• AirSoft •
-
Enduro3333
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: • AirSoft •
Taaak dlho som tu nebol ...
Najprv rad by som sa pochvalim mojim novym prirastkom do rodini SVD dragunov AEG
http://www.facebook.com/photo.php?pid=3 ... 1254707543
Taktiez sme boli tento weekend v "blazinci" bolo skvelo a mrazivo ...
Kto chce vidiet fotky nech si ma prida na FC tam mam aj plno dlasich fotiek s inych airsoft akcii ..
PS som rad ze konecne sa mi podarilo opravit LA85 a fungovala skvelo v blazinci .
+ moja maska Army of two
Najprv rad by som sa pochvalim mojim novym prirastkom do rodini SVD dragunov AEG
http://www.facebook.com/photo.php?pid=3 ... 1254707543
Taktiez sme boli tento weekend v "blazinci" bolo skvelo a mrazivo ...
Kto chce vidiet fotky nech si ma prida na FC tam mam aj plno dlasich fotiek s inych airsoft akcii ..
PS som rad ze konecne sa mi podarilo opravit LA85 a fungovala skvelo v blazinci .
+ moja maska Army of two
-
Stoporko
VIP
Enduro - myslíš L85? Od akého výrobcu? Napíš please čo v nej všetko máš menené. Táto kráska je aj v mojom vlastníctve a postupne dávam dokopy veci pre upgrade. Máš tam 16 alebo 19zubý piest?
je podla zakona mozne nosit a pouzivat GBB na nutnu sebaobranu? mohlo by mi to proti besnemu zvieratu pomoct, alebo pravne naopak?
-
Stoporko
VIP
GBB na sebeobranu?
Proti chromej čivave možno... V praxi na to zabudni. Airsoftky sú tak konštruované, aby si s nimi nemohol reálne človeku vážne ublížiť.
-
Stoporko
VIP
si zober, ze síce prestrelíš plechovku, vybiješ pár zubov, spravíš BBbeďár, no žiadnu reálnu ťažkú škodu útočníkovi nespravíš - použiť airsoftgun ako sebeobrannú zbraň = FAIL
Keby si z fakt vytuneného AEG (480fps a viac) niekomu pomasíroval tvár z blízka, tak by ho možno prešli chúťky sa s tebou baviť... no je to hovadina jak mraky z iných dôvodov (pinhead isto ochotne vysvetlí, napríklad v prípade, že má protivník fakt chuť ti ublížiť, prípadne má reálnu zbraň...)
ok, ok to bol len moj napad ako vyuzit "plyn" pri praci, aj ked by som nechcel byt v sitaucii aby som ho musel vytahovat, a nenechat na neho padat prach... asi si zaobstaram kaser... ale to uz je tu OT
-
Stoporko
VIP
ak chceš na as akciách využiť aj sidearm, tak začni do primárky používať nízkokapacitné tlačáky a nosiť celý palebný priemer len u seba v zásobníkoch = žiadne dobíjanie tlačákov na respawne = zhruba v polke akcie (ak je to lokálka alebo pôsobíš v "radovej pechote") ju zaručene vytiahneš, niekedy aj oveľa skôr
Keďže ja za serióznu akciu (nie lokálku) miniem cca 100gulí, niekedy ani to, tak mi je sidearm na nič. To hore je postreh od jedného kamaráta, ktorý s tým ma reálne skúsenosti.
Takže sumarizácia: nosiť v nízkokapacitných zásobníkoch tvoju jedinú muníciu, na respawne ich nedobíjať. Ak nerobíš prieskum/diverznú činnosť, tak máš zaručené, že side-arm využiješ
Takže sumarizácia: nosiť v nízkokapacitných zásobníkoch tvoju jedinú muníciu, na respawne ich nedobíjať. Ak nerobíš prieskum/diverznú činnosť, tak máš zaručené, že side-arm využiješ
no ale ja som na akcii ani niky nebol, lebo bud nemam cas ist do BR s "upirovcami" ked som doma, alebo tu v NR neviem ku komu sa moze privtriet...
