Caute... Velmi sa mi paci hranie na elektrickej gitare tak by som chcel skusit zacat hrat tiez..Viem ,ze je to velmi narocne ale kazdy elektro/gitarista musel zacat ..
Rozmyslam ,ci mam zacat hrat s normalnou akustickou gitarou alebo elektrickou..Elektricka sa mi viac paci aj si myslim ,ze ma krajsi zvuk (pocuvam Linkin Park).
Neviem ako ty, ale ja som mal tiez podobne "manie". Tak som si kupil akusticku gitaru. Ucil som sa hrat tazsie pesnicky podla tabov (Nothing Else Matters, One), no a postupne to prichadzalo, prichadzalo, dostaval som sa do toho a zlepsil som sa. Elektricku doma nemam, ale skusal som, je to ohromna zabava. Ale z mojej skusenosti Ti odporucam akusticku.
aj ja by som ti odporučil na začatie akustickú,a potom keď sa vymakáš kupiš si elektrickú..
lebo elektrickú potrebuješ napojiť na tú haluz ak sa nemýlim.(neviem presne)
a akustickú kúpiš.naučíš sa akordy,niečo zahrať a potom si kúp elektrickú ak chceš..
ale na vybláznenie elektrickú
nevim podla mna ked chces jasne elektriku, tak si kup elektriku, sak sa naucis naucit aj na nej .. kolko je takych ktori na elektrike vedia a akustiku v ruke este ani nedrzali ? ...
heh na ucenie odporucam akustiku...jednotlive tony tam treba chytit velmi pevne aby zazneli, takze prstoklad by som sa ucil urcite tam.
ale tazke je zahrat nieco na oboch typoch, kazda ma svoje + a -
na elektrickej sa musis sakra sustredit aby si tlmil vsetky ostatne tony, okrem toho konkretneho, ktory chces zahrat...zvlast ak mas gitaru velmi nahlas a si blizko komba/zosilovaca...zacne sa ozyvat spatna vazba...taze mas co robit udrzat ju v relativnom klude a este do toho si nieco brnkat...
Mne sa paci skor elektrika asi preto ze su na nom rozne efekti ale zase mam Spanielku teda klasicku a ta je lahka na udrzbu akurat si na nu namontujem este snimac
marcus-16 napísal:podla mna ani jeden
..zacni jednoznacne s akustikou a ked sa aj nieco naucis a bude te to stale bavit, prejdi na elektriku->aj moj pripad..
kazdy typ ma svoje plusy a minusy, akustika ma vyhodu vtom ze je to "kupim a hram" je relativne lacna, no pri lacnych treba extra davat pozor aby to nebolo poleno, nevyhodou je, ze asi tazko na nej zahras linkin park a akekolvek skreslene veci, bude to zniet dost o nicom, co sa tyka prstokladov, pri jumbe je uplne je to to site ako na elektrickej, pri klasickej spanielke je to uz o niecom inom
elektricka gitara ma vyhodu vo variabilite, pomocou efektov a vhodnej aparatury sa znej da dsotat neskutocna skala zvukov, pomocou syntetizatora aj zvuky inych nastrojov, nevyhoda je veňo velekj financnej narocnosti, kedze potrebujes minimalne kombo(zosilovac a reprak v jednom) no lacne aparatury vacsinu zneju dost naprd hlavne pri skreslenych zvukoch, takze vacsinou treba bud kvalitnu aaraturu aby to znelo, alebo nejake efekty, multiefekty alebo simulacie, co uz ale dost lezie do penazi...cize je to len na tebe, ak si nie si isty ci ta to bude bavit a je to len taky experiment, kup si asi radsej akustiku, predsalen aj ked ta to prejde, nieco na nej budes vediet a prinajhorsom budes robit zabavaca pri ohni alebo na nejakej chate, co s elektrikou moc dobre nejde
Chcel by som vedieť, o čo je podla vás elektrická horšia ako akustická na učenie. Učenie hmatov, akordov etc.
