Bytovy kvet

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
Retne
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Bytovy kvet

Príspevok od používateľa Retne »

Chcem si kusok ozivit byt, tak som rozmyslal ze si dam nejaku rastilnu do bytu... ale chcem nieco co bude aj robit v byte, nech to ma aj nejaky iny ucinok ako esteticky... ci to bude precistovat vzduch... pocul som ze nejake take su, ale o mene co by len jednej nemam ani paru...
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Bytovy kvet

Príspevok od používateľa peterxxx »

O niecom takom som nepocul, ale ja osobne oblubujem masozrave rastliny, niektore z nich nadherne prevonaju mensie miestnosti (vyuzivaju to ako navnavu pre hmyz ) a mozu byt aj pekne .Nevyhodou vsak je , ze im nemozes dat len tak vodu, musi bt bud prevarena alebo dazdova.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Izbové kvety pre čistý vzduch Správne zvolené izbové kvety, pokiaľ poznáte ich vlastnosti, dia okrem skrášlenia bývania pomôcť aj inak. Nasledujúce tri kvety sa považujú za prirodzených čističov vzduchu, aj keď každý z nich má trochu iné účinky. Palma Areca alebo Areková palma čistí vzduch od xylénu, vdychovanie ktorého môže spôsobovať bolesti hlavy a závraty. Jeho vysoká koncentrácia vo vzduchu môže navyše dráždiť ľudskú pokožku, oči alebo dýchaciu sústavu. Nefrolepka vznešená – kapraďovitý kvet zas čistí vzduch od formaldehydu, ktorý sa objaví všade tam, kde je lepidlo, či drevený nábytok. Brečtan popínavý vzduch prečistí od benzénu, ktorý sa do vzduchu uvoľňuje pri používaní rôznych čistiacich prostriedkov. Benzén podobne ako xylén spôsobuje bolesti hlavy, ale aj únavu a stratu vedomia a niekedy môže viesť až k chudokrvnosti.

zdroj: http://www.casopisimidz.sk/oktober-2008 ... -aj-muzov/
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

NO asi si pojdem kupit tu Palma Areca, aj ked neviem ze ci mam v byte nadmernu koncentraciu xylenu ale to je jedno, aspon sa budem mat s cim pochvalit hostom :)
Napísať odpoveď