Dávnejšie sa to nosilo, teraz už ale nie, no možno, že ty to nosíš každodenne, môže byť, nikto ti v tom nebráni ale keby to bolo povinné, no radšej nie.IvanSk napísal:
Aký máš problém s krojom? Vysmievaš sa svojim predkom akí boli dementní, že ich nosili? To je hodné len úsmevu![]()
Mňa by nezabilo ani nosenie kroja. Veď je to krásne oblečenie.
Vlastenecky zákon
Re: Vlastenecky zákon
-
peterxxx
Star
- Kontaktovať používateľa:
Nie, len chcem vediet ci sa mam naco odvolat v pripade , ze mi zakazu tam ist a ja by som isiel aj tak.Gepid napísal: Ak nemajú zažaluješ ich?
No podľa mňa riešiš blbosti, oni ti to ako rodičia zakázať môžu, resp., môžu ti zakázať a obmedziť čokoľvek, dokiaľ ťa nejako psychicky alebo fyzicky netýrajú, neporušujú žiadny zákon a ty holt nemáš 18, takže tak.peterxxx napísal: Nie, len chcem vediet ci sa mam naco odvolat v pripade , ze mi zakazu tam ist a ja by som isiel aj tak.
Na druhú stranu, samozrejme ísť tam môžeš aj napriek zákazu, ale potom musíš očakávať dôsledky, ktoré z tohto tvojho konania logicky vyplynú.
-
peterxxx
Star
S tym pocitam, ale chcem prejavit svoj nesuhlas tak tam pojdem nech sa aj na hlavu postavia.
Držím palce.peterxxx napísal:S tym pocitam, ale chcem prejavit svoj nesuhlas tak tam pojdem nech sa aj na hlavu postavia.
-
Gepid
Medium Professional
Kto ešte ide na tento protest?
-
peterxxx
Star
hughito, dakujem 
Kamoši sa tam chystajú, aj ja zvažujem.Gepid napísal:Kto ešte ide na tento protest?
-
peterxxx
Star
hughito, odkial si ??S gepidom(snad som to napisal spravne) ideme z TT este s dalsimi ludmi spolu.
Prajem Vám aby ste na tom proteste potom nepocítili tvrdú ruku štátnej moci
Kôli takej volovine skutočne nestojí za to dostať po hube a nieto ešte protestovať. Inak môžem sa opýtať vy ste všetci ľavičkári, že sa staviate voči všetkému čo smrdí národným? Iba ľavičkár to má v hlave trochu popletené so sebadeštrukčnými sklonmi, odporúčam prečítať červenú inkvizíciu od G. Klimova.
Som zvedavý ako sa volá ten protest, Protest proti Slovenskej Hymne?
Protest proti štátnemu Znaku?
Protest proti Národu?
OCh že sa vôbec smejem tu sa skôr hodí len plakať.
Kôli takej volovine skutočne nestojí za to dostať po hube a nieto ešte protestovať. Inak môžem sa opýtať vy ste všetci ľavičkári, že sa staviate voči všetkému čo smrdí národným? Iba ľavičkár to má v hlave trochu popletené so sebadeštrukčnými sklonmi, odporúčam prečítať červenú inkvizíciu od G. Klimova.
Som zvedavý ako sa volá ten protest, Protest proti Slovenskej Hymne?
Protest proti Národu?
OCh že sa vôbec smejem tu sa skôr hodí len plakať.
Ja by som to nazval protest proti absurdite. Vlastenectvo by malo ísť zdola a nie byť nútené zhora.
-
peterxxx
Star
Tak tak rubiki mas pravdu.Protest nie je miereny proti vlastenectvu,hymne ani nicomu narodnemu, protest je proti ZAKONU o vlastenectve.Ja milujem svlovensku hymnu,mam rad slovensko ale nenecham si porucat byt vlastenec od nasich najvacsich patriotov , ktory okradaju nas stat,ktory okradaju mna,okradaju nas vsetkych.Niekto taky mi nebude PRIKAZOVAT byt vlastencom, preto protestujem, pre nic ine.Ak si myslis , ze to je kvoli 1:15 hymny tak si na velkom omyle, toto je vsetkym ukradnute, toto je principialna zalezitost a oni prekracuju medze.Ked nam mozu nakazat toto, co skusia nabuduce ?!
