Vlastenecky zákon

Diskusie na politické témy...
peterxxx
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vlastenecky zákon

Príspevok od používateľa peterxxx »

Nema zmysel mu neico vysvetlovat, on sem zase nacupita a bude mlet o nasej vlastizrade a neznasanlivosti k Slovensku.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

„V tomto bláznivom stredoeurópskom svete stiesnených nostalgikov, nacionalistických paranoikov a úzkoprsých malomeštiakov patria Slováci k tým najzakomplexovanejším. Nič to neukazuje jasnejšie ako teraz prijatý vlastenecký zákon," píše komentátor rakúskeho mienkotvorného denníka Die Presse Burkhard Bisschof.
Neviem či som čítal niekedy lepšiu charakteristiku. :wink:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Gepid napísal:Idem/e protestovat proti nuteniu..
Preco potom neprotestujes proti pasom v aute, ved je to kazdeho vec ci je zapasovany alebo nie? Nutit do niecoho, buzervoat, prikazovat, riadit ta vzdy bude niekto v hocijakom systeme, ide o to ako mmoc ti to bude vadit.

Nazor som tu vyjadril, s IvanomSK v podstate vzdy suhlasim ale musim ti povedat ze tento zakon pre dnesnych ludi v dnesnej dobe a v dnesom systeme bude kontraproduktivny, narodovectvo a vlastnenectvo sa musi budovat inymi sposobom.
„V tomto bláznivom stredoeurópskom svete stiesnených nostalgikov, nacionalistických paranoikov a úzkoprsých malomeštiakov patria Slováci k tým najzakomplexovanejším."
Zakomplexovanost sa tu da nazvat aj narodne zjednotenie a nasledna hrdost v tomot pripade to je to iste ide len o uhol pohladu. Lenze ja tu ziadnu hrdost nevidim takze sa zrejme v tomto clanku mylia, vpodstate tato diskusia a postoje uzivatelov vyvracaju tvrdenie tejto vety o zakomplexovanosti lebo ju tu nikde nepozorujem.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

je pravda, ze tento nas narod je najzakomplexovanejsim a najhlupejsim. kvoli pocuvaniu hymny raz do tyzdna sa ide posrat od nanutenia, ale ze si honi na horehroni x-krat do dna, to mu nevadi. tento nas narod si ziaden stat nezasluzi. neviem naco ho vlastne ma, ked sa zanho hanbi. ved nam staci tato krajina.
toz uz nebudem hovorit kolki trumpetkovia sa zaujimali o lisabonsku zmluvu, kde neslo o nejake pocuvanie, ale o vazne veci. fakt, sme sprosti.
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

Horehronie je ukradnuté :aasmile11:
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

zelovoc napísal:je pravda, ze tento nas narod je najzakomplexovanejsim a najhlupejsim. kvoli pocuvaniu hymny raz do tyzdna sa ide posrat od nanutenia, ale ze si honi na horehroni x-krat do dna, to mu nevadi. tento nas narod si ziaden stat nezasluzi. neviem naco ho vlastne ma, ked sa zanho hanbi. ved nam staci tato krajina.
toz uz nebudem hovorit kolki trumpetkovia sa zaujimali o lisabonsku zmluvu, kde neslo o nejake pocuvanie, ale o vazne veci. fakt, sme sprosti.
- to, že tento návrh zákona predkladá banda zlodejov z SNS len z populistických dôvodov a nie za účelom akéhosi pozvihnutia národného povedomia, či vlastenectva ti uniká; (tento návrh zákona nemá ani najmenší potenciál pozdvihnúť vlastenectvo ani nič podobné)

- to, že v školstve nie sú financie na platy pre učiteľov a didaktické pomôcky, avšak na nakúpenie dodatočných národných symbolov (dodatočných preto, lebo tieto sa v školách už v dostatočnej miere nachádzajú) ti taktiež uniká;

Ani prinajmenšom som neveril, že tento zákon by dokázal SNS s jej predvolebnou kampaňou pomôcť a predpokladal som, že jej to skôr uškodí; avšak ako tak čítam niektoré príspevky obávam sa, že som sa mýlim.

Ako povedal kali - narodovectvo a vlastnenectvo sa musi budovat inymi sposobom.

Čo sa týka Lisabonskej zmluvy, to je už nezvratný proces. Lisabonská zmluva mohla len ťažko vyvolať odpor; keď o nej ľudia nemali žiadne súvislé či zmysluplné informácie.

