Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotite?
Mne lieta hlavou canon 70-200 f2.8 IS USM, no mam otazku, kedze tiez nefotim profesionalne a potrebujem peniaze na nieco ine, bolo by zle kupit pouzivane sklo tohto typu? S tym, ze nove stoji okolo £1500 a pouzivane nieco cez £800 co je myslim slusna cena....a je k tomu jedno rocna zaruka, kedze je to oficialny obchod, ziaden inzerat ani nic podobne.
a to kde? O.o ja chcem taky bez IS :p
v UK
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ak mas vela penazi na zvys tak zober... urcite to je super sklo, ci ho dakedy vyuzijes na 100% tazko povedat a pravdepodobne nie
Ok, ved preto nechcem do neho vrazit celu sumu...potom by som mal vycitky....ale ked do leta vydrzi cena taka aka je teraz, tak beriem. Sice stupnut by uz nemala
No a este aby ho mali...ale ked som sa bol pytat, vravel, ze maju na sklade, no do kedy....
Cize myslite, ze ked aj na second hand ponukaju rocnu zaruku tak im mam verit? Dokonca mi vravel, ze vsetky skla co odkupuju su pokontrolvane, preskusane atd...zneje to doveryhodne.
Cize myslite, ze ked aj na second hand ponukaju rocnu zaruku tak im mam verit? Dokonca mi vravel, ze vsetky skla co odkupuju su pokontrolvane, preskusane atd...zneje to doveryhodne.
-
chlapec10
Addict
no, o teorii co kupit uz neriesime... v pripade ze by si kupil, mi napadaju 2 moznosti:Lub0$ napísal:Ok, ved preto nechcem do neho vrazit celu sumu...potom by som mal vycitky....ale ked do leta vydrzi cena taka aka je teraz, tak beriem. Sice stupnut by uz nemalaNo a este aby ho mali...ale ked som sa bol pytat, vravel, ze maju na sklade, no do kedy....
1, http://mackcam.com/ a kup si predlzenu zaruku na objektiv(predavaju aj kontrakty na 2nd hand ak sa nemylim)
2, dohodni sa s nimi, a oddnes objektiv na inspekciu to authorized canon servisu za nejakych par desiatok libier ti urobia kontrolu ci vsetko je ako ma byt...
Profi sa skla sa bezne nekazia, bud by to musela byt meganahoda, alebo predosly uzivatel to sklo musel extemne zle uzivat(rozumej, pribijat s nim klince
-
hojko
Site Admin
Prispevky o kupe fotaku ci objektivu smerujte do prislusnej temy v poradni pri kupe.
moja pripomienka. pouzi trosku menej do oci bijuci "vodotisk" alebo si skus precitat nieco o steganografii.chlapec10 napísal: este mate niekto pochybnosti preco kazdu fotku co odo mna vidite vzdy velkym oplacam mojim menom?
No, krajinky sa bezne fotia s tele, dokonca by som povedal ze mne osobne sa viac pacia tele krajinky lebo tam toho viac stlacis...
co mam zbierku skiel, tak pevne mam len 50mm 1.4, a uprimne je aj najmenej pouzivane sklo, drtiva vacsina je s 24-70(alebo DX exvivalent 17-50)
jo, a v prilohe je krajinka s 400mm
este nejaka hadka?
-
chlapec10
Addict
3PO napísal: moja pripomienka. pouzi trosku menej do oci bijuci "vodotisk" alebo si skus precitat nieco o steganografii.
ale aj tak Dakujem za pripomienku
-
Jeremy
Medium Professional
tak som konecne vytiahol po velmi dlhej dobe fotak
je este v todo liste na upravu dalsich asi 80 fotiek ale nestiham
btw je to moj prvy pokus o panning
Carrie: prva mi nejak nesadla, druha uz je lepsia...celkom pekna...a ta tretia je celkom sexi
Kiezby s ami podarilo toho roku najst nejaku sexi modelku, hrozne by som chcel skusit fotit zeny
Jeremy, pekny panning, paci sa mi ostrost na motorkarovi, len mohlo by byt viac rozmazane pozadie, aby nebol ten nadpis na obchode citatelny, inac fakt sa ti podarila ostrost.
Jeremy, pekny panning, paci sa mi ostrost na motorkarovi, len mohlo by byt viac rozmazane pozadie, aby nebol ten nadpis na obchode citatelny, inac fakt sa ti podarila ostrost.
