VW Golf VI vs. Honda Civic?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Klemen
Medium Expert
Medium Expert

VW Golf VI vs. Honda Civic?

Príspevok od používateľa Klemen »

Chcem si kupit noveho Golfa ale neviem sa rozhodnut medzi 2:

1.4TSI 6st. manual Highline
alebo
1.4TSI 7st. DSG Comfortline
//edit: Honda Civic 1.8iVTEC Sport

Je lepsie priplatit za niekolko prvkov vo vybave alebo radsej za 20kW a DSG?? vo vybave je to konkretne:
corner lights, Climatronic, palubny pocitac +, multifunkcny volant, maly kozenny paket /volant, rucna brzda, radiaca paka/, sportove sedadla, chromovy paket, 16" alu disky
//pls nepiste, ze za tu cenu sa da zohnat BMW ktore ma 120tis km. ktore ponuka uplne iny komfort zvezenia, som rozhodnuty pre nove auto a golf mi pripada na potreby jazdenia po meste spojene s obcasnymi povyrazenim po okreskach a dialnici ako idealny voz :) vopred vdaka :)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: VW Golf VI-ktory?

Príspevok od používateľa Dieg0 »

U mna by hralo velku rolu prevodovka.S automatom si nedokazem predstavit zivot.Urcite by som radsej bral lepsiu vybavu ako automat.Ked pises ze sa budes vozit vacsinou po meste tak nevidim problem v 1.4 TSI v spojeni s manualom kde je tych 90kW myslim viac ako dostatocnych aj na okresky a dialnice.

// a je fakt ako pise nordkapp ze po nas chces aby sme ti poradili ci si mas vybrat cokoladovu alebo smolkovu zmrzlinu
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

tu sa da poradit iba nebrat golfa :-) ... medzi tymi dvoma variantami si musis vybrat ty ... iba ty vies aky mas postoj k automatom / vybave aku ti ma poskytnut ta prva verzia ... nechapem co cakas ze ti napiseme :-)
Klemen
Medium Expert
Medium Expert

k automatom nemam postoj ziaden, nakolko som s nimi najazdil asi 100km... zaujimalo by ma ci ten priplatok okolo 1500€ stoji za to, aky ma vplyv na spotrebu, ako radi a pod

+ ospravedlnujem sa, Honda Civic 1.8iVTEC Sport, ktore auto je lepsie? pisal som to na rychlo a vyfucalo mi z hlavy ze som pokukoval aj po tomto aute
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: VW Golf VI vs. Honda Civic?

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

tak tu uz ti vobec nemam ja osobne co poradit, lebo jedno je Das Auto a druhe je nehorazne hnusny japonsky grc :-)
... ale ako auto na tom bude lepsie civic - hlavne spolahlivostou - atmosfera je atmosfera a celkovo mechanicke skupiny hondy vydrzia o cosi malo viac ako koncernove ...
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

DSG je fajn prevodovka, a kedze kupujes nove auto, nebal by som sa tej preplnovanej sracky od VW. Osobne mam ku koncernu odpor. No DSG v spojeni s tymto motorom konkretne predstavuje plynulu jazdu, neruseni v podstate nicim, DSG je o riadny kus inteligentnejsi automat, co sa tyka spotreby taktiez, radi velmi dobre, na to, ze je to automat ;) Motoricky si zisti spotrebu od realnych uzivatelov, pisat na papier 6.4 pri 150ps TSi a jazdit v reale za 10 je predsa trosku velka odchylka ;) Tu by som nevahal, i ked mam najradsej manual, ty chces automat, DSG je velmi dobra volba. Vykonovo bude mat asi lepsie ten VW navrch. Dohodni si pred kupou test jazdy u oboch aut a rozhodnes sa sam.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

GVI 1,4 TSI s dvojspojkou DSG je velmi dobrá kombinácia. Chceš tú 120k vezriu, alebo tú 160k? Je to turbo + kompresor. Ten motor už 3 roky za sebou drží ocenenie, motor roka. Známi má tú 160k verziu vo Variante a ten motor je velmi kultivovaný a má naozaj velmi tichý chod. Spotreba (priemerná, tak okolo 6,9L - 7,2L), tolko ukazoval palubák. Ale pri kludnej jazde sa dá aj menšia spraviť. V tej nižšej strednej triede je GIV celkom dobrá volba. A rozhodne vezmi len výbavu Highline! :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

