Vlastenecky zákon
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vlastenecky zákon
http://spravy.pravda.sk/slota-riaditeli ... domace_p23 no comment ... ja len nerozumiem jednej veci... preco chceme vyznavat vlastenectvo po 17-tich rokoch.slota bol uz v jednej vlade tak neviem preco to nepresadil vtedy.
Pre mňa (a pre ostatných ľudí ako vidno, tiež) je to celkom dosť dôležitá vec, ja to beriem v celkovom kontexte.To čo tvrdíš som už vysvetľoval, nieje dôležité kto zákon navrhuje ale aký je jeho obsah.
Práve to počúvanie a prepchávanie symbolmi podľa mňa jednoducho niečo vnucovať má. Je to zbytočný a nezmyselný zákon, ktorý je totálne a nič a vyšiel z dielne ľudí, ktorí Slovensko ničia najviac, ja sa na to pozerám z tohto hľadiska, nie z toho, či mi vadí alebo nevadí počúvať hymnu každý týždeň.
Akože nie? Spýtaj sa človeka na ulici a odpovie ti či je za, proti a prihodí nejaký ten svoj argument.Zaujímavé táto debata je dôkaz že ani k vlasteneckému zákonu sa nedá jednoducho zaujať stanovisko.
Tu je to tak isto.
Spýtaj sa človeka na ulici, čo si myslí o LZ a polovica ľudí ani nebude tušiť, čo to je, maximálne, že také niečo zaregistrovali. Nebudú vedieť o čom to je, čo to je a čo to znamená pre nás.
Ale prd, nesnaž sa nás tu všetkých hádzať na úroveň nejakých oviec, čo konzumujú len to, čo ide z médií.Tu si to priznal. Ľudia vedia o tom prd pretože to nebolo v médiách, respektíve médiá zavelili, je to dobré! a tak sa tým nik nezaťažoval. Teraz zasa idete protestovať lebo o vlasteneckom zákone ste presýtený nie infom z médií ale argumentov proti z médií ktoré sú väčšinou infantilné! To je ukážková manipulácia ľuďmi.
-
Andi_Cibula
Addict
Hymna by sa mala hrať/spievať na výnimočných udalostiach.
Takými začiatok týždňa v škole určite nie je.
Preambula a prvá hlava ústavy mi v triede nijako vadiť nebude, ale vlajka ? Tá patrí na budovu, nie do interiéru miestnosti/triedy, kde bude zbytočne upútavať pozornosť.
Bolo tu spomenuté prirovnanie k USA, kde vlajky mávajú v kanceláriach/etc. Lenže my nie sme USA. A taktiež sme povahovo iný národ.
Prečo by sme vlastne aj mali napodobovať nejakú inú krajinu ? Načo .. ?
IvanSK - tvoje "vlastenectvo" je mi na smiech. Bol si vlastne niekedy na Kriváni ?
Takými začiatok týždňa v škole určite nie je.
Preambula a prvá hlava ústavy mi v triede nijako vadiť nebude, ale vlajka ? Tá patrí na budovu, nie do interiéru miestnosti/triedy, kde bude zbytočne upútavať pozornosť.
Bolo tu spomenuté prirovnanie k USA, kde vlajky mávajú v kanceláriach/etc. Lenže my nie sme USA. A taktiež sme povahovo iný národ.
Prečo by sme vlastne aj mali napodobovať nejakú inú krajinu ? Načo .. ?
IvanSK - tvoje "vlastenectvo" je mi na smiech. Bol si vlastne niekedy na Kriváni ?
Pre mňa je smiešna táto otázka.Racius
-
Andi_Cibula
Addict
Ale veď predsa každý správny Slovák musí aspoň raz za život vyliezť na Kriváň !
Len na okraj : Sám (IvanSk) priznal, že každotýždenné spievanie hymny v škole nie je ideálny návrh; a to, že by privítal národné symboly v triedach na základných a stredných školách je akceptovateľný názor.Racius napísal:IvanSK - tvoje "vlastenectvo" je mi na smiech.
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Ja som nikdy nejedol bryndzu, ani neviem celú hymnuRacius napísal:Ale veď predsa každý správny Slovák musí aspoň raz za život vyliezť na Kriváň !