V súvislosti so stratou suverenity je nevyhnutné povedať, že Slovenská republika nestratila svoju suverenitu úplne, len ju obmedzila vo vymedzených oblastiach v prospech Európskej únie (ako každý členský štát EÚ). K tomu však nedošlo vďaka Lisabonskej zmluvy ale prostredníctvom vstupu SR do Európskej únie.
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to, ze tento zakon predlozila banda zlodejov vie kazdy. z akych dovodov si domysli kazdy.
to, ze v skolstve niesu peniaze, vie kazdy, dokonca aj ja.
ci to sns polepsi alebo nie, to neviem, nikdy som ich nevolil ani nebudem.

ale moj prispevok nebol o tom, kto predkladal, ale co je schvalene a ake reakcie to prinieslo.
moj prispevok bol o tom, ze v ludoch dokaze viac hnevu vyvolat pocuvanie hymny raz do tyzdna, nez strata suverenity vlastneho statu. preto hovorim, ze si ziaden stat nezasluzime. stacit bude tato krajina. aj tak 99% populacie potrebuje na svoje nazory media. nedokazeme samostatne mysliet a zamyslat sa. ale to je ako hrach na stenu hadzat. kvoli 99%.
sliaCan
Expert
Expert

Myslím, že vnímam ten paradox; na ktorý si sa snažil poukázať. Môj odpor voči danému návrhu zákona je založený na opodstatnených pochybnostiach o účeloch návrhu zákona a cieľoch, ktoré by mal priniesť.
zelovoc napísal:len mi vadi, ze vsetka energia sa minie na protest voci niecomu co je uplne nedolezite v porovnani s inymi vecami a pri dolezitych veciach nic.
S týmto môžem len súhlasiť.
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vo mne to ziaden odpor nevyvolalo, skor naopak. len mi vadi, ze vsetka energia sa minie na protest voci niecomu co je uplne nedolezite v porovnani s inymi vecami a pri dolezitych veciach nic.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

sliaCan má pravdu, o takej Lisabonskej zmluve vie absolútna väčšina ľudí prd a navyše niektoré média sa o nej vyjadrovali pozitívne.
Treba pochopiť, že väčšina ľudí na SK jednoducho nedokáže nejako spracovávať rôzne dôležité správy, zisťovať si o tom veci z rôznych pohľadov atď.
Taký vlastenecký zákon je úplne jasný, jednoduchý a dá sa k nemu celkom ľahko zaujať stanovisko, zato čo Lisabonská zmluva či Európska únia je problém zložitý a komplexný.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... -deti.html

Hymnu budou na Slovensku hrát i pro neslyšící děti
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

peterxxx napísal:Re: Vlastenecky zákon
Nema zmysel mu neico vysvetlovat, on sem zase nacupita a bude mlet o nasej vlastizrade a neznasanlivosti k Slovensku.
Kde hovorím o vlastizrade?
hughito napísal:hughito
To čo tvrdíš som už vysvetľoval, nieje dôležité kto zákon navrhuje ale aký je jeho obsah.