Civic je spolahliva a osvedcena volba. :wink: Teraz je akurat po facelifte...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Bral by som Golfa. Civic sa mi páčil keď prišiel na trh, ale s odstupom času je to ufonický grc :D
DSG je výborná inteligentná prevodovka, lepšia ako konkurenčné automaty. 1,4TSI je tiež dobrý motor, obavy o životnosť sa zatiaľ nepotvrdzujú, problém môže byť len to že bude oproti honde viac žrať, obvzlášť keď jej naložíš.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

ale zas sa pri honde nemusi bat, ze ju rano nenajde pod doknom :)
Klemen
Medium Expert
Medium Expert

vcera som bol na testovacej jazde s honodu a musim povedat ze ten motor bol uzastny takisto ako auto- na prvy pohlad sa mi zdalo ze v tej divnej spleti tlacitiek sa nikdy nezorientujem ale musim povedat, ze ono to nekto aj premyslel a da sa zvyknut a orientovat podvedomo :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Point > Ak sa niekto rozhodne, že tvoje auto pojde, tak môžeš mať aj 10 alarmov, Zeder, Construct, Defend a ráno ju tak či tak nenájdeš pod oknom. :wink:

Klemen > Tak teraz bež na testovačku GVI s tou DSG. :) O nejakú katastrofálnu spotrebu by som sa vôbec nebál, dá sa s ním jazdiť so slušnou spotrebou. :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

chalan nechce opravovat cely zivot kraksnu, ktora je pokazena uz ked je nova. On sa chce vozit ekonomicky na aute, ktore vydrzi. Tomu Glofu by som dal plny a rovno volam do servisu. Jednoznacne ber Civic! :wink:
Clean_Up napísal:Ak sa niekto rozhodne, že tvoje auto pojde, tak môžeš mať aj 10 alarmov, Zeder, Construct, Defend a ráno ju tak či tak nenájdeš pod oknom. :wink:
ano, ale je vacsia sanca, ze kazde rano najde svoju Hondu pred domom ako ten vwvrak
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

adameeec > Tak zasa nepreháňaj. Ako som písal, známy má rovnakú motorizáciu aj prevodovku a v pohode tomu aj nakladá a zatial neostal visieť niekde na krajnici, ani servis nevolal. Vidíš, vrak a predsa jedno z najkradnutejších áut.

Radšej by som pozeral po Aurise, ako po Civice.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

nie som zbehly v tejto branzi, ale zlegalizovat ukradnute auto uz nie je uplne jednoduche a vyvoz na trhy mimo eu tiez nie. Ked pred par rokmi chytili autickarov - tak zvacsa sa jednalo uz o rozobrate auta = nahradne dielce. A dopyt po nahr.dielcoch, ak sa nebavime o castiach karoserie, kvalitu vozov moc nepotvrdzuje. :smt015
Klemen
Medium Expert
Medium Expert

adameeec napísal:chalan nechce opravovat cely zivot kraksnu, ktora je pokazena uz ked je nova. On sa chce vozit ekonomicky na aute, ktore vydrzi. Tomu Glofu by som dal plny a rovno volam do servisu. Jednoznacne ber Civic! :wink:

ano, ale je vacsia sanca, ze kazde rano najde svoju Hondu pred domom ako ten vwvrak
Japonci su urcite na spici spolahlivosti ale VW by som tiez nezatracoval, otec ma vo firme caravelle s 320tis km a jedina zavaznejsia oprava bola repas prevodovky.

Apropo, VW tiez otestovane, spotreba ziadna tragedia, dokonca ma prekvapilo ze 118kW ma mensiu spotrebu ako 90kW vdaka DSG... ale tak 0.5l hore dole to ani neberiem v uvahu :P Ale Civic ma nejak viac chytil, je to "hravejsie" auto so zaujimavym dizajnom :) niekto spominal aj auris, ake s nim mate skusenosti?
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

klemen - aj vynimka potvrdzuje pravidlo :D ale to mate asi este tu starsiu T4, ta aj volaco vydrzala...

Golfa by som nebral aj keby bol zadarmo. Nemec vyrabany indianmi to vesti fest pruser. Daj na mna :wink: nie je nad silny amtosfericky motor, kde ti nema co odist, kde 500,000 km menis len olej a filtre, sem tam sviecku a rozvodak. Ale zase Golf s atmosferickym motorom ma vykon japonskeho auticka na dialkove ovladanie, cize vyvoj na urovni 70. rokov.. :roll:

(a diky za K :minus:) :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

adameeec napísal:nie je nad silny amtosfericky motor, kde ti nema co odist, kde 500,000 km menis len olej a filtre, sem tam sviecku a rozvodak
tieto zlate casy su uz bohuzial davno za nami... :(

k teme: pfuuu, volby pomerne rovnake, rozhodni sa na zaklade toho, v ktorom aute sa ti lespie pojde... osobne nepreferujem ani jednu volbu, ak by to mal byt hatch, siel by som do niecoho uplne ineho...
LacoFlori
Novice
Novice

Príspevok od používateľa LacoFlori »

Ja som pužíval Honda Civic 1,4iS. Žiadny problem, veľmi svižne auticko. Každému len odporúčať viem....
k!ko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa k!ko »

Ja by som zobral civic..Kamarat ma civic 2009 2.2 i-CTDi Comfort 140k no proste parada. Japonske auta su naj :wink:
Napísať odpoveď