Vlastenecky zákon
Nejako my to neprekaza, je to na nieco dobré a naopak. Pre mna sa tymto zakonom nic nemeni ..
Tiež blbosť, ja som nebol v živote na Kriváni a som Slovák, a čo má byť. Je nejaký slovák viac než ja?!Racius napísal:Ale veď predsa každý správny Slovák musí aspoň raz za život vyliezť na Kriváň !
Ten zákon nikoho nenúti k vlastenectvu, nenúti k spievaniu hymny, ale na druhej strane to domrvili s financovaním - teda, že školy si to sami zaplatia.
hold, Slováci sú Slováci, čo s tým narobíme
Podľa koho? Správny Slovák nemusí ani jesť halušky, ani chodiť v kroji ba ani s valaškou. Ale hymnu, štátny znak a vlajku by si mal poznať a mať ju v obľube lebo je to aj jeho symbol.Racius
Ale veď predsa každý správny Slovák musí aspoň raz za život vyliezť na Kriváň !
Samozrejme každotýždenné spievanie či púšťanie hymny sa mi nepáči z dôvodu aby sa z hymny nestal popový hit, ktorý prvý pol rok zožne úspech a potom sa stane opočúvaným brakom, aby sme potom nemuseli každý pol rok meniť hymnu.sliaCan
Len na okraj : Sám (IvanSk) priznal, že každotýždenné spievanie hymny v škole nie je ideálny návrh; a to, že by privítal národné symboly v triedach na základných a stredných školách je akceptovateľný názor.
Myslím si, že o tom by mala byť ďalšia rozprava, nie o tom, že niekto pôjde protestovať proti celému zákonu ba o tom aby sa zo zákona predĺžila lehota medzi jednotlivými hymnami.
Navyše tento vlastenecký zákon neukladá žiadne sankcie za jeho nedodržiavanie takže ten protest je úplne zbytočný a teraz je jasne vidieť že má slúžiť iba ako manipulácia.
-
peterxxx
Star
Ivan ako si to myslel s tou manipulaciou ??Nerozumiem tomu.(vazne)
Dakto si zas prihrieva polievočku ? Nič nové na Slovensku. Keby radšej začnú medzi mládežou na základnom stupni šíriť tú správnu osvätu, že máme byť sakra, na čo hrdý ako národ. Neriešim už nič na tomto Slovensku ... 
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Tak tak COTHW ... by ma zaujímal jeden jediný dôvod prečo byť hrdý na svoju vlasť
aspoň jeden ale akosi ma žiaden nenapadá
.
COTHW
Odpoveď s citáciou Poslať Napísal: 07 Mar 2010, 21:12
Dakto si zas prihrieva polievočku ? Nič nové na Slovensku. Keby radšej začnú medzi mládežou na základnom stupni šíriť tú správnu osvätu, že máme byť sakra, na čo hrdý ako národ. Neriešim už nič na tomto Slovensku ...
Súhlasím a súhlasím aj s tým že si niekto prihrieva polievočku, som však presvedčený že hymna, štátne znaky a vlajky do škôl patria, tak ako patria kríže do kostola.
Peter, keďže zákon neukladá žiadne sankcie za jeho nedodržiavanie je celý protest bezpredmetný.peterxxx
Ivan ako si to myslel s tou manipulaciou ??Nerozumiem tomu.(vazne)
Kto môže organizovať protest proti zákonu, ktorý vlastne nijako nenúti občana spievať hymnu a čo tým chce dosiahnuť?
Túto otázku si musíš zodpovedať sám, nebudem ťa ničím ovplyvňovať.
Aj keby som mal hymnu natolko rad, ze by som ju mal v mp3-ke, na cdcku v aute, tak pocuvat ju minimalne 10 rokov(ak chcem dosiahnut vyssie vzdelanie kludne aj 20 rokov) kazdy jeden bozi pondelok tak sa asi zblaznim.IvanSk napísal:
Peter, keďže zákon neukladá žiadne sankcie za jeho nedodržiavanie je celý protest bezpredmetný.
Kto môže organizovať protest proti zákonu, ktorý vlastne nijako nenúti občana spievať hymnu a čo tým chce dosiahnuť?