-
Stoporko
VIP
jackB - http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... 822754&z=8
kuk, snáď ma Bujny nezachloští, že som to dal aj sem, ale šak má to slúžiť komunite
Je to databáza AS teamov, určite tam nájdeš aj niekoho v tvojom okolí.
kuk, snáď ma Bujny nezachloští, že som to dal aj sem, ale šak má to slúžiť komunite
-
Stoporko
VIP
Ares - http://www.municak.sk/hlavna-stranka/os ... -g36c.html tu ju máš za lacnejšie
A ak to vezmeš na Wargames zľavu, máš to ešte o 20% lacnejšie. K samotnej zbrani - je to perfektná zbraň, super ergonómia, relatívne uchádzajúci výkon už v základe. Ľahká na upgrade a unesie aj upgrade na silné pružiny (má to mech. v. 3). Jediné mínus - zásobníky sú na hovado veľké (súdruhovia z NDR sa pri ich dizajnovaní museli riadne zfajčiť), takže dáš jednu dvojku zásobníkov (oni sa dajú zopnúť dokopy) do sumky pre 3 zásobníky M4/16. Hicap má slušnú kapacitu, ak si ešte jeden dokúpiš, nebudeš mať problém s muníciou - zacvakneš ich do seba, oblepíš páskou a skôr ťa zabije protivník ako by ti došli náboje (pokiaľ nie si hovado a nehráš štýlom non-stop streľba). Nezabudni k tomu kúpiť aj okuliare a nabíjačku - stačí nejaká Ansmann (či jak sa to píše), prípadne ma ohľadom tej nabíjačky kontaktuj, mám jednu doma nazvyš. Gule odporúčam 0,25g Guarder. Pokiaľ nie si zbohatlík alebo sniper, BB od TM sú ti k ničomu, no nekupuj lacné šunty ako ICS a podobne - radi sa sekajú v zásobníku, ich kvalita nie je moc veľká.
Jo, nedávaj dokopy viac ako 2 zásobníky - jednak to vyzerá veľmi smiešne a jednak je vtedy veľká šanca, že záchyt zásobníku v zbrani tú váhu neunesie a zásobníky ti vypadnú. Štandardom sú 2 zopnuté zásobníky (a oblepené páskou, keďže tie cicíky na spojenie neprežíjú prvú zimu alebo drsnejšie zaobchádzanie).
Snáď pomohlo. Ak budeš mať nejaké otázky, pýtaj sa - dlhšiu sestru tejto zbrane vlastním (od iného výrobcu) a už sme spolu čo-to preskákali - momentálne ma hnevá kabeláž
Jo, nedávaj dokopy viac ako 2 zásobníky - jednak to vyzerá veľmi smiešne a jednak je vtedy veľká šanca, že záchyt zásobníku v zbrani tú váhu neunesie a zásobníky ti vypadnú. Štandardom sú 2 zopnuté zásobníky (a oblepené páskou, keďže tie cicíky na spojenie neprežíjú prvú zimu alebo drsnejšie zaobchádzanie).
Snáď pomohlo. Ak budeš mať nejaké otázky, pýtaj sa - dlhšiu sestru tejto zbrane vlastním (od iného výrobcu) a už sme spolu čo-to preskákali - momentálne ma hnevá kabeláž
-
Enduro3333
Medium Professional
No ja tam mam 19 zubovy celokovovy piest s guru upgrade (cakal som na neho pol roka nez ho vyrobia ) zatial tam mam 120M pruzinu a 4500mAh batterku kadencia + dolet + presnost je slusna keby osm chcel viac tak tam supnem mosfet a lipolku lae ziatial mi to staci ... Vyrobca L85 ? neviem bral som cinana v municaku za akciu ... dja si ale pozor v zaklade ak tam das silnejsiu batterku zbrusi ti to piest a ja som mal pol roka nefunkcny gun nez som zohnal nahradny diel a som teraz happy.Stoporko napísal:Enduro - myslíš L85? Od akého výrobcu? Napíš please čo v nej všetko máš menené. Táto kráska je aj v mojom vlastníctve a postupne dávam dokopy veci pre upgrade. Máš tam 16 alebo 19zubý piest?
No co sa tyka "Nebezpecnosti" ja mam upgrade na G36C precizna hlavne creva uplne vymene na 150m pruzinu a je tam 140m .. kadenciu to ma velmi malu ale lieta to kur*a daleko a na 10m s tym predierujem primalex kybel . takze na CQB to v zasade neberem .
Side arm mam jedneho green gas Glocka 17 + dva zasobniky (odyslo mi tesnenie ale uz mam objednane nove ventily)
A este mam CO2 Black deser eagle .(full metal) vie to aj full auto ale to nepouzivam mina to strasne vela bombicku .
