LCD LED Monitor

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

LCD LED Monitor

Príspevok od používateľa masterdead »

Ake mate skusenosti s LED LCD oproti LCD s podsvietenim CCFL ? Mam v plane kupit nejaky 24'', ale neviem ci sa to uz oplati kupovat.
Podmienka je mat aspon 2 HDMI (koli pripojeniu xboxu a set-top-boxu), lenze problem nastava ze nie kazdy monitor ma audio vystup. Dost sa mi zapacil Acer S243H (http://www.alza.sk/24-acer-s243hlbmii-e ... 152865.htm), ten ma ale na audio konektore napisane AUDIO IN a to mi troska nejde do hlavy, ci je to teda vstup, alebo sa da pouzit aj ako vystup. Z oficialnych informacii som sa o tomto konektore nedozvedel nic.

Any ideas?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: LCD LED Monitor

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Kedže je to audio IN, bude to služiť len ako vstup.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Hmm ak mám pravdu povedať, tak tých pár čo som videl podsvietených s LED podsvietením, tak ma pravdupovediac sklamalo. Z priameho zorného uhlu sú krajšie, jasnejšie, kontrastnejšie a sýtejšie farby, podsvietenie je nádherné rovnomerné, avšak z uhlov vyzerá obraz ako keby bol panel niečím zalepený, vlhký, alebo obliaty. Jednalo sa o panely viacerých značiek s LED podsvietením, šlo aj o veľké stolné panely, aj o tie ktoré sú vintegrované v notebookoch. Osobne ešte stále preferujem klasické podsvietenie katódovými lampami, najlepšie 6-7. [3-4 horizontálne a 3 vertikálne]
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

A co tak tento lcd, non-led http://www.alza.sk/benq-e2420hd-d140522.htm alebo viete o niecom lepsom?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

master čokoľvek len nie benq :) akýkoľvek samsung, alebo LG, ak máš viac peňazí tak iiyama, alebo eizo, niečo medzi tým je NEC a HP.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Maximalne dam tych 250€, ale ked som objavil toto http://www.alza.sk/lg-w2486l-pf-d135124.htm tak aj priplatim, avsak iiyama v tej cenovej kategorii ani moc neni, je tam par ale tym chyba audio vystup, pre mna dost podstatny
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na čo ti je audio vystup?

Edit: aha Xbox, nejak som prehliadol.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

LED podsvietene panely su lepsie na grafiku, svietia rovnomernejsie, CCFL su na vseobecne pouzitie. Dobre panely su Samsung made in Slovakia, niektore HP LCD su tiez Samsung, niektore nie. Benq su panely AU Optronics, tie sa daju najst aj v znackovych paneloch. Nie vsetky samsung vsak su Samsung, 1/3 je od OEM vyrobcov, napr. ChiMei. Dalsi dodavatelia LCD su Chunghwa, Hansol atd.. . To iste plati pre LG.
Tzn. vyberaj si panel napr. podla testov, kvality obrazu a prislusenstva, nie len podla znacky. Hoci je take pravidlo, ze do uplne najlacnejsich LCD , najma nezname znacky, idu najslabsie LCD, ktore este presli vystupnou kontrolou vo fabrike.

Naco ti vystup audio z monitora? Xbox nema riadny audio out?
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Nejde len o XBOX, ale aj o STB ktore dokaze vysielat len na jednom zvolenom porte, cize ak zvolim HDMI tak pojde vsetko cez HDMI a ostatne cinchove prestanu fungovat
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa BookEditor »

Ahojte, nechcem zakladať novú tému. Zišiel by sa mi nový monitor a teda sa obraciam s prosbou na vás ;-)
1, LED
2, 20 - 22 (príp. 23) palcová uhlopriečka
3, DVI vstup
4, bez repro
5, veľké pozor. uhly
6, Full HD
7, max. cena do 150 - 170€

Ďakujem, K+

// plus sa mi nepáčia príliš elegantné monitory, najlepšie nejaký "hranatejší" (aby ste mali predstavu, takýto dizajn áno: http://www.alza.sk/24-benq-ew2430-d254360.htm#popis, takýto http://datacomp.sk/lcd-led-benq-gl2240m-22-_d85191.html , poprosím, nie :-)
Ryan Giggs
VIP
VIP

5. podmienka je u TN nesplniteľna.
Napísať odpoveď