Rybolov v Chorvátsku?
Rybolov v Chorvátsku?
Cez leto sa chystáme na Makarskú.Preto by ma zaujímalo či sa tam dajú ryby chytať z brehu, aké povolenie na to treba, akým spôsobom a na akú nástrahu sa tam dá chytať?Dikes 
Re: Rybolov v Chorvátsku?
myslím že na chytanie rýb udicou z brehu nepotrebuješ povolenie. povolenie myslím že potrebujú rybári ktorí chytajú z lode sieťou.
To by bolo fajn,už len zistiť akým spôsobom a na akú nástrahu?!
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Tak ak chytáš z brehu tak nepotrebuješ žiadne povolenie (lebo aj tak nič nechytíš
).
Návnada:
Najlepšie je keď si zobereš pevný ostrý nôž, a vyberieš sa niekam na skaly, kde budu take prisaté mušle (vypadajú ako cicky - kto bol v Chr tak vie
) a rozbiješ ich, vyberieš mäso daš na hačik so závažím (olovka) a ideš. 
Návnada:
Najlepšie je keď si zobereš pevný ostrý nôž, a vyberieš sa niekam na skaly, kde budu take prisaté mušle (vypadajú ako cicky - kto bol v Chr tak vie
Fakt sa tam neoplatí chytať z brehu? A na loďku s domorodcom je šanca?
Kurnik, Ty si odkiaľ? Domorodci v Chorvátsku?
Pokiaľ nie si rybár, tak nechytíš nič. Predpokladám, že nie si, keďže ani nevieš, aká nástraha sa používa pri chytaní rýb. Na Tvojom mieste by som sa radšej potápal a hľadal mušle.
Pokiaľ nie si rybár, tak nechytíš nič. Predpokladám, že nie si, keďže ani nevieš, aká nástraha sa používa pri chytaní rýb. Na Tvojom mieste by som sa radšej potápal a hľadal mušle.
Pilifo ty si odkial? Treba ti rozobrat slovo domorodec na casti aby si mu pochopil? Domo-rodec, v preklade- clovek ktory sa v danej krajine narodil. 
//A ja si pamatam, este v 99viatom ked som tam bol, tak sme boli ubytovany v dome u domacich....a ujo bol taky dobry ze nas skoro rano zobudil ci s nim nechcem ist na ryby...tak nas zobral na svoju lodku a sli sme skoro rano lovit chobotnice a ine tvory....pamatam sa ze chytil asi 2 mensie chobotnice (jednu hodil na moju mamu, kedze sa strasne bala
) a potom pochytal aj akesi ryby...
//A ja si pamatam, este v 99viatom ked som tam bol, tak sme boli ubytovany v dome u domacich....a ujo bol taky dobry ze nas skoro rano zobudil ci s nim nechcem ist na ryby...tak nas zobral na svoju lodku a sli sme skoro rano lovit chobotnice a ine tvory....pamatam sa ze chytil asi 2 mensie chobotnice (jednu hodil na moju mamu, kedze sa strasne bala
LubO$, keď sa už chceme robiť múdri, tak sem napíšem definíciu:
Nechcem sa ale hádať, už sme aj tak OT...
Takže myslím, že významovo som to trafilDomorodec (též aborigén - od angl. slova aboriginals, slovo původně označující Austrálce) je obvykle původní obyvatel krajiny - praobyvatel. Bývá obvykle historicky a kulturně spjat se svým území a vyčleňují se od okolních obyvatelů anebo od většinového či přistěhované obyvatelstva. Nejčastěji se však takto označují lidé příslušející do černošských zaostalých kmenů Jižní Ameriky, Austrálie, Oceánie nebo Afriky.
Nechcem sa ale hádať, už sme aj tak OT...
Práve že som rybár,preto to chcem aj ta vyskúšať. Ale pri mori som ešte nechytal, len u nás a v okolitých štátoch. Napr.Tunisku som ich sledoval a tam "domorodci-miestny obyvatelia" chytali na červíkov.Pilifo napísal:Kurnik, Ty si odkiaľ? Domorodci v Chorvátsku?