Elektricka alebo klasicka gitara??

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
boh
Novice
Novice

Re: eps ltd m50

Príspevok od používateľa boh »

ColdRain napísal:chytis, nasmerujes spravnym koncom do diery tremola, v pripade ze si lavak, pravou rukou uchopis gitaru a lavou zatlacis kym nezacujes klepnutie, v pripade, ze si prava, tak si gitaru pridrziavas lavou rukou a pravou tlacis, v pripade ze je toto moc odborny opis, riad sa tym, ze ju tam proste pichnes kym nezapadne, v pripade potreby obrazkoveho manualu kontaktuj vyrobcu, resp. dodavatela
diky moc za radu ale ta paka je na zavit a ked ju tocim tak potom ide pomalsi a ona ma potom klepnut????
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ColdRain »

boh napísal:diky moc za radu ale ta paka je na zavit a ked ju tocim tak potom ide pomalsi a ona ma potom klepnut????
tremolo paka na zavit? ved ona sa nema otacat ona ma pohybovat kobylkou aby "rozladovala" struny, co som videl tremolo systemy tak este som sa nestretol stym aby sa tam srobovala, najlepsie bude ked sa pozres na navod co si mal ku gitare :wink:
boh
Novice
Novice

ColdRain napísal:tremolo paka na zavit? ved ona sa nema otacat ona ma pohybovat kobylkou aby "rozladovala" struny, co som videl tremolo systemy tak este som sa nestretol stym aby sa tam srobovala, najlepsie bude ked sa pozres na navod co si mal ku gitare :wink:
njno wsak som pozeral na navodu a nic tam take nebolo ako to mam tam dat ta paka ma zavit a ked ju dam do tej dierky tak ju tocim a ide coraz tahsie :( a nwm co dalej
boh
Novice
Novice

a uz som to vyriesil proste tu paku tam zakrutim a potom stou len ,,trham´´ a ide to
Jimmy
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jimmy »

Racius napísal:Ľudia sa delia na dve skupiny. Tí ktorí ma vysmejú a tí ktorí mi fandia.
Ale ja si verím a myslím to vážne. :)
Mas moju poklonu a drzim ti palce. Moj oco tiez vyrobil elektricku gitaru, ked bol mlady, ale teraz ta to urcite vyde drahsie ako vtedy :D Skoda ze ju predal.

Ja mam doma akustiku a hraval som na nej asi 5 rokov, no potom ma to prestalo bavit, ale este je stale mam.....vzdy som chcel elektriku, no nie je to lacna vec, ked chces vsetko co k tomu treba.Mozno si ju kupim, ked budem velky :lol: :lol:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

"... a oni mi neverili že to dokážem"

Po 1,5 roku babrania sa s tým som sa dostal do cieľa :)

Dovolím si pridať link na fórum, ktoré navštevujem denne aj viac rázy, topic o mojej gitke:
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,69721.0.html
Môj azeťácky album:
http://pokec.azet.sk/codename19?i9=7848 ... l=14154661
Prílohy
101_3791.JPG
101_3792.JPG
101_3788.JPG
101_3787.JPG
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

No ty si riadny blazon, ohromne.
FAIL
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FAIL »

Ja som sa učil hrať na akustike (španielke) a nejako mi to nešlo... Kúpil som si elektriku, síce len taký shit, ale elektrika je elektrika. Dnes som už ťažký profík. :lol: Podľa mňa sa na el. gitare hrá podstatne ľahšie.

:smt035
Fiky
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fiky »

Pravda , na elektrike sa hrá ľahšie lebo menšie chybičky nie je počuť :wink:

Ale na začiatok keď nechceš hrať hneď v nejakej kapele tak akustika , ja som začínal na malej 10 ročnej španielke s úzkym hmatníkom a naučil som sa , dneska si na nej doma zahrám račej ako na elektrickej , zapájať netreba , je ľahká , imho krajší zvuk atď :wink:
Eru
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Elektricka alebo klasicka gitara??

Príspevok od používateľa Eru »

Broli napísal:Caute... Velmi sa mi paci hranie na elektrickej gitare tak by som chcel skusit zacat hrat tiez..Viem ,ze je to velmi narocne ale kazdy elektro/gitarista musel zacat :D ..

Rozmyslam ,ci mam zacat hrat s normalnou akustickou gitarou alebo elektrickou..Elektricka sa mi viac paci aj si myslim ,ze ma krajsi zvuk (pocuvam Linkin Park).

Pre doplnenie som lavak..

Bol by som velmi rad keby mi poradite a pomozete vybrat nieco s tohto obchodu http://www.hudobne-nastroje.sk/