Vlastenectvo sa nedá nanútiť, to je pravda a kto vám ho vnucuje? Zákon len upravuje spievanie hymny, štátnych znakov a vlajok na školách. Nikoho nenúti byť vlastencom! To čo o zákone hovorí slota je irelevantné pretože to je iba cieľ ktorý si myslí že takto dosiahne. Zákon sám o sebe neprikazuje vlastenectvo ale upravuje iba používanie symbolov štátu na školách ako aj spievanie hymny. Keď niekto spieva hymnu núti sa tým byť vlastencom? JA osobne som každý deň v škole zažíval modlenie pred hodinou a vôbec mi to neprekážalo, keďže som chodil na cirkevnú školu. Nehovorím že som svätúšik a veľký kresťan ale rešpektoval so tieto zvyky a ani kúsok zo mňa neubudlo, len preto lebo som bol "nútený" sa ráno pomodliť.
JA som mal na výber, mohol som ísť na školu štátnu a tam by som sa nemodlil, myslím že taký výber by som zabezpečil aj Vám a síce dal by som vám možnosť zmeniť občianstvo ak Vás nútené spievanie hymny "trýzni". A to hovorím bez náznaku akejkoľvek satiry.
eMPiko napísal:Nie kazdy ma potrebu silo mocou sa zaradit do nejakeho naroda (pozn. trendy oznacenie skatulka) - nikto sa ma na to ci chcem byt Slovak nepytal, tak po mne nikto nemoze chciet aby som bol vlastenec. A ano Ivan, vidime kto je tu zakomplexovany - staci sa pozriet akymi privlastkami oznacujes kazdeho kto nezdiela tvoj nazor (ked sme pritom ocividne nechapes vyznam slov uzkoprsy a obmedzeny). To ked si clovek o sebe mysli aky je skvely a uzasny a okolie ho vnima ako debila si mozes kludne premietnut na Slovakov teraz. Darmo tu budu narodovci vypisovat ake je to potrebne pre rast a rozvoj nasej spolocnosti, pre vsetkych naokolo to je len dovod na rozpacity usmev a poklepanie po cele. Vlastenectvo sa neda vynutit symbolmi, vlastenectvo musi plynut z nejakej hrdosti na svoju vlast a jej ludi. Ked toto Slovensko nie je schopne poskytnut, to ze bude v kazdej triede zastava, ustava, fotka a znak to nezmeni.
Nechceš sa zaradiť do slovenského národa? Prečo potom chceš slovenské občianstvo, tu nevidím logiku. Práve preto že nikto si nevyberá kde sa narodí mal by si na to čo najskôr zvyknúť a zrásť so svojimi koreňmi.
hughito napísal:sliaCan má pravdu, o takej Lisabonskej zmluve vie absolútna väčšina ľudí prd a navyše niektoré média sa o nej vyjadrovali pozitívne.
Treba pochopiť, že väčšina ľudí na SK jednoducho nedokáže nejako spracovávať rôzne dôležité správy, zisťovať si o tom veci z rôznych pohľadov atď.
Taký vlastenecký zákon je úplne jasný, jednoduchý a dá sa k nemu celkom ľahko zaujať stanovisko, zato čo Lisabonská zmluva či Európska únia je problém zložitý a komplexný.
Zaujímavé táto debata je dôkaz že ani k vlasteneckému zákonu sa nedá jednoducho zaujať stanovisko.
...o takej Lisabonskej zmluve vie absolútna väčšina ľudí prd a navyše niektoré média sa o nej vyjadrovali pozitívne...
Tu si to priznal. Ľudia vedia o tom prd pretože to nebolo v médiách, respektíve médiá zavelili, je to dobré! a tak sa tým nik nezaťažoval. Teraz zasa idete protestovať lebo o vlasteneckom zákone ste presýtený nie infom z médií ale argumentov proti z médií ktoré sú väčšinou infantilné! To je ukážková manipulácia ľuďmi.
Aké argumenty padli v tejto téme?
Neidem protestovať proti vlajke v triede ale proti zákonu ktorý tú vlajku do triedy ukladá postaviť.
-to ste fakt takí obmedzení, že tomu nerozumiete? Veď to je to isté ísť protestovať proti vlajke v školách a proti zákonu, ktorý vlajky do škôl ukladá postaviť.
hovoríte že nieste proti štátnemu znaku, ale proti zákonu ktorý tento štátny znak ukladá zavesiť v triedach na školách.
-teda podľa vás štátny znak do štátnej školy nepatrí, môžem sa opýtať prečo?, Niektorí ešte dokonca tvrdia, že im takýto znak nevadí ani v škole ale to "nanútenie" zákonom. To už je fakt vyslovená sprostosť. Ak Vám niečo nevadí tak vám to nik nemohol nanútiť. Nútenie je proces pri ktorom daného jedinca štátny aparát núti sa správať inak ako by on chcel teda zmýšľanie jednotlivca a zákona je v protiklade. AK sa rád pozeráte na svoju zástavu, nemôže Vám prekážať keď ju niekto vedľa Vás vyloží. Ako môžete mať rád slovenskú zástavu a zároveň sa sťažovať, že na ňu musíte v škole pozerať?

