Slovenská pošta

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DR8PruBr
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Slovenská pošta

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

Včera (19. 02. 2010) mi bol poslaný balík z BA. Netuším ako, ale dajme tomu, že to bolo klasicky, 2. trieda, nič špeciálne. Bývam na východe Slovenska, dokonca na dedine. Príde tá zásielka v pondelok alebo mám čakať radšej že to budem mať niekedy v utorok alebo stredu?

Logistika pošty ide stále, nie? Možno problém bude v tom, že aj keď to bude v pondelok ráno v Košiciach tak pokiaľ to príde ku mne tak sa to nestihne rozniesť v pondelok, čo?!

Ďakujem.
smejo
Addict
Addict

Re: Slovenská pošta

Príspevok od používateľa smejo »

s velkou davkou stastia mozno, najneskor vsak v stredu.. ale ak by to v pondelok doslo do KE, tak to urcite v pondelok mat nebudes, pri davke nestastia ani v utorok
DR8PruBr
Star
Star

Super, no. Vidím, že ceny za poštovné idú len hore a kvalita a hlavne rýchlosť dodania sa veľmi nezlepšuje.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Objednaval som si vcera balicek a zvolil som sluzbu Slovenska posta express, teda mali by mi to dodat do 2-4 dni. Neviem ci to bolo uz odoslane, ale predpokladam, ze v utorok by som to tu mohol mat. Cize ak si nevolil nic specialne tak pocitaj 4-7 dni (aspon tak to bolo uvedene na stranke z ktorej som objednaval).
DR8PruBr
Star
Star

4-7 dní na ich stránke – to zrejme záleží od dostupnosti na sklade a expedície. Ja som to mal expedované včera doobeda myslím. Tak nič iné mi neostáva, lent ak tajne dúfať, že v pondelok to budem mať doma.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Mas to kurierom alebo na dobierku? Ak je to kurier tak to budes mat doma tak v utorok mozno ako je vyssie pisane.
smejo
Addict
Addict

* balík 1. triedy - D+2 (dodanie najneskôr druhý pracovný deň po dni podania)
* balík 2. triedy - D+3 (dodanie najneskôr tretí pracovný deň po dni podania)

else (nic vynimocne) = reklamacia (SP=holubnik)

yazoo napísal:Mas to kurierom alebo na dobierku? Ak je to kurier tak to budes mat doma tak v utorok mozno ako je vyssie pisane.
a to sa akoze vylucuje? kurier a dobierka?
DR8PruBr
Star
Star

Je to klasická zásielka, poistená, len neviem či zaslaná 1. alebo 2. triedou.

No uvidím kedy to príde. Najneskôr utorok by to malo prísť, teda keď je to tam písané najneskôr tretí pracovný deň (neviem či aj vrátane tretieho). Ak aj vrátane tak potom prichádza do úvahy aj streda.

Veď uvidím.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Ved nevies kolko si platil resp. doplacal za kuriera?
smejo
Addict
Addict

DR8PruBr napísal:teda keď je to tam písané najneskôr tretí pracovný deň (neviem či aj vrátane tretieho). Ak aj vrátane tak potom prichádza do úvahy aj streda.
treti pracovny den je v tomto pripade streda

ak si nakupoval v eshope, tak to zvyknu posielat I. triedou
DR8PruBr
Star
Star

Yazoo > Píšem už asi tretí krát, že klasická zásielka, neviem akou triedou. Je to od známeho, o žiadnom kuriérovy reč nie je.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Len tak zo zaujimavosti, doslo to uz ci az v utorok to cakas???
DR8PruBr
Star
Star

Došlo to dnes:) Takže pošta nesklamala nakoniec.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Moja najnovšia skúsenosť s poštou vyzerala asi tak, že som obdržal od doručovateľky oznámenie, že mi došla zásielka, ktorá údajne prišla poškodená....fajn hovoril som si, že je možno trošku nadtrhnutá...ale ked som videl na pošte ako je doslova roztrhnutá, tak ma to dosť naštvalo (v prílohe uvádzam fotografie)....okamžite som požiadal o spísanie sťažnosti...pričom vedúca pobočky nastojčila, že to je vina odosielateľa a že Pošta za to nemôže a nie je to vina pošty, údajne majú v interných predpisoch napísane, že za materiál, do ktoreho sa balí pošta je povinný odosielateľ zabezpečiť tak, aby nedošlo k poškodeniu... :smt033 , mne to prišlo ako dobrý for...lebo potom vyvstava otázka:

Prečo, ak bola odosielaná pošta zle zabalená na pobočke ju prevzali bez výhrad (čo mi odosielateľ potvrdil) ??

Tiež sa ma snažila pracovnička pošty oklamať tým, že údajne ešte nie je moja zasielka na pošte, lebo sa doručovateľka ešte nevrátila, paradox je, že práve ta doručovateľka mne oznámila pri odovzdaní oznámenia o doučení, že ona poštu pri sebe nema, lebo poškodene nerozvážajú a nechávajú ich na pobočke....ked som toto tomu teľaťu za prepaškou povedal, odišla do zákulisia pošty a následne vykorčuľovala vedúca pošty, ktorej volali na mobil a zrazu do 5 minút bola na pošte, údajne bola na obede

Taktiež mám podozrenie, že došlo k porušeniu ústavného článku 22 ods. 2 o listovom tajomstve....ale to keby bolo jedine moje porušené právo v tomto štáte, ktoré má byť chránené ústavou :lol:
Prílohy
Obrázok č. 1.jpg
Obrázok č. 2.jpg
Obrázok č. 3.jpg
DR8PruBr
Star
Star

J.O.S.E > „Super“ kde bývaš? Mne sa niečo podobné stalo – tiež bola zásielka otvorená (ja neviem či sa na pošte nudia alebo čo) ale proste došlo mi to otvorené. Našťastie to bol len nejaký katalóg a ten som neriešil.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Humenné......to je jedno či by tam bol toaletný papier alebo peniaze nemá prísť zasielka otvorena...ved ide o porušenie listoveho tajomstva..pošta ma zasielku prepraviť bez toho aby došlo k otvoreniu či už nejakou nešťastnou manipuláciou (vedúca pošty hovorila, že najskôr sa porušila tým, že bola pohadzovana vo vreciach a pod. - niečo neslýchané) alebo nedajbože, aby si nejaký zamestnanec len tak otváral poštu...

btw. jednemu známemu dokonca nedoručili oznámenie, na základe ktoreho sa mal dostaviť na súd.....a potom vysvetľuj na súde svoju neučasť, ked pošta da stanovisko že doručovateľ/ka riadne bola doručiť, ale nikto neotváral udajne nechala v schránke ale nikto to nenašiel...až sa neskôr ukazalo, že to vyselo na pošte a doručovateľka na to pozabudla....toto je bananový štát :lol:
dzuri
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa dzuri »

Cawte kolko moze stat cca 150g balik 2.trieda pistene do cr ? Dakujem za odpoved
redge
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa redge »

presne nepoistene:
8,00 €/241,01 Sk
mas to tu:
http://www.posta.sk/sluzby/balik-svet
ale neni tam velki rozdiel medzi prvou:
ta je:
9,00 €/271,13 Sk
su tam aj presne instrukcie.
dzuri
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa dzuri »

jo to som pozeral tam je do 1kg ale viem ze sa to berie tak ze to da na vahu ona a tak vypocita sumu ! tak nik neposielal balik takej hmotnosti do cr?
redge
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa redge »

aky velky je to balik?
vsak 150q nevazi ani krabica. posli to vo velkej obalke s umelohmotnimi onimi.
Napísať odpoveď