Dakujem
tak najprv aj keď si lavák. choď si najprv vyskúšať nejakú gitaru do obchodu pretože aj keď si lavák možno by sa ti lepšie hralo s ľavou rukou na hmatníku :) to urob hneď na začiatku. k tomu či si máš kúpiť akustickú alebo elektrickú. to je velmi zavádzajúca otázka pretože na každej sa hrá niečo iné. ak chceš hrať na elektrickej tak je to ajsné. kúp si elektrickú. ale musíš rátať s tým že ťa to víde ooooomnoho drahšie. ak chceš nejakú elektrickú ktorá za niečo stojí ale aj tak je ešte velmi lacná tak si priprav tak 8 000 iba na gitaru. a rátaj s tým že aj tak necháš v tom obchode aspoň 15 000 :) neviem či plánuješ v budúcnosti hrať aj s inými nástrojmi ale ak nie tak odporúčam nejaké približne 25 až 30 wattové kombo to je tak akurát na doma :) ak chceš hrať niečo typu linkin park tak najlepšie marshall. z gitár by som ti poradil asi značku squier. sú to fendery ale vyrábané lacnejšie takže sú logicky menej kvalitné ale stále stoja celkom za to aj ja mám jednu takú :) to znamená že si zrejme budeš vyberať medzi telecasterom http://mindlessrant.files.wordpress.com ... black1.jpg alebo stratocasterom http://www.comparestoreprices.co.uk/ima ... -black.jpg neodporúčam ti vyberať si značku SX. z tých pod 10 000 ešte stojí za zmienku Epiphone SG http://musikaster.com/shop/images/Epiph ... 0%20SG.jpg čo by sa aj lepšie hodilo na štýl ktorý budeš chcieť hrať. a áno naučenie sa hrať je velmi ťažké hlavne na začiatku ale rátaj s tým že budeš potrebovať aj strašne vela teoretických znalostí už len na techniku aby si z elektrickej gitary dostal taký zvuk ako chceš :) ak sa predsalen rozhodneš pre akustiku tak je v podstate jedno akú :) popros len niekoho aby ti na nej zahral a keď sa ti bude páčiť zvuk kupuj. tú zoženieš aj pod 5000 a teoreticky k nej už nebudeš nič potrebovať. takže by som na tvojom mieste zhodnotil svoju výdrž ap odla toho nakúpil pretože vela ludí začne hrať a po pár mesiacoch to nechajú pretože zistia že huuu ono to chce aj trochu snaženia a vtedy by bola škoda keby si vysolil tolko peňazí za elektriku :) ale je pravda že na akustike sa naučíš hrať lepšie. je to totiž ťažšie. lepšie sa na tom naučíš techniku. keby si začal elektrickou tak by si niekedy chytil do ruky akustiku a zistil by si že nevieš poriadne hrať :) mimochodom toto sú moje.
Prílohy
Snímka197.jpg
Squier 50´ classic vibe telecaster
Squier 50´ classic vibe telecaster
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pridávam môj ďalší projekt, síce je už takmer dokončený asi dva mesiace, ale až posledne som sa prinútil spracovať zvukové ukážky :)
Gitarový aparát napodobeninou Mesa Dual Rectifier 3ch. Zjednodušený.
Viac TU

ukážka :) (to nehrám ja, ale kamarád, paradoxne na gitare ani neviem hrať :D )
Prílohy
101_6064.jpg
101_6065.jpg
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

Racius ty si sialeny, som si presiel celu tvoju stavbu gitary a teraz toto, vazne klobuk dole. Len tak orientacne na kolko ta vysla stavba tej hlavy a gitary?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Gitara asi tých 9-10 tisíc, lampáč asi 300€, teda obidve veci zhruba narovnako :)
Otázku či sa mi to oplatilo neriešim, lebo je úplne scestná, odpoveďou by bolo tvoje pomenovanie mňa = šialenec :D
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no ci sa oplatilo ma ani nezaujima lebo viem ze ked si nieco urobis vlastnymi rukami tak si to vazis stokrat tolko ako nieco kupene a inac kolko tam je elektroniek? lebo na videu vidno iba jednu svietiacu
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

V preampe klasicky 3x ECC83 + 1x ECC83 pre phase invertor a v koncovom stupni 2x EL34.
Tá svietiaca je EM81, na upútanie pozornosti :lol:
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

pekne velmi pekne, a to si robil sam? lebo nechapem chodis na gymku a robis rezbarcinu, drevarinu, elektrotechniku...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Zosík len a len ja, ale s gitarou mi bolo treba help s drážkou na tiahlo, to mi strýko vyfrézoval, lebo ja mám slabé ruky.
Telo mi rezal otec, lebo ja som gramblavý s elektrickou pilkou a boky mi obrusoval jeden stolár, lebo ja na to nemám stroj.

Ale najťažší krk je rýdzo moja robota, tam je vložený najväčší čas, námaha, dokonca slzy a bohužial aj krv (ostré pražcovanie :D )
2 mesiace som robil tie lebky - inkrustácia, potom som sa pri inej práci naučil dyhovú intarziu, tu je moja ďalšia tvorba :
http://s358.photobucket.com/albums/oo30 ... Pottfolio/ (hentaké ozdôbky robím aj na zakázku, super darčeky pre ženy :D )

Jo, chodím na gympel, okrem elektra a dreva sa zaujímam aj o ženy, chlast, filozofiu, turistiku :D
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Royalflush »

Mozno si o 10 rokov budeme kupovat gitari, atd. od znacky ''Racius Guitar Equipment''. :shock:
A btw, tvoj kamarat hra dobre na gitare. :P

A ked uz sme pri equipoch, tak tu je moj. :D
Prílohy
Snímka0323.jpg
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

Royal rovnake struhatko mam aj ja :D , ale gitaru mam Epiphone Les Paul Special Series II.
/edit, po prezreti tvojeo fotky zblizka som zistil , ze nemame rovnake struhatko :D chyba:D
Prílohy
DSC_8684.JPG
DSC_8690.JPG
DSC_8689.JPG
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Royalflush »

Hmm, pekna ''epifonka''. :)
SG a Les Paul rules. :P A co to mas ty za kombo?
Napísať odpoveď