Hovoríte že neidete protestovať proti spievaniu hymny ale proti zákonu, ktorý upravuje spievanie hymny v štátnej inštitúcii.
-ďalej tvrdíte že nieste ani proti znakom ani proti hymne ale zároveň tvrdíte, že užívanie týchto štátnych symbolov v štátnych inštitúciách je blud a nanútenie. Čo je toto za logika? Mne to skôr pripomína mŕtveho chrobáka. Áno sme národovci a máme radi svoju hymnu ale nedaj Bože aby nám ju niekto hral.
Trápi Vás že na štátnych školách teda štátnych inštitúciach bude zákonom prikázané užívanie štátnach znakov a štátnej hymny, ako sa toto dá nazvať?
To je ako tvrdiť že síce nemám nič proti užívaniu štátneho znaku ale podľa mňa by štátny znak nemal byť vôbec nikde.
sliaCan napísal:Myslím, že vnímam ten paradox; na ktorý si sa snažil poukázať. Môj odpor voči danému návrhu zákona je založený na opodstatnených pochybnostiach o účeloch návrhu zákona a cieľoch, ktoré by mal priniesť.
Aké účely? S tým tu operujete najčastejšie, aký účel má zákon, nuž len taký ako je to v ňom napísané.
Zákon si dáva ako účel zaviesť do škol štátnu hymnu a štátne znaky, nič viac nič menej, Zákon si nedáva za účel zvyšovať počet národovcov či národnú hrdosť na Slovensku, tento prívlastok mu dali médiá a SNS. Predsa tu každý dobre vie že zákon nikdy nemôže nikoho prinútiť aby bol vlastencom tak ako vás nikto nemôže prinútiť aby ste boli kockou cukru. Preto prosím neoprejume tu s bludmi ale so skutočnými účelmi zákona a ten pojednáva o štátnych znakoch či hymne na školách.
Tu vôbec neide o to či ten zákon privedie k národnej myšlienke viacerých ľudí, tu ide o to aby sa štátne symboly používali na takých štátnych inštitúciách ako je škola. Komu môže vadiť používanie štátnych symbolov na štátnych školách a prečo?

Ani prinajmenšom som neveril, že tento zákon by dokázal SNS s jej predvolebnou kampaňou pomôcť a predpokladal som, že jej to skôr uškodí; avšak ako tak čítam niektoré príspevky obávam sa, že som sa mýlim.
Ako tento zákon uškodí? Deti dostanú z hymny rakovinu a učitelia zo znakov fóbie? Tento zákon nemôže uškodiť nikomu, môže len priviesť do zúrivosti buď cudzokrajného šovinistu alebo neznaboha čo si neváži symboly svojho štátu ani svoj rod. To je jediné čo tento zákon môže urobiť a ako vidím tieto búrlivé reakciu už teraz zdvíha žlč mnohým ktorí sa hrajú na Slovákov či dokonca vlastencov.
Lenže žlč sa môže zdvíhať iba tomu kto nenávidí slovenský znak a slovenskú hymnu. Nie tomu komu neprekážajú.
cuteSTYLE69 napísal:Horehronie je ukradnuté :aasmile11:
Neide mi teraz o horehronie ale ide mi ny tvojom príklade vykresliť akí ste vy niektorí "antinárodovci" zaujatí. Vieš keby si nebol zakomplexovaný, nerobil by si to čo robíš a síce nesmeroval by si všetok svoj hnev proti všetkému slovenskému, keby ti Slovensko bolo skutočne u zadku bolo by ti fuk či tu je nejaký zákon alebo nieje a bolo by ti fuk či tu je nejaký zlodej vo vláde alebo nieje. Lenže ty si zmanipulovaný presne opačným smerom, hnevá ťa čo sa tu deje a hnev si vybíjaš na tom národom, ktoré jediné tu môže niečo zmeniť. To čo robíš len ukazuje tvoje pravé ja, ktoré sa zmieta vo vnútorných bojoch ba je agresívne a nevyrovnané. Možno že raz pochopíš ako veľmi si sa mýlil.

Súhlasím so Zelovocom a súhlasím aj s Kali-m ale ja tvrdím v nádväznosti na kali-ho že samozrejme národovectvo sa buduje inými spôsobmi aj keď ťažko povedať akými, totižto ja neuznávam človeka ktorý je národovec keď sa ide rozdeľovať štátna kasa, nuž a keď už nieto, nepohne ani prstom, avšak zároveň tvrdím že tento zákon vôbec nemá za úlohu pozdvihovať slovenské sebauvedomenie. Tento zákon má jednoducho iba dať znaky Slovenskej republiky tam kde patria a síce do štátnych inštitúcií. Ide mi len o čisto praktickú stránku tejto veci.

Myslím si, že do škôl a tried patrí ako štátny znak, tak aj vlajka a hymna. Štátna hyman nemá byť len akýmsi fetišom a sebauspokojovaním po hokejových zápasoch, či pre nacionalistov, štátna hymna by mala byť prítomná v každej sfére a štátne znaky rovnako, hlavne keď sa jedná o štátne inštitúcie.

