Vlastenecky zákon

Diskusie na politické témy...
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Re: Vlastenecky zákon

Príspevok od používateľa 3PO »

nikto nemoze ostat bez statneho obcianstva a ani mu nemoze byt odobrate. charta ludskych prav. deje sa to len v nacionalistickych a totalitnych krajinach (nemecko pocas druhej svetovej vojny, slovensky stat pocas druhej svetovej vojny, sovietsky zvaz pred vojnou i po vojne)
tak potom ak nejde o nanutenie tak slaka aky zmysel ma tento "zakon" ?
pre udelenie ineho statneho obcianstva treba splnit zakony danej krajiny o ktorej obcianstvo sa uchadzas. ak sa narodis v danej krajine obcianstvo mas automaticky.
aspon neklam o vysokych skolach. asi si nemal tu cest. na vysokych skolach (ak nepocitam "meciarove") by ta s najvacsou pravdepodobnostou za taku hlupost vysmiali. nastastie tam este zdravy rozum nepominul.
som zvedavy ako by si nadaval keby mali hrat v skolach kazdy pondelok hymny ostatnych s inym obcianstvom. ci to uz nie su ludia ? a co ty s dvojitym obcianstvom ? podla mna je tento zakon zrely na ustavny sud a predkladatelia na psychiatriu alebo na smetisko dejin.
Este raz. Statne obcianstvo nema s nacionalizmom nic ! a vdaka, ze to tak je.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa IvanSk »

nikto nemoze ostat bez statneho obcianstva a ani mu nemoze byt odobrate. charta ludskych prav. deje sa to len v nacionalistickych a totalitnych krajinach (nemecko pocas druhej svetovej vojny, slovensky stat pocas druhej svetovej vojny, sovietsky zvaz pred vojnou i po vojne)
Osobne by som toto prepracoval. Kto sa necíti byť Slovákom nesmie mať slovenské občianstvo. Čo je na tom nezrozumiteľné alebo nespravodlivé? Zabudol si na povojnovú ČSR ktorá zbavila občianstva tisíce Nemcov. Ty totalitná krajina. Dokonca aj v USA Vás dokážu zbaviť občianstva. Takže netárajme o totalitných štátoch. Kto si občianstvo neváži ani si ho nezaslúži.

aspon neklam o vysokych skolach. asi si nemal tu cest. na vysokych skolach (ak nepocitam "meciarove") by ta s najvacsou pravdepodobnostou za taku hlupost vysmiali. nastastie tam este zdravy rozum nepominul.
Na práve v KE je štátny znak prítomný. NA akadémii v LM je aj vlajka.
TY určite nemáš zdravý rozum keďže ako Slovákovi ti vadí štátny znak a vlajka, samozrejme je to naopak, zrejme si sám ešte na žiadnej vysokej škole nebol. Tuším aj na TUke sú štátne znaky.
som zvedavy ako by si nadaval keby mali hrat v skolach kazdy pondelok hymny ostatnych s inym obcianstvom. ci to uz nie su ludia ? a co ty s dvojitym obcianstvom ? podla mna je tento zakon zrely na ustavny sud a predkladatelia na psychiatriu alebo na smetisko dejin.
Este raz. Statne obcianstvo nema s nacionalizmom nic ! a vdaka, ze to tak je.
A presne to sa nesmie dopustiť. Aby cudzí v tomto slovenskom štáte vládli, preto je dôležité zrušiť občianstva tým ktorí sa Slovákmi necítia, čiže zjavne aj tebe. Toto je Slovenská republika a tá nevznikla ani kôli Maďarovi, ani kôli Rómovi, ani kôli Čechovi, vznikla aby sa v nej rozvíjali Slováci, preto je tu jedna štátna hymna, jeden znak, jeden národ štátotvorný!

NA smetisko dejín sa dostane slovenský národ keď budeme udeľovať občianstva takým ako ty a vy budete nám Slovákom vládnuť. JA tu takých ľudí nechcem. Nechcem ani vo vláde ani v štátnych orgánoch, ktoré mi majú slúžiť, ľudí ktorí nie sú loayálny k Slovákom. Nechcem aby títo ľudia rozhodovali o chode krajiny a budúcnosti slovenského národa keď k jeho členom nič necítia a nie sú mu ani zodpovední. Škoda že takí ako ty sa skrývajú a na plnú hubu nepovedia čo sú lebo sú na to zbabelí a iste by stratili voličskú základňu.

