aky nahon preferujete?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

ktory nahon vam vyhovuje najviac?

predny
41
34%
zadny
41
34%
4x4
38
32%

Celkom hlasov: 120

Hotwire
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

aky nahon preferujete?

Príspevok od používateľa Hotwire »

tak sa pochvalte. ja osobne predny nemam rad koli strate krutiaceho momentu, a zadny zas velmi nepomoze v zime hlavne ak je motor v predu. takze 4x4 FTW :smt112
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: aky nahon preferujete?

Príspevok od používateľa Francek »

Rwd a awd. Ked fwd, tak so samosvorom.

edit: doplnim ze na bezne vyuzivanie staci fwd.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

tazko povedat, zalezi od vyuzivania auta...

do bezneho daily auta a do beznej premavky urcite predny, ktory mi zaroven aj najviac vyhovuje...
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Do cestného auta zadný..... a do offroadu pripojiteľný 4x4 s možnosťou uzavretia medzinápravového diferenciálu......
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ratzinger preco predny?? a pinhead preco zadny? sak 4x4 spaja to najlepsie z oboch + nieco navyse..... zadny nahon podla mna patri len do supersportov, kde im prida nejake tie desatinky na zrychleni
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ako preco? pretoze je pomerne jednoduchy, bezpecny, jednoducho oservisovatelny a lacny...

a btw, do supersportu patri 4x4, ked uz tak.....
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

potom by supersporty mali 4x4 a nie zadny :D maju zadny preto lebo 4x4 je dost tazky a zbytocne by im zhorsil cas 0-100km/h
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

prečo zadný????
Hmm..... preto, že je to klasika..... Vyžaduje to od človeka trochu viac šoférskeho umenia, ale odvďačí sa za to predvídateľným správaním, rýchlejšou akceleráciou a podľa mňa aj lepším správaním na ceste.... Keď niekto píše, že zadný náhon je problém v zime, tak by mal vrátiť vodičák, lebo asi nevie šoférovať...... Tento názor mám preto, lebo všetky moje približovadlá vždy boli zadokolky (a to súčasné je tiež v zásade zadokolka s manuálne pripojiteľným predkom)......
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

schyzo: co ty beries ako supersport?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ratzinger: F430, zonda, koenigsegg, mc F1 atd atd atd

//autoeditácia príspevku (06 Mar 2010, 22:45)
SchYzo napísal:ratzinger: F430, zonda, koenigsegg, mc F1 atd atd atd
edit: pinhead:mno, mali sme BMW 525i, to malo zadny nahod a vpredu motor...a v zime sme s tym proste nedokazali vyjst z mesta lebo je tam take stupanie a ked bol na ceste lad alebo utlaceny sneh tak ani pri najjemnejsom zrychlovani sa to proste smykalo a skoro sme skoncili v kanali...

//autoeditácia príspevku (06 Mar 2010, 22:47)
SchYzo napísal:ratzinger: F430, zonda, koenigsegg, mc F1 atd atd atd

//autoeditácia príspevku (06 Mar 2010, 22:45)

edit: pinhead:mno, mali sme BMW 525i, to malo zadny nahod a vpredu motor...a v zime sme s tym proste nedokazali vyjst z mesta lebo je tam take stupanie a ked bol na ceste lad alebo utlaceny sneh tak ani pri najjemnejsom zrychlovani sa to proste smykalo a skoro sme skoncili v kanali...
/edit2: ale inac s tebou suhlasim, mimo zimy je zadny nahon vpohode
predny by som asi nechcel ak by bola ina alternativa, trebarz ma serie ze integra ma len predny nahon, a to tomu autu brutalne ubera na potenciali
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

schyzo: no zrovna si trafil take, ktore ten zadok naozaj maju :P netreba zabudat na lamba, bugatky apod. :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

V podstate je mi to jedno, ale nepohrdnem vecami, ako Quattro, 4Motion, 4Matic :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

bezne auto ? urcite predok - jednoduchost, bezpecnost - z toho pohladu ze sa to auto neutrhne len tak ale vzdy da vediet kolko si moze vodic dovolit, dokonca aj v zime vyvazene vlastnosti - nikdy sa mi nestalo ze by som v beznej slovenskej zime nevysiel tam kam som potreboval a to som na feldu nikdy nedaval retaze :-) ...

zadok do aut s ktormi sa clovek chce zabavit, pripadne maju ponekud vyssi vykon a na predku by to znamenalo prenos momentu do riadenia ...

