alternator a predny blatnik
alternator a predny blatnik
chcem sa opytat kolko priblizne stoji novy alternator a kolko priblizne stoji jeden blatnik..ide o to ze tam pri smerofke mam koroziu a rad by som vymenil cely blatnik ako to daval opravit
Re: alternator a predny blatnik
Na aké auto? Blatník pravý/ľavý?
Čo máš s alternátorom? Nedobíja? Ak nedobíja, nemusíš hneď to hneď riešiť kúpou nového alternátora - dá sa opraviť.
skoda favorit
lavy...a aky je rozdiel v pravom a v lavom..? ide o to ze keby aj pri tej smerovke..co je pri dverach..dobre pisem blatnik to je nie?:) nejako prebrusim a zatrem ze to nebude stacit a casom to zase pojde dole vodou preto by som cely ten plech radsej vymenil
noo neviem elektrikar nie som...myslim si len ze nedobija..ono ked startujem neviem preco ale nikdy nechyti na prvy krat..ked je zima vacsia tak chyta dlhsie..niekedy na 2 krat niekedy na 4..ked je ale studeny motor len..a ked nastartujem tak este stale mi svieti kontrolka baterie..ta je podla mna v poriadku ale..a ked motor vytocim na 3tisic otacok..tie male nepomozu keby necham volnobeh tak to svieti aj den..ked ho vytocim tam to zhanesne hned...
takze rad by som pocul ceny..od ...do...dik
lavy...a aky je rozdiel v pravom a v lavom..? ide o to ze keby aj pri tej smerovke..co je pri dverach..dobre pisem blatnik to je nie?:) nejako prebrusim a zatrem ze to nebude stacit a casom to zase pojde dole vodou preto by som cely ten plech radsej vymenil
noo neviem elektrikar nie som...myslim si len ze nedobija..ono ked startujem neviem preco ale nikdy nechyti na prvy krat..ked je zima vacsia tak chyta dlhsie..niekedy na 2 krat niekedy na 4..ked je ale studeny motor len..a ked nastartujem tak este stale mi svieti kontrolka baterie..ta je podla mna v poriadku ale..a ked motor vytocim na 3tisic otacok..tie male nepomozu keby necham volnobeh tak to svieti aj den..ked ho vytocim tam to zhanesne hned...
takze rad by som pocul ceny..od ...do...dik
Že v zime ťažšie štartuje je normálne. To že chytí až na druhý krát nemá s alternátorom nič spoločné. Skôr by som to videl na štartér alebo na karburátor, zapaľovanie, sviečky. To že ti svieti kontrolka dobíjania po naštartovaní, znamená že alternátor nedobíja (s najväčšou pravdepodobnosťou prepálená dióda). Oprava ťa bude stáť cca 45 EUR (30 diódový mostík, 15 robota). Nový alternátor ťa vyjde okolo 150 EUR. (môžeš však nájsť aj lacnejší aj drahší)
to je ake male..ja neviem ci sa spravne chapeme co potrebujem..potrebujem cely ten bok od prednych dvery az po predne svetla..vlastne to kde je ta malinka smerovka pri dverach...a to ze by stalo uplne nove 20 eur?
tak ked to dobijanie alebo co nic nema so startovanim tak kaslat na to..neh nabije ked mu vytnem..skor mi slo o to preco nechyti na prvy krat...
Priamo to s alternátorom nemá nič spoločné. Nepriamo však môže. Keď alternátor nedobíja baterku a tá je potom slabá, tak to môže robiť problémy pri štartovaní. Pokiaľ pri štartovaní sa motor pretáča svižne, tak baterka má dosť šťavy. Pokiaľ sa ťahá jak lemra, tak je slabá a slabá je preto, že buď je už zlá a nedrží kapacitu alebo ju alternátor málo dobíja. Možností je teda viac. Určite však by si mal ten alternátor dať opraviť. Skôr či neskôr sa totiž poserie úplne a budeš musieť kúpiť nový. Takto len zacvakáš pár eur za opravu a na pár rokov budeš mať pokoj.