Predsa nechceme aby slovenské občianstvo bola kur.a - a dávala sa každému.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Nemáš pravdu, pokiaľ si Slovák a chceš užívať slovenské občianstvo musíš mať vzťah k štátnym symbolom hymne a pod, pokiaľ nemáš vzťah a hraješ sa na mŕtveho chrobáka alebo ti to prekáža môžeš požiadať o občianstvo iného štátu kde ťa nebudú nútiť aby si poznal slová ich hymny, ich štátny znak a pod. :lol:
Neviem ktorý štát ti občianstvo za takých podmienok udelí.
Ano, a ak nemam vztah k slovenskej hymne co mam podla teba robit? Obcianstvo: ziadne; neexistuje - podla tvojich kriterii by som vsak ziadne nedostal. Ja nemozem za to ze si v 19. storoci banda nacionalistov rozdelila svet na svoje statiky. Tak nech teraz nacionalisti mna a mne podobnych nenutia spievat hymnu paneboze. Ked uz tak strasne chcete tie symboly (co je len pasivne vyjadrenie) tak si ich majte, ale preco by som ja mal ako debil spievat?
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

nikto nemoze ostat bez statneho obcianstva a ani mu nemoze byt odobrate
ale môže zostať bez ŠO, ale je to malo pravdepodobné čomu napomáha najmä ius soli a ius sanguinis, odobrate byť nemôže, ale na základe žiadosti o pozbavenie štátneho občianstva osobe môže byť vyhovené, žiadny problem :)
tak potom ak nejde o nanutenie tak slaka aky zmysel ma tento "zakon" ?
skús si prečítať dôvodovú správu :wink: fakt nechápem, čo komu vadí, aby sa chystali také protesty aké sa chystajú, komu to nevyhovuje :?: kampaň :?: Prečo sa neprotestovalo proti zásahu voči kazašskej novinárke, zásahu polície na podporu mlátenia slovákov, čínanov čínanmi....v kauze emisie, školský zákon....a množstvo iných v mediach kritizovaných veciach ale zrazu iba tento zákon o vlastenectve je zlý...toto ja nepochopím
na vysokych skolach (ak nepocitam "meciarove") by ta s najvacsou pravdepodobnostou za taku hlupost vysmiali. nastastie tam este zdravy rozum nepominul.

no ja sa nazdávam, že aj tam rozum pominul, kedže nám v škole na správnom práve hmotnom vyučujúci nakazal priniesť si rodný list a erb rodneho mesta......už mi tam chýba len výkres A4 a lepidlo a ničim by sa to nelíšilo od výtvarnej výchovy na ZŠ
Ak píšeš, že je zákon zrelý na ústavný súd, nech sa ti kua páči podaj podnet, ako občan SR máš na to úplne právo, ak sa tento zákon dotýka tvojích práv a cítiš sa byť nim poškodený máš na to úplne právo, len si konečne uvedom, že ten zákon prešiel určitým legislatívnym procesom - rozhodoval o nom aj ústavnoprávny výbor NR SR, nepočul som, aby niekotrí poslanec/ci hovorili o protiústavnosti tohto zákona - hovoria iba o tom, že ho iniciovali ľudia, ktorí sa za seba navzájom podpisujú a kradnú....to je všetko....
čo sme my nejaký neutrálny štát, kde nie sú žiadne hranice, žiadna zvrchovanosť, suverenita....aby sa tu hrali hymny iných krajin...toto si dnes zabil :!: hláška dňa prosím pekne :smt033

////Empiko - o akom spievani to píšeš....ved najskôr bude chodiť po triedach Habera, aby zistil kto vie spievať a komu da zelenu, tak sa do zákona zakomponuje, že sa bude aj spievať....info priamo zo zákulisia :D:D
3PO
Medium Professional
Medium Professional

krasa. posudzovat zakon a jeho kvalitu na zaklade schvalovacieho procesu... v 40 rokoch presiel zakon o pozbaveni majetku zidom.. 80 000 SLOVAKOV ! (ale zidovskeho etnika) bolo zbavene slobod a prav, poslane do plynu. taky ako vy by boli radi... hejslovaci...alebo neskor prisluhovaci komunizmu. jasali by ste. je mi z vas na vracanie...
inak povodny navrh zakona vravel o spievani, dokonca o slube pri preberani obcianskeho preukazu...
edit: a preco navrh na ustavny sud. precitaj si ustavu prvu hlavu... slovenska republika je zvrchovany stat... ... neviazuci sa na ziadne nabozenstvo a IDEOLOGIU...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

krasa. posudzovat zakon a jeho kvalitu na zaklade schvalovacieho procesu... v 40 rokoch presiel zakon o pozbaveni majetku zidom.. 80 000 SLOVAKOV ! (ale zidovskeho etnika) bolo zbavene slobod a prav, poslane do plynu.

