Tablet - aky je tam rozdiel? pls

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Tablet - aky je tam rozdiel? pls

Príspevok od používateľa cinges »

Zdravim, chcem si kupit tablet, grafikou sa zivim, preto chcem nieco lepsie.. Chcel by som ten wacom, lenze, aky je rozdiel, medzi ...wacom touch, wacom pen, a wacom pen and touch..? vdaka, tam to v popise nikde nieje napisane,.. :oops:
Curuj
Addict
Addict

Re: Tablet - aky je tam rozdiel? pls

Príspevok od používateľa Curuj »

wacom touch reaguje len na prsty, resp nedostaneš k nemu pero. to je vlastne veľký touchpad :D wacom pen reaguje len na pero. pen and touch samozrejme na pršteky a pero. odporúčam :) dva týždne dozadu som kúpil bamboo fun medium pen and touch :)
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Curuj napísal:wacom touch reaguje len na prsty, resp nedostaneš k nemu pero. to je vlastne veľký touchpad :D wacom pen reaguje len na pero. pen and touch samozrejme na pršteky a pero. odporúčam :) dva týždne dozadu som kúpil bamboo fun medium pen and touch :)
hmm..ako sa v nom robi? robis nejaku grafiku v tom? A, keby mam len wacom pen, nemoze mi to sluzit jak myska..? sorry fakt za blbe otazky, ale v zivote som tablet v ruke nemal, takze nemam najmensi sajn, ako reaguje kurzor mysi pri tablete:)
Curuj
Addict
Addict

do grafiky trochu robím, mmntálne textúrovanie :)
na prácu si treba zvyknúť, viac rozhadzujem rukou ako pri myške. ale je to presné. dá sa tabletom nahradiť myš, ale FPS hry by som si bez myši nedokázal predstaviť :D
základná práca je asi takáto: ked dáš pero k ploche tabletu na menej ako cca 10mm, tak vtedy hýbeš kurzorom. akonáhle sa dotkneš plochy tabletu, urobíš klik ľavým myšítkom. na pere sú dve tlačítka. môžeš si ich naprogramovať ako chceš. ja som nechal štandardne pravý klik a funkcia drag myslím. na tablete sú ešte 4 programovateľné tlačítka. jo, a zabudol som. tablet je štandarne namapovaný tak, že celý monitor je plocha tabletu. vidíš to na tomto obrázku vlavo dole :)
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

presne toto som chcel vediet..:D Vdaka moc, fakt;) Na nete je toho minimum o tabletoch, a recenzie prakticky ziadne, len to ,ze tablety su fajn..:/ moc si mi pomohol:)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Tablet je vcelku poprdeli vec. Sice hry sa s tym hrat skutocne nedaju, ale hlavne na kreslenie je to velmi dobre. Ma to vyssiu presnost ako behanie s mysou a pri kresleni, ak soft umoznuje, je citlivy na tlak. Zvycajne asi 256 stupnov, tzn nemusis menit niektore parametre kurzora.
Dalsia vyuzitelna funkcia, kde setris pocet kliknuti je, ze otocis pero (stylus) a mas gumu.
Ten, s ktorym som pracoval (asi tiez Wacom) mal 2 tlacitka na koncoch a 1 na boku pera. Kym s tym behas po povrchu, sleduje to stopu, kludne sa to moze dotykom smykat po povrchu, ak pritlacis, je to ako klik mysidlom.
Da sa to pouzit aj s prstom, ale brusko prsta je tucne, nie je to take efektivne.
Curuj
Addict
Addict

256 stupňov prítlaku je minimum. wacom robí štandardne 1024 :)
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Tino-artS »

256 stupňov je na Wacom ozaj málo. Štandart, pomaly už minimum je 1024, a na pokročilé Wacomy je to už rutina. :)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

No zjedzte ma :P Ten co som mal je teraz uz 10 rokov stary, take jednoduche uz Wacom ani nerobi.
Niekedy bejvavalo 64 ako bezny standard a to boli tie slusnejsie placky, teraz to ide od 512.
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Tino-artS »

Makovnik napísal:No zjedzte ma :P Ten co som mal je teraz uz 10 rokov stary, take jednoduche uz Wacom ani nerobi.
Niekedy bejvavalo 64 ako bezny standard a to boli tie slusnejsie placky, teraz to ide od 512.
To je síce pekné, ale ja riešim rok 2010. :D :P
Napísať odpoveď