Tablet - aky je tam rozdiel? pls
Tablet - aky je tam rozdiel? pls
Zdravim, chcem si kupit tablet, grafikou sa zivim, preto chcem nieco lepsie.. Chcel by som ten wacom, lenze, aky je rozdiel, medzi ...wacom touch, wacom pen, a wacom pen and touch..? vdaka, tam to v popise nikde nieje napisane,.. 
Re: Tablet - aky je tam rozdiel? pls
wacom touch reaguje len na prsty, resp nedostaneš k nemu pero. to je vlastne veľký touchpad
wacom pen reaguje len na pero. pen and touch samozrejme na pršteky a pero. odporúčam
dva týždne dozadu som kúpil bamboo fun medium pen and touch 
hmm..ako sa v nom robi? robis nejaku grafiku v tom? A, keby mam len wacom pen, nemoze mi to sluzit jak myska..? sorry fakt za blbe otazky, ale v zivote som tablet v ruke nemal, takze nemam najmensi sajn, ako reaguje kurzor mysi pri tablete:)Curuj napísal:wacom touch reaguje len na prsty, resp nedostaneš k nemu pero. to je vlastne veľký touchpadwacom pen reaguje len na pero. pen and touch samozrejme na pršteky a pero. odporúčam
dva týždne dozadu som kúpil bamboo fun medium pen and touch
do grafiky trochu robím, mmntálne textúrovanie 
na prácu si treba zvyknúť, viac rozhadzujem rukou ako pri myške. ale je to presné. dá sa tabletom nahradiť myš, ale FPS hry by som si bez myši nedokázal predstaviť
základná práca je asi takáto: ked dáš pero k ploche tabletu na menej ako cca 10mm, tak vtedy hýbeš kurzorom. akonáhle sa dotkneš plochy tabletu, urobíš klik ľavým myšítkom. na pere sú dve tlačítka. môžeš si ich naprogramovať ako chceš. ja som nechal štandardne pravý klik a funkcia drag myslím. na tablete sú ešte 4 programovateľné tlačítka. jo, a zabudol som. tablet je štandarne namapovaný tak, že celý monitor je plocha tabletu. vidíš to na tomto obrázku vlavo dole
na prácu si treba zvyknúť, viac rozhadzujem rukou ako pri myške. ale je to presné. dá sa tabletom nahradiť myš, ale FPS hry by som si bez myši nedokázal predstaviť
základná práca je asi takáto: ked dáš pero k ploche tabletu na menej ako cca 10mm, tak vtedy hýbeš kurzorom. akonáhle sa dotkneš plochy tabletu, urobíš klik ľavým myšítkom. na pere sú dve tlačítka. môžeš si ich naprogramovať ako chceš. ja som nechal štandardne pravý klik a funkcia drag myslím. na tablete sú ešte 4 programovateľné tlačítka. jo, a zabudol som. tablet je štandarne namapovaný tak, že celý monitor je plocha tabletu. vidíš to na tomto obrázku vlavo dole
presne toto som chcel vediet..
Vdaka moc, fakt;) Na nete je toho minimum o tabletoch, a recenzie prakticky ziadne, len to ,ze tablety su fajn..
moc si mi pomohol:)
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Tablet je vcelku poprdeli vec. Sice hry sa s tym hrat skutocne nedaju, ale hlavne na kreslenie je to velmi dobre. Ma to vyssiu presnost ako behanie s mysou a pri kresleni, ak soft umoznuje, je citlivy na tlak. Zvycajne asi 256 stupnov, tzn nemusis menit niektore parametre kurzora.
Dalsia vyuzitelna funkcia, kde setris pocet kliknuti je, ze otocis pero (stylus) a mas gumu.
Ten, s ktorym som pracoval (asi tiez Wacom) mal 2 tlacitka na koncoch a 1 na boku pera. Kym s tym behas po povrchu, sleduje to stopu, kludne sa to moze dotykom smykat po povrchu, ak pritlacis, je to ako klik mysidlom.
Da sa to pouzit aj s prstom, ale brusko prsta je tucne, nie je to take efektivne.
Dalsia vyuzitelna funkcia, kde setris pocet kliknuti je, ze otocis pero (stylus) a mas gumu.
Ten, s ktorym som pracoval (asi tiez Wacom) mal 2 tlacitka na koncoch a 1 na boku pera. Kym s tym behas po povrchu, sleduje to stopu, kludne sa to moze dotykom smykat po povrchu, ak pritlacis, je to ako klik mysidlom.
Da sa to pouzit aj s prstom, ale brusko prsta je tucne, nie je to take efektivne.
256 stupňov prítlaku je minimum. wacom robí štandardne 1024 
256 stupňov je na Wacom ozaj málo. Štandart, pomaly už minimum je 1024, a na pokročilé Wacomy je to už rutina. 
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
No zjedzte ma
Ten co som mal je teraz uz 10 rokov stary, take jednoduche uz Wacom ani nerobi.
Niekedy bejvavalo 64 ako bezny standard a to boli tie slusnejsie placky, teraz to ide od 512.
Niekedy bejvavalo 64 ako bezny standard a to boli tie slusnejsie placky, teraz to ide od 512.
To je síce pekné, ale ja riešim rok 2010.Makovnik napísal:No zjedzte maTen co som mal je teraz uz 10 rokov stary, take jednoduche uz Wacom ani nerobi.