Tu mas inzerat na altik za celkom slusnu cenu, ale opravit by to mal kazdy kto sa trochu vyzna do elektriny a aut, pokial to nieje nieco vaznejsie, urcite to ale daj spravit.
http://www.inzercia.sk/inzerat-AMB6590- ... a-favorit/
http://www.inzercia.sk/inzerat-AMB6590- ... a-favorit/
ved prave ze viem uz co je slaba bateria..a toto je take svizne no len neroztoci ho proste...neviem kde moze byt chyba..nesprava sa to ako lemra..len proste..nechyti na prvy krat..
Tak to nebude baterkou. Skontroluj sviečky či niesu zlé.
Alternátor z bazáru za 20 EUR by som rozhodne nekupoval.
Alternátor z bazáru za 20 EUR by som rozhodne nekupoval.
viete mna ani netrapi to ze ked nastartujem tak ta bateria tam svieti..raz dupnem na 2500-3000 otacok staci na sekundu a je to ok..ide o startovanie..ze chyti ako sa mu chce..pokial by to boli len sviecky..no ide o to ze takto asi nezistime a budu to len dohady..keby su to len sviecky..by bolo fajn..teda dufam..pozrem ceny
a z bazara by som nebral ani ja teda..ked ide o nieco taketo tak to musi byt 100%
a z bazara by som nebral ani ja teda..ked ide o nieco taketo tak to musi byt 100%
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
zakladatel temy -> ci je rozdiel medzi pravym a lavym blatnikom ? ... ak napasujes lavy na pravu stranu tak, aby vyzeral jak novy, tak ti vybozkavam rit, ze sa bude lesknut jak leninove celo ... mas vobec nejaku priestorovu predstavivost co sa objektov tyka ?
alternator ... ste sa posrali borci ? 45 EUR za opravu alternatoru ? to kde vas tak skaredo oklamali a okradli ? ... za 35 som mal repasovany na feldu s tym ze som im nechal ten stary vrak co nedobijal ... ked ti svieti kontrolka pri nizkych otackach, tak dosponuj, alebo radsej vymen remen, lebo je volny jak fararove trenky a pri nizkej obvodovej rychlosti neprenasa dostatocnu silu na roztocenie altiku ... keby bol zly regulator napatia, uhliky alebo celkovo trebars vinutie alternatoru, tak by ti kontrolka svietila stale a rozhodne by si na tom moc neodjazdil
ale ano, ja som spravne pochopil a aj som ti sem postol to co potrebujeskostickar napísal:to je ake male..ja neviem ci sa spravne chapeme co potrebujem..potrebujem cely ten bok od prednych dvery az po predne svetla..vlastne to kde je ta malinka smerovka pri dverach...a to ze by stalo uplne nove 20 eur?
nordkapp_pb: To s tým remeňom ma teda nenapadlo.
Za opravu alternátora som ja dal 45,-EUR. Ako som písal 30 som dal v mototechne za diodový mostík (ten bol od českého výrobcu, mali aj made in PRC za 17 eur) a 15 eur som dal mechanikovi za robotu. 15 eur za vybratie a vloženie alternátora z (do) auta, výmenu diódového mostíka, odskúšanie na stolici je podľa mňa ešte nízka cena (a to ešte aj vymenil remeň).
takze ako prve by som mal skontrolovat sviecky..a potom uvidim co dalej...takto?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Goten ... nechapem preco jazdis favom, ked si taky bohaty
... malo to rozhodne neni, ked si vezmes ze za lacnejsie mas cely komplet repasovaneho alternatoru (kvalitou je ako novy, ale lacnejsi)
... ale jak je libo, ked si niekto mysli ze tie diody a mozno aj komplet od boschu neboli vyrobene resp. kompletovane v PRC, alebo podobnej sikmookej krajine, tak nech plati strasny majland
... mechanik si inak v cene za robotu zapocital aj dve posedenia pri kave ? to si zveril tiez trochu drahemu servisu, nato ze vymenit altik dokaze aj trenovana opica
...
kostickar -> mne to pride ako keby si chcel stavat dom od komina ... preco chces najskor kontrolovat sviecky ? ... normalne si dosponuj remen najskor ... je to robota asi aj na 10 minut, ked nevies co a ako ... potom ked bude taky ako ma byt, tak uvidis ci dobijas alebo nie ... ked to bude startovat stale zle, tak si pomeraj elektrolyt v baterke a postaraj sa o tu
... nie tebe motor otoci styri krat, ale potom ide krasne a teba hned napadnu sviecky - nemyslis ze keby boli v prdeli tie, tak by sa to prejavilo aj na chode samotneho motora, nie iba na startovani ? 
