"Darcovstvo krvi"
-
el_chupacabra
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
-
bolek
Guru
Tak skús využiť niečo také že Valentínska kvapka krvi, kde berú krv v rôznych nákupných centrách, niekedy sa robia také nábory, že príde tá transfúzna služba priamo do obce alebo na intrák, len sa treba dohodnúť viacerí, dať im vedieť a budú radi.el_chupacabra napísal:ja by som tak rád šiel na odber krvi... ale keď bol na intráku tak som proste nemohol (bohužiaľ som si nemohol dovoliť vymeškať cviko) a do nemocnice sa mi kvôli tomu trepať nechce... S injekciami nemám najmenší problém a krvi mám v tele prebytok (aj sa často pýta von (nie, nie som EMO))
Btw. ja som dnes bola darovať a som rada, že som mala v poriadku krv, lebo zväčša bývam anemická. A mám B neg., čo je vraj dosť vzácna skupina.
-
el_chupacabra
Medium Star
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
-
Old Dirty Bastard
Guru
Re: "Darcovstvo krvi"
chcel by som sa spytať (snaď to tu ešte nebolo v teme spomenute) po koľkych odberoch ma darca pravo na to jazdenie autobusmi zadarmo? alebo tato "vymoženosť" prichadza s prvou plaketou tušim po 10 odberoch?
//btw neviem, či ide o cestovanie SAD alebo MHD, ja som to len niekde začul, chcem sa bližšie informovať
//btw neviem, či ide o cestovanie SAD alebo MHD, ja som to len niekde začul, chcem sa bližšie informovať
-
bolek
Guru
Zlatej alebo Diamantovej majú nárok na zľavu
bol som tak pred pol rokom prvý krát. pohodička, milé sestričky
dlho sa chystám znova, ale mmntálne som chorý, chcel som ísť s kamarátom...
akurát mám trochu problém, že mám tenké žily, potom to tak dobre netečie. ale žiadne odpadávačky sa nekonajú, dokonca som sa potom cítil lepšie
aspoň som sa dozvedel, že mám A poz
akurát mám trochu problém, že mám tenké žily, potom to tak dobre netečie. ale žiadne odpadávačky sa nekonajú, dokonca som sa potom cítil lepšie
aspoň som sa dozvedel, že mám A poz
No ja som išiel na druhé kolo a odfajčili ma pre málo železa v krvi
Jedol som vitamíny, čo mi tam dali a ďalší týždeň idem zas, hádam to už bude ok. 
Mufti ak máš málo železa daj si pravidelne restovanú pečienku, tak 2 x týčdenne.Muffi napísal:No ja som išiel na druhé kolo a odfajčili ma pre málo železa v krviJedol som vitamíny, čo mi tam dali a ďalší týždeň idem zas, hádam to už bude ok.
Osobne pravidelne jedávam čučoriedkový kompót a cca1 x týčdenne bravčovú pečienku. Doteraz ma nevylúčili ( 30 x ). V BB majú darcovia okrem zľavy ( zlatá a diamantové plaketa) na mhd, aj plaváreň na hodku zadara a plážové kúpalisko zadara na celý deň.
-
bolek
Guru
Muffi, s tým železom je to tak, že ak ti ho predpíše, mesiac to treba užívať, potom si dať týždeň pauzu a môžeš ísť znova skúsiť, ak ti nepovedala doktorka inak. Týždeň asi veľký efekt nebude mať.Muffi napísal:No ja som išiel na druhé kolo a odfajčili ma pre málo železa v krviJedol som vitamíny, čo mi tam dali a ďalší týždeň idem zas, hádam to už bude ok.
Ja som tam bol už pred troma mesiacmi, tie tablety čo mi dali som už všetky pojedol, jasnačka že tam nejdem hneď týždeň po tom, čo ma vylúčili
Mal som na mysli, že to idem znova skúsiť niekedy počas nasledujúceho týždňa. Dúfam, že už to bude v poriadku, prvý odber bol bez bezproblémový, preto ma to dosť prekvapilo keď som šiel druhýkrát zbytočne. 
ako dlho po brani antibiotik musim cakat aby som mohol ist darovat krv? uz sa chystam asi rok ale vzdy mi do toho ochoriem a nasadia mi AB...a mozu ist darovat aj alergici(senna nadcha) ?
-
bolek
Guru
ColdRain: Po ATB je pauza tuším asi mesiac. Skôr nemá význam, môžeš mať zlý krvný obraz a ak si alergik darovať môžeš ísť, ak práve neužívaš lieky.
Muffi: tak sorry, ale vyznelo to tak z tvojho príspevku, že tam ideš po týždni.
Muffi: tak sorry, ale vyznelo to tak z tvojho príspevku, že tam ideš po týždni.
Ja som tak 3 týždne späť daroval prvýkrát v živote, úplná pohodička, plánujem darovávať pravidelne.
Chybaju mi 4 odbery do striebornej plakety
Zajdem obcas, nechodim 4x do roka....
Tak ja som už pravdepodobne s darovaním skončil. Konečná úspešnosť jeden odber z troch pokusov. Znova ma odpísali. Najprv mi sestrička povie, že minimálny limit železa v krvi potrebný na darovanie je 125 neviemčoho na ml (netuším, v akých jednotkách sa to uvádza
). Potom zistí, že ja ho tam mám 130 na ml (teda v rámci toho limitu). No a napokon skonštatuje, že je to málo, pošle ma tam a tam na transfúszku, kde majú lepšie vybavenie a zase mi strčí do ruky tablety, ktoré mi už minule očividne nepomohli. Ja si zbytočne odseriem voľný ďeň, vrátim sa"domov s pocitom menejcennosti a ešte mi potom príde SMSka z transfúzsky, že "Vážený darca, príďte darovať krv vtedy a vtedy...". No na toto už môžem ozaj zareagovať len takto - 
pred par dnami druhy krat... jedno je dobre ze chodia kazde tri mesiace pred unviersitu... takto clovek nestrca cas... 
-
bolek
Guru
Dnes som absolvovala svoj 9.odber a šokovalo ma, že obnovili občerstvenie. Ešte keď som ako dieťa doprevádzala mamu pri odberoch, tak chleba s niečím bol po odbere samozrejmosťou a dnes dávali malé bagetky. Také milé potešenie k dobrému pocitu.