Predlzovacka na antenu

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Luigy88
Medium Expert
Medium Expert

Predlzovacka na antenu

Príspevok od používateľa Luigy88 »

Vlastnim 2 routre AIr Live WL 5460 AP , z ktorych jeden vysiela a druhy je nastaveny do repeater modu - potreboval som aby mi v oboch budovach bol internet.
Lenze ak ten druhy router umiestnim do budovy , tak sa nevie pripojit na ten prvy , tym padom nie je internet.
Musel som ten router umiestnit von , aby mi ten signal chytal. Pritom ta vzdialenost nie je nejak velka-c.c.a. 15 metrov a pouzivam dva 10 dbi anteny...
Nechcem vsak aby ten router bol vonku na parapete , predsa je zima , vlchkost a pod.
Chcel by som sa sptytat ci existuje nejaka predlzovacka na antenu -- antenu by som teda umiestnil von - a router by mohol byt v budove....
Len potrebujem aj to , aby ta prdlzovacka nebola nejak hruba , aby som nan vedel privriet okno - nemozem tu vrtat.
Dakujem za rady.
mathev
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Predlzovacka na antenu

Príspevok od používateľa mathev »

no predlzovacky so SMA konektormi kupis bezne to nieje problem ale s tym privretim do okna nerataj lebo tie kable nejsu najtensie a ked ho zlomis poskodis ho

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10846956 viac ako 5 metrove som este nevidel ale tak mozes kupit 3 kusy a nadpojit
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tie AP su stavane aj na to, aby fungovali von. Treba ho dat do umelohmotnej krabicky, dobre zavriet, prelepit paskou, aby pripadne nezatieklo a nie je problem. Minusove ci plusove teploty, sneh, dazd, vysoka vlhkost/kondenzacia tomu neublizia, ak nejde vyslovene o extremne pripady.

Predlzovat nieco taketo a hlavne na taku dlhu trasu je nelogicke a neefektivne, pretoze kabel ma svoj utlm, konektory tiez, takze je mozne, ze prdlzenim statis aj 7 dB na vykone. Ved obycajny konektor ma stratu cca 0,5dbi, meter kablu dokaze spravit tiez pekne cislo. Pri RG58 kabli, co je asi 5-6mm hruby kabel je utlm dost vysoky, je to az 0,5 dB na meter, najdes aj kvalitnejsie kable RG58, ale ten utlm tam bude stale. Pri RG213 je to lepsie, lenze ten kabel ma uz 11mm a manipulacia s nim by bola v tvojom pripade asi nemozna. Ak to teda zratam a dam 15*0,5+3x0,5, tak v klude dostanem tych 8dB stratu, nehovoriac o tom, ze ta strata na konektoroch moze byt este vacsia.

Najlepsie riesenie vidim ako som pisal, obycajnym sietovym kablom to prepojit a umiestnit do umelej krabicky von, odtial polmetrovy pigtail (kabel) k antene a hotovo. Problemom moze byt este napajanie, tak prestrihnes adapter, napojis tam kvalitny kabel alebo sa pozriet po PoE (power on ethernet) napajni.
Luigy88
Medium Expert
Medium Expert

Tak momentalne je to riesene presne tak , ze router je umiestneny do krabicky... Napajanie ide vlastne zvnutra , tak , ze je kabel privreny k oknu...Este som to zalepil izolackou , takze s tym by nemal byt problem.
Cez noc , ked su taketo mrazy si ten router berem dovnutra , takze je vonku len cez den. Hovoris ze by mal teda vydrzat , ked je v tej krabicke?
Asi som to zle napisal , vzidalenost medzi 2 routrami je 15 metrov , a ja som chcel predlzovacku iba nejaku 1 metrovu , aby tento router , ktory je teraz v krabicke , by mohol byt vnutry , a iba jeho antena bola vonku...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Aha. No tak metrovy pigtal nie je problem kupit, pripadne si ho aj spravit, ak mas kabel a konektory. Ja mam tiez AP vonku uz nejaky ten rok a nie je problem. Jediny problem, ktory moze nastat pri tom, ze das router dnu a kabel cez okno k antene je ten, ze okno asi nezavries a tak ti bude unikat teplo. Nebolo by na tych 15 metrov lepsie spravit priame prepojenie kablom, cize kupit sietovy kabel, ktory mozes aj zohnut a tak by si mohol zavriet okno, hmm???
Luigy88
Medium Expert
Medium Expert

Nie , to zial nie je mozne z viacerych dovodou... Takze AP budem mat asi tiez vonku . a dufam ze co najdlhsie vydrzi....
Napísať odpoveď