AMD Sempron 2600+ pretaktovanie :D
-
Bloodman914
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
AMD Sempron 2600+ pretaktovanie :D
Cfte potreboval by som heplnut s taktovanim precesoru AMD Sempron 2600+ nakolko som uz cital hodne for o taktovani tohoto modelu avsak mi to nejde. Ide o to ze presne postupujem podla tych krokov a stale mi to po ulozeny nastaveni pise ze CMOS chyba. Tento procak ma normalny takt 1.6 GHz a staci mi to hodit aspon tak na 1.8 GHz skusal som to aj cez ClockGen ale to ties po restarte je opat 1.6
. Mam MB: ASRock K8Upgrade NF8 bios v. AMI Bios P1.40 procesor hore uvedeny, chipset mam nForce 3 250... diky 
Re: AMD Sempron 2600+ pretaktovanie :D
nie kazda revizia procesora sa da taktovat. navyse doska asrock...
-
Bloodman914
Amateur
no kua
...
ale kukal som aj manual k mojej doske a tam je ta moznost tak potom uz fakt neviem...
ale kukal som aj manual k mojej doske a tam je ta moznost tak potom uz fakt neviem...
Preboha, to chces fakt taktovat z 1.6GHz na 1.8GHz? Ved to nema zmysel. Akym postupom na to ides? Co menis?
-
Bloodman914
Amateur
ja vem ze je to snuka podla prpoctov FSB to ma dat az 2.4 GHz, idem na to cez bios normalne v CPU Options a tam nastavujem CPU a AGP FSB ale potom to nechce ist do winu tak t musim dat naspat
V prvom rade podtaktuj RAMky pretoze dvihanim FSB sa dviha aj frekvencia RAMiek. Takze ak mas 400MHz tak ich podtaktuj na napriklad 333MHz a potom pridavaj FSB. Dalej, mozno budes musiet pridat napatie na CPU, ale na to potrebujes lepsi chladic, takze s napatim opatrne. DO 2.4GHz to asi nedas, skus ist najprv na tych 1.8GHz ak pojde tak aj viac.
-
Bloodman914
Amateur
diky dokonca aj to som uz skusal ramky som dal aj na 333 a AGP som nechal na 66 ako bolo v tych navodoch a aj tak to nejak neslo ale aj tak diky (K+) kaslem sa ja uz na to vidim ze to uz fakt asi nepojde
:D
-
Pigesko
King
mal som presne ten isty problem pri athlone 2400
po troch dnoch som to tiez vzdal
jednoducho pri akejkolvek zmene ma to uz potom nepustilo do winu...
3PO napísal:nie kazda revizia procesora sa da taktovat. navyse doska asrock...
Moja ASRock doska s chipsetom 785 umožňuje nádherné taktovanie. Všetko jednoducho, pohodlne zmeniť, je to luxus, a to mám za sebou Intel špičky od Gigabyte a pod., takže "navyse doska asrock..." je relatívny pojem, ... nevravím že ten jeho typ je nejaký luxus a pod., ale hodnotiť značku vzhľadom na taktovanie (čo majú nové modely od ASRock aj lepšie ako "lídri") mi príde divné.
-
Bloodman914
Amateur
diky hosi za vase nazory uz to necham tak aj tak je to uz iba srot
:D, ja uz mam NB ale mame som to cel trosku zrychlit no ale nejde kaslem na to hamad jej to vystaci a svoj nepotrebujem sak to by som ani radsej neriskoval
...