Cena webstranky

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
sharky-no
King
King
Používateľov profilový obrázok

Cena webstranky

Príspevok od používateľa sharky-no »

Nejde o zvlast narocnu stranku - stranka pre nejaky discobar, v ktorom budu aktualizovane party, fotky z nich, pripadne akcie na nejake alko/nealko, forum a pod..
Na stranke by bolo vyuzivane najma html+javascript+css.
Kedze som v tomto uplny zaciatocnik, tak by som rad vedel, ze aku priblizne hodnotu ma takyto projekt.
(neberte do uvahy teraz to, ze som zaciatocnik a samotny vysledok by teraz nedosahoval nejaky standart, casu este vela pretecie, kym by som sa do toho pustil, planujem sa v tom zdokonalovat-ak ta cena teda stoji za to :lol: )
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Cena webstranky

Príspevok od používateľa audiotrack »

to forum tam hrá dosť významnú rolu. Záleží či tam bude nejak phpbb alebo niečo iné, alebo chceš robiť vlastné. Za obyčajnú stránku bez administrácie (čo si napísal v tom že to bude html+js+css) by sa dalo pýtať okolo 250 a viac euro (záleží aj od grafiky, technického prevedenia, optimalizácie a iných vecí)
sharky-no
King
King

no forum som chcel len nieco jednoduche, bez registrovania, vyplnit nick a text a ono by sa to zobrazilo na webe v nejakej sekcii na to urcenej.
Dakujem teda za info. Pre mna ako studenta to je celkom lakava suma, tak sa tomu asi zacnem venovat.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to som písal cenu stránky, ak to ale bude mať ďaleko od stránky, tak určite takú sumu nemôžeš pýtať. Ja osobne by som pod 200€ v súčasnosti už ani nezapínal editory, ale keď som začínal ako ty, tak som si pýtal okolo 1500-3000, hlavne preto že som nemal referencie a keby zapýtam viac, tak prídem aj o toto
sharky-no
King
King

jasne, treba byt aj sebakriticky a nemozem pytat velke peniaze hned pri prvom takom projekte v porovnani s profesionalnmi..
len ja som netusil ani pribliznu sumu a nechcel som dopadnut tak, ze by som pytal za to 20euri.
a mozno sa tu este raz zastavim ohladom tohto, a ukazem vysledok mojej prace a necham to na vas, skusenejsich, to ohodnotit..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

sharky-no napísal:Nejde o zvlast narocnu stranku - stranka pre nejaky discobar, v ktorom budu aktualizovane party, fotky z nich, pripadne akcie na nejake alko/nealko, forum a pod..
Na stranke by bolo vyuzivane najma html+javascript+css.
Kedze som v tomto uplny zaciatocnik, tak by som rad vedel, ze aku priblizne hodnotu ma takyto projekt.
(neberte do uvahy teraz to, ze som zaciatocnik a samotny vysledok by teraz nedosahoval nejaky standart, casu este vela pretecie, kym by som sa do toho pustil, planujem sa v tom zdokonalovat-ak ta cena teda stoji za to :lol: )
design - 250 eur úvod + 20-50 eur každá podstránka [záleží od zložitosti]
html + css layout + 250 eur úvod + 50 eur každá podstránka
dynamické funkcie [možnosť upravovať novinky, pridávať články, meniť fotky, komentáre k fotkám...] + 300 eur a viac
on page SEO - ak je dobrý coder v cene ináč extra +150-200 eur

voliteľné

e-target - tak 100 eur na mesiac
pda verzia - ak stačí blind friendly, tak v cene, ak extra tak + 300 eur
blind friendly [508] - dobrý doer to robí automaticky, ináč extra 200 eur

Toto je cena malého teamu čo Ti dá dokopy kvalitný web, študák, alebo nejaký amatér Ti to spraví aj za tretinu a borci ako frco [andrej borský] a jemu podobní sa s Tebou pod 2000 eur ani baviť nebudú :?
sharky-no
King
King

tak skusil som nieco nakodit, nie je to vobec hotove, su tam velke diery ale je vidiet ze co od stranky ocakavat, a ze ako vlastne dokazem programovat.

