tym, ze idem cez fixvesa? ze by som mal nejake obmedzenia???
zaujimave je, ze mi nezobral ani ten prikaz ping, pricom cez firefox sa na stranku sme.sk dostanem v poho..
Nemoze to byt tym, ze idem cez fixvesa? ze by som mal nejake obmedzenia???
fixvesa s tym nic nema. ok momentalne netusim preco to nejde (mozno koli live). su v zasade dve moznosti. bud si stiahnes novsu verziu tj. backtrack 4. tam to pojde pekne graficky. alebo sa mozeme potrapit s touto verziuu pomocou instalacie z konzoly ale to by mohlo trvat aj par dni. rozhodni sa. a daj vediet
oks, prejdem na bt4 .. ale to uz neham na zajtra, snad sa tu zajtra este uvidime.. inac, velmi dik za pomoc..
ked sa nic nestane budem zajtra poobede tu.
super, aj ja.. poriesime este.. 
ak budes mat stiahnuty backtrack 4 skus dat startx najprv bez toho aby si pisal fixvesa. mozno uz je lepsia podpora a pojde to aj bez toho. ak nie tak potom opat cez fixvesa. ja pridem niekedy okolo 4:00 domov teraz mam nejake povinnosti
spustil som BT4 a islo hned aj startx bez problemov, na ploche som nasjel ten skript install.sh , teraz to instalujem, budem informovat o priebehu..
//autoeditácia príspevku (05 Mar 2010, 14:44) OK, uz to mam naistalovane na disku.. Mam dotaz k tomu spustaniu BT4, to musim zakazdym spustit startx ? ja myslel, ze to budem pouzivat ako OS, ale potreboval by som, aby sa to spustilo samo.. A medziinym, pyta odomna aj root a toor , neslo by to bez toho?
Ide mi len o to, ze ket zapnem komp a dam spustit bt4, aby sa mi to spustilo na tu plochu (startx) bez toho, aby som pri tom spustani sedel a zadaval login, pass a prikaz startx.. thx
//autoeditácia príspevku (05 Mar 2010, 16:24)
a este ci nahodou nevjes, preco mi BT3 detekoval usb sietovku ako rausb0 a teraz bt4 mi ju detekuje ako wlan0 ? to je asi jedno, ne?..
//autoeditácia príspevku (05 Mar 2010, 14:44) OK, uz to mam naistalovane na disku.. Mam dotaz k tomu spustaniu BT4, to musim zakazdym spustit startx ? ja myslel, ze to budem pouzivat ako OS, ale potreboval by som, aby sa to spustilo samo.. A medziinym, pyta odomna aj root a toor , neslo by to bez toho?
Ide mi len o to, ze ket zapnem komp a dam spustit bt4, aby sa mi to spustilo na tu plochu (startx) bez toho, aby som pri tom spustani sedel a zadaval login, pass a prikaz startx.. thx
//autoeditácia príspevku (05 Mar 2010, 16:24)
a este ci nahodou nevjes, preco mi BT3 detekoval usb sietovku ako rausb0 a teraz bt4 mi ju detekuje ako wlan0 ? to je asi jedno, ne?..
pre automaticky start kde treba v konzole
vlozit
a ulozit subor
vypnutie hesla som nikdy neriesil. je to velke bezpecnostne riziko. dalej v backtracku pracujes ako root. mozes robit co chces kludne zmazat aj cely disk a backtrack ti v tom nezabrani.s mocou prichadza aj zodpovednost. ak by si mal prava bezneho uzivatela maximalne mozes dodrbat svoju domovsku zlozku.
sietovka : v podstate je jedno ako je pomenovana.
preco chces backtrack ako hlavnu distribuciu ? jednak je zlozita, ako pozeram o zakladoch nemas ani tusenie. skor by som si na tvojom mieste dal Ubuntu alebo nieco pre zaciatocnikov.
a hlavne: do googlu napis "linux uvod" alebo "linux pre zaciatocnikov" a nastuduj si aspon zaklady. lebo ak sa budes vypytovat kazdu banalitu tak ta posle kazdy rovno do certa. keby som nemal vcera dobru naladu tak ta poslem aj ja. na vsetky otazky, ktore si sa pytal, je odpoved google. samozrejme treba sa pytat anglicky. vela stastia. a ak sa dockas neuspechu (co je velmi pravdepodobne) tak to nezvaluj na linux. kto chce pouzivat linux musi sa aj nieco naucit a hlavne hladat.
Kód: Vybrať všetko
nano /root/.bash_profileKód: Vybrať všetko
startxvypnutie hesla som nikdy neriesil. je to velke bezpecnostne riziko. dalej v backtracku pracujes ako root. mozes robit co chces kludne zmazat aj cely disk a backtrack ti v tom nezabrani.s mocou prichadza aj zodpovednost. ak by si mal prava bezneho uzivatela maximalne mozes dodrbat svoju domovsku zlozku.
sietovka : v podstate je jedno ako je pomenovana.
preco chces backtrack ako hlavnu distribuciu ? jednak je zlozita, ako pozeram o zakladoch nemas ani tusenie. skor by som si na tvojom mieste dal Ubuntu alebo nieco pre zaciatocnikov.
a hlavne: do googlu napis "linux uvod" alebo "linux pre zaciatocnikov" a nastuduj si aspon zaklady. lebo ak sa budes vypytovat kazdu banalitu tak ta posle kazdy rovno do certa. keby som nemal vcera dobru naladu tak ta poslem aj ja. na vsetky otazky, ktore si sa pytal, je odpoved google. samozrejme treba sa pytat anglicky. vela stastia. a ak sa dockas neuspechu (co je velmi pravdepodobne) tak to nezvaluj na linux. kto chce pouzivat linux musi sa aj nieco naucit a hlavne hladat.
