Vlastenecky zákon

Diskusie na politické témy...
Sagittarius
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Vlastenecky zákon

Príspevok od používateľa Sagittarius »

http://www.sme.sk/c/5283302/slota-nepoz ... hymnu.html a Smer sa vôbec neriadi podľa prieskumov alebo verejnej mienky, kdeže :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mozno ho prezident nepodpise, kedze uz ani smer nie je za jeho prijatie
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

To sa dalo cakat, Smer sa uz boji o svoje preferencie a takto tesne pred volbami nechce riskovat, ze si znepriateli velke mnozstvo ludi kvoli zakonu od nejakeho opilca a jeho poskoka.
beardie
Redeemer
Redeemer

este ze je prezident clen smeru :D
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Gratulujem Vám všetkým, ktorí ste sa na tejto fraške podieľali, aj hľa čo ste dosiahli - Holé veľké NIČ!
beardie
Redeemer
Redeemer

co dodat, snad len pockame ako sa vyjadri pan prezident a potom "vdaka bohu"
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

IvanSk napísal:Gratulujem Vám všetkým, ktorí ste sa na tejto fraške podieľali, aj hľa čo ste dosiahli - Holé veľké NIČ!
Tak si vyber zo skrine gardisticku uniformu a chod s kamaratmi na namestie podporit tento zakon ;) Ked Fico uvidi, ze zakon ma viac podporovatelov ako odporcov, tak hned zmeni nazor.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No celkom zmena v uvažovaní Ficka, hlavne, že on prvý vyhlasoval ešte v septembri minulého roka toto: "Viem si predstaviť, že by sa každý školský týždeň v pondelok ráno mohol začínať vztýčením zástavy na škole a spievaním slovenskej hymny".
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Ja si nemyslím že tu existuje nejaká xenofóbia. Radičová ako prezidentka u mňa nemala šancu, pretože jej minulé kroky hovorili jasnou rečou. Postavila sa proti rozdeleniu Československa a dnes by chcela byť prezidentkou štátu ktorý si sama nepriala! Veď to je čistý nefalšovaný oportunizmus. Takej osobne nemožno veriť.
Vieš, mne tu vyčítaš že súdim väčšinu Slovákov ale ty tvrdíš že väčšina Slovákov je xenofóbnych.
Na Slovensku neexistuje xenofobia? Ja teda neviem, ale ocividne zijeme v inom state. Zeby som podlahol vseobecne rozsirenemu omylu a nachadzam sa v Slovinsku? Tam kde zijem ja sa o madaroch a ciganoch menovite hovori prakticky len v zlom, pricom zijem na Kysuciach a Madara tu vidis maximalne tak na obrazku.

K Radicovej, nechcem to tu teraz rozoberat. Dovod preco som ju spomenul bol preto, ze velku ulohu v jej nezvoleni zohravalo to ze vyhravala v obvodoch s prevazne madarskym obyvatelstvom. A teraz si pozri kde vyhraval v prechadzajucich volbach Gasparovic a kde Meciar - vdaka bohu ze opozicia nemala potrebu klesnut na uroven SNS a nepristupila na ich sprostu hru na city, aj ked sa im to napokon nevyplatilo.
Túto krajinu trápi mnoho vecí a medzi inými aj slobodomurárske a sionistické organizácie, ktoré z nás žmýkajú peniaze.

všetci pomaly ale isto prispôsobili tomu talmudskému o.ebuj, o.ebuj, o.ebuj lebo budeš o.ebaný. Je jasné že takýmto židovským štýlom sa nedá ďaleko zájsť, pretože aj žid vie že vlastní sa neokrádajú.
:roll: nechcel by som zit v takom paranoickom presvedceni ako ty, to veru nie
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

ta hymna je maximalna blbosť a kebyže som ešte v škole, tak ma ju nikto neprinúti spievať
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

empiko, su slovaci vo vseoboecnosti nenavistny k madarom a k ciganom? Ano su, je to zapricinene okolnostami ciganskou pavahou a madarskym utlakom trvajucich tisic rokov a ich sucasnym sovinizmom. Nazvy si to zakomlexovanostou alebo ako chces, ide len o to ze pokial tu tieto nazory su tak sa paraziticke a ine protislovenske zivli nebudu moc ozyvat a budu drzane na uzde.