Jediný problém ktorý vidím je v príliž častom spievaní hymny. Časový horizont by sa mal upraviť. Nesúhlasím s tým aby sa hymna spievala každý týždeň. Podľa mňa by pokojne stačilo raz za mesiac alebo dva krát, tri krát do roka.
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

"Kde hovorím o vlastizrade?"
Nikde , zvelicil som to .
nadl
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nadl »

rozpravka napísal:aneb ako sme blizsie k uplnemu primitivizmu... tak co, aky je vas nazor na tuto temu, tyka sa vas pocuvanie hymny v skolach? ako vnimate tento zakon ako rodic alebo iba ako pozorovatel?

Kód: Vybrať všetko

Primitivizmus je už len to, ako sa o vlastenecve vyjadruješ
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

On sa nevyjadroval o vlastenectve, ale o ZAKONE o vlastenectve.V tom je velky rozdiel.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

IvanSk napísal:
A aky chces proti takemu zakonu pocut argument? Je to proste zbytocnost, tak ako by bol zbytocny zakon aby sa na zaciatku kazdeho tyzdna spievala aktualna top1 z Billboard chartu. No samozrejme staci na to nalepit dvojkriz a uz je to nedotknutelne. Ked tvrdis ze to nie je na podporu vlastenectva, chcem sa ta opytat preco to maju studenti a skolaci spievat? Aby si precvicili hlasivky a intonaciu? Takisto aky ma vyznam pchat do kazdej triedy kopec veci, ked to v tych triedach, teda aspon podla teba, bude len tak na okrasu? Naozaj sa na nic ine peniaze minut nedaju. Naozaj nestaci dajme tomu statny znak v triede a vlajka na skole? Efekt je podla mna rovnaky.

A k tej otazke na moje obcianstvo - nezijeme v 19. storoci a nie kazdy clovek sa musi bit a trhat za svoj narod. Toto je ta nazorova odchylka medzi nami dvoma, ktora sa proste neda prekonat. Ja si nemyslim ze ak chce byt clovek Slovak musi spievat hymnu a jest halusky. Ty asi ano.
sliaCan
Expert
Expert

IvanSk napísal: Myslím si, že do škôl a tried patrí ako štátny znak, tak aj vlajka a hymna. Štátna hyman nemá byť len akýmsi fetišom a sebauspokojovaním po hokejových zápasoch, či pre nacionalistov, štátna hymna by mala byť prítomná v každej sfére a štátne znaky rovnako, hlavne keď sa jedná o štátne inštitúcie.

Jediný problém ktorý vidím je v príliž častom spievaní hymny. Časový horizont by sa mal upraviť. Nesúhlasím s tým aby sa hymna spievala každý týždeň. Podľa mňa by pokojne stačilo raz za mesiac alebo dva krát, tri krát do roka.
To pričasté spievanie hymny je v návrhu zahrnuté pravdepodobne práve preto, aby bol o návrh zákona z dielne SNS veľký mediálny záujem; inú pointu v tom nevidím. Keby bola prijatá len právna norma stanovujúca povinnosť mať v každej triede štátny znak a napr. zarámovanú preambulu, tak by to bolo každému jedno a aj žiaci by sa o tom dozvedeli najskôr až vtedy, keď by im prišiel do triedy školník pribiť na stenu obrázok štátneho znaku .
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Ja keď som bol na strednej tak si pametám že v triede sme štátny znak mali. Zástava viala pred školou a všetko bolo dobré, podľa mňa stačí v triede len znak SR. Proti hymne by som ťiež nebol ale maximálne tak na začiatku roka poprípade aj polroka no rozhodne nie každý týždeň to je podľa mňa totálna kravina. A rozhodne nikoho nenútiť spievať, kto má chuť nech si kľudne spieva a kto nie nech je ticho. V niakom takomto rozsahu by som to bral a dalšia vec je že by som to nevolal zákon vlastenectve či ako sa to vlastne volá.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

keby som sa mal k zakonu vyjadrit tak by museli cely prispevok scenzurovat, a dat mi permanent ban.
takze skusim slusnejsie:<ironia> nas slovensky stat, kde je vsetko v poriadku, nikto nekradne, skolstvo a zdravotnictvo funguju, poslanci su ustretovi voci obcanom, nase firmy sa rozsiruju do zahranicia, cesty su v zime zjazdne, sused susedovi nezavidi prijal posledny zakon lebo pre nasu krajinu uz nie je nic viac potrebne...</ironia>
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Ked bude najhorsie, zasiahne sudruh F. a vsetkych ziakov a studentov zachrani.
Napísať odpoveď