Die Presse vidí Bratislavu ako Pchjongjang na Dunaji
Rakúsky denník kritizuje Slovensko za vlastenecký zákon, prirovnali nás k Pchjongjangu na Dunaji.
viac tu: http://www.sme.sk/c/5272074/die-presse- ... unaji.html
Rakúsky denník kritizuje Slovensko za vlastenecký zákon, prirovnali nás k Pchjongjangu na Dunaji.
-
peterxxx
Star
Nasa vlada nam robi krasnu reklamu v zahranici
fakt krasa co sa deje na Slovensku, hned mam chut byt patriot pri takychto udalostiach 
Zaujímavé že tomu tak nikdy v histórii nebolo. Vlastenectvo vždy išlo zhora, od inteligencie, ktorá si plne uvedomovala hodnotu toto čo jej predkovia vytvorili a ktorá mala už isté väčšie možnosti ako nejaký obyčajný pracant na panskom, ktorý bol pod silným tlakom napr. maďarizácie.Re: Vlastenecky zákon
Ja by som to nazval protest proti absurdite. Vlastenectvo by malo ísť zdola a nie byť nútené zhora.
Celý tento protest je rovnako absurdný ako aj nútenie niekoho aby bol Slovákom a mal slovenské občianstvo. Ja by som to vyriešil úplne inak. Komu vadí Slovenská hymna, počúvať by ju nemusel ale bolo by mu odobraté slovenské občianstvo. Pretože z akého dôvodu by človek, ktorý nemá vzťah k hymne štátnemu znaku ani vlajke mal mať slovenské občianstvo? Čo ho vlastne pojí so slovenským národom?Kto necíti puto so slovenským národom nemal yb sa nazývať slovákom a požívať výhody plynúce z občianstva.
Myslím si že takto by to bolo najspravodlivejšie. Pre tých ktorý by nechceli byť Slovákmi, by sa mohlo do preukazu totožnosti k národnosti dopísať svetoobčan.
a potom tvrdíšTak tak rubiki mas pravdu.Protest nie je miereny proti vlastenectvu,hymne ani nicomu narodnemu, protest je proti ZAKONU o vlastenectve.
a milujem slovensku hymnu,mam rad slovensko ale nenecham si porucat byt vlastenec od nasich najvacsich patriotov , ktory okradaju nas stat,ktory okradaju mna,okradaju nas vsetkych.Niekto taky mi nebude PRIKAZOVAT byt vlastencom, preto protestujem, pre nic ine. Ak si myslis , ze to je kvoli 1:15 hymny tak si na velkom omyle.
Čo má spoločné zákon s tým kto ho vydáva? Ty si úplne morálne čistý?
Teda ak by si napísal slovenskú hymnu ty a prišlo by sa na to, že si bol sukničkár mala by si to za teba odniesť tá hymna?
A čo že zlodej urobil vlastenecký zákon? Ten zákon predsa treba posudzovať podľa jeho skutočného obsahu nie podľa toho kto ho vytvoril alebo presadil.
To je skutočný rozdiel medzi človekom rozmýšľajúcim a človekom ideologicky podchyteným. Človek rozmýšľajúci pozerá na obsah zákonov nie na to kto ich urobil, človek ideologicky podchytený odsúdi každý zákon len preto lebo pochdáza od komunistov, katolíkov, nihilistov a neviem koho.