Iný príklad -
Maďarský spolok femke začal s deportáciami slovenských detí za účelom ich prerobenia na Maďara, ktorých bolo v dobytčákoch deportovaných 60 000, väčšina z nich zomrela. Čo mi povieš k tomu?

Ok teba trápia len slobody a obete cudzích už to chápem.
edit: a preco navrh na ustavny sud. precitaj si ustavu prvu hlavu... slovenska republika je zvrchovany stat... ... neviazuci sa na ziadne nabozenstvo a IDEOLOGIU...
Ústava sa nedodržiava ani teraz v iných bodoch, a dá sa kedykoľvek zmeniť ústavným zákonom.
Samozrejme ani tento bod sa nedodržiava lebo náš štát sa viaže na ideológiu demokarcie a humanizmu = satanizmu.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

3PO napísal:kali : ja som vdacny kazdemu jednotlivcovi co pre svet nieco spravil. ci je madar, slovak , cech, zid...
Nepochopil si co som tou citaciou chcel povedat. Jednotlivec je sam o sebe nic, jeho kvality pramenia v prvom rade od kvalit polocnosti v ktorej sa nachadza a z ktorej vzisiel (preco si asi myslis ze tolko geniov vzislo z europy a nie z afriky?).
3PO napísal:Este raz. Statne obcianstvo nema s nacionalizmom nic ! a vdaka, ze to tak je.
Bohuzial, ze to tak je.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

krasa. posudzovat zakon a jeho kvalitu na zaklade schvalovacieho procesu...
si dosť mimo a ked nevieš kam napíšeš takú sprostosť, prečo asi :?: ....dôvodovú správu som uviedol na otázku, akú sa pýtal tvoj kolega vyššie, že aký je zmysel tohto zákona...ved v dôvodovej správe v rámci zákonodarnej iniciatívy poslanca sa uvádza jeho prínos potreba a tam sa odôvodňuje.....
je mi z vas na vracanie...
do vedierka prosím pekne, aby si nam nezatrepal forum od zvratkov :D
inak povodny navrh zakona vravel o spievani, dokonca o slube pri preberani obcianskeho preukazu...
pôvodný návrh o tom hovoril, ale v rámci legislatívneho procesu, ktorý ty kritizuješ a nepoznáš ho, došlo k upravam a zmierneniu tohto zákona, ved asi aj preto bol prijaty s určitými korekciami :wink:
edit: a preco navrh na ustavny sud. precitaj si ustavu prvu hlavu... slovenska republika je zvrchovany stat... ... neviazuci sa na ziadne nabozenstvo a IDEOLOGIU..
toto som už niekde čítal neviem, či to náhodou nepísal v inej teme aj IvanSk ak sa mýlim tak sorry, ale vidno, že viacerí ľudia majú túto výhradu.........ústavný súd je jediny organ ochrany ústavnosti - také dristy sa človek učí ale pravda je niekde úplne inde, totižto ak by som ja mal menovať porušenia mojich ústavou chránených práv a veci s tým suvisiacich tak sme tu do rána....čl. 19 na ochranu mena, 22 listové tajomstvo, 47 - rovnosť v súdnom procese, 48 - vyjadrenie sa k vykonávaným dôkazom súdu........toto som zažil a dodnes zažívam na vlastnej koži...najväčšia haluz je, ked sudca konštatuje porušenie práva, ked vyšetrovateľ pred súdom prizna, že bol vyvjaný nátlak, ale nič s tým neurobí a celú vec rozhodne v prospech páchateľa a dokonca reviduje svoje pôvodne rozhodnutie o treste a zbaví ho obžalobí.....vidíš toto je už problem, ale kvôli mne sa tu nikto netrhá, a mýslím si, že je to závažnejší problem ako nejaký pri_ebaný vlastenecký zákon, a toto je ta pointa prečo som to tu napísal, vlastenecký zákon sa dotýka takých ľudí, ktorým to môže byť tak u paže, ani si nevedia predstaviť dôsledky jeho a iba vdaka takým ako si ty sa kolo toho robí bordel a humbuk, že je to zle a neviem čo, keby sa takí ako ty bili za každú takúto volovinu ako sa biješ teraz tak by Slovensko vyzeralo po právnej stránke omnoho lepšie a nie ako vyzerá teraz....je to na zaplakanie aké veci už človeku z rozkoše dnes vadia....sa divím, že ti nevadí, že sneh je biely :)
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