Túto otázku si musíš zodpovedať sám, nebudem ťa ničím ovplyvňovať.
Si hrdý na vlasť? Takže ty patríš k tým "svetoobčianskym Sulíkovským vlastencom" / http://forum.sho.sk/viewtopic.php?f=12&t=1332&start=80 /, ktorí sú hrdí na nejakú imaginárnu zem? Úplne mi postačí keď budeš hrdý na svoju rodinu i svoj rod. Môj rod je slovenský a prežil aj vďaka tomu, že sa spojil s inými slovenskými. Som vďačný každej obeti, ktorá musela byť vykonaná aby môj rod pokračoval. Som hrdý na svoj rod a iné rody ktoré svorne vybudovali to čo máme teraz, aj keď dnes nám to chcú bezcharakterní politici rozkradnúť a rozpredať, som vďačný že nemusím byť otrokom, že nie som pomaďarčený že nie som počeštený, že nie som podceňovaný, že nie som bitý za svoj pôvod. Som vďačný že žijem v štáte, ktorý si moji predkovia zaľúbili a spolu s inými sa starali o svoju a tak i o jeho budúcnosť.cuteSTYLE69 napísal:Tak tak COTHW ... by ma zaujímal jeden jediný dôvod prečo byť hrdý na svoju vlasťaspoň jeden ale akosi ma žiaden nenapadá
.
Ak ty necítiš nič, zrejme nebudeš Slovák a práve preto by si si mal ujasniť kto vlastne si.
cuteSTYLE69 napísal:Tak tak COTHW ... by ma zaujímal jeden jediný dôvod prečo byť hrdý na svoju vlasťaspoň jeden ale akosi ma žiaden nenapadá
.
kali520 napísal:Tu ide o to kto aky vyznam dava svojej narodnej hrdosti. Cim vacsi vyznam tomu lud bude davat, tym bude jednotlivec odhodlanejsi urobit co najviac pre blaho spolocnosti v ktorej zije a je mu etnicky pribuzna, blizsia atd.
Kto sa od narodnej hrdosti otaca cim dalej chrbtom, tym viac sa z neho stava individualista, materialista a sebec.
Poprve tebe nema co postacovat. Prave preto je tento zakoko k******a. lebo nieco vynucuje do coho je kazdeho fuk. bud si vdacny. nikto ti nebrani. len to nevynucuj od ostatnych. to je co za hlupost vynucovat cit ? to ako keby sme vynucovali lasku, hnev, radost...IvanSk napísal:
Si hrdý na vlasť? Takže ty patríš k tým "svetoobčianskym Sulíkovským vlastencom" / http://forum.sho.sk/viewtopic.php?f=12&t=1332&start=80 /, ktorí sú hrdí na nejakú imaginárnu zem? Úplne mi postačí keď budeš hrdý na svoju rodinu i svoj rod. Môj rod je slovenský a prežil aj vďaka tomu, že sa spojil s inými slovenskými. Som vďačný každej obeti, ktorá musela byť vykonaná aby môj rod pokračoval. Som hrdý na svoj rod a iné rody ktoré svorne vybudovali to čo máme teraz, aj keď dnes nám to chcú bezcharakterní politici rozkradnúť a rozpredať, som vďačný že nemusím byť otrokom, že nie som pomaďarčený že nie som počeštený, že nie som podceňovaný, že nie som bitý za svoj pôvod. Som vďačný že žijem v štáte, ktorý si moji predkovia zaľúbili a spolu s inými sa starali o svoju a tak i o jeho budúcnosť.
Ak ty necítiš nič, zrejme nebudeš Slovák a práve preto by si si mal ujasniť kto vlastne si.
nechapem co to ma s madarmi ? ak by si bol madar bolo by si rovnako hrdy na madarsko ? asi hej.
preco by nemal byt slovak ? to sa meni definicia etnika alebo statnej prislusnosti alebo coho ?
kali : ja som vdacny kazdemu jednotlivcovi co pre svet nieco spravil. ci je madar, slovak , cech, zid...
