prosim vase nazory
netbeans vs eclipse
netbeans vs eclipse
Caute. Chcel by som vediet dovody preco sa vo firmach pouziva eclipse a nie netbeans . Ja osobne programujem v netbeans a javi sa mi ako lepsi nastroj, v ktorom sa da vsetko jednoducho nastavit, zatial co eclipse sa mi zda dost zlozity a komplikovany.
prosim vase nazory
prosim vase nazory
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: netbeans vs eclipse
máš nejakú štúdiu na základe ktorej si k tomu došiel? Alebo poznáš jednu dve firmy a z toho vyvodzuješ závery?
nie nemam nijaku studiu .. len poznam tu jednu dve firmyaudiotrack napísal:máš nejakú štúdiu na základe ktorej si k tomu došiel? Alebo poznáš jednu dve firmy a z toho vyvodzuješ závery?
-
audiotrack
VIP
zložitý - jednoduchý.. to je iba vec nastavení. Osobne s eclipse nemám moc skúsenosti, ja som netbeans pozitív ale čo viem tak som niekde čítal že eclipse má menšie nároky na pamäť. V netbeans napríklad nie je od verzie 6.5 ani podpora pre UML diagramy a podobné veci čo niekomu môže vadiť.
pokial viem, tak aj netbeans 6.7.1 má podporu UML 
Ja osobne som pri JAVE na OOP použival NetBeans, ale keď som tam mal viac projektov, tak už to šlo pomalšie a trvalo mu to...
Eclipse som ani neskúšal, ale starší študenti u náš vraveli, že pri veľkých projektoch je to omnoho rýchlejšie...čo im verím, keďže sa mi NetBeans spomaloval už pri takej textovej adventúre...
C# VS rulezzzzz
Eclipse som ani neskúšal, ale starší študenti u náš vraveli, že pri veľkých projektoch je to omnoho rýchlejšie...čo im verím, keďže sa mi NetBeans spomaloval už pri takej textovej adventúre...
C# VS rulezzzzz
na tej rychlosti moze byt nieco pravdy 
-
audiotrack
VIP
zle som to napísal. Podpora UML nie je od verzie 6.5 udržovaná. Samozrejme že plugin si môžeš stiahnúť, no ak s netbeans aktívne pracuješ, určite vieš že vo verzii 6.7 sa chová dosť zvláštne a musíš rátať s tým že projekt už neotvoríš alebo ti z uml zmaže nejaké triedy..Preetro napísal:pokial viem, tak aj netbeans 6.7.1 má podporu UML
-
mirak2
Hardcore addict
som "afraid of the sun", od zaciatku pouzivam eclipse a nijak sa mi nezda zlozity, neviem ci nepouzivam v nom tolko funkcii ako ini..ale tak svn je samozrejmost, uml este len budem pouzivat..netbeans mam nahodeny pretoze som myslel ze v nom budem robit gui, ale ako sa ukazalo generuje to hromadu zbytocnosti v ktorej sa nevyzna ani panboh...dalej mi vadilo ze ked som raz nastavil main triedu resp triedu s mainom ktoru ma projekt spustat uz som nenasiel kde sa to meni, ale to su skor take lama problemy, eclipse mi pripada ovela prehladnejsi... (aj ked spoluziakov bratranec kodiaci neviem uz pre koho povedal: skutocni programatori kodia v netbeans)
-
pheo
Light Star
Ach jaj ... ze ti netbeans spomaluje adventuru? co je to za blbost, kazdy spusteny program sa ti spusta v separatnom procese ..... samozrejme kd vyvyjas na pocitaci s 512 MB RAM tak samozrejme ze ti to pojde pomaly
V praxi vseci frcia na eclipse a ani nie z toho dôvodu ze by bol nejaky produkt lepsi , ale v minulosti bolo jediné rozumné prostredie eclipse tak sa v nom vsetci naucili. Teraz je za tymto projektom vela firiem takze je nan super podpora. Nevidím dôvod na prechod.
V mojom prípade pouzivam netbeans ale to je skor vec vkusu ...
V praxi vseci frcia na eclipse a ani nie z toho dôvodu ze by bol nejaky produkt lepsi , ale v minulosti bolo jediné rozumné prostredie eclipse tak sa v nom vsetci naucili. Teraz je za tymto projektom vela firiem takze je nan super podpora. Nevidím dôvod na prechod.
V mojom prípade pouzivam netbeans ale to je skor vec vkusu ...
Ty by sa sa mal naučiť čítať, napísal som : "keďže sa mi NetBeans spomaloval už pri takej textovej adventúre..."...pheo napísal:Ach jaj ... ze ti netbeans spomaluje adventuru? co je to za blbost, kazdy spusteny program sa ti spusta v separatnom procese ..... samozrejme kd vyvyjas na pocitaci s 512 MB RAM tak samozrejme ze ti to pojde pomaly
A mám 3GB ram
-
pheo
Light Star
Aha
, no v takom pripade odporučam
Kód: Vybrať všetko
http://performance.netbeans.org/howto/jvmswitches/Re: netbeans vs eclipse
http://www.elegenda.sk/knihy/skola-a-vz ... -1-rocnik/
Ale k téme...dá sa vygoogliť kopa článkov, kde sa tieto dva IDE porovnávajú a rozoberajú...aj odborných v angličtine...so let's google...
Ale k téme...dá sa vygoogliť kopa článkov, kde sa tieto dva IDE porovnávajú a rozoberajú...aj odborných v angličtine...so let's google...
-
pheo
Light Star
Toto si vyprosujem, osobne utoky si robte doma
Ja som skusal aj aj a v reali podla toho co viem sa pouziva aj aj. Mne osobne sa viac pozdava netbeans lebo eclipse mi islo strasne pomaly a naviac mi ani nechcelo kompilovat vzdy vyhadzovalo chybu pri linkovani.
-
__construct
Medium Expert
Ja tiež píšem NetBeans .. čo sa týka Eclipse tak ho chcem vyskúšať, pretože vo viacerých tutoriál-screencastoch čo som videl ho používali. Zaujalo ma hlavne to, že som čítal, že sa dá nastaviť podpora pre MVC framework CodeIgniter - tak som zvedavý.
Inak pridávam zaujímavú tabuľku na porovnanie IDE pre PHP:
Inak pridávam zaujímavú tabuľku na porovnanie IDE pre PHP:
Kód: Vybrať všetko
http://spreadsheets.google.com/ccc?key=pV8XyUSUOM7ET07rn4n7NYA