-
Stoporko
VIP
enduro - vďaka za odpoveď. Ja do nej idem narvať asi SHS 19zubý piest, 130guarder strunu, kolesá z ebairsoft a nejaké hrátky kvôli vzduchu (hlava valca + piestu). Mosfet sa mi tam už robí
Tak som zvedavý - hodím ju potom na merák, keď to bude vsio hotové. Nad piestom od Guru som premýšľal - ako si s ním spokojný? Akú má reálnu dĺžku? - ako štandardný 19 zubý piest? Počul som od chalanov z čiech, že jeho telo je kratšie (ako u bežných piestov do mechu 2,3...), len má dlhšiu koľajnicu so zubami. Premýšľal som, že by som bral ten od guru - keď už od neho budem brať vzduch, no toto ma odradilo 
O tej na municaku viem...lenze ako mozes vidiet je vypredana ale zevraj sa ma niekedy v blizkej dobe objednat takze uvidime... Jedine o co sa bojim a co mi hovoril aj kamos (ten uz dlhsie hrava) ze je to na nic ked je to z plastu ze sa to moze lahko "rozbit" ked napr. s nou spadnem, ...a keby nas dakedy cas mohol by si mi poslat foto tej tvojej ako vyzera...chcem videt ako vyzera "tak domacne" lebo predsa na tych foto vzdy je trosku ina...
-
Stoporko
VIP
Ahoj,
to, že je z plastu sa fakt neboj. Originál G36 je z plastu (síce vyztužených karbónom) a rozhodne je na tom táto zbraň lepšie po stránke odolnosti ako rôzne plastové M4 a podobné šmejdy. Fotky ti nafotím keď sa dostanem k foťáku. Mám verziu od CA a tá je z trocha iného matroša a za trocha inú cenu. Bráško má tú G36 od JG a nesťažuje sa, že by to bolo nejako náchylné na prasknutie. Hráva s ňou na lokálkach a je plne spokojný. Je jasné, že sa ku nej nemôžeš chovať ako ku ostrej zbrani, no znesie toho fakt dosť, o to sa fakt neboj. Už som pár krát sebou sekol na zem v takomto poradí: zem, zbraň, ja (70kg), chestrig, batoh a zbraň to prežila úplne v pohode. Je to síce CA, no ani tá nemá telo vystužené karbónom.
Sumár: vôbec sa neboj toho, že je to plastové. Toto nie je hračka z miletičky ani plastová pištolka od ťamanov, je to seriózna zbraň kategórie D (dôraz na seriózna). Mal ju ten tvoj kamoš vôbec v ruke a hral s ňou aj trocha dlhšie?
Pažba, predpažbie i telo sú u CA i u JG z kvalitného platu, pažba sa nevykle, predpažbie nevŕzga (začne po cca roku, ako u každej AS zbrane), kolečka se kroutí, kuličky lítají...
to, že je z plastu sa fakt neboj. Originál G36 je z plastu (síce vyztužených karbónom) a rozhodne je na tom táto zbraň lepšie po stránke odolnosti ako rôzne plastové M4 a podobné šmejdy. Fotky ti nafotím keď sa dostanem k foťáku. Mám verziu od CA a tá je z trocha iného matroša a za trocha inú cenu. Bráško má tú G36 od JG a nesťažuje sa, že by to bolo nejako náchylné na prasknutie. Hráva s ňou na lokálkach a je plne spokojný. Je jasné, že sa ku nej nemôžeš chovať ako ku ostrej zbrani, no znesie toho fakt dosť, o to sa fakt neboj. Už som pár krát sebou sekol na zem v takomto poradí: zem, zbraň, ja (70kg), chestrig, batoh a zbraň to prežila úplne v pohode. Je to síce CA, no ani tá nemá telo vystužené karbónom.
Sumár: vôbec sa neboj toho, že je to plastové. Toto nie je hračka z miletičky ani plastová pištolka od ťamanov, je to seriózna zbraň kategórie D (dôraz na seriózna). Mal ju ten tvoj kamoš vôbec v ruke a hral s ňou aj trocha dlhšie?
Pažba, predpažbie i telo sú u CA i u JG z kvalitného platu, pažba sa nevykle, predpažbie nevŕzga (začne po cca roku, ako u každej AS zbrane), kolečka se kroutí, kuličky lítají...
to som mu hovoril aj ja o tom origu a plaste a celkovo...Hral s nou a hovoril ze neni zla ale radsej by si zobral inu, ako pre mna ...Lenze co ked ja AK sa mi ani trochu nepacia a posledne dve otazky: Malo by ist bez problemov namontovat takticka rucka kolimatory atd.. a ta co je na municaku ma 2600 G a ta 1. co som posielal ja na 3000 G, nevies v com moze byt taky rozdiel?