Alebo mohol by si uz konecne zaujat aj ty nejaky postoj a navrhnut nieco ako riesit madarsky sovinizmus a cigansky parazitizmus a to tak aby si si potom mohol s hrdosotu a kludnym svedomim precitat nejake die press v ktorom sa bude pisat ako sme jeden zmala postkomunistickych narodov ktory nie je zakomplexovany.
empiko napísal:nechcel by som zit v takom paranoickom presvedceni ako ty, to veru nie
Ano, ale hlavna vec ze sem drbnes nejaku frazu ktoru ma ako kazdy brat automaticky za zlu (aj ked neviem podla jakeho meritka) bez toho aby si sa co i len zamyslel ze ci je naozaj az tak zla.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

ejha najvacsi vlastenec opat otvoril hubu a takto to dopadlo http://www.sme.sk/c/5283302/slota-nepoz ... hymnu.html (ci teraz nam opat chcu zle pre zmenu nemecke media poskodit ? :) )
snad to stary ujo nepodpise. chcel som povedat, ze by zvitazil zdravy rozum ale u stareho uja mam o rozume pochybnosti
eMPiko
Addict
Addict

A nenavist je riesenie na madarsky sovinizmus ci ciganske parazitovanie? No gratulujem, vyriesili ste to elegante, vasa nenavist slovakom naozaj pomaha - sme lepsi a moralnejsi narod...

No, ale ked si uz polozil tu otazku, myslim ze madarsky sovinizmus by zanikol spolu so slovenskym a vice versa. Teraz to je tak ze jeden tabor by bez druheho neprezil - nad cim by sa slovenski narodovci mohli rozculovat keby nebolo madarskych gard a zdruzenia 64 zup? Nad cim by sa madarski narodovci mohli rozculovat keby nebolo novely jazykoveho zakona ci vlasteneckeho zakona? Je to len o tom ci tieto dva narody niekedy dospeju. No ale radsej sa budeme umarat v historii a hadat sa o tom ci bolo skor vajce alebo sliepka - je teda samozrejme ze to nezainteresovanym (ako napr. Rakusania) pripada ako hadka zakomplexovanych.

Ako sa mam zamyslat nad tym ze sme pod slobodomurarskou, zidovskou a neviem akou lobby? V zivote som slobodomurara, zida nevidel, v zivote mi neuskodil tak aby som o tom vedel. Tipujem ze ty tiez nie - nanuka sa teda otazka z kade sa taketo nazory beru. Moj postoj je zalozeny na empirizme, teda na vlastnej skusenosti. Vas je zalozeny na com? Na tom ze ste si precitali nejaky blog ci clanok v casopise? No cuduj sa mi ze tomu neverim...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Prepáč ale ty tu šíriš bludy nie ja, pozri si diskusiu do zadu a skús vypísať všetky bludy ktoré si tu od začiatku napísal. Zrejme by ti nestačila jedna strana. Je smiešne že ty mne ideš hovoriť o paranoji, keď teba máta v noci len taká malichernosť ako je spievanie slovenskej hymny. Mne to príde smiešne že vôbec niečo teké riešiš, podľa mňa niečo také normálny človek nemá prečo riešiť.

