Kompatibilita Wifi

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
bizzi
Novice
Novice

Kompatibilita Wifi

Príspevok od používateľa bizzi »

caute

Kupil som router Linksys (WRT160N), nastavil siet, podla sprievodcu.

Na kable siet funguje bez problemov, ale na wifi sa viem pripojit iba z N-kovymi zariadeniami.
Typ zabezpecenia WPA2 TKIP.
NB z N-kovym wifi sa pripoji bez problemov.
Ak dam vyhladat siete na starom NB z G-ckovym primacom, siet najde, ale po zadani hesla vyhlasi chybu pripojenia, vraj vadne heslo. Ale to heslo je v poriadku!!!
(oba NB pracovali na starom rourtri bez problemov)(chyba v NB nieje, lebo tie gckove som skusal 2 a nejde ani jeden)

1, Otazka je nejake nastavenie v rourtri, ktore by povolovalo aj starsie wifi typ G,B? Ak ano je divne ze nieje defaltne nastavene.

2, Alebo je mozne aby starsi NB (cca 2-3 roky) nepodporoval WPA2?

Mohol by som skusit zmenit ochranu len WPA.

3, A este jedna otazka, ak je na router v jednu dobu pripojeny NB z N a NB z G bude Geckove zariadenie znizovat rychlost pripojenia Nkovemu.

Dufam ze som to napisal aspon trochu zrozumitelne.
A dik za rady
Bizzi
Jancuk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kompatibilita Wifi

Príspevok od používateľa Jancuk »

V routry nastav staršie sifrovanie signálu napr WPA alebo WEP a to doplnene mac filtrom , a áno je mozne ze stare zariadenie nepodporuje WPA2, k poslednej otázke , podla mna výkon nebude ovplyvňovať pokiaľ nezacnes tahat alebo robiť niečo kde budeš vela stahovat v tom prípade sa ti ta rýchlosť znizi , je to to iste ako na pripojeni cez kablel jeden taha ostatných spomalí , ak nechceš aby take niečo bolo tak v routry nastav QoS
Napísať odpoveď