kostickar -> mne to pride ako keby si chcel stavat dom od komina ... preco chces najskor kontrolovat sviecky ? ... normalne si dosponuj remen najskor ... je to robota asi aj na 10 minut, ked nevies co a ako ... potom ked bude taky ako ma byt, tak uvidis ci dobijas alebo nie ... ked to bude startovat stale zle, tak si pomeraj elektrolyt v baterke a postaraj sa o tu
Favorita nemám, mám feldu. Predtým som mal peugeota a 15 eur za opravu na felde je v porovnaní stými "pálkami" čo som platil za opravu peugeota ako zadara. Známi ma tiež feldu a za opravu alternátora (robota) dal 20 eur, takže tak či onak som 5 EUR ušetril
. To či mal robotu hotovú za 30min. alebo 1 hod. a či vypil jednu alebo 5 káv mi je ukradnuté.
S kontrolou sviečok som mu to poradil ja, ako jednu z množstva možností prečo to nejde. Na peugeote som mával problémy so štartovaním. Motor nechcel chytiť prípadne keď chytil, tak išiel na 3 valce. Po výmene sviečok to išlo ok (síce len dočasne, lebo potom odišla indukčka).
S kontrolou sviečok som mu to poradil ja, ako jednu z množstva možností prečo to nejde. Na peugeote som mával problémy so štartovaním. Motor nechcel chytiť prípadne keď chytil, tak išiel na 3 valce. Po výmene sviečok to išlo ok (síce len dočasne, lebo potom odišla indukčka).
Keď ti po naštartovaní svieti kontrolka dobíjania, ktorá zhasne po prešlapnutí plynu (nad ca. 1500-1800ot), tak by malo byť všetko vporiadku. Je to bežné pri starších sériach favoritov, je to vec jedného odporu za kontrolkou dobíjania.
Avšak ak kontrolka svieti často pri voľnobehu alebo občas preblikne sa počas jazdy, tak problem bude s alternátorom (regler, uhlíky). Najjednoduchšie zobrať multimeter a zmerať napätie pri baterke na voľnobehu MINIMÁLNE 12,5V.
To, že ti neštartuje na prvý brnk nie je nič neobviklé. Ovplyvňuje to mnoho faktorov - zoštelovanie karburatoru (ak máš karbec), stav sviečok, rozdelovača, VN káblov, palivového filtra. Tiež treba brať do úvahy, že favorit nemá elektrické palivové čerpadlo, takže keď dlhšie stojíš, si musí naprv benzín nacucať pumpa.
Ten blatník kúp nový, za tie peniaze sa to neoplatí opravovať.
Avšak ak kontrolka svieti často pri voľnobehu alebo občas preblikne sa počas jazdy, tak problem bude s alternátorom (regler, uhlíky). Najjednoduchšie zobrať multimeter a zmerať napätie pri baterke na voľnobehu MINIMÁLNE 12,5V.
To, že ti neštartuje na prvý brnk nie je nič neobviklé. Ovplyvňuje to mnoho faktorov - zoštelovanie karburatoru (ak máš karbec), stav sviečok, rozdelovača, VN káblov, palivového filtra. Tiež treba brať do úvahy, že favorit nemá elektrické palivové čerpadlo, takže keď dlhšie stojíš, si musí naprv benzín nacucať pumpa.
Ten blatník kúp nový, za tie peniaze sa to neoplatí opravovať.
ta kontrolka nikdy nepreblikne ani nic podobneho..iba ked nastartujem a este mam nizke otacky tak svieti..ale ked dam cca 2500 otacok tak uz to je ok..
skor ma hneva to ze nikdy nechyti na prvy sup...teda ked je studeny...mna by len zaujimalo do kolko by sa cena mohla pohybovat...automechanik niesom takze neviem...mam karburator
myslim ze ja s tym nic nenarobim zrejme len nejaky automechanik ...len aby potom nezapytal palku jak svina
skor ma hneva to ze nikdy nechyti na prvy sup...teda ked je studeny...mna by len zaujimalo do kolko by sa cena mohla pohybovat...automechanik niesom takze neviem...mam karburator
myslim ze ja s tym nic nenarobim zrejme len nejaky automechanik ...len aby potom nezapytal palku jak svina