upscaling
upscaling
Chcem sa opýtať či je niečo také ako je v DVD prehrávačoch upscaling tak nejaký prehrávač v PC či urobí dajme tomu z 720x380 na HD alebo na FullHD keby bolo niečo na to FullHD tak by bolo super aspoň to 1920x1080p Lebo to čo je roztiahnutie obrazovky na full screen tak to iba roztiahne obraz a neurobí upscaling (teda nedopočíta riadky) DVD prehrávače to dokážu. V klude by stačilo aj HD vždy lepšie ako nič.
A chcel yb som to potom pozerať na LCD a prepojil by som to HDMI. A ked sme už pri tom tak koľko prenesie VGA? Koľko max rozlíšenie pustí?? Alebo koľko GB/s?? Lebo pri HDMI 1.3 to je 10,2 GB/s a pri 24 bit je to 2560×1600p75 pri 30 bit je to 2560×1600p60 pri 36 bit je to 1920×1200p75 a pri 48 bit je to 1920×1200p60. Tak aspoň nejaké info o tom čo prenesie VGA. Díky moc.
-
wintermute
Light Star
Re: upscaling
upscaling ti urobí aj napr powerDVD, mal by to tuším v defaulte spraviť aj VLC, ale tým som si nie celkom istý.
viz: http://www.hojko.com/convertovanie-do-h ... =upscaling
viz: http://www.hojko.com/convertovanie-do-h ... =upscaling
Ale ja potrebujem niečo čo dopočíta riadky.... A v PowerDVD som nenašiel žiadne nastavenia kde by som si nastavil ako mi má dopočítať tie riadky. Ked dám full screen tak to iba roztiahne ale zachová počet riadkov.. a ja chcem aby to dopočítalo riadky... našiel som niečo na nete a volá sa to ffdshow ale neviem si s tým poradiť... nastavenia porobím ale neviem ako to skombinovať s prehrávačom...
Celkom by ma zaujímalo, aký zmysel má takéto zväčšovanie? Bude to rovnako rozmazané, ako keď to zväčší priamo prehrávač a bude tam viac rôznych artefaktov (keďže predpokladám, že dátový tok nezvýšiš v takom pomere, v ako sa zvýši počet bodov).
Pri VGA ovplyvňuje frekvenciu DAC a ten má často 400MHz (teda pri tom rozlíšení 2560×1600 by to zvládlo neprekladane okolo tých 75Hz bez ohľadu na počet farieb; inak takmer žiadny LCD nedokáže reálne využiť ani tých 24 bitov).
Pri VGA ovplyvňuje frekvenciu DAC a ten má často 400MHz (teda pri tom rozlíšení 2560×1600 by to zvládlo neprekladane okolo tých 75Hz bez ohľadu na počet farieb; inak takmer žiadny LCD nedokáže reálne využiť ani tých 24 bitov).
-
Ryan Giggs
VIP
Nejaky rozumny dôvod, načo ti je upscaling? Kvalitu obrazu to nijako nezmeni, a ak tak k horšiemu.mischooo napísal:Chcem sa opýtať či je niečo také ako je v DVD prehrávačoch upscaling tak nejaký prehrávač v PC
-
wintermute
Light Star
Zjavne nevidíš rozdiel medzi roztiahnutím a upscaling-om. Ak sa chceš takto "fundovane" vyjadrovať, tak by si si mal aspoň prečítať o čom píšeš.