Si hrdý na vlasť? Takže ty patríš k tým "svetoobčianskym Sulíkovským vlastencom" / http://forum.sho.sk/viewtopic.php?f=12&t=1332&start=80 /, ktorí sú hrdí na nejakú imaginárnu zem?
Ad1: Neviem kto sú Sulíkovskí vlastenci a je mi to úplne ukradnuté.
Úplne mi postačí keď budeš hrdý na svoju rodinu i svoj rod. Môj rod je slovenský

Ad2:už iba to ... :oops:
a prežil aj vďaka tomu, že sa spojil s inými slovenskými. Som vďačný každej obeti, ktorá musela byť vykonaná aby môj rod pokračoval. Som hrdý na svoj rod a iné rody ktoré svorne vybudovali to čo máme teraz, aj keď dnes nám to chcú bezcharakterní politici rozkradnúť a rozpredať, som vďačný že nemusím byť otrokom, že nie som pomaďarčený že nie som počeštený, že nie som podceňovaný, že nie som bitý za svoj pôvod. Som vďačný že žijem v štáte, ktorý si moji predkovia zaľúbili a spolu s inými sa starali o svoju a tak i o jeho budúcnosť.
Ad3:A nemyslíš si, že ťa tento zákon robí ? Prečo by ťa mal niekto niečo nútiť , čo ti je absolútne proti srsti (mne teda je...) ?

Ak ty necítiš nič, zrejme nebudeš Slovák a práve preto by si si mal ujasniť kto vlastne si.
Ad4:No asi to tak bude, žial na Slovensku som omylom. :? a sľubujem Ti, že keď doštudujem tak idem hneď na druhý deň z tohoto pribrzdeného Slovenska preč to ti sľubujem ! :idea:

//autoeditácia príspevku (08 Mar 2010, 14:44)
kali520 napísal:...

Kto sa od narodnej hrdosti otaca cim dalej chrbtom, tym viac sa z neho stava individualista, materialista a sebec.
Ja sa otáčam ale nemyslím si, že národná hrdosť má niečo s týmto spoločné. Materialista som, individualista možno v niečom ale sebec určite nie !
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Ad4:No asi to tak bude, žial na Slovensku som omylom. :? a sľubujem Ti, že keď doštudujem tak idem hneď na druhý deň z tohoto pribrzdeného Slovenska preč to ti sľubujem ! :idea:
Každý pochopí až keď uvidí na vlastné oči. Prajem ti úprimne aby si sa potom s plačom nevrátil, že musíš niekde v Británii utierať rite aristokratom.
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

Radšej utierať riť aristokratom v UK ako pchať sa do riti "aristokratom" na Slovensku :).
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

cuteSTYLE69 napísal:Ja sa otáčam ale nemyslím si, že národná hrdosť má niečo s týmto spoločné. Materialista som, individualista možno v niečom ale sebec určite nie !
To ci si alebo nie by si mal nechat na posudenie ostatnych. Kazdopadne sa mi zda ze nemas ani jasno v tom co je stat a co narod, takze strata casu s tebou viest nejaku diskusiu.
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

1. Zákon vás do ničoho nenúti. Ani do vlastenectva, ani do spievania, ani k hrdosti.
2. To, či ste hrdý na vlasť, či ju lúbite alebo nenávidíte, JE ÚPLNE JEDNO, je to len váš názor/postoj, s "vlasteneckým zákonom" to Vôbec nesúvisí
3. Len tak spomínať Maďarov, Židov, Tisa, je odveci, "vlastenecký zákon" sa k nim nevyjadruje. To či ich (ne)máte radi a čo si o nich myslíte, je len váš osobný postoj/názor. Nikto vám ho neberie a nehovorí, že je nepravdivý a zlý.
4. Protestovať proti tomuto zákonu z NEOBJEKTíVNYCH príčin (vlastenectvo, nútenie, lebo SNS) a nie z objektívnych (odkiaľ zoberú financie) JE ZBYTOČNÉ, hlúpe, bezpredmetné, na nič
5. Čítal si ten zákon? Ja viem, že nie, ale počul, čítal si a spravil si si názor z toho, čo o tom zákone informovalo.
6. Ak vám vadí hymna, vlajka, preabula, tak ju ignorujte. Je to úplna prkotina, aby ste sa rozčulovali.
7. ako siedme by som sem mal niečo dať, no neviem čo, nevadí
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Hm, tym ze spievanie nie je povinne ste ma zaskocili, bol som v tom ze to tam je. V tom pripade zasa proti tomu zakonu nejake velke vyhrady nemam, azda okrem toho financovania, ale keby sme sa mali nad takym niecim na Slovensku pozastavovat, rychlo by nas to prestalo bavit...
4. Protestovať proti tomuto zákonu z NEOBJEKTíVNYCH príčin (vlastenectvo, nútenie, lebo SNS) a nie z objektívnych (odkiaľ zoberú financie) JE ZBYTOČNÉ, hlúpe, bezpredmetné, na nič
Pises voloviny. Pokial su tu ako sam priznavas objektivne priciny, protesty nie su zbytocne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No to spievanie ten zákon vôbec neobsahuje, to sa len šíril taký pekný mýtus.
Síce v tom pôvodnom znení bolo zakomponované aj spievanie, ale to sa upravilo iba na počúvanie.