Vieš ako keby som prišiel na to že fajčíš trávu máš byť pre mňa feťák a tvoje názory nemajú mať váhu? Takéto správanie by tu každý považoval za prejav rasizmu a nacizmu ale vy paradoxne robíte to isté, navonok idete protestovať proti Slotovi no skutočne protestujete proti zákonu, ktorý nemôže za Slotov politický a mravný profil a nieje nijak zlý až na niektoré výhrady ktoré by sa tam dali zapracovať.
A že Slovákom netreba k vlastenectvu zákon? Načo sme potom vytvárili vlastný štát ak nám nebolo treba vlastné zákony?
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Radšej neprovokujte lebo Ficko zakáže hojko
.
peterxxx to vážne ideš z TT do BA ?
// Nič ale kvoli tomu sa je*ať niekam ... vas obdivujem
peterxxx to vážne ideš z TT do BA ?
// Nič ale kvoli tomu sa je*ať niekam ... vas obdivujem
-
Gepid
Medium Professional
cuteSTYLE69: Čo je na tom zlé? Na vlaku si tam za pol hodinu a pešo za 10min. od stanice.
Áno a je to tu, nejaký Rakúšan povie Slovákovi že je kkt a Slovák sa po.erie. Namiesto toho aby naše hlavy pomazané odpovedali Rakúšanom vysoko hodnotným článkom, ktorý bude oponovať, sklopíme gebule a začneme vybľakovať akí sme sprostí, lebo to hovorí zahraničie. Kam sa teraz podeli všetci tí vysokošlokáci a ich kvetnanté blogistické články, ich argumenty? To naozaj máme len takú inteligenciu, ktorá všetko čo dokáže je sklopiť uši a nevydať zo seba ani jednu vetu? Takú inteligenciu, ktorá nemá vlastný názor a sväté je jej všetko mimo hraníc, len nie to čo je u nás? Divíme sa potom že vyzeráme vo svete ako hlupáci, že je tu tak zle? Ja sa nedivím, je tu zle pretože Slováci si nevážia nič z toho čo majú a nie sú schopní uvažovať sami za seba. Opičiť sa dokáže každý, vlastné hodnoty dokáže vytvárať len osobnosť.adameeec napísal:Die Presse vidí Bratislavu ako Pchjongjang na Dunaji
Ja sa priznám kašlem na celé rakúske noviny. A celí Rakúšania sú mi u nemenovaného telesného otvoru. Aj tak nám nikdy nič nedali. Čo z nich vlastne máme, že nám oni vravia čo treba a netreba robiť?
K tomu zakomplexovanému národu, nuž zrejme im treba pripomenúť roky 1938-1945.
nikto nikomu nepovedal, ze je kkt a nikto nesklopil usi. Napisal -> „V tomto bláznivom stredoeurópskom svete stiesnených nostalgikov, nacionalistických paranoikov a úzkoprsých malomeštiakov patria Slováci k tým najzakomplexovanejším." Mozes sa tu buchat do prs kolko chces, ale je to proste fakt...
IvanSk: Netreba sa rozčuľovať a nechápem jednej veci, obhajuješ vlastenecky zákon to beriem OK, ale neviem či prinesie dáky výsledok, čo sa týka zvýšenia povedomia národa. Internacionalu spievali za totáča tiež to boli len natlačene hovadiny do hláv ľudí. Tá prísaha v 15 je troška čudná, lebo sme na Slovensku ti tu bárs kto bude prisahať ale nič ti to nezaručuje. Myslím, že národné povedomie sa buduje inak, vlastne dodneš neviem, čo má za následok, že dakto je vlastenec a dakto sa nad tým slovom len zasmeje alebo hneď sa proti nemu ohradí. Asi je to pohľad na veci, zdravý pohľad a nie ten, ktorý nám tlačia mediá do hláv, výchova v rodina a tiež podnietenie človeka, že má byť na čo hrdý, keď je Slovák. Vlastenecký zákon beriem skorej ako akúsi formu ochrany štátnej hymny ako účinný spôsob budovania vlastenectva, proste na to tento jazykový zákon nestačí.