2x 1GB kit + 1gb single

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

2x 1GB kit + 1gb single

Príspevok od používateľa Tino-artS »

Ahojte, chcem sa opýtať, aký má vpliv využitie troch pamätí, a to konkrétne 2gb kitu (1+1gb) zapojených ako dual-channel, a do toho ešte jeden 1gb modul. Všetky sú značky Kingston, ale tá tretia je asi iný typ. Všetky sú to DDR3 pracujúce na frekvencií 1333Mhz, mám to pozitívny, alebo skôr negatívny vpliv. Resp. tá 1gb ramka čo je tam navyše, spôsobí mi nárast výkonu alebo tomu bude skôr len vadiť?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: 2x 1GB kit + 1gb single

Príspevok od používateľa uplink »

Hmm pozri si CPU-z či Ti beží dual channel, ale myslím že v troch moduloch nejde. Btw. ak máš DDR3 nemáš Intel? Tam je na niektorých chipsetoch podporovaný Triple Channel, to by Ti hralo do kariet.
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný

Nie ty si ma nepochopil (zle som sa rozpísal), momentálne mám len tej jeden modul, a ten kit chcem dokúpiť. Doska má dual-channel podporu, to viem určite, a mám AMD, takže triple tam nerozbehám. Preto sa pýátam čo to bude robiť v dual + single.
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

ak máš dosku podporujúcu dual channel a máš tam 3 pamatove moduly tak doska prestáva podporovať dual channel. A ide ako single. Jediná strata výkonu je tá že prichádzaš o dual channel podporu.
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný

Chápem, ... ovplivní mi dualchannel pri 2GB a tejt frekvencií výkon nejak masívne? Napr. pri hrách? Alebo je to nepodstatná strata? A ešte, keď mám dosku s podporou dualchannel, a mám tam 2x 2GB kit, bude to brať ako 2x dual-channel áno?
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Ak mas 2x2 gb ram tak sa ti proste zapne funcia dual channel ziadne 2xdual channel to je bud vypnuite alebo zapnute a nejak vyrazny pokles alebo narast vykonu pri hrach nezaregistrujes. :D
Dual channel ti umoznuje zdvojnasobit EFEKTIVNU freq. pamati a aj sirku zbernice (z 64 na 128bit).
DCH zrychluje komunikaciu a datovu priepustnost pamatoveho subsistemu, a zvysuje vykon nielen cpu ale aj cohokolvek, co pouziva DMA- priamy pristup do pamate (disk, grafika, zvukovka...)
Napísať odpoveď