Nič iné neriešite len či hymna bude alebo nebude a podstatné veci Vám unikajú.
Na Slovensku neexistuje xenofobia? Ja teda neviem, ale ocividne zijeme v inom state. Zeby som podlahol vseobecne rozsirenemu omylu a nachadzam sa v Slovinsku? Tam kde zijem ja sa o madaroch a ciganoch menovite hovori prakticky len v zlom, pricom zijem na Kysuciach a Madara tu vidis maximalne tak na obrazku.
To je tvoj názor a tvoja, úvaha prosím nevydávaj to za pravdu! Nie si v pozícii aby si mohol hodnotiť iných presne tak ako si mi to vravel ty. Mňa absolútne nezaujíma či žiješ na Kysuciach alebo na Mesiaci a či si stretol za celý život 3 ľudí z ktorých dvaja nadávali na Maďarov. Rozumieš? To svedčí len o tvojej obmedzenosti ktorú tu sám vyčítaš iným. Označovať celý národ xenofóbmi na základe dvoch troch občanov ktorých som stretol je riadna kravina.
Navyše xenofňobia nieje oprávnený strach z nejakej udalosti. Pokiaľ mám obavu ba odmietam vzrast šovinizmu v Maďarsku a maďarské autonomistické tendencie na Slovensku, ktoré predstavitelia maďarskej menšiny otvorene prezentujúči či sa mám na pozore pred cigánskymi útokmi, ktoré sa dejú každodenne tak to nieje xenofóbia ale skúsenosť.

O Cigánoch by sme mohli debatovať vo veľkom, hlavne s občanmi ako ty ktorý živého východniarskeho geťáckeho cigána nevideli za celý život ale vedia že Slováci sú rasisti a xenofóbi.

To čo tu prezentuješ je obyčajné ohováranie a ničím nepotvrdená či nepodložená lož.

K Radicovej, nechcem to tu teraz rozoberat. Dovod preco som ju spomenul bol preto, ze velku ulohu v jej nezvoleni zohravalo to ze vyhravala v obvodoch s prevazne madarskym obyvatelstvom. A teraz si pozri kde vyhraval v prechadzajucich volbach Gasparovic a kde Meciar - vdaka bohu ze opozicia nemala potrebu klesnut na uroven SNS a nepristupila na ich sprostu hru na city, aj ked sa im to napokon nevyplatilo.
Opäť vravím, občan Slovenska ktorý nemá záujem na budovaní Slovenskej republiky, na pomoci slovenskému národu, ktorý nemal záujem na osamostatnení našej vlasti nemá čo robiť na prezidentskom kresle aj keby to bol sám Einstein.

Keď som proti liberalizmu, zajtra predsa nebudem na kadnidátke SAS. To hovorí jednoduchá logika.

Túto krajinu trápi mnoho vecí a medzi inými aj slobodomurárske a sionistické organizácie, ktoré z nás žmýkajú peniaze.

všetci pomaly ale isto prispôsobili tomu talmudskému o.ebuj, o.ebuj, o.ebuj lebo budeš o.ebaný. Je jasné že takýmto židovským štýlom sa nedá ďaleko zájsť, pretože aj žid vie že vlastní sa neokrádajú.

Ja v takom presvedčení nežijem, ja to vidím na vlastné oči a myslím si, že ani ty nie si výnimkou, podľa mňa si za život odrbal dosť ľudí. Klamať ľudí pre vlastný prospech je nemorálne svinstvo, bohužiaľ dnes pomaly nieje práca v ktorej by sa neklamalo za účelom zvýšenia zisku. Preto je nemorálne aby si ty mne kázal o nejakej xenofóbii. Ak klameš a podvádzaš vlastných ľudí si sám xenofóbom.

//autoeditácia príspevku (14 Mar 2010, 6:59)
eMPiko napísal:A nenavist je riesenie na madarsky sovinizmus ci ciganske parazitovanie? No gratulujem, vyriesili ste to elegante, vasa nenavist slovakom naozaj pomaha - sme lepsi a moralnejsi narod...

No, ale ked si uz polozil tu otazku, myslim ze madarsky sovinizmus by zanikol spolu so slovenskym a vice versa. Teraz to je tak ze jeden tabor by bez druheho neprezil - nad cim by sa slovenski narodovci mohli rozculovat keby nebolo madarskych gard a zdruzenia 64 zup? Nad cim by sa madarski narodovci mohli rozculovat keby nebolo novely jazykoveho zakona ci vlasteneckeho zakona? Je to len o tom ci tieto dva narody niekedy dospeju. No ale radsej sa budeme umarat v historii a hadat sa o tom ci bolo skor vajce alebo sliepka - je teda samozrejme ze to nezainteresovanym (ako napr. Rakusania) pripada ako hadka zakomplexovanych.

