Kluka od Pedálu na bicykli
Kluka od Pedálu na bicykli
no takže mám taký problém vždy keď som dlhšie na bicykli tak mi odpadne tá kluka čo sa prišrobováva na osku neviete ako sa dá vyriešiť tento problém aby sa ten šrob už nevyšrooboval ? skúšal som rôznymi matkami a podložkami ale vždy sa to vyšrobuje a odpadne. už si neviem rady bol som sa spítať v servise či nepredávajú niaky "pevnostný" šrob na to ale nič také. ešte raz ma to naštve tak to odmastím a zahrdzavým do osky 
Re: Kluka od Pedálu na bicykli
Ako ti može odpadnuť kľuka veď ty pedáluješ do opačnej strany nie ?
Tak v servise ma čudné info v našom shope predavajú šrúbky na ktorých je taká čudná modrá vec, neviem ako sa to volá, ktorú keď dotiahneš na maticu tak sa akoby zapiekla do nej. Dosť blbo som to vysvetlil no lepšie som nevedel.
Tak v servise ma čudné info v našom shope predavajú šrúbky na ktorých je taká čudná modrá vec, neviem ako sa to volá, ktorú keď dotiahneš na maticu tak sa akoby zapiekla do nej. Dosť blbo som to vysvetlil no lepšie som nevedel.
-
spojka13
Darca
- Kontaktovať používateľa:
daj tam kontra-maticu

Wurth hmota na utestnovanie skrutiek:
http://wurth.sk/media/katalog2/infolist/06684_sk_K.pdf
resp. http://wurth.sk/media/katalog2/infolist/06683_sk_K.pdf ale to uz nedas dole inak ako 20g kladivom
http://wurth.sk/media/katalog2/infolist/06684_sk_K.pdf
resp. http://wurth.sk/media/katalog2/infolist/06683_sk_K.pdf ale to uz nedas dole inak ako 20g kladivom
-
Runes
Addict
cece a tak hlupo to je co za bike ???
TESCO ci ???
-
hojko
Site Admin
Umele pedale stoja mozno 3 eura, kovove od asi 6 eur vyssie. Nebolo by vyhodnejsie kupit nove pedale???
JA by som Ti odporučil lepidlo na šroby a spoje od LOCTITE. Volá sa Loctite® 222 - nízkopevnostný produkt na zaistenie závitov. Mal som s tým tiež podobné problémy jak ty. Odkedy som to prilepil lepidlom už sa nepovolil ani jeden šrób a drží dodnes (4 roky)cumilko napísal:no takže mám taký problém vždy keď som dlhšie na bicykli tak mi odpadne tá kluka čo sa prišrobováva na osku neviete ako sa dá vyriešiť tento problém aby sa ten šrob už nevyšrooboval ? skúšal som rôznymi matkami a podložkami ale vždy sa to vyšrobuje a odpadne. už si neviem rady bol som sa spítať v servise či nepredávajú niaky "pevnostný" šrob na to ale nič také. ešte raz ma to naštve tak to odmastím a zahrdzavým do osky
Myslim si ze chlapec nema problem s pedalmi a ich uchytenim na kluku, kedze tam pri pedalovani vznika opacny krutiaci moment na os pedalu, skor si myslim ze on ma problem s uchytenim kluky na os ktora spaja lavu kluku a pravu kluku s ozubenym tanierom. Na spojenie sa pouzivaju matice s vrubovanymi podlozkami a zrejme tie uz neplnia svoju ulohu. Skus si kupit nove alebo tam skus dat pruznu podlozku. To ze sa ti to povoli moze byt aj v tom ze mas kluky krive a vznika ti tam odporova sila proti osi a preto ti kluky sama odpadne.
Prečítajte ešte aky má problém jemu odpadne kľuka z osky nie pedála z kľuky.
Juicy: no takže takto kľuka nieje určite kríva keďže je v podstate úplne nová má do kopy "naotáčaných" cca 2 hod keďže viac ani nemôžem kvôli tomu problému robilo to aj na staréj kľuke takže v kľuke asi problém nebude tam bude niečo v oske ale netuším čo nový šrob som skúšal bez výsledne aj podložku som skúšal ja už nechápem prečo to robí.
-
Francek
Star
Stiahnut stahovakom. V servise vedia.
Presne toto isté sa robilo na bicykli aj mne (uprostred cesty to vie pekne naštvať
)...ovšem mne pomohla kúpa novej kľuky, ale u teba tam problém asi nebude, kedže je tam už nová a robí sa to stále. Asi najjednoduchšie riešenie by bolo zájsť do bikecentra a dať to opraviť, alebo len nech ti povedia v čom je problém...zaplatiť a vypadnúť
.