Mám už asi rok akustickú a každý deň pri nej niečo strávim, stále sa síce necítim že by som to dobre vedel, ale som už fest presvedčený že si zadovážim elektrickú. Na Vianoce, or ak nevyjdu financie, aspoň na narodeniny (február).
Tak ? V čom je el. horšia na učenie ?
Vidis ja hram na elektrike a spanielku som v ruke drzal raz
Treba len cvicit pozerat videa vela sa naucis "odkukanim" a treba ma spravny sposob cvicenia
Racius napísal:Chcel by som vedieť, o čo je podla vás elektrická horšia ako akustická na učenie. Učenie hmatov, akordov etc.
Mám už asi rok akustickú a každý deň pri nej niečo strávim, stále sa síce necítim že by som to dobre vedel, ale som už fest presvedčený že si zadovážim elektrickú. Na Vianoce, or ak nevyjdu financie, aspoň na narodeniny (február).
Tak ? V čom je el. horšia na učenie ?
horsia na ucenie? ucenie coho? kam chces smerovat ked sa pytas co je horsie a co lepsie, ked chcem hrat progresive a la satriani nebudem hrat na spanielke, ale na lektrickej, ked chcem hrat klasicku gitaru nebudem hrat na elektrickej, neexistuje horsie a lepsie, je len vhodne e menej vhodne, kazde ti nieco da a myslim, ze ani jedno ti nikdy nebude na skodu
Zakladateľ témy spomenul, že je ľavák. Napriek tomu by som mu doporučil, nech sa začne učiť hrať na gitaru ako pravák, mnoho vecí si uľahčí (jedna z nich je kúpenie nejakej gitary zvučného mena v prevedení pre ľavákov je spavidla drahšia, dokonca niektorí výrobcovia ani nerobia ľavácke modely pre ten-ktorý kus).
na zaciatok lepsia akustika.. pre milion dovodov..
elektriku na zaciatku nevyuzijes.. a zdegeneruje tvoju zrucnost.. k elektrike treba efekt kombo.. bla bla ... a to stoji prachy.. ma jemnejsie struny co ti pri posilovani prstov nepomoze.. a potom ked ti daju do ruky akustiku budes makky.. akustika je lacnejsia (boh vie ci ta mania neprejde o pol roka.. lebo takych gitaristov uz bolo) ...
akustika sa hodi vzdy... a elektriku si kupis az ked sa do toho budes rozumiet viac.. teraz by si si tak ci tak kupil len neaky shitny squier alebo iny otras do 10 tis.. kombo tiez len z kategorie made in china za 3 koruny.. co by malo hnusny zvuk a odpalilo by sa ti po chvili..
radsej si kup poriadnu akustiku.. tam budes aj lepsie pocut a vnimat hudbu.. stupnice intervaly.. a tak..
ja mam uz tri gitary.. a tiez som zacinal.. ale na elektro-akustike.. aj to je riesenie ak mas love
Ak chces hrat vyslovene na elektrike tak kupuj elektriku z bazaru ..za to ze si lavak nemusis mat gitaru naopak mozes ju mat aj ako pravak to nieje vobec smerodajna info ze si lavak a inak cvic cvicenia najlepsie keby ti niekto ukazal co a ako a najsamppc mat dobreho ucitela podotykam dobreho zly ta nauci zlozvyky a to radsej nehrat ako hrat zle ROCK ON!
a "chvilku" hram a ak nemas kombo s efektom tak ani nehraj elektricka gitara bez aparatu nieje nastroj!!!
ja osobne som viac "klasicky" hrac noty a tak pre laikov "koncerty v ciernych gatiach v tichej sale" ... na elektrike sa mi hra dobre ine zvyky hra po stojacky napr. to sa da zvladnut...ale ty ak mas dakych 15 rokov tak na akustiku nemas cas a nic nepokazis ak zacnes elektrikou na akustike by si mohol nachytat zlozvyky ze by si velmi tlacil do gitary prenesies to aj na elektriku ale na elektrike nebudes musiet az tak tlacit (to bol len priklad)