4x4 ? nieje 4kolka ako 4kolka ... vacsina modernych popularnych systemov s haldexmi a podobnymi vyfikundacemi je absolutne k nicomu ... ked 4x4 v normalnom aute tak permanentne a aj to je casto k nicomu ked je robene cez c.diff ... pretoze ked idem na predo(alebo zado)kolke trebars do zasnezeneho kopca a prejdem hnanou napravou na lad tak ostanem viset lebo sa vsetko moment prenasa na koleso bez trakcie ... a u 4kolky ? no hadajme co sa stane ked nema vsetky diffy s uzavierkou (alebo aspon c.diff) - teda v podstate vsetky osobne 4x4 na trhu - stane sa to iste - jedna z naprav pride na lad c.diff pusti vsetok moment na napravu bez trakcie a diff na naprave sa uz postara aby moment isiel na konkretne koleso bez trakcie :-) ... takze realna vyhoda bezneho 4x4 sa ponekud straca prave v tych podmienkach o ktorych si vacsina ludi mysli ze pomoze ... ovsem este stale su tu rozni elektronicki "tiezsoferi", ktori vam popribrzdaju jednotlive kolesa, aby cosi diff poslal aj na druhe koleso napravy, pripadne vam este do toho uberu trosku plynu aby ste sa uz vazne nikam nedostali - ale rovnako to spravi aj predo alebo zadokolka :-) ... 4x4 v beznom aute ma teda badatelnu vyhodu iba ak su vsetky kolesa na povrchu s rovnakou adheziou a aj ta musi byt taka aby umoznovala ze sa auto pohne :-)

4x4 v offroade - dostatoce je mat staly zadok s pripojitelnym predkom, redukciou, uzavierkou c.diff a aspon jednym uzamykatelnym napravovym diferencialom - nakolko bez toho sa auto stava vo vaznejsom terene nepouzitelne (velmi caste su situacie, ked su v kontakte s terenom iba dve kolesa na diagonale) vtedy nepomoze ani medzinapravova uzavierka :-) ... samozrejme najlepsie su nekompromisne stroje so zadkom, pripojitelnym predkom (alebo perma 4x4), uzavierkou predku, stredu aj zadku a redukciou ... s tym sa da vyjst aj na kostolnu vezu :-) ...
tuto ho chcem_D
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tuto ho chcem_D »

do beznej premavky len predny nahon s prehladom postacuje a je bezpecny aj bez vsetkych elektronickych pomocnikov, v pripade stvorkolky do osobaku si viem predstavit len Subaru s DCCD, popripadne Torsen od Audi na plnohodnotne vyuzitie,
pri offroadoch je zaklad uzamikatelny stredovy diff., resp natvrdo pripojitelny predok, no ako bolo spomenute aj to je niekedy este malo, potom uz pomahaju len samosvory alebo uzavierky
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

ja som dal zadny nahon. :) Ma to nieco do seba. Je super ako sa daju krasne vykruzit zatacky pod plynom. Auto zataca ochotnejsie, netreba sa pretlacat s volantom ako u predneho nahonu.

So 4X4 mam skusenost jedine s xDrive. Podla nazoru skusenejsich by som vsak xDrive postavil za 4Matic od Mercedesu - nie ze by bol horsi ale pride mi to prilis elektronicke, zatial co 4Matic je cisto mechanicky system. Za zmienku este stoji Symetrical AWD od Subaru alebo SH-AWD od Hondy/Acury. A o tom, ze Haldex je ******** sa nemusime snad ani bavit :P
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

V zasade mi to je jedno, ale uz od malicka ma pritahuju offroady takze preferujem 4x4, ale haldex a pod. nemusim.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

a co hovorite na focus RS? 300 koni na predny nahon, to si snad robia pi*u :lol:
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

Fordaci FWD vedia. A novy RS ma tusim aj samosvor.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

co z toho ked vela z toho krutiaceho momentu nevyuzije...blbci mali tomu dat 4x4 bol by to dostojny super sti a evo X
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

co meles ? ako nevyuzije ? na cestu ten moment prenesie, problem je s prenosom ucinku momentu do riadenia - nieje to vada, ale vlastnost ... torque steeringom trpi v podstate kazde auto, ale znatelne je to prave pri vykonnych autach ... TS je redukovatelny roznymi zasahmi do konstrukcie hnacieho ustrojenstva, samotna RJ moze krasne potlacat TS rozumnym "davkovanim momentu" ... problem je ze vo forde sa s tym asi az tak nevyhrali a neoptimalizovali to ako celok, sice maju super samosvor a super riadenie a super podvozok :-) ... mazda speed 3 je tiez ostra predokolka a TS sa u nej az tak neprejavuje :-) ...

... keby malo RSo 4x4 tak by zatopilo spominanej dvojke a sucasne by to bola jedina spravna volba medzi hothatchmi (ne ze by teraz nebola) ... ale keby bolo keby - ford ziadne pouzitelne 4x4 nema, za licencne pouzivanie by zaplatil strasny peniaz a vyvoj vlastneho tiez netrva tri tyzdne :-) :-) ... takze snad v dalsej gen. :-)
Napísať odpoveď