-
chlapec10
Addict
kazdopadne na prvy velmi vydarene... sice neviem ake tam boli farby, ale mne osobne sa ta desaturacia nepaciJeremy napísal:tak som konecne vytiahol po velmi dlhej dobe fotak
Jeremy veľmi podarená foto hneď mám nové pozadie 
-
Jeremy
Medium Professional
dik za feedback. BTW ked sme pri foteni dnes jedno velke
moj externy blesk isiel do vecnych lovist. Proste prestal fungovat s fotakom, snazil som sa ho rozobrat a spina par krat kopol a poriadne (a to tam neboli baterky) proste odisiel
ale zas pozitivum mozem si kupit original a nie nahradu 
-
chlapec10
Addict
nechcem byt vulgarny ale *ebe ti otvarat blesk? bud rad ze ta to "len" koplo, a ze teraz nebrucis pod plachtou alebo na pristrojoch. To je dokonca napisane aj v navode(ktore dnes nikto necita) ze sa nema otvarat lebo naboj tam moze ostat....Jeremy napísal:dik za feedback. BTW ked sme pri foteni dnes jedno velkemoj externy blesk isiel do vecnych lovist. Proste prestal fungovat s fotakom, snazil som sa ho rozobrat a spina par krat kopol a poriadne (a to tam neboli baterky) proste odisiel
ale zas pozitivum mozem si kupit original a nie nahradu
a teraz k problemu:
Ake blesk si mal? ako dlho si ho mal? Kupoval si ho novy/pouzity?
Skus viac popisat ako odisiel, ako sa tvaril(dal sa zapnut, uplne dead a pod)
to nechapem..ale zas pozitivum mozem si kupit original a nie nahradu
-
Jeremy
Medium Professional
No blesk bol Second Hand, jessops 360afdn, mal som ho asi rok, a dal sa zapnut ale proste kompatibilita s fotakom 0 bodov neviem preco, zrazu ani dialkove odpalovanie nefungovalo, ani ked bol v sankach. Nic. Tlacitka prestali reagovat ale stale sa stvaril ako zapnuty. Baterky tam boli dobre to som si isty.chlapec10 napísal: nechcem byt vulgarny ale *ebe ti otvarat blesk? bud rad ze ta to "len" koplo, a ze teraz nebrucis pod plachtou alebo na pristrojoch. To je dokonca napisane aj v navode(ktore dnes nikto necita) ze sa nema otvarat lebo naboj tam moze ostat....
a teraz k problemu:
Ake blesk si mal? ako dlho si ho mal? Kupoval si ho novy/pouzity?
Skus viac popisat ako odisiel, ako sa tvaril(dal sa zapnut, uplne dead a pod)
to nechapem..
A to s tym pozitivom ze mozem zacat setrit na daku sb600 miesto dakeho jessopsa
-
chlapec10
Addict
mozno ti odisla vybojka... nj ale pri takomto blesku ani nema zmysel riesit... ta sb-600 je trocha iny level, urcite budes spokojny, co som pozeral, novy okolo 200 eur,Jeremy napísal:
No blesk bol Second Hand, jessops 360afdn, mal som ho asi rok, a dal sa zapnut ale proste kompatibilita s fotakom 0 bodov neviem preco, zrazu ani dialkove odpalovanie nefungovalo, ani ked bol v sankach. Nic. Tlacitka prestali reagovat ale stale sa stvaril ako zapnuty. Baterky tam boli dobre to som si isty.
A to s tym pozitivom ze mozem zacat setrit na daku sb600 miesto dakeho jessopsa
-
Jeremy
Medium Professional
no prave ze neodisla to som si myslel aj ja ale testovacie tlacitko blyskalo, teda blesk blyska len skapala kompatibilita ocividne. No pripisem si sb600 do zoznamu. A teraz neviem co skor ci sb600 alebo nikkor 50mm f 1.4 af-schlapec10 napísal: mozno ti odisla vybojka... nj ale pri takomto blesku ani nema zmysel riesit... ta sb-600 je trocha iny level, urcite budes spokojny, co som pozeral, novy okolo 200 eur,
-
chlapec10
Addict
aha... nojo, tak kazdopadne prekvapive ze tam niekedy ta kompatibilita bola
...
ber blesk....
ber blesk....