:smt006
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

v kazdom dobrom socializme ma predsa viset na stene Führerova fotka (neviem ci to u nas bude Fico, alebo Ivan), na budovach institucii ma viat vlajka a ludia si maju pospevovat budovatelske songy, aby vedeli ze su zjednoteni ako narod aj stat :-P

a teraz vazne ... skutocne zas potrebujeme byt za ocasov pred celym svetom ? ... nutene vlastenectvo ? wtf ? kazdy sa smial z gottwalda visiaceho nad tabulou a dnes taku myslienku niektori velebia :-) .... kde zobereme prachy, aby sme prispeli kazdej institucii na vhodne insignie ? kto a akym sposobom bude takyto "zakon" kontrolovat, pripadne vynucovat (skola dostane pozicku, nepouzije ju na co ma a potom dostane pokutu ? zaujimave kedze je statna :-D) ... su to zbytocne vyhodene prostriedky, ci uz financne alebo casove :-)

... skutocne sme narod takych chu****, ze nemame co ine a dolezitejsie v tomto state zlepsovat ? keby sme neboli lepmpli, tak by sme na seba a svoj stat resp. narod mohli byt hrdi :-) ...
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

eMPiko napísal: Pises voloviny. Pokial su tu ako sam priznavas objektivne priciny, protesty nie su zbytocne.
Nepíšem voloviny, viem dobre čo píšem.
Priznávam, že protesty založené z objektívnych príčin nie sú zbytočné. Sú niekedy potrebné, ale to sa vôbec nevylučuje s tým, čo som povedal: Protestovať proti HOCIČOMU z NEOBJEKTíVNYCH (aj neexistujúcich) príčin je zbytočné. Čo myslíš, protestuje sa proti vlasteneckému zákonu lebo nie sú peniaze na školstve alebo kvôli tomu, že sú ľudia nútený spievať hymnu, byť vlastencami, byť poslušnou ovečkou (niekoho)???
Ja osobne by som protestoval za dobrú, rozumnú, múdru vec.
A paradox je, že ľudia vôbec neprotestovali, keď ich štát bol okrádaný.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

nordkapp_pb napísal:v kazdom dobrom socializme ma predsa viset na stene Führerova fotka (neviem ci to u nas bude Fico, alebo Ivan), na budovach institucii ma viat vlajka a ludia si maju pospevovat budovatelske songy, aby vedeli ze su zjednoteni ako narod aj stat :-P
V českej republike sú na stenách tried prezidenti až doteraz a že by boli až takí veľký socialiticki štát,... je to skôr tradícia z čias rakúska uhorska

a kedysi dávno som počul že na cirkevných školách sa musia každý týždeň modliť tak keď niekto chodí na štátnu tak potom nech sa nesťažuje že si každý týždeň vypočuje v škole hymnu,.. to až tak veľmi ľudom trhá ta hymna uši?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tu nejde len o pocuvanie hymny a tiez podla mna nikomu hymna nevadi sama o sebe, problem je v tom, ze to nariadili zakonom a v tom, ze v case ked skoly nemaju peniaze na ucebnice, tak musia nakupovat vlastenecku vybavu do tried.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

zaspievajme si. http://www.youtube.com/watch?v=tYV714zD ... r_embedded
vcelku pekna verzia. dufam ze ju budu pustat aspon raz do mesiaca nech tych narodovcov klepne pepka hned na pociatku
Napísať odpoveď