Ako sa mam zamyslat nad tym ze sme pod slobodomurarskou, zidovskou a neviem akou lobby? V zivote som slobodomurara, zida nevidel, v zivote mi neuskodil tak aby som o tom vedel. Tipujem ze ty tiez nie - nanuka sa teda otazka z kade sa taketo nazory beru. Moj postoj je zalozeny na empirizme, teda na vlastnej skusenosti. Vas je zalozeny na com? Na tom ze ste si precitali nejaky blog ci clanok v casopise? No cuduj sa mi ze tomu neverim...

Toto opäť svedčí o slabej školskej výchove ktorú ti nahradili iné médiá.
Hlavne by si mal začať štúdiom histórie, najlepšie Uhorska a pozrieť sa či s pasivitou jedného národa odchádza šovinizmus druhého. Príkladom môže byť Rakúsko - Maďarské vyrovnanie, Bachov absolutizmus, neskôr 1Sv vojna a slovenská pasivita. Opak je pravdou, pasivita jedného podnecuje ešte väčší a dravejší šovinizmus iného, pretože agresor si môže dovoliť stále viac a viac bez odozvy. Utekanie pred konfrontáciou je vhodné iba pre zbabelca a večného otroka.
Keby sme ako Slováci boli v Uhorsku po celý čas pasívni dnes nás nieto. Zvláštne je že iné národy si svojich bojovníkov za slobodu vážia len u nás sa nájdu človečiny ktoré tvrdia že pasivita je liek na agresívneho zraneného medveďa. Kto chce nehc si pred takým medveďom ľahne na brucho a prestane sa hýbať i vyčká či ho náhodou medveď nenechá ísť. Normálny človek húta ako sa medveďovi vyšmyknúť z pazrúrov respektíve vytiahne zbraň a pokúsi sa o obranu.

Tiež neviem odkiaľ si nabral že nenávidíme Maďarov a cigánov. To je obecný klam.
eMPiko
Addict
Addict

Prepáč ale ty tu šíriš bludy nie ja, pozri si diskusiu do zadu a skús vypísať všetky bludy ktoré si tu od začiatku napísal. Zrejme by ti nestačila jedna strana. Je smiešne že ty mne ideš hovoriť o paranoji, keď teba máta v noci len taká malichernosť ako je spievanie slovenskej hymny. Mne to príde smiešne že vôbec niečo teké riešiš, podľa mňa niečo také normálny človek nemá prečo riešiť.

Nič iné neriešite len či hymna bude alebo nebude a podstatné veci Vám unikajú.
No ako vidim argumenty dochadzaju, podme do invektivu... Ak naozaj chces mozes mi tu tie bludy vypisat - za kazdym slovom si stojim a myslim ze kazde viem obhajit.

Prirovnat moj vztah k tomuto zakonu k paranoji je podla mna trocha silne, mimo tohoto fora (teda odhadom 5 prispevkov) to ani nejako neriesim, len tu vyjadrujem svoj nesuhlas nad zbytocnostami a volovinami co nasi najvacsi slovaci zasa navymyslali. Nejde tu o to ci je to hymna alebo nieco ine, ide (podla mna) o zasahovanie do mojej slobody nazoru a celkovo porusovanie mojich prav. To je dovod na vyjadrenie sa.
Toto opäť svedčí o slabej školskej výchove ktorú ti nahradili iné médiá.
Hlavne by si mal začať štúdiom histórie, najlepšie Uhorska a pozrieť sa či s pasivitou jedného národa odchádza šovinizmus druhého. Príkladom môže byť Rakúsko - Maďarské vyrovnanie, Bachov absolutizmus, neskôr 1Sv vojna a slovenská pasivita. Opak je pravdou, pasivita jedného podnecuje ešte väčší a dravejší šovinizmus iného, pretože agresor si môže dovoliť stále viac a viac bez odozvy. Utekanie pred konfrontáciou je vhodné iba pre zbabelca a večného otroka.
Keby sme ako Slováci boli v Uhorsku po celý čas pasívni dnes nás nieto. Zvláštne je že iné národy si svojich bojovníkov za slobodu vážia len u nás sa nájdu človečiny ktoré tvrdia že pasivita je liek na agresívneho zraneného medveďa. Kto chce nehc si pred takým medveďom ľahne na brucho a prestane sa hýbať i vyčká či ho náhodou medveď nenechá ísť. Normálny človek húta ako sa medveďovi vyšmyknúť z pazrúrov respektíve vytiahne zbraň a pokúsi sa o obranu.