-
Stoporko
VIP
Ares - kľudne ju zober, krehkého tela sa naozaj nemusíš báť - ako som už vravel - od JG máme doma verziu K (a tiež aj moju od CA) a žiaden problém. Chalani v jednotke majú G36 už tri roky a tiež žiaden problém. Kalachov je všade jak nasraných, M4 tiež. Jediná markantná nevýhoda sú rozmerovo veľké zásobníky.
Rozdiel vo váhe - netuším. Predpokladám, že bude chyba v údajoch, so zbraňou by si mal dostať 1) pakel skúšobných gulí (okamžite zahodiť) 2) baterku 3) nabíjačku (okamžite zahodiť) 4) tuším aj vyterák, nie som si istý. Kažpodpádne si kúp aj nejaké okuliare, ideál od ESS alebo UVEX.
edit: až teraz som si všimol to o tých kolimátoroch a taktických rúčkach - na zbrani by mala byť namontovaná 1 ris lišta na predpažbí (ale ďalšie 2 sa tam dajú domontovať, zoženieš ich lacno z ebaybanned) na ktorú sa dá uchytiť rúčka alebo nasvetľovač cieľov (a.k.a. baterka). Na vrchnej časti tela je dlhá RIS lišta s pevnými mieridlami, na ktorú sa pripínajú kolimátory (odporúčam nejaký z dealextreme). Existuje aj rúčka s integrovanou optikou, no tá sa dáva ku dlhším verziám...podľa mňa je tá rúčka s optikou pre airsoft nevýhodná (mal som).
Rozdiel vo váhe - netuším. Predpokladám, že bude chyba v údajoch, so zbraňou by si mal dostať 1) pakel skúšobných gulí (okamžite zahodiť) 2) baterku 3) nabíjačku (okamžite zahodiť) 4) tuším aj vyterák, nie som si istý. Kažpodpádne si kúp aj nejaké okuliare, ideál od ESS alebo UVEX.
edit: až teraz som si všimol to o tých kolimátoroch a taktických rúčkach - na zbrani by mala byť namontovaná 1 ris lišta na predpažbí (ale ďalšie 2 sa tam dajú domontovať, zoženieš ich lacno z ebaybanned) na ktorú sa dá uchytiť rúčka alebo nasvetľovač cieľov (a.k.a. baterka). Na vrchnej časti tela je dlhá RIS lišta s pevnými mieridlami, na ktorú sa pripínajú kolimátory (odporúčam nejaký z dealextreme). Existuje aj rúčka s integrovanou optikou, no tá sa dáva ku dlhším verziám...podľa mňa je tá rúčka s optikou pre airsoft nevýhodná (mal som).
Uvidim ci zoberem tu z municaku ale tu druhu, chcem si zobrat http://www.municak.sk/hlavna-stranka/ic ... llets.html a preco nabijacku preco zahodit ?
Predpokladam ze k tomu automaticky dostanem aj daky manual ako dlho nabijat atd...
-
Stoporko
VIP
ICS nieeeeeee
shit, za podobnú cenu máš guarder, sekajú sa v zásobníkoch, ruky preč. Kúp radšej o trošku drahšiu overenú kvalitu Guarder. K tomu návodu - pokiaľ vieš po čínsky, tak sa v ňom dočítaš, ako sa tá zbraň skladá, to je tak všetko. Návod na nabíjanie baterky nájdeš podrobne na wargames alebo sa riaď týmto vzorcom: (kapacita baterky (napr. 2200mAh) X 1,4 ) / nabíjací prúd (je napísaný na nabíjačke, output, niečo ako 400 alebo tak).
Tie činske nabíjačky nestoja za nič (veľké riziko, že ti pokazia baterku, začnú horieť...), radšej si kúp za pár eur kvalitnú ansmann. Ak to myslíš fakt vážne, kúp si nejakú inteligentnú v modelárskom obchode, ktorá má detekciu ukončenia nabíjania a podobne...
Tie činske nabíjačky nestoja za nič (veľké riziko, že ti pokazia baterku, začnú horieť...), radšej si kúp za pár eur kvalitnú ansmann. Ak to myslíš fakt vážne, kúp si nejakú inteligentnú v modelárskom obchode, ktorá má detekciu ukončenia nabíjania a podobne...