USB HUB a odozva pocitaca
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
USB HUB a odozva pocitaca
Na notebooku mam len 3 USB porty, tak som sa rozhodol dokupit aktivny USB HUB, znacka Trust, 7 portov, cena okolo 20 EUR. Momentalne mam do NB zapojeny USB modem a do dalsieho portu spomenuty USB HUB. V nom su pripojene mys, klavesnica, repraky Z-5, tlaciaren a USB kluc.
To co sa mi stava s notebookom iba ked to mam takto zapojene je napriklad:
1/ zlyhanie hibernacie - pocitac sa nemiesto prepnutia do rezimu hibernacie natvrdo vypne, nieco ako tvrdy reset - Win hodi hlasku o zlom vypnuti, na Viste to vyvrcholilo do poskodeneho suboru pre hibernaciu. Po takomto vypnuti mi nejde NB ani zapnut, ak je v nom bayerka, musim ju vybrat, odpojit el. prud a znova vlozit a zapojit. Ak je to bez baterky, musim vytiahnut a znova zapojit pripojku, inak nechyti.
2/ Casto zamrzne win, ked sa snazim otvorit obsah USB kluca. Vtedy vsetko spomali a sprava sa to podobne, ako ked nejde nacitat CD.
3/ Dnes som zaznamenal aj problemy s klavesnicou. Blokovanie tlacidiel, vsimol som si ze preblikava Num Lock, tlacidla ako keby ostavaju stlacene na urcitu chvilu
Je mozne, ze je toho pripojeneho prilis vela a Notebook to nezvlada, alebo je na vine ten USB hub?
1/ zlyhanie hibernacie - pocitac sa nemiesto prepnutia do rezimu hibernacie natvrdo vypne, nieco ako tvrdy reset - Win hodi hlasku o zlom vypnuti, na Viste to vyvrcholilo do poskodeneho suboru pre hibernaciu. Po takomto vypnuti mi nejde NB ani zapnut, ak je v nom bayerka, musim ju vybrat, odpojit el. prud a znova vlozit a zapojit. Ak je to bez baterky, musim vytiahnut a znova zapojit pripojku, inak nechyti.
2/ Casto zamrzne win, ked sa snazim otvorit obsah USB kluca. Vtedy vsetko spomali a sprava sa to podobne, ako ked nejde nacitat CD.
3/ Dnes som zaznamenal aj problemy s klavesnicou. Blokovanie tlacidiel, vsimol som si ze preblikava Num Lock, tlacidla ako keby ostavaju stlacene na urcitu chvilu
Je mozne, ze je toho pripojeneho prilis vela a Notebook to nezvlada, alebo je na vine ten USB hub?
Re: USB HUB a odozva pocitaca
Jak je ten hub napájenej ? Jestli jenom přes usb , může bejt zrada v tom že je to moc velkej odběr . Neždímá něco baterku i po vypnutí ( zkoušels odpojovat hub )?
//
Aha , už vidím , aktivní , takže se zdrojem . Tak nic no .
//
Aha , už vidím , aktivní , takže se zdrojem . Tak nic no .
-
IceHammer
Star
Holubar napísal:Na notebooku mam len 3 USB porty, tak som sa rozhodol dokupit aktivny USB HUB, znacka Trust, 7 portov, cena okolo 20 EUR. Momentalne mam do NB zapojeny USB modem a do dalsieho portu spomenuty USB HUB. V nom su pripojene mys, klavesnica, repraky Z-5, tlaciaren a USB kluc.
Neviem ako tebe ale mne sa tolko veci zda az privela zapojenych aktivne do toho hubu. Nemas na ten usb hub aj pridavne napajanie???
-
Holubar
Darca
Ako som pisal, je to aktivny USB HUB, takze ma vlastny adapter. Ale nieco s prudom tam musi byt, ked sa to takto sprava. Mozno su to dva rozdielne problemy. Na Notebook este pripajam 22" monitor cez HDMI kabel, mozno tam nieco tecie, ked je to vypnute, netusim.
-
IceHammer
Star
Skusal sa pracovat s NB aj bez toho hubu a robi to aj nadalej??? Pripojenie monitora by nemalo mat ziadne nasledky na beh NB.
-
Holubar
Darca
No ak som mimo domu a teda nanho pripajam akurat USB mysku, alebo kluc, tak notebook nema ziadne symptomy, vypina aj hibernuje normalne. Robi to len v tom zapojeni, ako som opisal
-
IceHammer
Star
tak potom je všetko jasné reklamovať usb hub príp. Jeho výmena. Este pre istotu by som ho vyskúšal na inom pc aby to bolo potvrdené.
Neviem ci ti s tym velmi pomozem, ale moj znamy mal ten isty problem akurat on mal iny hub, a sranda bola v tom ze on ked si do hubu pripojil webkameru tak proste nefungovala akoby ani nainstalovana nebola, ale ked ju pripojil normalne do pc tak islo vsetko ako malo. Ked ja som si kupil nieco od TRUSTu tak na 2alebo 3 den som to predaval.Takze ja tejto znacke nedoverujem
(dokonca trust=dovera
)
-
Holubar
Darca
Teraz som naprikad siel nieco kopirovat na USB kluc. Zacalo normalne, dalo par suborov, potom zastavilo, zamrzlo, po chvilke error, ze zariadenie nie je pripravene, dal som zrusit, vybral som kluc, dal ho napriamo a aj tak to cele mrzne. Ked vsak resetnem win a dam to napriamo, tak to pojde. Pri tom vsak repraky, co su tiez cez HUB hraju normalne, aj tlaciaren reaguje bez problemov
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2010, 18:15)
Tak som sa s tym trochu hral a vyzera to tak, ze USB HUB nema nic spolocne s tym mrznutim a nefunkcnostou kluca. Kluc prestane fungovat akonahle pripojim ku kompu USB modem HUAWEI a je jedno, ci je pri tom zapojeny aj hub alebo nie.
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2010, 18:15)
Tak som sa s tym trochu hral a vyzera to tak, ze USB HUB nema nic spolocne s tym mrznutim a nefunkcnostou kluca. Kluc prestane fungovat akonahle pripojim ku kompu USB modem HUAWEI a je jedno, ci je pri tom zapojeny aj hub alebo nie.