-
AnThony DiNoZZo
Novice
ak niekto bude nanucovat vlastnectvo nic sa tym neziska, vlastenectvo nemusime davat najavo pretoze ten cit by mal byt v nas
Opäť názor, ale prečo sa potom všetci hlásite k Slovákom? Prestaňte byť oportunisti! AK takto uvažujete musíte sa prestať hlásiť k slovenskej národnosti. A zrejme aj občianstvu. Ani v Ríme nedostával občianstvo každý trtko čo si ho nevážil a to je práve Váš problém a problém slabej národnej hrdosti, pretože ľudia počítajú s občianstvom ako neičim samozrejmým, čo si netreba zaslúžiť. Nemá to nič spoločné s Maďarmi a neviem odkiaľ si vytiahol Maďarov ak z toho môjho odkazu tak ja som myslel len túto vetu nemenovaného občana -Poprve tebe nema co postacovat. Prave preto je tento zakoko k******a. lebo nieco vynucuje do coho je kazdeho fuk. bud si vdacny. nikto ti nebrani. len to nevynucuj od ostatnych. to je co za hlupost vynucovat cit ? to ako keby sme vynucovali lasku, hnev, radost...
nechapem co to ma s madarmi ? ak by si bol madar bolo by si rovnako hrdy na madarsko ? asi hej.
preco by nemal byt slovak ? to sa meni definicia etnika alebo statnej prislusnosti alebo coho ?
kali : ja som vdacny kazdemu jednotlivcovi co pre svet nieco spravil. ci je madar, slovak , cech, zid...
Takýto človek sa kryje za vlastenectvo ale čudné vlastenectvo pretože takáto idea v jeho ponímaní je blud. JE to čisté svetoobčianstvo v skrytej forme.nevypravaj za mna
ja som Slovak a vlastenec
jedine co som povedal ze nie som nacionalista
nemozem za to ze niekdo nevie co zname nacionalista a co vlastenec
nacio nostra , patria nostra
ja volim patriu , vlast
nacionalizmus uprednostuje narod
slovensky nacionalizmus uprednostnuje a rozvija slovensky narod
mne ale zalezi na rozvoji obyvatelov tohto statu nie len jedneho naroda
preto som vlastenec
ty slovensky madari ktorych poznam su vlastenci
ako mozu byt slovensky nacionalisti ?
viem co som, som Slovak a som lojalny k svojej rodine k svojej vlasti
ako si napisal nacionalizmus v tvojej podobe uprednostnuje lojalnych slovakov
nevolim tvoju cestu ja volim cestu v ktorej je miesto pre vsetkych vlastencov
ty volis cestu vyvysovania a uprednostnovania len slovakov
ja volim cestu kde je miesto pre celu moju rodinu
su to rozne etnika
a kazdy z nich moze byt slovensky vlastenec
...
Nechápem koľko krát to budem musieť zopakovať aby každý pochopil.
Nemáš pravdu, pokiaľ si Slovák a chceš užívať slovenské občianstvo musíš mať vzťah k štátnym symbolom hymne a pod, pokiaľ nemáš vzťah a hraješ sa na mŕtveho chrobáka alebo ti to prekáža môžeš požiadať o občianstvo iného štátu kde ťa nebudú nútiť aby si poznal slová ich hymny, ich štátny znak a pod.lebo nieco vynucuje do coho je kazdeho fuk. bud si vdacny. nikto ti nebrani. len to nevynucuj od ostatnych.
Neviem ktorý štát ti občianstvo za takých podmienok udelí.
Kde v zákone sa uvádza niečo o vyučovaní citu? Ten zákon ustanovuje povinnosť v školách osadiť slovenské znaky, vlajky a púšťanie hymny. Pre každého Slováka, ktorý sa nemá za čo hanbiť je to v poriadku. Na vysokých školách sú tieto veci bežne prítomné a nikto proti tomu neprotestuje. Takto boli umiestňované znaky aj za 1. ČSR aj SR aj za ďalšej ČSR a nikomu to nikdy neprekážalo. Dnes niekto štve slovenský národ proti vlastným znakom a hymne ba slovenský národ namiesto toho aby mu odkázal nech páli kade ľahšie mu dá za pravdu a ešte sa sám podieľa na tejto hrubej manipulácii. Alebo to nieje slovenský národ len banda oportunistov, ktorý čakajú výhody z občianstva?to je co za hlupost vynucovat cit ? to ako keby sme vynucovali lasku, hnev, radost...