Tiež neviem odkiaľ si nabral že nenávidíme Maďarov a cigánov. To je obecný klam.

Navyše xenofňobia nieje oprávnený strach z nejakej udalosti. Pokiaľ mám obavu ba odmietam vzrast šovinizmu v Maďarsku a maďarské autonomistické tendencie na Slovensku, ktoré predstavitelia maďarskej menšiny otvorene prezentujúči či sa mám na pozore pred cigánskymi útokmi, ktoré sa dejú každodenne tak to nieje xenofóbia ale skúsenosť.

O Cigánoch by sme mohli debatovať vo veľkom, hlavne s občanmi ako ty ktorý živého východniarskeho geťáckeho cigána nevideli za celý život ale vedia že Slováci sú rasisti a xenofóbi.
Ano, lebo stale zijeme v 19. storoci... Pozri, z historie sa treba spamatat, bolo to sto rokov do zadu, zijeme v inom svete, v inej Europe. Co realne myslis ze by ti madari mohli urobit? Odtrhnut cast juzneho Slovenska, resp. zmenit hranice urcene v Trianone? Ho ho ho. Uz to vidim. Alebo naozaj neviem ako konkretne teba ci Slovensko madarsky sovinizmus ohrozuje.

Za druhe, vyjadrujem sa niekde k otazke ciganov? Nie. Maju ich Slovaci radi? Ako sam priznavas, nie. O to mi islo. Opat opakujem, nenavist v takomto pripade nie je riesenim.
To je tvoj názor a tvoja, úvaha prosím nevydávaj to za pravdu! Nie si v pozícii aby si mohol hodnotiť iných presne tak ako si mi to vravel ty. Mňa absolútne nezaujíma či žiješ na Kysuciach alebo na Mesiaci a či si stretol za celý život 3 ľudí z ktorých dvaja nadávali na Maďarov. Rozumieš? To svedčí len o tvojej obmedzenosti ktorú tu sám vyčítaš iným. Označovať celý národ xenofóbmi na základe dvoch troch občanov ktorých som stretol je riadna kravina.
To čo tu prezentuješ je obyčajné ohováranie a ničím nepotvrdená či nepodložená lož.
Je to moj nazor, ale v takejto otazke ti viac nemozem podat - urcite je zalozeny na viac ako 2 ludi z 3 a pevne si stojim za tym ze vacsina Slovakov nema rado Madarov. Opakujem ze stoji na vlastnej skusenosti - pochybujem ze by som mal taku smolu ze by som cely zivot stretaval prevazne len jednu sortu ludi. Nikomu nevycitam obmedzenost prameniacu z generalizacie, to je tvoj vymysel.
Ja v takom presvedčení nežijem, ja to vidím na vlastné oči a myslím si, že ani ty nie si výnimkou, podľa mňa si za život odrbal dosť ľudí. Klamať ľudí pre vlastný prospech je nemorálne svinstvo, bohužiaľ dnes pomaly nieje práca v ktorej by sa neklamalo za účelom zvýšenia zisku. Preto je nemorálne aby si ty mne kázal o nejakej xenofóbii. Ak klameš a podvádzaš vlastných ľudí si sám xenofóbom.
Ano, na vlastne oci si videl ako prisiel slobodomurar do skolky a vravel detom: "Odrbavajte vo svoj prospech". Myslis, ze klamstvo vzniklo so zidovstvom, slobodomurarstvom, liberalizmom alebo co ja viem v co to ty vlastne veris? Uha, zaujimave.
K tej poslednej vete, vies co to vobec je xenofobia? Nemylis si tak trochu pojmy a dojmy? Uz len to ze slovo xenos je po grecky cudzi jasne ukazuje ze ta veta akosi nedava zmysel.

