Software vyuzivajuci viac jadier...
Software vyuzivajuci viac jadier...
Chcel by som vediet ktore softwary vyuzivaju viac jadier napr pri kopirovani suborov, rozbalovani rar archivov atd...viete nejake poradit?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Software vyuzivajuci viac jadier...
WinRAR standardne vyuziva vsetky jadra. Navyse 64-bit verzia WinRARu dokaze vyuzit aj celu pamat.
Diki moc mate este nejake napady???
Pri kopírovaní súborov zaťaží disk aj jedno pomalé jadro (takže tam veľký zmysel viac jadier nemá, skôr to kopírovanie spomaľuje ešte viac).
-
hojko
Site Admin
O co ti vlastne ide??? Mas specificky program, ktory potrebujes alebo chces len otestovat pocitac, aby si zatazil vsetky jadra, zmeral teplotu atd...???
Ide mi o to aby som vedel ci nejake take softy vyvyjaju a ci sa daju realne pouzivat na I5 inteloch
Pri jednoduchej práci so súborom viac jadier nemá príliš zmysel (disk je príliš pomalý a aj synchronizácia je dosť zložitá). Ak ale ide napr. o komprimovanie, tak projektov, využívajúcich viac vláken je dosť veľa (ale zvyčajne to znamená nižšiu kompresiu) a viac vláknové aplikácie sú napr. aj na (de)kódovanie videa, spracovanie obrazu, zvuku... Existujú aj rôzne knižnice, ktoré spolu s kompilátorom dokážu urobiť aj z bežných programov viacvláknový (napr. cyklus, pri ktorom to je možné, sa upraví tak, aby sa využívalo viac procesorov/jadier...).
-
hojko
Site Admin
Chces kupit i5??? Tak ho kup, vyuzijes ho napr. na renderovanie co komprimovanie videa, na hry atd... Kupis teraz a na dva, mozno tri roky mas pokoj.
Ja ho uz prave mam ten I5 tak ho chcem vyuzit co najlepsie preto sa na to pytam...
-
hojko
Site Admin
Tak si zacni len tak pakovat a rozbalovat archivy 
-
uplink
VIP
i5 nie je žiadne terno, nemusíš ho "využívať" nezaplatil si zaň toľko, aby na seba musel drieť, takže keep it coolk0rist napísal:Ja ho uz prave mam ten I5 tak ho chcem vyuzit co najlepsie preto sa na to pytam...
OKi dik za rady aj ked niektore ste si mohli odpustit ale pohodka len som chcel vediet ci su nejake moznosti vyuzitia procaku mozete LOCK.