O linuxe je vela veci, ale strasne vela po anglicky.. A kto nevi po anglicky, moze ist fajcit handry.. like me.. Dost si mi pomohol a za to ti diki.. Ja som mal aj ubuntu, ale ta mi na netbooku nepodporovala tauchpad, nelubila sa mi, tlacitka vsade hore dole porozhadzovane, a aplikacie, koli ktorym potrebujem linux tam neboli predinstalovane a instalovat to tam nevjem.. Pricom, Backtrack 4 je nadherny OP, podoba sa na win (rozlozenm tlacidiel), a ma predinstalovane programy, ktore potrebujem, podporuje mi touchpad.. A ta posledna vec, ze je to robene na verzii ubuntu 8.2 (alebo 8.1), takze je to v podstate stale len vylepsene ubuntu..
//autoeditácia príspevku (05 Mar 2010, 19:36)
este by som chcel vedjet, ze ako nastavit mna ako len usera a nje roota? lebo stale som lognuty ako root.. a to je podla tvojich slov dost nebezpecne.. a ako zmenit heslo na root.. moc by mi to helflo.. thx..
este by som chcel vedjet, ze ako nastavit mna ako len usera a nje roota? lebo stale som lognuty ako root.. a to je podla tvojich slov dost nebezpecne.. a ako zmenit heslo na root.. moc by mi to helflo.. thx..
Tebe uz ani pan boh nepomoze, co sa pravopisu tyka a ostatneho tiez. Mimochodom, v ubuntu je skutocne narocne nieco nainstalovat. Spustit synaptic, oznacit a dat nainstalovat. Touchpad bol kludne len otazkou nastavenia. A k tomu dalsiemu sa skutocne tazko vyjadrovat ...matik_one napísal:O linuxe je vela veci, ale strasne vela po anglicky.. A kto nevi po anglicky, moze ist fajcit handry.. like me.. Dost si mi pomohol a za to ti diki.. Ja som mal aj ubuntu, ale ta mi na netbooku nepodporovala tauchpad, nelubila sa mi, tlacitka vsade hore dole porozhadzovane, a aplikacie, koli ktorym potrebujem linux tam neboli predinstalovane a instalovat to tam nevjem.. Pricom, Backtrack 4 je nadherny OP, podoba sa na win (rozlozenm tlacidiel), a ma predinstalovane programy, ktore potrebujem, podporuje mi touchpad.. A ta posledna vec, ze je to robene na verzii ubuntu 8.2 (alebo 8.1), takze je to v podstate stale len vylepsene ubuntu..
zaklad linuxu: da sa najst na nete po cesky a slovensky spusta.matik_one napísal:O linuxe je vela veci, ale strasne vela po anglicky.. A kto nevi po anglicky, moze ist fajcit handry.. like me.. Dost si mi pomohol a za to ti diki.. Ja som mal aj ubuntu, ale ta mi na netbooku nepodporovala tauchpad, nelubila sa mi, tlacitka vsade hore dole porozhadzovane, a aplikacie, koli ktorym potrebujem linux tam neboli predinstalovane a instalovat to tam nevjem.. Pricom, Backtrack 4 je nadherny OP, podoba sa na win (rozlozenm tlacidiel), a ma predinstalovane programy, ktore potrebujem, podporuje mi touchpad.. A ta posledna vec, ze je to robene na verzii ubuntu 8.2 (alebo 8.1), takze je to v podstate stale len vylepsene ubuntu..
http://www.abclinuxu.cz
http://www.linuxexpres.cz/ (seria clankov o ubuntu tusim)
http://www.root.cz
http://www.ubuntu.cz (pre zaciatocnika velmi dobre napisana wiki)
popripade kopec pdf i v slovencine, ktore sa venuju i konkretnej distribucii.
alebo dokonca v lepsom knihkupectve i knihy.
co sa tyka rozlozenia tlacidiel. nepoznam ani jedno prostredie kde sa neda zmenit rozlozenie list a ponuk. nerob z linuxu nasilu win. to ostanes sklamany. je to ina filozofia, ine prostredie, ine navyky...
instalacia programov: distra odvodene z debianu maju synaptic(klikatko), popripade prikaz apt-get
distra odvodene od red hat maju tiez podobne klikatko a v terminali sa pouziva prikaz yum.
systemy su si vo svojej podstate velmi podobne. vacsina prikazov je ci v ubuntu ci v mandrive podobna. ale treba citat citat a citat. inak to nepojde.
co sa tyka uzivatela. zoznam sa so systemom mozno je tam nejake klikatko.
ak nie robi sa to jednoducho cez konzolu.
zadaj do googla : pridanie uzivatela linux
a ted idem konecne po tyzdni na pivo
Mam backtarck 3 ktory som stiahol ako iso subor ale nejak sa neviem pohnut. Ako ho mam nainstalovat?