<<l ink som zmazal lebo si na tom niekto robi dobre :) >>

ak ma niekto chut sa k tomu vyjadrit, rad si vypocujem kazdeho nazor.
a samozrejme by som chcel vediet, ze aku cca hodnotu by mala takato praca vo finalnej podobe
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

ehm.. niesom expert cez robenie webov cez html+css+js ale zatial je to po designovej stranke nic moc.. kedze sa jedna o bar chcelo by to veselsie putavejsie farby (aspon v tom otieni kozla alebo piva). co sa tyka kodu tak sa vyjadrovat nemozem lebo s tym nerobim. ale dost ma tam zaskocilo to ze ked som to testoval na slabsom PC (500MHz, 512RAM) tak ked som klikol na tu fotku vasho baru tak sa mi strasne pomaly stmavovala obrazovka a az potom sa fotka zobrazila.. ak sa to da niekde nastavit tak to zrychli trochu..
co sa tyka nacitavania stranky aj pri pomalom pripojeny ju nacitalo pekne a v celku rychlo.:)
ohladne toho headru by som zvolil daku animaciu nechto uputa. (to by som nebol ja keby nechcem vsade pchat flash)
sharky-no
King
King

robim to sam :) a podstate vsetok kod je vlastnorucne napisany, az na PHP s ktorym zacinam...
efektivnejsie by bolo vyuzivat jQuery pri tej animacii a pod.. do toho sa este pustim, lebo to zosvetlovanie je robene tiez len rucne cez javascript a timeout... a rychlejsie to bohuzial nejde :?

na lepsi vzhlad nemam, vedel by som to zaoblit, ale ako zaciatocnik neviem dat nadych modernej stranky k tomu a rad by som sa tomu zaucil, kedze "vzhlad predava"

flash neovladam, bar je v dedinke s 2000 obyvatelmi, zas nemusi byt ta stranka nejak extra putava, ide hlavne o ifnormacny charakter (fotky, akcie, cennik, pripadne turnaje v sipkach/kalcete).

a rychle nacitanie bude asi najme vdaka validite stranky, tu sa snazim dodrzovat :)

//zmena farby toho webu je celkom dobry napad :)
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

sorry za OT: (som len zaciatocnik) validita urcuje rychle nacitanie? je treba rozdiel medzi validnou transitional a strict? diky :)
sharky-no
King
King

tak podla mna urcite to ma nieco do seba, kedze prehliadac vie presne ako to ma zobrazit :)
a rozdiel, hmm.. mozno trepnem... strict obsahuje menej validnych tagov ako transitional, tym padom ked ma prehliadac zadefinovy strict tak hlada z mensieho mnozstva a tym to rychlejsie funguje... ???
TGiJack
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TGiJack »

Prepacte ale nezda sa vam ze tu riešite take veci ako keby sa pisal rok 1995?? :) ci je v jednom o 100tagov viacej ako v druhom myslim ze v dnesnej dobe je to fuk skor doležitejsie je to aby tu stranku zobrazilo v čo najvacsom mnozstve prehliadacov korektne
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Pri nevalídnej stránke nejde ani tak o rýchlosť jej načítania, ale ako bolo vyššie napísané, ide o korektné zobrazovanie stránky v rôznych prehliadačoch. Každý prehliadač môže chybu brať inak a inak ju aj zobraziť.

Strict je štandard, Transitional umožňuje používať aj niektoré staré HTML značky, ktoré boli pri Strict vypustené.
sharky-no
King
King

"???" vyjadrili moje pochybnosti o tom co som napisal...

ale stale som nedostal odpoved na financne ohodnotenie tejto stranky (s plnou funkcionalitou)
TGiJack
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TGiJack »

sharky-no napísal:"???" vyjadrili moje pochybnosti o tom co som napisal...

ale stale som nedostal odpoved na financne ohodnotenie tejto stranky (s plnou funkcionalitou)
co si predstavujes pod pojmom plna funkcnost ???

ak je to html,php,sql,css,ajax,flash,java cele to bude krasne sformovane do nejakeho CMS s prijemny a intuiktývnym prostredim tak cena bude radovo min. 600-700e

ale ak to bude tak oko to mas teraz len to sfunkčnýš tu už nejake tie ceny mas (100-200e)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

sharky-no napísal:"???" vyjadrili moje pochybnosti o tom co som napisal...

cena stránky ktorú si vytvoril je 0 eur. Stránky aká to mala byť je cena rádovo 800-1500 eur, záleží od Tvojich bližších požiadaviek. Momentálne sme riešili dva také portály, ktoré sú požiadavkami takmer totožné s tými Tvojimi.
sharky-no
King
King

toto som chcel pocut :)
Napísať odpoveď