Este poznamocka k Radicovej - cital si vobec co som napisal? To co si poslal ako odpoved na citat z mojho prispevku naznacuje ze nie a automaticky si odverklikoval veticku o tom ako je proti slovensku a preto ju nemame radi.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

eMPiko napísal:A nenavist je riesenie na madarsky sovinizmus ci ciganske parazitovanie? No gratulujem, vyriesili ste to elegante, vasa nenavist slovakom naozaj pomaha - sme lepsi a moralnejsi narod...
Nenavist je typicka ludska vlasnost, bola tu, je tu a bude tu. V nasom pripade je to nenavist postavena na obrannom charaktere, je to len reakcia na nieco.
eMPiko napísal:No, ale ked si uz polozil tu otazku, myslim ze madarsky sovinizmus by zanikol spolu so slovenskym a vice versa. Teraz to je tak ze jeden tabor by bez druheho neprezil - nad cim by sa slovenski narodovci mohli rozculovat keby nebolo madarskych gard a zdruzenia 64 zup? Nad cim by sa madarski narodovci mohli rozculovat keby nebolo novely jazykoveho zakona ci vlasteneckeho zakona? Je to len o tom ci tieto dva narody niekedy dospeju. No ale radsej sa budeme umarat v historii a hadat sa o tom ci bolo skor vajce alebo sliepka - je teda samozrejme ze to nezainteresovanym (ako napr. Rakusania) pripada ako hadka zakomplexovanych.
Ciel nacionalistu neni sa rozculovat a hladat nepriatela ale branit sa pred nim. Nepriatela hlada len sovinista ktory to rad maskuje napr do nacionalizmu a tu tipicku obrannu nenavist meni na utocnu. Rozlisuj medzi sovinizmom a nacionalizmom a hlavne populizmom v dnesnej dobe.
eMPiko napísal:Vas je zalozeny na com? Na tom ze ste si precitali nejaky blog ci clanok v casopise?
Bud konkretnejsi. A potom to rovno mozes aj vyvratit, lebo este nikto na fore tu neprisiel s lepsim argumentom ako nejaky clanok na nejakom blogu a pri tom su tu asi 3 temy na tuto problematiku cez 30 stran s kopou clankov, publikacii, knih a podobne.
eMPiko napísal:Za druhe, vyjadrujem sa niekde k otazke ciganov? Nie. Maju ich Slovaci radi? Ako sam priznavas, nie. O to mi islo. Opat opakujem, nenavist v takomto pripade nie je riesenim.
Samozrejme ale ty ziadnu alternativu ktora by riesila problem bez nenavisti nemas.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

hehe http://www.sme.sk/c/5285359/fico-poziad ... zakon.html

som zvedavy ako to dopadne. Len skoda, ze mna sa uz pondelkove spievanie hymny asi nebude tykat :smt015
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Už prestaňte tárať o tom spievaní, šíri sa to stále aj médiami, dnes "spievali" aj na TA3.

Podľa zákona sa vôbec nemá spievať, hymna sa má len počúvať (spievanie bolo iba v pôvodnom návrhu, do finálnej podoby zákona sa nedostalo).
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

komanc sa zlakol. este, ze tak
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Fico to vyriesil excelentne.
Navrhov Gasparovicovi aby to nepodpisal. Nevadi mu znenie, vadi mu termin /01.04./

Chrumkavy Fico podava ruku neprajnikom zakona
Chrumkavy Fico drzi SNS stale v kamaratskom vztahu

.......Smer a SNS sa na zakone vopred dohodli a schvalili, SNS si takto prihreje predvolebnu polievocku (usmev na tvarach sns fans pri pocuvani slovenskej hymny na skolach s cudzim vyucovacim jazykom) a SMER polahky zakryva emisie a myto pred volbamy..

Poslanci by sa mohli vzdat odstupneho a razom by bolo na vybavenie skol...
Napísať odpoveď